Säkerheten inom ridsport

Hur ofta tänker ni på säkerheten när det gäller häst hantering, ridning, stallsysslor och ja, själva ridsporten?
Själv tycker jag att det är det viktigaste!
Att man gör saker så som man ska göra dom. Och inte tex. att man bara knyter en vanlig knut när man ska binda upp hästen bara för att det ska gå snabbare. För det kan vara JUST då olyckan är framme.
Jag tänker ALLTID på säkerheten. Att man inte ska fastna någonstans eller göra så som man inte ska göra bara för att göra det snabbare men mindre säkert.
Att man kanske skiter i att lägga grimman över halsen på hästen bra för att det ska gå snabbare att tränsa och för att det ska vara mindre krabbigt. Men det kan vara just då hästen blir rädd och försöker springa iväg.
Att man alltid har hälarna ner åt, håller sig om med knäna och är uppmärksam på det som hästen gör HEEELA tiden när man rider. Och man får inte skita i det när man bara ska skritta av för det kan vara då hästen börjar sticka, bocka eller skena.
Man ska alltid ha hjälm och säkerhetsväst på sig när man rider!!

Det spelar ingen roll hur man ska rida, var man ska rida, hur länge man ska rida och om någon håller i hästen eller inte. Man ska ha hjälm och väst på sig när man rider. Även om man bara ska skritta några varv i paddocken eller om man ska rida från hagen eller vad man nu kommer på så tycker jag att man ska ha hjälm och väst på sig. För det spelar verkligen ingen roll om det är någon som leder hästen eller om hästen verkar lugn. Den kan ALLTID bli rädd!
Så tänk på det nästa gång ni tänker hoppa upp på hästen utan hjälm och väst! Det kan vara sista gången ni sitter på en häst!

Kommentarer
NewNature

:) Kul att du fick upp den nya headern :3

2012-05-09 15:29:56
Marta

Japp! :) Pessa hästen ;)

2012-05-09 16:36:33
URL: http://willnevergiveup.blogg.se/

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0