NY BLOGG

Bestämde mig för att flytta min blogg till nattstad.se. Alla inlägg från den här bloggen har jag flyttat över dit. Kommer ha kvar denna bloggen ifall jag skulle vilja komma tillbaka hit sen. Men nu hittar ni mig HÄR!
Kommer updatera som vanligt och allt kommer vara som vanligt fast på här istället! :D
 
Besök gärna! 
http://www.nattstad.se/stalltjej
 
Nu tacka jag för mig på denna bloggen om ni vill fortsätta följa mig så kan ni göra det här. Kram på er världens bästa läsare!
 
Avslutar med min favorit bild ♥
 
 

Ja flyttar ;)

Kod för att importera min blogg till Nattstad:1664375178

2013-01-13

Godmorgon!
Förlåt för att det inte blev så mycket update igårkväll men jag kollade på film med mamma och lillasyster. Först letade vi efter en film i 2 timmar, sen när vi hittade en vi ville se så laggade den :/ Så vi fick leta igen, och till slut blev det Hannah Montana the movie, hahah! x)
 
Idag ska jag bara vara hemma och fixa allt som behövs fixas. Städa och lite sånt. Ska även försöka skriva ett längre inlägg idag. 
Igår funderade jag riktigt seriös på att börja blogga på nattstad.se, var så sugen på att kunna tjärna lite pengar på min blogg. Så jag tänkte flytta öve rminn blogg dit. Men sen så känndes det inte som att det skulle bli bra. Men jag kanske ska skapa en blogg där men ha kvar den här bloggen. Jag tänkte skapa en skvaller blogg där! Vad skulle ni säga om det? En till skvaller blogg i ridsportsvärlden? Jag läser nästan alla dom stora hästbloggarna, är väldigt väldigt intresserad av ridsporten och dess utom s har jag tänkt på det innan men det blev aldrig något av det, men den här gången tror jag att det kan bli bra ;)
 
Vad säger ni, vill ni ha en till skvallerblogg i ridsports-bloggvärlden som är skriven av mig?

BLOGGTÄVLING

Nu är det dags för min första bloggtävling i sammarbete med NILVA

För att delta:
* Kommentera detta inlägget med "Jag är med"
 
För att ha större chans att vinna:
* Lägg in bilden i ett inlägg på din blogg.
 
Ps!
Glöm inte skriva din e-mail adress när du kommenterar detta inlägget!
 
Tävlingen avslutas den 31 jamuari (denna månad).
 
 

Bloggtävling kanske?

Orkar inte städa idag. Gör det imorgon istället. Så nu tar jag mig lite tid och lägger ner den på bloggen. Vad skulle ni säga om en bloggtävling? ;) Mer än så säger jag inte nu x)
 

Det gick väl sådär..

Idag skötta Mandy sig inte så där jätte bra. Men det gick helt okej till slut ändå. 
Snart ska jag äta och sen städa så vi höörs om några timmar. Ska försöka skriva några längre inlägg då, hade uppskattat lite tips på vad jag kan skriva om, så vad vill DU läsa om? 
 

Dag 7 – Min bästa vän

En bild säger mer än 1000 ord..

2013-01-12

Godmorgon!
Så skönt med helg! Kunna som hur länge man vill :D Vaknade ändå rätt tidigt för min näsa cpade sig lite, men men, den är ju som den är, haha! Om en stund ska vi iväg till Mandy. Fick lite tips från Emma om hur vi ska tränsa henne, hon har inte riktigt accepterat bettet än. Så Emma sa att man kan hålla i bettet i handen (wå som man gör när man tränsar), och sen lägga en lite godbit där också,typ en liten bit äpple eller något och så ska vi låta henne själv vilja ta bettet och inte tvinga henne till det. Tror att det komme rfungera då hon är en riktig godisgris! 
Awsome statistik igår för resten! Och en massa kommentarer att svara på nu på morgonen, man blir ju så glad när man loggar in och ser hur många kommentarer det är! Tack! Nu ska jag ta och äta lite innan vi åker. Vi hörs!
 
 

Ny tavla








Ansiktsmask ♥

Sitter nu med ansikts mask och läser lite bloggar, funderar om jag ska kolla på någon film, skulle vilja se något som Wild Child, då jag gillade filmen och det had evarit kul att sen någon liknande. Ska kolla runt lite vad jag hittar för film :) 
 

Bildbomb!

Svart-vit bildbomb med Samantha! Dom flesta bilderna är nya och några är några månade gamla :) 
























Forever together ♥
 

Fredag!!

Nu är det fredag! :D Så skönt! Skolan var helt okej idag. Nu ska jag bara sitta framför datan hea kvällen/eftermiddan. Så det komemr rätt bra update ;) Ni får gärna tipsa om vad NI vill läsa om så blir det lite lättare för mig :) 

Saknar min underbara SamisBananis! ♥ Men jag var ju hos henne i tisdags :P

Dag 6 – 10 saker jag gillar

10 saker jag gillar :
  • Kläder! :D
  • Ljus
  • Ansiktsmask & hårinpackning
  • Hoppsadlar
  • Personer med rolig humor
  • Pizza
  • Apelsin juice
  • Hästar gillar jag ju ;P
  • Armband
  • Jag gillar att shoppa också! :D

2013-01-11

Godmorgon, ud vad trött jag är, orkade knappt stiga upp idag. Men det är ju fredag idag så jag slutar skolan kl. 2, skönt sen ska jag bara hem och sitta framför datan, komme rinte orka göra något annat, så det blir nog rätt bra update idag :) 
Kommer ett tidsinställt sen.
Ha en bra fredag! :)
 
Längtar lite tills sommaren :) 

Godnatt

Tänkte lägga in lite nya bilder på Samantha idag men det fungerade inte så jag får göra det imorgon istället. Mamma & Pappa kommer snart hem från stan och dom skulle köpa Mcdonalds mat till mig :P Gott men jag kommer bli fet, elle rännu fetare.. Väger 50 kg, för mig är det mycket, har inte vägt så mycket innan så egentligen borde jag banta men jag äter Mcdonalds mat istället, haha! Nej, men jag har blivit några cm längre också så jag är inte såå fet x) Imorgon är det fredag, sköt med helg! Vi hörs imorgon! Sov gott!
 
 

Lugn dag

kom hem från stallet tjugo över 6. Har kollat på film, läst lite bloggar och nu ska jag läsa genom franska läxan. Vi hörs senare! :)
 

Liite snö :-D




Stallet snart

Nu är jag hemma och har ätit, hinner bara "pusta ut" en halv timme framför datorn innan det är dags att byta om och dra med Emma till stallet. Sen när jag kommer hem så ska jag kolla genom franskan lite, läraren förklarade det så dåligt så jag fattade ingenting, men det var typ att vi skulle kolla genom det i alla fall. Mne jag vet inte riktigt när jag kommer hem då Emma ska förmodligen rida 2-3 hästar och sen fixa allt det andra och mina föräldrar ska till stan med Katarina så jag vet inte när dom kommer hem så att dom kan hämta mig ifall Emma rider alla hästarna, för då blir det nog rätt sent, men men. Har inget mer att skriva nu så vi hörs sen!
 
 

Dag 5 – En nytagen bild på mig & 10 faktapunkter om mig själv

 

En ganska nytagen bild, sen ny år :)
     
10 faktapunkter om mig själv:
  • Jag föröker oftast vara snäll
  • Är väldigt, väldigt envis
  • Den senaste tiden har jag blivit ganska shoppings beroende, så min månadspegn går till kläder..
  • Kan retas ganska ofta
  • Är väldigt blyg i klassrummet i skolan, det är väldigt konstigt för jag är inte så blyg annars.
  • Det krävs rätt mycket för att få mig ledsen då jag inte tar till mig skit. 
  • När jag är trött skrattar jag åt allt och hela tiden.. Kan bli rätt pinsamt ibland men jag kan inte sluta, haha!
  • Jag är fortfarande osäker på min framtid.. Vet inte om jag ska göra allt för att kommain på Flyinge och uppfylla min dröm eller plugga till något annat, för tänk om jag inte lyckas med ridsporten även om det är det bästa jag vet?
  • Jag tyckor om muskler. Vill bli biff ;) Så när någonting är jobbigt tex. i stallet så brukar jag alltid tänka att jag kommer få sörre muskler av det, haha! Jag vet jag är knäpp, tjejer brukar inte tänka så, men jag gör det, haha! x)
  • Jag är ganska liten, bara 160 cm, men jag brukar tänka att man kan rida ponnysar hela livet om man är kort ;)
 
 

2013-01-10

Godmorgon!
Försov mig 20 min idag. Hade för mig att min klocka inte hade ringt så jag låg och sov. Men sen hörde jag min lillasysters klocka ringa och den var stäld på tjugo över sju. Så jag hade lite bråttom idag. Så dte blir litet och snabbt inlägg här nu. Ska nog följa med Emma till stallet idag på eftermiddan och innnan det så ska jag göra franska läxan. Vi hörs sen!
 
Min söta Misia! ♥

Klar med SOn!

Kom hem från stallet kl. 18. Gjorde SO läxan och sen duschade jag, därför så sen update. Det blir lite så nu på vardagarna när jag är i stallet nästan varje dag. Däremot tycker jag att mina inlägg har blivi bättre nu. Länge och så. Det blir liksom inte bara "Nu äter jag frukost" och sne en bild utan jag skriver rätt mycket när jag väl får tillfälle till det. Men jag ska försöka ta igen med updateringen på helgerna. Ska lägga upp lite nya bilder på Samantha som jag sa innan men jag hinner inte göra det. Ska fixa det på fredag för då ska jag bara vara hemma efter skolan. Man är ju lite trött nu efter skolan och sen stallet men det är skönt att komma igång med det vanliga livet igen tycker jag! :) 
Ska försöka skriva mer vettiga inlägg i helgen, om något slags ämne och inte bara om mitt liv, för det är ju roligare att läsa lite annat också. Nu ska jag bara läsa lite bloggar, skriva ett tidsinställt inlägg till imorgon och sen sova. Så vi hörs imorgon! Godnatt =)
 
Älskar bilden!

Statistiken

Det är något fel med statistiken, den visar 0 hela tiden, det är ju lite overkligt då jag brukar ha minst 30 besökare per dag. Och även om jag klickar in på bloggen så visar statistiken fortfarande 0 :/ Hoppas attd n börjar fungera snart i alla fall.. Snart ska jag till stallet. Ska bara äta och så :) Sen när jag kommer hem sen så måste jag göra SO läxan, har inte så mycket kvar på den då vi fick lite tid till att göra den på lektionen. Vi hörs sen!
 

Dag 4 – Det här stör mig

*Det som stör mig allra mest är människor som tror att dom är bättre än alla andra, såna riktiga bitchar som sitte roch bitch blickar en hela tiden och så fort dom får tillfälle att dissa en eller så, så gör dom det. Det är rätt störande men jag är ändå en sån person som inet bryr mig så mycket, jag ignorerar såna personer och det gör dom bara arga att någon är "starkare" än dom. 
 
* När jag är trött så är jag jätte lätt att iriterra och när jag är trött och iriterrad så kan jag bli riktigt arg, även om personen egentligen inte har gjort något störande/jobbigt mot mig. Det kan vara rätt störande när jag blir sån :/
 
* En grej som stör mig rätt mycket i skolan är att om det är någon od mat som patatisbullar, vilket är rätt gott på min skola. Så tar aalltid små ungarna typ 20 stycken och sen äter dom 5 och slänger resten. Så sen när vi kommer, så finns det oftast inga kvar så då får vi "rester" från dagen innan..
 
* Det sista som stör mig och som jag kommer på just nu är att man inte bestraffas ordenkligt efter att man har plågat djur. Djur pågeri är verkligen inget roligt och sen så får dom som gör det ingen bestraffing typ. Jag tycke ratt det borde vara likadan straff som det är om man dödar en människa.
 
 

2013-01-09

"God"morgon. Är helt död idag. Orkade inte stiga upp. Men vad ska man göra? Man måste ju vänja sig vi att skolan  har börjat och att man måste gå upp vid sju. Hoppas att jag blir lite piggare snart, för om jag ska vara sån hela dagen så blir det ingen bra dag. Men idag ska jag lägga mig mycket tidigare än vad jag gjorde igår. La mig ändå inte så sen för kl var 22.30 men idag ska jag lägga mig minst en timme tidigare för att kunna vara normal på dagarna. Dagens planer vet ni nog redan. Skola om en timme och sen när jag komemr hem så ska jag bara äta, byta om och åka till stallet. Komemr hem vid kl. 18 för att kunna göra lite av läxorna idag. 
Förlåt för ett inlägg om allt och inget men jag är trött..
 
Ps! Ska försöka lägga upp lite nya bilder på Samantha som jag tog igår, stog i hennes box i en halv timme x)

Ridpasset - Figo

Förlåt för rätt sen update men jag kom hem kl. 8 sen duschade jag och nu åt jag. Åt 4 rostade mackor med osta och tomat, drack apelsin juice och sen åt jag även en yoghurt. Hahah! Rätt mycket ju! Men jag är så trött nu, efter skolan var det okej men när jag kom hem från stallet så var jag helt slut. Fick rida Figo på ett dressyr pass.. Hade ingen bra kännsla direkt. Han är mångas favorit men jag och han kickar inte ihop alls. Han har sina tankar och jag mina, vi passar inte ihop alls, jag gillar hästar som tänker framåt och han tvärnittar hela tiden och är as seg. Det var inget lyckat ridpass idag. men fick mycket beröm för min sits, och det känndes ju bra. Har verkligen jobbar hårt med min sist på varje ridpass sen jag fick lånade Svea, sen när Svea åkte tillbaka så fortsatte jag att lägga stort märket till min sits och balans. 
 
Det här är Figo, har nog aldrig visat någon bild på han så här får ni en :)
 
Till och med första dagen i skolan ska vi få läxor, 2 läxor denna veckan, inte så mycket men det är ju lite jobbigt den första veckan. Känne ratt jag skulle behövt göra lite på SO läxan idag men jag tror inte att jag orkar det, vi har ju ändå hela lektionen imorgon och så projektet på torsdag. Så jag tror att jag skippar det idag, gör nog lite på den imorgon istället. Juste, imorgon vid kl. 16 ska jag till Anna-Karins stall. Det avr så länge sen jag var där. Har inte varit där sen jag lånade Svea och det var ju ett par månader sen så det sa ju bli roligt att komma dit oftare nu, några gånger i veckan. Pappa ska nog hämta mig vid kl. 18 så att jag hinner göra SOn och lite på franska kanske, fast det är typ bara läsa genom lite. Kommer inga fler inlägg idag, jag är för trött och så ska jag lägga mig senast tio, för att kunna orka ta mig till stallet imorgon. Dock ska jag skriva ett tidsinställt inlägg som kommer ut imorgon när jag är i skolan :) Sov gott! 

hej hej

Kommer inte på någon bra rubrik så ni får nöja er med denna tråkiga rubrik, haha!
Så skönt att skolan har börjat nu, man kommerin i rutinerna igen, umgås med kompisar och lever det vanliga livet igen. Ska försöka komma igång så myckt jag kan emd min ridning och ska försöka åka upp till stallet ofta. Är så fet nu efter lovet, jag måste verkligen banta nu, haha! Har aldrig vägt så mycket innan, men jag har ju blivit några cm längre också. Så jag ska försöka vara i stallet nästan varje dag nu, kanske inte nu den första veckan men nästa vecka vill jag vara i stallet minst 5 gånger. 
Ska snart till ridskolan, åker om 45 min. Ska dit lite tidigare idag så att jag kan mysa med hästarna lite, prata med kompisarna och så. För tiden räcker aldrig till nu när jag bara är där en gång i veckan. När jag kommer dit sså brukar det vara ca. 15 min innan lektionen börjar och då hinner man bara säga hej till alla, fixa i odning hästen och ta på mig själv mina grejer. Det är faktiskt en grej som jag saknar rätt mycket. SKulel vilja kunna åka upp till ridskolan lite oftare för jag har ju många vänner där, ganska så nära vänner och vi hinner aldrig prata, så jag vet kanppt hur det är emd dom längre. Sen hade det ju vari mycigt att kunna lägga ner 10 min på varje häst, bara gosa, för jag har saknat dom också. Men men, det är ju 20 km till ridkolan så jag är bara där när jag rider, men idag blir det lite mer tid än vanligt :) Vi hörs sen när jag kommer hem!

Dag 3 – En rolig kväll

En rolig kväll var senast i söndag när jag var hos Klaudia. Haha! Så roligt vi hade! Bjuder inte på några bilder då det kan bli lite pinsamt, hahah! Vi brukar göra rätt udda saker i alla fall. Annars när det är skola på vardagar så tycker jag mest om fredags kvällarna, det känns så skönt att kunna vara uppe hur länge man vill och inte behöva gå till skolan nästa dag. Men oftast är jag jätte trött på fredagar också.. och det är ju mindre bra för då orkar jag inte sitta uppe så länge. 

2013-01-08

Godmorgon! 
Somnade vid ett i natt, så jag är rätt trött men ändå inte så farligt :) Så skönt att ha den halv timmen på morgonen till att äta frukost i lugn och ro och sitta vid datan. Pappa skjutsar till skolan, lyx x) Sen på efter middagen är det ju första lektionen i ridskolan för terminen (och året, haha!) Tror att det var dressyr som stog på shemat. Hoppas som vanligt på Samanta först och främst men om jag inte får henne så skulle jag vilja rida Hi-Jack, han är så fin i dressyeren! Det ligge rett tidsinställt inlägg som kommer ut vid klockan 11 :) Ha en bra dag!

Suddig bild på mig och Sammy..

Imorgon är det skola

Imorgon är det skola. Känn både rolig och lite jobbigt. Den första veckan kommer säkert vara rätt jobbig. Med tanken att man kanske inte kan somna så bra vid kl. 22 efter som man har gått och lagt sig tidigast kl.1 varje dag i 3 veckor. Men sen blir det nog bra :) Har en liten "häst plan" för den här veckan. Den ser ut så här än så länge:
 
Tisdag: Ridskolan
Onsdag: Jag har tänkt åka upp till Anna-Karins stalla, stuteriet. Ska smsa henne imorgon och se om hon vill att jag kommer, men det hoppas jag :)
Torsdag: Tänkte åka upp till stallet med Emma.
Fredag: Ledig
Lördag: Då åker vi antagligen upp till Mandy.
Söndag: Vilodag för mig kanske? Eller åka upp med Emma eller åka till Anna-Karin :)

Imorgon är det skola

Imorgon är det skola. Känn både rolig och lite jobbigt. Den första veckan kommer säkert vara rätt jobbig. Med tanken att man kanske inte kan somna så bra vid kl. 22 efter som man har gått och lagt sig tidigast kl.1 varje dag i 3 veckor. Men sen blir det nog bra :) Har en liten "häst plan" för den här veckan. Den ser ut så här än så länge:
 
Tisdag: Ridskolan
Onsdag: Jag har tänkt åka upp till Anna-Karins stalla, stuteriet. Ska smsa henne imorgon och se om hon vill att jag kommer, men det hoppas jag :)
Torsdag: Tänkte åka upp till stallet med Emma.
Fredag: Ledig
Lördag: Då åker vi antagligen upp till Mandy.
Söndag: Vilodag för mig kanske? Eller åka upp med Emma eller åka till Anna-Karin :)

Dag 2 – Morgon rutiner

Jag skriver dom morgonrutinerna jag har när det är skola, för på lov så är det inga rutiner, haha! Jag numererar "rutinerna" så 1 är det första jag gör och sen fortsätter det så :)
 
1. Gå på toga och bortsa tänderna.
2. Tvätta mitt ansikte.
3. Ta på mig kläder.
4. Sminkar mig lite, brukar bara ha lite foundation då mitt face ser förjävligt ut annars x)
5. Ger mat till Misia, min kanin.
6. Fixar min frukost.
7. Äter frukost framför datan i ca. 30 min medans jag bloggar och läser bloggar.
8. Bäddar sängen.
9. Fixar drycka till skolan och lägger det i väskan.
10. Släpper ut håret för jag brukar sova i en inbaakad fläta då blir håret lite vågit när man släpper ut det och då behöve rman inte platta och greja :)
11. Tar på mig skor och jacka och går till skolan :P
 
Det är väl ungefär så, tror inta att jag har glömt något. Tycker att det är skönare att leva med rutiner så jag tycker att det är roligt att skolan börjar och allt blir om vanligt igen :)

Vem är Mandy?

Fick en kommentar med ett önskemål om att jag skulle skriva lite om mandy, vem hon är osv. Så här kommer inlägget om henne, tror att dte är fler som inte riktigt har kolla på henne :)
 
 
Mandy
Mandy är min lillasysters medryttar ponny som hon rider ca. 1 gång i veckan. Jag brukar alltid följa med då jag kan lite mer än min lillasyster och Mandy är en väldigt busig ponny med myckeeet egen vilja och tankar om hur saker och ting ska vara. Hon är en liten shettis på 95 cm. Hon är inriden men inte riden så mycket, så hon kan bara skritt, trav, knappt galoppskänklen, och flytta sig för skänklen, men inget mer. Dess utom är hon bara 7 år så hon beter sig lite som unghäst fortfarande. Dom första månaderna som min lillasyster red henne var hon rätt så "vild", haha! Hon brukade sticka sisådär 20 gånger per ridpass, bocka typ också 20 gånger, dessutom är hon väldigt envis så om hon vill plötsligt stå stilla så ska hon göra det och det går inte få henne att gå igen, eller går går det men det är inte så lätt för Katarina för så fort hon säger till henne att gå så bockar hon, så jag har fått gå fram till henne och leda iväg henne, haha! I hanteringen är hon inte heller så lätt, kan sparkas ibland och dom senaste gångerna har hon även stegrat en hel del ;) Så är riktigt bus ponny är hon. Men hon kan vara riktigt snäll och duktig om hon vill. Dom senaste gångerna har hon varit jätte duktig och snäll. Så det går ju bättre och bättre för varje gång. För mig har hon respekt då Katarina var väldigt rädd på början så så fort hon gjorde någonting så fick jag ta över och jag är ju också väldigt envis så jag vann över henne ;) Men nu börjar hon fatta att det är Katarina som bestämmer och inte hon. Och det är ju bra! Jag brukar som sagt alltid följa med Katarina till Mandy för jag kan ju mer än henne och är lite mer tuffare mot hästar är vad hon är. Sen när jag följer med Emma till stallet (hon som har det stallet där min foderponny Svea stog) så brukar vi prata rätt mycket om Mandy och hon brukar ge mig mycket tip om hur man ska lugna ner Mandy och få henne att verkligen förstå att det inte är hon som bestämmer, sen ger hon mig en massa tips om hur jag kan hjälpa Katarina som coach :) Så ni ska inte tro att jag försöker få ordning på en bus ponny så här av mig själv utan jag gör allt med Emmas metoder :)
 
Det som ni ser på bilden är också en typisk grej som hon brukar göra, Katarina vill att hon ska skritta på fyrkants spåret men så går hon iväg sin egna väg och det spelar ingen roll hur mycket Katarina "drar" i henne hon flyttar ändå inte sig dit hon ska vara. 

Känner att jag skrev lite mycket negativt om henne men hon är riktigt snäll och duktig ibland också, men hon är ju shettis och de ska ju vara så :P
 
 

Mandy 2013-01-05

Mandy var så fin i lördags. Hon börjar sköta sig nu. Innan testade hon Katarina hela tiden, bockade, stegrade, stagk, hoppade runt, stannade hela tiden och vägrade gå fram. Men nu har hon blivit så himla fin! Vi har märkt vad det va som störde henne, klart att hon är en shettis så hon är ju liiite envis och busig men det som störde henne mest var att Katarin inte var så stilla med hande så Mandy gick med huvet i vädret. Men nu lägger vi mycket fokus på att Katarina är stilla med handen hela tiden, och det hjälper Mandy hon höjer ryggen, sänker huvdet och länger ut på stegen, hon går i form! Och då koncentrerar hon sig på det hon ska göra och inte hittar på en massa skit hela tiden. Katarina är så nöjd med henne, och jag också! :D Nästa gång ska dom rida ut för första gången. Här är lite bilder på dom. Vi vet, Katarina är lite stor på henne, men det stör varken Katarina elelr Mady så då är det väl inga problem, och dom har verkligen skapat en fin relaktion nu :) Och Katarina är inte så fet utan hon har väst under jackan, hahah! ;)
 








Tycker att dom här bilderna blev rätt fina ( om man bort ser den dåliga mobilkvaliteen). Det var så himla fint ute då, dimmigt och lite fruset på marken så bilderna skulle blivit rätt balla om jag hade en bra camera..

Jag & Flying Samantha

Jag ser lite drogad ut, jag vet, haha! Och Sammy var trött men fin bild ändå tycker jag!



Daat ögonfransar alltså! :D



Lite suddig bild..



Ännu en suddig bild..



Samantha: Har du något gott fotografen? 



Och en lite mindre seriös/fin bild, men Sammy är så fin på den så jag lägge rupp den ändå, haha!

Jag är tillbaka

Nu är jag tillbaka. Behövde dom där 2 dagarnas bloggpaus. Hade inget att blogga om och orkade inte blogga. Ville njuta av dom sista ledigarna dagarna. Imorgon börjar ju skolan. Rätt kul ändå. Är ingen person som gör allt för att inte gå till skolan, tycker att det är rätt roligt, dess utom är det bara roligare nu när man får betyg, det är som en motivation för att prestera bra. Jag ska verkligen ge allt nu, denna terminen kan jag faktiskt säga att jag var lite slarvig med skolan, hade ju Svea på början av skola efter sommaren och det tog mycket tid, ändå ville jag prestera bra men jag hann helt enkelt inte. Hade ungefär 2 lediga timmar perd dag (för utom att sova så klart). Då fick man hinna med att duscha, äta, och göra läxor, vid datan satt jag kanske bara 30 min per dag. Så på det sättet känns det lite skönare nu när man inte har någon press att man "måste" gå till stallet varje dag. Dena terminen ska jag planera bra, göra läxor i tid, ska börja redan första dagen som vi får dom, men jag kommer också lägga mycket tid i stallet och på häst ryggen då bra betyg i skolan och att jag blir duktig i ridningen är min framtid. För att kunna söka till Flyinge så måste man ha A och B i nästan allt i gymnasiet. Så det är ingen dålig skola precis. Får se om jag hittar någon häst/ponny att rida för en gång i veckan, på ridskolan är ju lite för lite. Jag skulle i alla fall vilja rida 3 gånger i veckan. Har mejlat om några annonser så nu är det bara att vänta på svar. 
 
Under dagen idag kommer det ett inlägg och bilder om hur det gick när vi var hos Mandy i lördags och även lite ovisade bilder som mamma klickade för förra gånge i ridskolan, på mig och Samantha :) Kommer även ett inlägg från den där listan :) Hörs!

Det får..

..vara en bloggpaus nu dom sista dagarna innan skolan börjar. Har inget att blogga om och orkar inte blogga! Vi hörs på tisdag! :)

2013-01-05

Godmorgon!
Snart ska vi ut till Mandy. Idag har vi mer tid på oss än vad vi hade förra gången så idag hinner jag kanske klikca några bilder :) Sen på eftermiddan ska mamma & pappa till några kompisar och under den tiden ska jag och Katarina vara hos Klaudia :D 
Ha en bra dag vi hörs sen! 
 

Dålig update

Förlåt för dålig update idag men jag orkade inte blogga ;P Orkar inte skriva något idag, förlåt! Vi hörs imorgon!

Så länge kan ni få kolla på dne här skönheten!

2013-01-04

Vaknade lite tidigare idag, kl.10. Jag vet det är inte så tidigt men man måste ju inte vakna kl.7 på lovet. Men ajg ska ändå ställa om lite, haha! Ska gå och lägga mig tidigare idag så att jag kan vakna tidigare imorgon :P
Jag ska typ inet göra något idag, inte vad jag evt i alla fall, haha! Vi hörs om en stund!
 
Har verkligen bildrist så det får bli något inlägg utan bilder ibland :/

Trött

Är så trött nu men ändå tvingar jag mig själv att vara uppe, haha! Åkte till stallet kl.8, kom hem kl.13, åkte och provred en häst kl.14.30, kom hem kl.16.30, duschade och åt och sen åkte jag till Klaudia kl. 18.30, kom hem kl. 22. Så jag har gjort rätt mycket idag. Men det är väl bara bra. Mne nu ska jag g och lägga mig är väldigt trött nu. Godnatt! Vi hörs imorgon, som vanligt!
 
Varför är det ingen snö längre, bara slask och regn :(

Provridningen..

..gick väl sådär.. Det var ingen häst för mig. Har dock fått ett erbjudande om att motionera en tävlingsponny, det hade nog passat mig, ska nog provride den snart. Ska bara äta och sen ska vi till Klaudia. Känne rmig rätt motionerad idag, var i stallet i 5 timmar och nu har jag ridit ute i en timme :) Vi hörs sen!
 
Sammy <3

5 timmar i stallet

Hej hej! Nu är jag hemma efter 5 timmar i stallet. Ska äta & dusca nu och sen ska jag kanske provrida 2 hästar vi kl. 15, inte säkert ännu men kanske. Sen ska vi till Klaudia innan mamma åker till jobbet så vid kl. 19 blir det väl :) Har inte mycket mer att skriva nu, så vi hörs sen!
 
 
 

Dag 1 – Lite om mig själv

Ja, vad ska man skriva.. Jag är en tjej på 14 år. Älskar hästar. Är lite blyg och tyst med folk jag inte känner men sen är jag helt tvärt om, haha! Jag försöker vara snäll, vet inte om jag lyckas? Är en ambitös person, bryr mig om framtiden & mitt liv så jag vill att allt ska bli rätt och så som jag har tänkt mig. Där emot bryr jag mig inte alls om cpiga människor som bitch blickar en hela tiden och tror att dom är något bättre, tar inte åt mig skit alls. Jag är väldigt envis, ger inte upp så lätt. Har bra tålamod och är lugn, men om man kommer över gränsen då j*klar! Har typ inget fritidsintresse för utom hästarna. Eller jo, jag gillar kläder som dom flesta tjejer i min ålder. Finns nog inte så mycket mer att skriva om mig. Nu fick ni en kort och intensiv beskriving om mig, haha!
 
 

2013-01-03

Godmorgon!
SItte rnu och äter frukost. Ska till stallet om 20 min. Emma komme roch hämtar upp mig hemma, skönt :) Det är en sån stor skillnan på hur man går upp när man ska till skolan och på hur man går upp när man ska till stallet. Till skolan blir det ju liksom att man ligger i sängen typ 20 min efter att klockan har ringt och till stallet hoppar man ut från sängen när klockan ringer. Dte är nog bra för mig att gå upp lite tidigare en dag för att kunna "ställa om" innan skolan börjar. För nu har det liksom varit att ma går och lägger sig vi 2-3 på natten och så vaknar man tidigast 11, haha! 
Det ligge rett tidsinställt inlägg som komme rut vid kl.10 idag, så håll utkik! :) Ps! Glöm inte att delta i veckans blogg!!

Finns nog inget som väcker mig till liv bättre än apelsin juice, och sen jordgubbskräm är ju för att jag ska äta något ;)

Godnatt

Nu ska jag sova. Ställer klockan på 7.20 idag, för jag ska ju till stallet på morgonen. Emma komme roch hämtar mig kl.8 på morgonen. Vi ska släppa ut hästarna, fixa allt det vanliga i stallet och sen ska jag fota henne när hon rider. På eftermiddan ska vi ha gäster. Och sen har jag inga andra planer. Vet inte om jag hinner blogga på morgonen men vi hörs imorgon i alla fall. Godnatt!
 
 

Kör en lista

Dag 1 – Lite om mig själv
Dag 2 – Morgon rutiner
Dag 3 – En rolig kväll
Dag 4 – Det här stör mig
Dag 5 – En nytagen bild på mig & 10 faktapunkter om mig själv
Dag 6 – 10 saker jag gillar
Dag 7 – Min bästa vän
Dag 8 – Ett pinsamt minne
Dag 9 – Vad jag hade på mig idag
Dag 10 – Det här saknar jag, (kan vara djur, människa, vad som helst)
Dag 11 – Det här är jag dålig på
Dag 12 – Det här är jag bra på
Dag 13 – Det här har jag i min väska
Dag 14 – En sak jag ska göra innan jag blir 30 år
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Det här är jag beroende utav
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Det sjukaste jag har gjort
Dag 19 – Vilken sport jag tränar/tränat & åsikt
Dag 20 – Någon jag vill byta liv med en dag, & varför
Dag 21 – Det här får mig att gråta
Dag 22 – Någon jag ser upp till
Dag 23 – Något som får mig att må bra
Dag 24 – Mina produkter jag använder
Dag 25 – Min favorit bild
Dag 26 – Mitt/mina syskon
Dag 27 – En hemlighet
Dag 28 – Mina rädslor
Dag 29 – Mitt bästa köp
Dag 30 – Den här månaden

Stuteriet

Nu är jag hemma från stallet. Tog på mig rätt varma kläder, vinter jacka, termobyxor, stickad tröja, ragsocko men ajg glömde att det är +5 grader ute, haha! Så jag är helt genom blöt. Ska till stallet imorgon också, kl. 8. Men då får jag nog ta på min lite mindre varma kläder, haha! För resten, pratade med Anna-Karin (hon som har det stuteriet jag var "skötare" i, i våras och sommras) och fråade om hon ville att jag ska komma dit nu också och det ville hon, så jag ska börja åka dit också efter lovet. Vill vara i stallet minst 5 dagar i veckan när skolan börjar, så 1 dag ridskolan, 2 dagar ska jag följa med Emma och 2 dagar ska jag till stuteriet, det borde bli bra! :)
 
Henrietta, en häst från stuteriet, hon är väääldigt social!
 
 

Min häst story

Jag vet att jag kommer få tårar i ögonen när jag skriver det här. Men jag vill ändå göra det. Ha ett skrivet minne om  dom viktigaste hästarna i mitt liv. Jag ska skriva om dom viktigaste hästarna som jag har träffat/ridit under alla 3 åren. Och sen om ett år som kommer jag skriva en del 2. Och då kommer det förhoppningsvis bli lite nya hästar. Varnar för ett långt inlägg. 
 

Eskill
Det var här allt började. På den lilla, söta, vita, snälla, a-ponnyn. Vet inte om ni vet men jag kommer från Polen och har bort i Sverige i lite mer än 5 år. I Polen så hade jag ingenting med hästar att göra. Har inte ens sett en häst i verkligheten då. Men redan första dagen i Sverige så red jag. På Eskill. Han var min pappas kompis dotters foder ponny. Eskill var den första hästan jag såg i verkligheten, annanrs så har jag bara sett hästar på film och bilder. Men jag fastnade för hästar direkt! Pappa fick slänga upp mig på den lilla ponnyn hahah! Jag var bara 9 år då. Och jag skrittade barbacka med ledare i en liten hage. Det var alldels underbart att få rida för första gången. Kommer verkligen ihåg kännslorna. Helt underbart. Jag red inte ponnyn mer en än gång. Efter det var det..
 
 
Ymer
En av dom underbaraste hästarna jag har träffat! Han var en biffig nordsvensk på 148 cm i mnkh men känndes så mycket större eftersom hans kropp var så stor. Han är lika gammal som jag så han var då 9 år. Han är min föredetta grannes häst. Kommer ihåg hur vacker han var när han galopperade i hagen på sommaren, med sin fina glansiga nästan svart kropp, hovskägg, svart man och svans, så vacker! ♥ Jag red han inte alls mycket. Bara lite när hans ägare hade tid. Men det var den första hästen jag travade på. Jag red han inte oftare än en gång i månaden. Sen så började jag på ridskola, men Ymer kommer tillbaka i storyn efter ridskolan ;)
 
 
Tingsryds Ridskola/Stjärna
Sen började jag på ridskola! Var jätte glad att jag skulle få rida regelbundet och träffa dom underbara djuren! Där träffade jag min första favorit häst! Ett d-ponny sto, 146 i mnkh, hon var fux med en stjärna i pannan, äfrör hette hon Stjärna. Jag red på ridskolan i en temin och en månad. Jag red Stjärna första och sista gången och nästan alla gångerna där mellan också utan två gånger. Hon var så himla snäll och lung. Hon är nog den snällaste hästen jag har träffat. När jag red i ridskolan var jag 10 år. Så stjärna var lite stor för mig. Men jag klarade av henne bra ändå. Jag lärde mig jätte mycket på den hästen och fick ett väldigt bra relaktion med henne ♥ Hon var  då 16 år, och nu är hon 20. Men hon har nog flera år kvar! Med den damen lärde jag mig rida själv i skritt och trav (fick rida själv utan ledare redan på andra lektionen), jag lärde mig även att leda och borsta henne, vilket då var väldigt stort tyckte jag :) Sen så han vi också vara med på en blåbärs hoppning tillsammans! Vi "hoppade" 25 cm. Hon hoppade inte över utan travade över hindren eftersom dom var så låga. Men jag var ändå nöjd för alla från min ridgrupp red banan i skritt och med ledare och dom flesta fick ändå några fel för att dom har missat hindren eller tagit dom i fel ordning. Men jag litade på Stjärna så pass mycket att jag travde banan själv utan ledare och vi var till och med fel fria. Jag var super nöjd! :D Det var ju rätt stort när man var 10 år, red en d-ponny, och hade bara ridit i några månader. Men sen pga. privata själ så var jag tvungen att sluta rida på ridskolan. Det var som en madröm för mig. Jag var så ledsen, jag skulle sluta rida, lämna Stjärna och säga "hejdå" till hästar.
 
 
Paus
Sen så hade jag en paus i ridningen i ca. 1 år. Jag kunde inte rida Ymer för att hans ägare inte hade tid då för hon jobbade mycket. Det var ingen rolig period i mitt liv. Inga hästar = ingen Marta. Jag försökte börja med något annat, försökte med fotboll, tänade fotboll i några månader, var på fotbolls skola på sommaren. Men jag tycket inte alls att det var kul. Det var jätte tråkigt. Men sen så skulle vi flytta till en gård. Eller världens BÄSTA gård, Orraryd. Och det var där som hon som har Ymer bodde. Så nu kommer vi tillbaka till..
 
 
Ymer
Vi borde på gården i lite mer än ett halv år. När vi flyttade dit så var jag 12 år och gick i 6:an. Vi bodde där hela vår teminen och hela sommaren. Och det var där jag lärde mig allting. När jag red på ridskolan så var jag totalt orädd för hästar, kanske för att det inte hände alls mycket utan hästarna var snälla och gick på led i ridningen?
Men Ymer är ingen ridskole häst. Och han var ganska hög i rang så man var tvungen att visa honom vem det var som bestämde. Jag var i stallet nästan varje dag. Och red ca. 1 gång i veckan. och så testade jag även på longering, tomköring och köring. Jag älskar den hästen ♥ Han testade mig både i ridningen och hanteringen. Försöte bitas, dra iväg, skena, äta gräs under ridningen, ibland var han så envis att han stannade plösligt under ridningen och det gick verkligen inte att få honom att gå igen. Det hände lite grejer som jag blev rädd av, tex. när han en gång rusade iväg när jag ledde han från hagen, genom en väg och överpå andra sidan, och det var bilar på vägen eftersom det var en ganska stor väg, men tur var ju att dom han stanna, annars så vet jag inte hur illa det skulle ha gått. Men sen började allt gå jätte bra, han fick mycket respekt mot mig och jag slutade att vara rädd, jagbörjade känna mig säker i både hanteringen och ridningen. Vi fick en så bra relaktion under den tiden så att jag litade på han helt! När han hade fått respekt för mig, och jag slutade att vara rädd så var han så snäll i ridningen och inta alls svår eller jätte pigg, utan lung och slö. Det kanske han var innan med fast jag var en mer okunnig ryttare. Sen så skulle vi flytta där i från, pga. privata anledningar. Så det var dags att säga hejdå till älakade Ymer efter flera underbara månader tillsammans. Jag har inga bilder på han, bara kännslor och minnen kvar ♥ Jag var faktiskt och hälsade på han för nåra månader sen, han stog i stallet och åt på sin hö, mat är det bästa han vet, mat går före allt. Men när han såg mig och jag sa "Ymer" så slutade han tuga helt och blev som en sten stende där i sin box med lite hö hengandes från mulen. Och jag bara klappade honom. Kommer alltid minnas han ♥ Sen så började på en till ridskola..
 
 
Alvesta Ridskola/ Flying Samantha
På höst terminen år 2011 började jag rida på Alvesta ridskola. Det var här jag förstog hur mycket man kan älska en häst. Jag red Flying Samantha på en av dom första lektionerna och sen dess har jag ridit henne väldigt ofta. Vi är helt likadana, vi försår varandra helt. Hon är en väldigt tuff dam som alltid är inställd på ett positivt stätt till livet. Hon är riktigt snäll och har mycket tålamod om man gör saker så som hon vill, men så fort någonting blir fel så är det bäst att passa sig. Hon är liksom hård och tuff men ändå lugn och snäll på samma gång. Hon kan lätt bli osäker om det är någonting som hon inte förstår men vet hon vad hon ska görs så går allt bra. Jag älskar henne över allt annat, lika mycket som min familj. Jag litar på henne helt och hon litar på mig helt, det vet jag. Denna häst sprider en sån otrolig glädje till mig så att jag nästan vill explodera av glädje. Jag kan bara inte sluta le när jag rider henne. Även om hon är väldigt väldigt pigg och stark, och kanske inte den lättaste hästen i ridningen så är jag aldrig rädd när jag rider henne, jag litar på henne till 100 %. Skulle kunna hoppa upp på henne med ögonbinda, barbacka, utan något träns och rida i alla gångarter.
 
 
Macken
Under tiden jag red på ridskolan så hittade jag en medryttar ponny, Mack. Det är en 20 årig c-ponny. Han är världens snällaste. Gör aldrig något dumt. Och är nog den bästa läromstare häste som jag har ridit. Man måste rida han i varje steg för att han ska gå fram åt. Han har jag lärt mig otroligt mycket på.
 
 
Slutar rida på ridskolan
Sen efter vår terminen så tog jag ett tungt beslut, det tyngsta beslutet som jag någonsin har tagit. Jag skulle sluta på ridskolan. Anledningen till det var att på hela höst och vår terminen hade vi gjort samma saker, jag ahde inte lärt mig någonting. På Mack lärde jag mig själv galoppera och hoppa och på ridsklan tjatade vi samma övingar hela tiden, skänkelvikningar, framdelsvändningar och rida i skritt och trav. Jag är en väldigt ambitös person så jag ville lära mig mer. Så jag tog det tunga beslutet och slutade rida på ridskolan. Jag grät i flera dagar. Kunder inte se en bild på Samantha utan att börja gråta. Jag försökte tänka positivt, tänka att det kanske finns någon annan häst som jag kommer älska lika mycket som Samantha. Jag försökte glömma henne men det gick inte..
 
 
Desperado
Under sommaren var jag i Polen i nästan en månad. Där red jag på ridskola flera gånger i veckan. Andra ridlektionen hade dom brist på hästar, en häst hade skadat sig så det fattades en häst, det var just den hästen som jag skulle rida. Det fanns en häst kvar, en 6 årig hingst på över 170 cm, pigg, stark och busig. Ingen gillade honom så ridläraren trodde att jag inte heller skulle gilla han. men hon frågade om jag ville testa, och utmaningar gillar jag så det var ju klart att jag skulle testa. och vet ni vad jag fick höra på slutet av lektionen "Tack för att du ville rida Desperado, vet inte vad jag skulle ha gjort om du inte ville det för det fanns ju ingen annan häst, du rider han så bra!". Jag, med lite mer än 2 års ridefarenhet red en stoor unghingst i alla gångarter utan några problem. Efter det red jag han på varje lekrion, hoppade han också. I polen rider man i led och ridläraren säger vade den personen som är första ska göra och sen gör alla samma sak, och jag fick oftast rida först. Under lektionerna fick jag mycket berömm. Jag var själv förvånad över att ajg kunder rida en sån häst, ung, busig, hingst, pigg, stark och rätt så grön. Det finns bara ett svar på varför jag kunde rida han, vi kickade direkt, vi passade ihop jätte bra, jag tyckte att det var jäte kul att galoppera runt i bus galopp i 200km/h på hans rygg. Saknar han, men när vi var i Polen för några månader sen så  hälsade jag på han. Den här gången hann jag inte rida men det hoppas jag att jag kan göra nästa gång vi är där. 
 
 
Pentagon
Under sommaren började jag rida Pentagon, en 7 årig arab valack. Han har humörer! Dom första ridpassen stutsade han bara runt med mig på ryggen. Lyssnade inget alls. Men nu vet han mer vem det är som bestämmer så nu lyssnar han mycket bättre. Men han är ju som sagt arab, så han är ju mycket mer lyhörd än andra hästar. Det räcker att vädret inte är som han vill så får jag hålla i mig ordenkligt. Men han är en rolig häst, som bjuder på nya grejer varje ridpass. Honom har jag fått lära mig mycket på. 
Så under sommaren red jag både Macken och Pentagon. 
 
Svea
I slutet av sommaren bestämde vi oss för att börja leta efter egen häst eller i alla fall foderäst. Jag slutade rida Macken och Pentagon. Och efter 4 provridningar en med en riktigt besvkelse då det var en grymm ponny som vi skulle ha köpt, han passade mig jätte bra, och vi skulle hämta han om en vecka och då kommer plötsligt ägaren på att dom inte alls vill sälja ponyn..
Men på den fjärde provridningen hittade jag en riktigt awsome ponny, Svea. Ett 7 årigt sto på 148 cm i mnkh. Hon var inriden och sen hade hon varit utlånad till en tjej och tjejens man red henne utan ha ägaren visste om det. Mannen vägde 100 kg så Svea var väldigt rädd när man skulle hoppa upp på henne då han inte visste hur månag kilo hons kulle få bära nu. Hon kunde skritt, trav och galopp. Inget mer. Så vi började om från början, red först i skritt, sen lite i trav. Och sen två veckor innan hon skulle åka tillbaka för att min pappa hade blivit av med jobbet så vi had einte råd att ha kvar henne helt enkelt då började vi galoppera. Hon kunde inte ridktigt fatta vänster galopp. Men sen gick det coh jag kunder rida henne i alla gång arter själv. Den dagen hon skulle åka tillbaka hoppade jag. Hon hade aldrig innan hoppa under ryttare. Och jag fick hoppa henne. Under hela tiden jag hade henne så red jag för Emma. Emma lät mig hoppa på vårt sista ridpass. Och Svea hoppade, utan problem. Jag var så nöjd. 
Svea är en dam med mycket humörer, hon testade mig mycket på början, men på slutet av våran tid förstog hon vem som bestämmer. Att at in henne från hagen var en av dom svåraste grejerna, hons tog flera gånge rpå bakbenen och försökte sticka iväg. Hontravade nästan in. Men på slutet kunde hon gå sakna in på slagt grimskaft. Jag skanar henne jätte mycket men jag ar även förstått att dte var det bästa för både mig och henne. För hon behöve ren ryttare som akn utbilda henne och ajg behöver en häst som kan lära mig. Men hon kommer alltid ha en stor plats i mitt hjärt då hon var "min" första häst.
 
 
Samantha
Efter att Svea hade åkt så var jag helt nere. Var arg och ledsen. Men då kom jag på en grej, jag kunde ju börja rida på ridskolan. Jag åkte till ridskolan, hälsade på Samnatha, jag bokstavligen hängde i halsen på henne. Hade saknat henne så mycket. Hon slickade på mina händer när jag kom in i hennes box. Och när jag skulle gå ut så kom hon fram till mig och la sin mule mot min mun och stog så en bra stund, min mamma fångade med det på bild:



Jag pratade med ridläraren och vi bestämde vilken grupp jag skulle börja i. Jag började i en grupp där alla hade ridit 6 år. Alltså på dom fem månaderna som jag inte red på ridskolan hade jag kommit ikapp dom som har ridit 6 år, det känndes rätt stort för jag har ju bara ridit 3 år. Så nu rider jag i den gruppen på ridskolan en gång i veckan, jag brukar nästa alltid ha Samantha. Jag är å glad att jag har börjar rida Samantha igen. För någonting har fattas i mitt liv, Samantha har fattas. Jag kan skriva hur mycket som helt om henne, men det kanske är lite drygt för er så jag beskriver henne så som jag brukar beskriva henne, med två ord, min ängel ♥
 
Så just nu rider jag bara på ridskolan en gång i veckan. Ride rinte pentagon för han vilar under vintern men till våren ska jag börja rida han igen. Och jag letar efter någon annan medryttar häst nu också. Så tanken till våren är att rida på ridskolan, Pentagon och en till häst :)
 
Tack för att ni har tagit er tiden och läst detta inlägget!
 
 
 
 
 
 

Såå sant!

Hahah! Känner ni igen det? 



Ps! Ska skriva på det lååånga inlägget nu, min häst story. Det kommer nog ut här under dagen. Så håll utkik!

2013-01-02

Godmorgon! 
Vaknade vi tolv idag, haha! Jag är ingen morgon pigg människa nu på lovet xD Ska följa med Emma till stallet sen vid halv fem. Roligt :) Annars har jag inga mer planer för idag, som vanligt typ, haha!

Har inga ideer på vad jag ska skriva om, så vad vill NI läsa om?
 

Inga mål för 2013

Hej hej! är lite trött idag för jag gick och la mig vid kl 4 i morse/natt, haha! Men det var roligt :)'
 
Nu är det nytt år, 2013, roligt. Brukar alltid ha mål för varje år men i år har jag faktiskt inte det. Då 2012 var ett väldigt strassad år, har inte haft så mycket tid. Vi har varit i Polen typ 10 gånger och dte var rätt jobbigt. Man var efter i skolan hela tiden. Sen har jag satt så press på mig själv för att lycka bra med allt i skolan. 2013 vill jag bara planera bättre, och chilla ta allt som det kommer liksom. Har inga planer på att skaffa egen häst, det passar mig inte. Jag vill rida på ridskolan och ha medryttar hästar vid sidan om, det trivs jag med. Sen om jag komme rut på någon tävling i år, det får vi se, lägger ingen press på något (kanske skolan, vill få C i det flesta på slutet av 8:an, men det blir nog inte så svårt) komemr verkligen bara ta livet som det kommer i år. Inte stressa, det är målet. För jag är sån människa som älskar att planera, men om någonting inte blir som det ska tex. att jag kommer till stallet 10 min för sent, det kan sabba hela min dag för då försöker jag ta igen dom 10 min och då blir jag jätte stressad, det är min som räknas, haha! Nee, men jag får lugna mig mer i år. Annars har jag inga mål för 2013.
 
 

2013-01-01

Hej!
Första inlägget i år, haha! :P
 
Har ni haft det bra igår? :) Jag gick och la mig kl. 4 i natt/morse, så rätt roligt var det ju :D Inga planer idag. Imorgon ska jag till stallet för mitt knä har blivit vättre nu så ja får passa på dom sista dagarna innan skola. Vi hörs sen.
 
Sammy ♥