Hoppas på det bästa

Lite trött nu. Men jag ska nog vara uppe lite till. Sen ska jag sova och imorgon gäller det, provridning på kankse min  framtida ponny. Jag får veta på allt imorgon. Då ska ni också få veta. Är inte lika nervös längre. Men jag blir nog mer nervös imorgon. Ja, ja det få jag väl leva med. Kände för att skriva ett långt inlägg nu men jag kom aldrig på vad det skulle handla om. Men imorgon när jag vet hur det blir med Svea. Ja, då kan ni vara berädda på ett långt inlägg. Antingen kommer jag vara världens lyckligaste människa eller en människa med hopp om att finna en annan rätt ponny. Vi får ju se. Men hoppas på det mer positiva. Ska inte ändra något i mni ridning imorgon utan rida som jag brukar, det borde funka bäst. Okej, jag är nog fortfarande lite nervös. Men nu säge rjag godnatt till bloggen så hörs vi imrgon! 
 
Chilling in the "skritt på ridbana" hahah! 

Minnen ♥

Lite bilder fårn min mobil vissa tagna för länge sedan och vissa inte alls länge sen :) I min mobil finns minnen från mitt liv. Över 1 år i bilder ;) 

Bilden tagen där Mack står, Kampinas gård, en mycig och fin gård. Den är på dne grus/gräs vägen jag brukar rida på!
 
Bild på en apa (gosedjur) som jag tog när vi var på väg till Öland i sommar :)
 
Åt den där slush när jag var på väg till en provridning, Willes provridning. Jag avr sjukt glad den dagen, började verkligen tro att drömmen kan bli sann, att jag kan få en egen häst. Men allt förstöres några dagar efter..Början av sommaren när jag var i Polen. Desperado, det blev mycket kännslor för den hästen, kommer alltid minnas han ♥


Ännu en bild på Desperado + Mig. Var verkligen jätte glad under den tiden :) Kommer alltid komma ihåg bus galoppen!!


Misia för några dagar sedan. Min fina kanin. Hon betyder mycket! ♥


En camping i Karlskrona innan sommmarlovet. Fint var det där! 


Polen, en typ grej ;P Eller europas högsta "torn" som är byggt i trä.


Praktik i stallet! Två dagar, men jätte kul!


Isabergs camping, i typ eeh april tror jag det var :) Kommer minnas den helgen, sjukt kul med bästisen och familjen! 


Tiden på ridskolan. Kommer också finnas i minnet för alltid!


Sista bilden som togs på mig och Flying Samantha. Kommer minnas den hästen tills döden. Sista tiden på ridskolan och det kom verkligen mycket kännsor då. Var tveksam om jag skulle orka ta ett större steg än ridskolerytare, men jag klarade det trots alla kännslorna. Samantha lever ju faktiskt, hon dog inte och hon står 15 km från mig så jag kan åka och hälsa på när jag vill. Måste göra det snart!


Påskäggs jakten i ridskolan=tiden i SSUS (ungdums styrelse på klubben) och den tiden fick jag verkligen många bra vänner i stallet!


Vinter=blev beroende av choklad mjölk och helst sån där från maskin. Drack minst en på morgonen och en på eftermiddan i typ ett halv år! Hahah! Choklad mjöl är det godaste som finns! 


Älg park i kosta, slutet av förra sommaren. Den sommaren känndes verkligen lång tråkig. Medan den här var full av roliga grejer! 


Nu skiter jag hur ful jag var på den bilden, jag var trött och det var kallt och ja, jag ser inte så vacker ut på bilden hahah! Men den betyder mycket! Vår relaktion, helt underbart!Började på ridskolan, var jätte glad då. Men kännde mig ny göver allt typ. Ny ridskola, ny stad (by) och ny skola. Ville verkligen inte flytta men ridskolan och hästarna gjorde mig gladare! Och en bild på en lite sur Hi-Jack han komemr efter Samantha. En speciell liten valack!


Cardinal, typ 3 gången jag var på ridskolan :)


På väg hem efter första skol dagen i en ny skola. Trodde verkligen att det skulle vara jobbigt och så, lämnade min gamla underbara klass och vänner och skulle till allt nytt. jag avr typ arg på allt och alla då. Men det gick snabbt över då jag märkte att jag kom till en underbar klass! :)En hel del minnen va? Det har hänt mycket under året. Men nu händer det ännu mer. Det som jag har väntat på så länge. Jag ska få en häst! Love life now ♥
 

Qutfit

En sådan qutfit skulle jag (och min blivande ponny/häst) lätt kunna ha på någon tävling eller träning :)
Alla grejer frn hööks!

Senskydd-149 kr


Bakstrykkappa-119kr


Stygbyglar, dyrare- 479kr


Stygbyglar, billigare- 169kr


Schabrak- 299kr
 
Huva- 169kr
 
Och en tröja för 179 kr :)Allt finns i hööks. Tycker ni inte att det skulle passa utmärkt på en brun häst? ;)
 

Imorgon

Känns skönt med tanken att man inte behöver stiga upp vid sju imorgon och att man inte behöver gå och sova tidigt idag :)) 
Nu är jag ännu mer nervös inför provridninen imorgon. Så jobbig kännsla. Men ändå kul. För vem vet det kan ju vara min framtida poony men ändå så brukar jag vara sjukt nervös om jag tänker på att ponnyns ägare ska stå och kola på när jag rider. Imorgon åker vi vid kl.12 och stallägaren (Emma) följer med :) Vi kommer nog fram dit vid kl.14 tror jag. Men när jag väl har hoppat upp så brukar jag inte tänka på att det är folk som kollar på hur jag rider utan jag rider som jag brukar. För om ajg ändrar något bara för att det är några som kollar på som kommer jag säker faila xD Om jag och ponnyn passa ihop så kan det vara så att vi åker och hämtar det nästa helg! Helt otroligt ju! Jag ska i så fall ha henne på foder först. För senare köp :D Jag är sååå glad!! :D Imorgon vet jag nog mycket mer och då får ni också veta mer :) 
Skulle gärna kunna skriva något långt inlägg men kommer inte på vad det ska handla om så om ni har några tips så kommentera gärna! För idag har jag ju tid för det! =)

Nervös

Nu är jag hemma. Vi slutade kl. 14 idag och den sista lektionen kollade vi på film så det var en lugn dag :) Inget speciellt idag. Tänke åka till stallet men pappa kan inte skjutsa så det blir tyvärr inget. Imorogon är det provridning. Jag är nervös redan nu. Jag har varit så himla nervös infö alla provridningar som jag har varit på. Jag brukar inte vara nervös så ofta. Men innan varje provridning så är jag det. Men det brukar vara så att direkt när jag hoppar upp så slutar jag vara nervös. Vi får ju se hur det går men hoppas verkligen på det bästa. Idag är det en chill dag hemma så jag kommer nog blogga en del ;P
Kolla hur vacker Samantha är ♥

Ridpasset-Pentagon-2012-08-30

Idag var Penagon mycket bättre. Skritten och traven gick jätte bra och han gick i form jätte fint. Red lite på vilterna och där gick han verkligen i en jätte fin form. Så skritten och traven sitter bra. Men galoppen, det är det vi behöver jobba med. Han ttycke rnog att det är jobbigt att galoppera och samtidigt så försöker han testa mig. Och då finns det ju spöken överallt man måste springa iväg från dom eller stutsa iväg för att inte komma för nära hahaha! Så det behövervi jobba med. Men det gick mycket bättre än förra gången även i galoppen. För förra gången så var det inte ens någon galopp utan lite konstiga stutsningar framåt. Men jag är nöjd för det gå verkligen bättre. 
 
Bloggade inte mycket innan för jag sov. Vid kl. 13 så var min energi slut. Hahah!! 
Ska göra franska läxan nu så hörs senare!

Ridskorna putsade

Nu har jag putsat klart mina ridskor. Det behövdes, dom var rätt smutsiga. fast dom kommer typ bara vara fina tills första gången dom ska användas heheh. Tänkte lägga upp före och efter bilder men mobilen är inte på gott humör idag. Det kanske funkar senare :) Nu sitter jag här och äter och ska snart göra min franska läxa. Sen vid kl. 17 ska jag åka till Pentagon och rida. Katarina ska inte rida Mandy idag för hon är sjuk så det är bara jag. 

Som sagt så ska jag tänka mycket på hur jag rider. Hoppas att det går bättre än förra gången. 
 
Det här är dom skönaste ridskorna!! Har två par själv. Dom är inte så fina kanske men riktigt sköna att rida i :)
En stor hiss för dom!!

Dreams

Drömmar är som mål, gör du inget för att nå dom så kommer du alldrig dit.

Drömmar, vad betyder det ordet för er? För mig är det mål. Mitt liv är uppbygt på drömmar/mål. Jag vill komma upp högre och högra och bli bättre och bättre på det jag gör, ridning. För 3 år sen så var min största dröm att få börja rida. Jag började på ridskola, sen slutade jag på ridskola och red min grannes häst, sen gick vi vidare till en till ridskola. Och sen ville jag ta ett större steg, örja rida på egen hand, skaffa medryttar häst. Jag kom på det en kväll och den kvällen skickkade jag över 20 melj till folk som hade hästar som behövde medryttare och jag la också upp 4 annonser själv. Och ca. en vecka efter så var jag och provred Mack, vi kickade och jag blev medryttare på han. Red hanen gång i veckan, en gång på ridskola också fast jag kännde att det behöves något mer. Ta ett ännu större steg. Jag kollade runt på nätet och hittade en hemsida till ett stuteri där dom föder upp riktigt bra hopphästar. Kollade runt lite på hemsidan och sen så mejlade jag henne som har stuteriet och frågade om jag kanske skulle kunna komma och hjälpa till i stallet. Fick ett svar att jag var välkommen att hälsa på. Vi åkte dit och hälsade på hästarna och så. Sen började jag vara där 1-3 gånger i veckan. Gjorde lite olika saker. Mockade, sopade, borsdade lite hästar ibland, smörjde läder utrustningen och lite sånt. Men sen så började dom lite på mig mer och mer. Jag fick göra grejer mer sjävlständigt. Och nu har jag till och med börjat rida deras super fina, dyra och unga hopphästar. Och nu letar jag efter en häst som jag ska ha i stuteriet, på den super fina anlägningen. Med typ allt man kan behöva, ridhus, ridbana, super fina hagar och stall, möjlighet att träna för hopptränare och det viktigaste, snällt folk. Och under tiden jag letar häst så har jag hittat en till medryttar häst, Pentagon. På lördag så ska vi ju som sagt åka och provrida en ponny, Svea och om vi kickar ihop så hämtar vi henne förmodligen nästa helg. Det är en hel del jag har hunnit med på tre år. Jag är nöjd. Jag är det. När jag började på ridskola så trodde jag aldrig att jag skulle komma så lång efter bara tre år. 
Under tiden har jag träffat underbara hästar:
Mack ♥

Ymer, men har ingen bild på han ♥
Pentagon ♥
Desperado ♥

 Och sist men inte minst utan störst, den underbaraste hästen jag har träffat, Flying Samantha ♥
Vi litar på varanadra till 100 %. Skulle lätt kunna hoppa upp på henne barbacka utan träns heller och rida ut, jag litar på henne. Hon liknar mig i personligheten och jag henne ♥


Men jag har fortfarande drömmar om att komma längre. Nu ska jag satsa på både skolan och hästarna. Vill verkligen komma långt. Jag ska ha en bra utbildning ifall jag inte hittar något jobb inom hästsporten. Men det jag vill jobba med är hästar. Jag ljuger om jag säger att det inte är så. Jag tänker inte på pengar uatan jag ska älska mitt jobb. 

Det här blev ett inlägg om allt och inget. Blandade känslor och tankar. Om framtiden och det jag har hunnit på 3 år. Vad vet ni om mig egentligen? Att jag eh typ rider. Men innut i så har jag en väldigt stark personlighet. Jag vågar göra det jag vill. Och är väldigt envis. Jag ska komma långt inom hästsporten, jag lovar er det, änker inte ge upp för jag vill göra det jag älskar ♥ 
 
Förlåt om inlägget är krångligt och korkat. Hade verkligen blandade tankar och ville skriva om allt så det fick bli lite kort om allt i ett inlägg. 

 
 
 

Jag lever XD

Godmorgon!
Man märker verkligen att statistiken sjunker när jag bloggar så lite, men nu kör vi igen! Kommer uppdater minst 4 inlägg per dag. 
Det var kul på övernattningen :)) Men sov inte så mycket. Jag och några kompisar gick och la oss vid 3 men det var många som fortfarande var uppe så det var inte så tyst och dessutom så var jag inte så trött så ajg somnade ganska sent, senast jag kollade klockan på mobilen var den 04.20 men jag är inte trött nu så ska inte sova. Men jag går nog och lägger mig tidigare ikväll :) Har ni haft en rolig kväll? :)
 
Idag är jag helt ledig från skolan. Ska bara göra franska läxan och den komme rnog inte ta mer än en halv timme. Sen vid 16 ska jag till stallet där Pentagon och Mandy står och rida. För Katarina och Mandy går det jätte bra, dom passar verkligen så bra ihop och Mandy är så snäll så hon gör inget dumt. Men Pentagon är lite annorlunda, han försöker testa "lite". Förra gången tänkte jag mest på hatt han ska sluta men nu ska jag tänka mycket på min ridning. 
 
Fredag är det skola igen, sen är det helg och i helgen är det något roligt. Undrar ni vad? Jo, provridning!! Ska provrida en ponny på eftermiddan. Sen får vi se vad som händer men det kan bli så att vi tar hem henne nästa helg :)
 
Ha en bra dag och hörs lite senare!

2012-08-29

Godmorgon!
Förlåt för att jag bloggade så dåligt igår. Hann verkligen inte. Sen på kvällen så hållde jag på att skriva ett långt inlägg men det blev ganska sent så jag sparade den som utkast så det kommer nog imorgon. Idag ska jag ju har övernattning med klassen så jag himmer inte blogga mycket. Men på torsdag så kör jag som vanligt igen. 
Var i stallet igår. Rensade två hagar från sten, det var rätt mycket stenar där hahah! Och en grej som jag inte brukar göra och har aldrig gjort innan är att jaga ugla i ridhuset hahahah! Det låter jätte konstigt, men det var en ugla som flög in i ridhuset och den ville inte komma ut igen så vi tog sopkvastar och började jaga den. Då kom den inte helelr ut uctan vi fick vänta tills den skulle komma ut själv. Men det gjorde den tills slut. Sen tog vi in två hästar som var ute. Och sen så borstade jag Bertil :) 
Idga blir det ju inget stall för som sagt är det övernattning. Men på torsdag ska jag rida Pentagon, hoppas att han är på bättre humör än förra gången hahah! Och på fredag ska jag till stallet igen och lördag, ja, då händer det förmodligen något jätte kul. Hörs på torsdag, ha det bra!!

2012-08-28

Hej!
Har nyss kommit hem från skolan. Det var as kalat så jag badade inte. Nu ska jag äta pizza och göra klart engelska läxan, har lite kvar av den. Sen ska jag byta om och pappa skjutsar mig till stallet (stuteriet). Sen bör jag väl komma hem vid sju tiden. Och då ska jag packa lite grejor till imorgon för vi ska ha övernattning med klassen. Så jag har lektioner tills 18 imorgon sen ska vi sova i matsalen. Men på torsdag är vi lediga. Hinner nog inte fixa några tidsinställda men jag bör hinna blogga lite på rasterna annars så bloggar jag på torsdag. Och idag ska jag ju blogga såklart, så mycket jag hinner. Måste göra läxan nu så hörs sen :)
Bjuder på en bild på Flying Samantha, den hästen som betyder mest!


HeJ!!HeJ!!

Ska inte till stallet idag, för pappa kunde inte skjutsa mig :/ Men, jag ska nog dit imorgon :)
Har inget att blogga om typ. Imorgon ska vi bada på gympan :/ På onsdag ska vi ha en övernattning med klassen, det kommer nog bli kul :))
Ska vad jag ska skriva om för ni märker nog att jag inte har några ideer alls...
Sammiii! <3

Skola nu..

.. jag är så trött :/ Varför kan inte skolan börja vid 10 ? Det skulle ju bara vara bra. Fint väder idag fast väldigt kalt men solit i alla fall.
Vill till stallet idag men vi får se om pappa har tid at skjutsa:) 
Ni kan fortfarande skriva vad ni vill läsa om. 

Rajtek, hahah! 
Har inget att skriva om nu, så hörs senare!

Statistiken :o

Statistiken är nästa som igår!! Sjukt nöjd! TACK! För att ni besöker! Fortsätt att göra det så ska jag fortsätta att kliva upp åt och blogga mera. Så himla kul :-)
 
Imorgon skola igen ;P Sen får vi se vad det blir. Kanske stallet? :) 
 
Nothing att blogga om nu så hörs imorgon och då ska jag försöka komma på något intressant att blogga om.
 
Godnatt! 
Bjuder på en sötiz bild också!

Ridpasset eller ehh danspasset

Ja, idag fick jag ju sen en liiite annan sida av Pentagon, hahah! Han gjorde ALLT för att komma undan. Det var både skena, bocka, steppa, backa, backa ännu mer och typ trava bakåt, stutsade på alla fyra, drog iväg och sen tvärnittade, hoppade runt och ja massa nnat och under HELA ridpasset. Men jag höl mmig kvar i alla fall. Har inet känt "jag kommer ramla av" kännslan. Vilket var bra ju. Dom första 10 minuterna gick det bra tills jag skulle galoppera, då tycket han att det var så himla jobbigt så började han hålla på med allt möjligt för att komma undan. Hahah! Söta häst! Till slut blev jag riktigt arg på han. 
 
För Katarina och Mandy gick det bra. Hon är så snäll den där lilla ponnyn! Och dom passar så bra ihop. 
 
Vi ska nog dit och rida på tisdag men inte säkert ännu så vi får se :)
Trots att han betedde sig som han gjorde så kännde jag mig ändå sjukt trygg på hans rygg <3
 
Nu ska jag kolla lite bloggar, vila, kanske göra lite till på engelska läxan och sen får vi se. Men det blir någ lite till uppdaterng idag :) 
 
 
 

Eng-läxa gjord!

Så nu har jag suttit i en timme med engelska läxan. Men den är nästan klar :) Den var tills onsdag men det är bättre att göra det på helgerna istället för att behöva stressa på vardagarna efter skolan och stallet. 

Nu ska jag kolla lite bloggar och kola efter några hästar och sen bara byta om och åka till Penta (Pentagon). Han är så vacker den lilla hästen! 
Ska försöka få ihop minst 2 inlägg sen när jag kommer hem från Penta :) Så hörs då! 
Jag tycker att mina inlägg blir såå tråkia utan bilder så här får ni en bild på Desperado!

Målat naglarna XD

Jag brukar typ alldrig göra det :P Men nu så målade jag naglarna. Så bjuder på en ful bild från en konstig vilnek :P
 

kl. 11.42

Jag är redan nöjd med statistiken! Undrar hur bra den har hunnit bli tills kvällen? :) Ett stort tack för att ni besöker! Jag ska försöka blogga ännu mer så ni har mer att läsa :)
Kolla vilken bild jag hittade på facebook :O

Pentagon!=)

Godmorgon! 
Jag var riktigt nöjd med statistiken igår. Super bra var den! Den bästa hit tills! Hoppas att det blir rätt bra idag med.
 
Idag ska jag ju rida Pentagon :)) Det kommer nog gå bra. Har inga planer alls för passet för det blir ju andra gången jag sitter på hans rygg. Så det jag vill göra är att lära känna honom. Och kunna kontrolera han i alla gångarter, fast det blir nog inga problem. Och Katarina ska rida lilla söta Mandy. 


Innan jag ska rida Pentagon så måste jag göra lite läxor också. Det är ju inte så jätte mycket på början med jag vill ändå göra det nu så att jag inte ligger efter och jag har ju tid under helgen så det är bättre att göra det då. Jag vet att jag skulle göra någonting mer men kommer inte ihåg det ;P 
 
Det skulle vara kul om någon mer ville skriva något jag ska skriva om :)
 
 

Bra!!

Är just nöjd med statistiken idag! Bra jobbat alla som besökte och kommenterade! Hoppas att det fortsätter vara så! Jag börjar bli nöjd med bloggen. Det är alltid några som besöker flera besökare varje dag =) Har också tänkt på att göra bloggen bättra med mer bilder. För jag tar faktiskt kort ganske ofta. Har tänkt på det, att om man vill veta vem jag är så ska man kolla genom mina bilder på mobilden, ädr finns typ ALLT viktigt och mindre viktigt XD Bilder betyder mycket för mig :)
Lite bilder från dagen då :

Mina brallor ;P


Glassgubbe XD'


Glass :D


Coca Cola


McWrap


Har fettat i mig lite gott idag, men godnatt nu och hörs i morgon <3
 

Islandshästar

Den var en som ville att jag skulle skriva om islandshästar. Så här kommer ett inlägg om det. Ingen expert på dom och jag kan inte så mycket om rasen och vet ej heller om allt är sant med det är vad jag har hört i alla fall :) Ni kan fortfarande skriva fler rubriker som jag ska skriva inlägg om :)
 
Islandshästar

Bild från google ;)
 
Det jag vet om islamds hästar är att dom oftast är väldigt små, sällan över d-ponny måtten. Dom är viktbärande och kan även bära upp långa ryttare bra. Dom kommer från island så dom är inte vana vid klimatet i sverige så det är många islandshästar som har exem. Det jag har hört också är att dom är bra nyjbörjar hästar eller första hästar för dom är väldigt snälla och lugna. Engligt mig så ser dom ut som stora shettlands ponnyer, så mycket man och svans och jag tycker verkligen att dom liknar shettisar. Mer än så vet jag inte :) 
 
Ni får jätte gärnaa skriva fler rubriker eller helt enkelt skriva vad ni vill läsa om. 
 
 

Nöjd! :)

Idag är jag nöjd med statistiken och kommentarerna :) Har städat rummet idag, det tog exakt 25 min ;P Brukar typ alltid städa rummet på lördagar så att det är rent å fint för kommande vecka. Men det som är mindre bra att det ser fint ut i högst 3 dagar sen blir det lika stökigt igen. Nee, men dte brukar inte vara så jääääte stökigt, bara liiite ;) 
Hade tänkt putsa alla ridskorna idag med. Men orkade inte. Så det blir väl imorgon eller om en vecka. Och imorgon så ska jag ju rida Pentagon med :) Kul, kul! 
 
Nu kör vi önska rubrik!! Som ajg har märkt så har det varit väldigt populärt nu den senaste tiden. Nu nu kör vi! Skriv en ommentar och i kommentaren skriver du en rubrik tex, "Jeans" och så ska jag skriva ett inlägg om det :) Ni får skriva så många ni vill! Hoppas på någon i alla fall :) Det akn avar om lite allt möjligt, hästar, ridskport, sadlar,  kläder, smink, väder, ridskolor, raser och ja, typ allt annat ni vill :)
KÖÖÖRR!

Det roliga med att lyckas

Jag har inte tänkt på dte innan men nu kom den tanken. Jag har ju faktiskt lyckas riktigt bra inom hästsporten på 3  år. Från att rida på ridskola en gång i veckan och längta tills ridlektionen om en vecka till att nu ha 2 medryttar hästar och vara typ "skötare" på ett stuteri där dom föder upp halvblods hästar som går riktigt svår klasser i hoppning. Man klättrar upp åt hela tiden. Man man måste ju faktiskt göra något för att komma upp en bit.
 
Innan jag hittade min första medryttar ponny (Mack) så mejlade jag om 20 olika hästar som behövde medryttarre och så la jag upp 4 annonser om att jag söker en medryttar häst/ponny själv. Och tada så kommer det ett svar. Men om man gör nothing så blirre nothing av det hela. När man lyckas med det första och har hittat en medryttar ponny så blir man så glad och det ger en mer energi för att leta ännu mera. 
 
Jag letade på google, hastnet, blocket, bukefalos, horselink, medryttare.nu, medryttare.se, abc annonser, växjötorget.se och massor med mera. 
Och så plösligt hittade jag ett halvblods stuteri 2 km från mitt hus. Jag mejlade. Jo, visst var jag ju lite tveksam för vad tänker man i entligen.. vill någon som har ett super fint stuteri med super fina hopphästar som tävlar på super svåra nivåer och en hel jävla awsome anläning att jag som har hållit på med hästar i knappt tre år, har precis lärt mig galopera och har ingen alls unghästvana ska hjälpa till med hästar där? Jo, vad tänker man. Jag kunnde ju lika väl få ett svar med hahaha på. Men man måste ta den lilla chansen som finns. Sen när man väl får den chansen så måste man visa vad man kan, att man inte är rädd för att få lite smuts på händerna eller bli lite svettig. Man börjar från mockningen och att sopa stallet så börjar folk lita på en låter en vara i stallet själv och bara säger en lista på dom sakerna som ska göras. Nu låter dom mig till och med rida deras super duper fina hopphästar som äer värda sjukt mycket. 
Nu vet ni ju att jag letar häst om jag ska köpa en så ska den stå i stuteriet, men hade jag inte mejlat så nepp då skulle man väl få nöja sig med något stall med leriga hagar och bara skogsvägar att rida på. 


Nu sitter jag här som stolt medryttare åt en sockersöt ponny, en super fin arab och skötare i ett stuteri som föder upp topp class hopp hästar.

Det som jag menar med inlägget, ta alla chanser för fan! Missa inte någon! Kom igen nu! 


En bild betyder mer än 1000 ord

Jag kom väldigt långt i häst storyn. Skrev i mer än en timme, skrev om alla hästar äna fram till Flying Samantha. Där blev det ett stopp. Kunde inte skriva mer. Känslorna var för stora. Jag orkade inte skrva mer. Kunde inte komma på något ord. Jag har räffat underbara hästar i mitt liv. Men kan med handen på hjärtat säga att Samantha var det bästa och underbaraste. Hennes personligehet är enorm. Har aldrig älskat en häst så mycket som jag älskar henne. Många vet att jag älskar henne mycket med ingen vet hur mycket. Man brukar säga att en bild säger mer än 1000 ord så jag låter bilden säga resten ♥


Nu ligger häst storyn i utkast. Den kanske kommer någon gång när jag känner för det. Men inte just nu.
Det är vi för alltid Samantha 


Love you ♥Dom hästarna är dom bästa jag har trääffat i mitt liv ♥ Och Ymer såklart, men jag hade ingen bild på han. 
Är på väldigt bra skriv humör så jag tror att häst historian kommer idag ;)
Och godmorgon för resten!

Rolig kväll :3

En rolig och tokig kväll med Klaudia idag! Så kul att få träffas igen efter mer än två månader. Berättar inget som vi gjorde, lite pinsamt hahah! XD
Imorgon en fri dag utan några planer alls! Eller, jo, städa rummet ;P Om jag skyndar mig så tar det en halv timme och då är ALLT gjort så att det ser snyggt ut i rummet.. några dagar, haha! Eftersom jag är hemma hela dan imorgon så kommer det nog bli rätt okej update ;) 
Så skönt att kunna sommna utan tanken att väckarklockan ringer kl.7, utan det är bara att sova hur länge man vill! :D 
Är på bra humör idag. Jag behövde verkligen träffa Klaudisen :) <3 Ska nog gå och sova nu, lite trött. Men hör imorgon. Godnatt <3

bad update

Men jag ska till Klaudia nu så hörs sen! ;P
I löv ju Desperdo!! <3

Hästnörd eller inte? :P

Vet inte varför jag gör den här men jag har tråkigt XD

[x] ridit på mer än 10 olika hästar
[x ] är i stallet mer än 3 gånger i veckan
[] har en sköthäst
[x] har ridit barbacka
[] har galopperat barbacka
[x] har travat
[x] har skrittat
[x] har galopperat
[x] har hoppat
[] har hoppat barbacka
[] har ramlat av
[x] har suttit på en skenande häst
[x] har suttit på en bockande häst
[] har ridit islandshäst
[] har töltat
[] har ridit utan hjälm
[x] har ridit baklänges
[x] har ridit i damsadel
[x] är medryttare
[] har en egen häst
[x] har ridit på en kompis häst
[] en i släkten har egen häst
[] en häst du gillade har dött 

[x] du har duschat en häst

[x] du har testat gymkhana
[x] skulle kunna dö för en häst 
[x] har egen ridutrustning
[] har tävlat inom hästsporten
[] har tävlat på ditt stall
[] du kommer aldrig att lämna ditt stall
[x] hästar för dig är livet
[x] du är stolt över att du rider
[x] du har ridit en snabb häst
[x] du har ridit en seg häst
[x] en häst har vägrat framför ett hinder med dig
[x] du har användt ett dressyr spö
[x] du har användt ett hoppspö
[x] du har ridit med dressyrsadel
[x] du har ridit med westernsadel
[xxx] du har ridit med hoppsadel
[x] du har ridit ut
[x] du har fått privatlektion


0-5 inte hästnörd nån stans !
5-10 lite häst i dig.
10-15 detta kanske är ditt intresse.
15-20 ganska hästkunnig
20-30 det luktar häst :D
30-42 du är en duktig ryttare, det dröjer inte länge tills du blir proffs!

Fick 29 XD 


Rubrik?!

Det gick ok i skolan idag också. Ska inte göra något idag. Typ bara sitta hemma framför datan. Orkar inte göra något mer. Imorgon är det skolan igen, sen får vi se om jag ska till stallet en sväng eller inte. Är riktigt trött nu. Den första skolveckan är nog jobbigast sen vänjer man sig nog :) Jag vet att jag bloggar så dåligt nu men det har blivit rätt mycket nu dom senaste dagarna, skola, ännu mer häst i livet (vilket så kart är jätte kul!) men det blir ändå så att man knappt har någon tid till att vila. Och sen om det blir så att jag har en stund till att sitta vid dator så vill jag kolla hastnet först och främst för jag vill ju hitta någon häst snart. Hörs ikväll eller imorgon :)

Sen update, jag vet

Han inte blogga någonting idag. Först så var det skola sen hem, äta, byta om, ta det lite lungt i en halvtimme. Och sen åkte jag till stallet, där min syrras medryttar ponny står. Katarina fixade i ordning enne medryttarponny, Mandy och jag fixade iordning den super fina valacken, Pentagon ♥ Han är såååå fin! 
Sen red vi i paddocken. Han var så himla snöll, fin och ja helt underbar! Och inte alls svår att rida. Väldigt mjuka och fina gångarter hade han! Särskillt traven. Verkligen super fin häst! Ska rida han på söndag med :) Och ett stort + är att han har en hoppsadel!! Älskar verkligen hoppsadlar! =) Känner själv att jag rider bättre i hoppsadlar och med korta stigläder. Hoppryttare i framtiden? Ja, vi får väl se. Men det är faktiskt det som jag känner mig mest emma i ;) 
Red i alla gångarter och han gick fint i form. 
 
Imorgon blir det skola och sen tror jag att det blir alltingen stallet (stuteriet, jag säger stallet när jag ska dit ;) ) elelr så tar vi en vilo dag för mig och bara tar det lungt hemma. 
Ingen bild på Pentagon än, men det kommer nog  ;)
 
Det kommer kanske något inlägg senare men jag vet inte om jag orkar :P Annars så hörs vi imorgon!

TRÖTT!!

Nu är jag riktigt trött! Somnade igår vid kl. 23, upp idag vid kl. 07, skola tills kl. 15, sen hem och äta, byta om till ridkläder, åka till Macken vid kl. 16, kom fram till Mack vid kl. 17, fixade i ordning han, red typ 1 timme, sen fixade allt i stallet, borstade Mack, sopade, tvätade av tränset och så var jag klar vid kl. 18.30, sen skule vi handla med, och så kom jag hem ca. 19.30, sen äta, duscha, släppa ut Misia, fixa kläder för skolan imorgon, och nu har jag suttit framför dagat i en halv timma. Stressig dag, inte mkt vila, bara under tiden vi åkte bil till Mack. 
Så är det om man vill satsa både på hästarna och skolan :) Men det går! Bara man sover ordenkligt och äter bra! 

Ridpasset gick bra. Han var riktigt snäll och fin när jag red. Det blev lite skänkelvikningar i både skritt och trav, framdelsvändningar, försökte få han i form i galoppen och det gick ju lite sådär. Men är väldigt nöjd i alla fall :) 
Sen dom sista 10 minuterna så gjorde jag och Katarina lite roliga saker :P Bland annat att sitta bak och fram i sadlen och trava XD Fast vi turade ju om att leda Macken, men det var kul med lite knasiga saker också, och ingen ramlade ju av :P
 
Imorgon! Skola, nytt stall, ny häst att rida. Vi får se hur det går. Som jag skrev innan så har ju Katarina skaffat en medryttar ponny så hon ska rida den imorgon och hon som har ponnyn har en arab valack också som hon sa att hon behöver hjälp med. Så den ska jag provrida imorgon. Annars inget annat att göra.
 
Jag är väldit trött nu så godnatt ♥

Snart till Mack <3

Skolan gick bra idag också. Snart ska jag till Macken å rida. Rätt varmt idag så det blir nog ett lite lugnare pass idag. Lite galopp på grus/gräs vägen och lite dressyr arbete på gräsmattan som jag sa igår :) Orkar inte skriva mycket mer nu. Ska bara kolla lite bloggar, äta, byta om och åka. En Mackis bild!

Stan istället för stallet

Var i stan istället för stallet :) Blev lite nya kläder bland annat jeans, linne och mer :) Sen blev det kvällsmat på subway, gott!! Helt okej dag idag :P Imorgon åker jag iväg till Macken! :D Älskar verkligen Mack väldigt mycket men jag börjar bli trött på att åka 50 km dit och 50 tillbaka :/ Liiiite jobbigt. Det ta ju hela eftermiddan. Vi r´brukar åka ungefär vid 16 och så brukar vi komma hem TIDIGAST 19, men oftast blir det vid åtta.
Har verkligen inga planer för ridpasset imorgon. Men det blir väl lite dressyr i skritt å trav på gräsmattan och sen lite galopp jobb på grus/gräs vägen :) Det är faktiskt det jag har gjort dom senaste gångerna och det kändes som ett bra ridpass :)
Men hörs imorgon! Ha det bra!
Och här får ni en bild på söta ponnyn <3

Första skoldagen :)

Gick bra! 
Rätt lung dag och typ inga lektioner förutom hemkungskap. Är inte så jätte trött faktiskt. Så jag ska kanske till stallet, får se. Annars inte så mycket som händer idag. Imorgon ska jag till Macken och rida. Onsdag ska jag med Katarina till hennes nya medryttar ponny och där ska jag provrida en häst. Torsdag blir nog stallet också. Fredag vet jag inte. Men, men veckan lär väl flyta på rätt bra :) Dagen idag gick väldigt snabbt i alla fall :)

Hör sen!

Jag ockås? :)

Provridningen gick bra :) Ponnyn var otroligt söt! :D Katarina klarade av den bra och dom passade så bra ihop :) Och det visade sig att hon har en stor häst (arab) som hon också behöver hjälp med. Så vi ska dit på onsdag och då ska Katarina rida Mandy som ponnyn hette och jag ska provrida hennes stor häst :) Kommer nog bli kul! Imorgon börjar skolan, känns lite sådär men det kommer nog bli kul med :) Hörs senare! Eller imorgon!

Inte jag som ska provrida idag :)

Idag är det min lillasyster som ska provrida en liten shetlandsponny på bara 95 cm :P Om hon och ponnyn kickar ihop så ska hon rida den 2 dagar i veckan och jag kommer alltid följa med :) Så ja, runt klockan fyra så ska vi åka och provrida ponnyn. Sen blir det nog det sista som måste fixas inför skolan för det är ju redan imorgon. Kommer nog inte blogga så mycket idag, orkar inte bara sitta vid daton hela dagen och blogga när det är sista sommar lovs dagen men ett inlägg kommer senare om hur det gick att provrida för Katarina :)
Kolla min lilla sweetnos!

Mer update imon

Godnatt! Ska gå och sova nu. Måste "ställa om" till vanligt igen. För skolan börjar ju på måndag. Kommer nog inte updatera så mkt imorgon men något inlägg kommer. Men hörs imorgon! On nu bjuder jag på en Misis bild :P <3

hej

Ska inte gör något speciellt idag så jag har inget att blogga om som ni säkert har märkt.
Eller jo, jag kan ju säga att imorgon kl.16 så ska vi iväg ocg min lillasyster ska provrida en ponny som hon ska vara  medryttare på. En lite shettis på bara 95 cm :P Den kommer säkert vara jätte gullig!
Jag ska ju med och kolla hur det går. Sen om det blir så att hon blir medryttare på han så komemr jag säkert förlja med dom två gångerna i veckan och lära henne lite :)
Ska kanske till stallet emd imorgon. Men vi får se för jag vill ju fixa lite inför skolan så jag vet inte om jag hinner. Sen på måndag är det ju skola och tisdag ska jag till macken och sen får vi se vad vi hittar på på eftermiddagarna efter skolan men det blir nog stallet nästan varje dag, alltingen till Macken, Katarinas nya medryttar påni xd eller till stallet/stuteriet jag brukara vara på :)
 
Men jag ser i alla fall fram emot att börja skolan. Känner att jag behöver dom där vardags rutinerna nu :) Kommemr bli skönt att alla det vanliga livet börjar igen. Och snart kanske med en ny familje medlem :)
 

Hemma nu

Nu är jag hemma efter mer än 4 timmar i stallet. Jag borstade 4 hästar. Putsade 2 träns och 2 martingale. Fast först så sopade jag stallet. Sen red jag på Esther :) Hon var är sååå fin!! Red med henne som har stallet och alla hästarna :) Först red vi i paddocken och sen i ridhuset. Jag travade och skrittade :) Men hon blev lite svettig i alla fall :)
Älskar verkligen det här! Komma hem trött från en lång dag i stallet :) Men känner sig så trött men ändå så glad!
Orkar nog inte skriva mer idag så hörs imorgon eller kanske idag fast lite senare :)

Hörs ikväll

Ska till stallet nu. Kommer säkert bli kul som alltid :D Ha en bra eftermiddag och hörs senare ikväll!
Här får ni en bild på Figo en ridskolehäst :) Saknar hästarna där men jag ska nog hälsa på snart :)

Städat :P

Nu har jag städat lite. Det var lite så där kul. Men det måste ju göras någon gång. Om några timmar ska jag till stallet. Och en rolig grej är att Klaudia kommer imorgon :D Det var längesen vi träffades för att vi var på semester i olika tider och precis när jag kom hem så åkte hon. Men nu kan vi egentligen träffas! Ska bli jätte kul! Hörs senare! Här får ni en bild på en häst som jag hittade på facebook. Otroligt fin häst!

Slutet av sommaren = fint väder?

Nästan hela sommmaren så har det varit rätt fult väder, i alla fall här jag bor, det har regnat och varit kallt. Men nu när det bara är några dagarar kvar av sommaren så är det fint väder. Varför kunde det inte vara finte hela sommaren?! Utan nu är man snart ska till skolan är börjar dte bli fint. 
Idag ska jag till stallet vid fyra. Sen vet jag inte vad jag ska göra. Kanske förberädda lite inför skolan.
Nu ska Misia få springa lite med :)

Nästan slut på sommarlovet

Jag har bloggat så dåligt idag men ni förstår nog at min vill njuta av dom sista sommarlovs dagarna :) Så det kommer någ inte bli mer än tre inlägg per dag fram till skolan börjar. Men sen ska jag försöka med lite mer inlägg. Var inte i stallet idag men jag ska nog dit imorgon. Känns både bra och mindre bra att skolan börjar på måndag. Det är ju kul med att träffa alla kompisar och så. Och att det kommer rutinder igen men nu när man har vant sig vid sommar lovs livet, vara uppe hur länge som helst, sova hur länge man vill, bara slappa på dagarna och bara åka till stallet vissa dagar och ta det helt lungt, så det kommer ju bli lite jobbigt nu dom första veckorna innan man kommer in i det vanliga igen, men sen blir det nog bättre :) 
Har också kännt att mina ridpass på Mack har blivit mycket slöare nu under sommaren. Jag har fått dåligare kondis också, så jag orkar inte jobba med han så hårdt heller. Men det kanske är bra för att han ska få ta det lite lungnare nu under sommaren. Men sen så kör vi nog som vanligt igen :)
Tycker ni att det är kul att skolan börjar eller inte? 

Mackiiiiis!

Ska till Mackisen på tisdag :) Kul! 

Svar på frågestunden!

Här kommer svaren på frågestunden :) Frågorna kommer med fetstilad text och svaren i narmal text. Och om det är några this or thats så markerar jag det jag väljer i fetstil. Ja, jag tror att ni fattar :)

 
Frågorna av: Emelie ♥
Har du haft egen häst? Nej, jag har alldrig haft egen häst men jag är håller på att leta häst nu så snart så har jag nog egen häst :)

 
Har du något annat djur? Ja :) Jag har två kaniner, elle rja en är min och den andra min lillasysters. Och så har vi en hund med.

Vad är din favorit färg? Lila ♥

Lite This or That;
Paddock/Ridhus - det beror på vilket väder det är men om det är fint så föredrar jag paddock :)
Häst/ponny - båda
Hus/lägenhet
Box/Lös drift
Hund/Katt
Facebook/Blogg


Frågorna av: Alma :D
Vilken är din favorit hästras? jag ahr ingen direkt favorit men utseende mässigt så är det engelsk fullblod, gärna fux :)


Frågorna av: NN
Vem gjorde tillslut en banner åt dig? Jag :) Det tog en stund men det gick :)
Hur går det med hästlära? Bara bra! Jag kan mer varje dag ja är i stallet :)

 
Frågorna av: emelie
Vad fick dig att börja blogga? Som några säkert vet så hade jag först en hade jag först en howrse blogg och jag startade bloggen med tanken om att ha en rolig howrse blogg med mycket nyheter. Men så började jag tröttna på att bara blogga om howrse och det blev mer och mer "riktiga häst" inlägg och då tänkte jag att det kanake inte är någon mening att ha en howrse blogg som handlar om hästar. Så jag startade den här bloggen med tanken att det ska bli en häst blogg och här trivs jag super!


Frågorna av: Ida
På en skala från 1 till 10, hur mycket gillar du hästar och ponnier? 10 såklart!! ♥

Lite This or That..
Natur/Stan
Utomhus/Inomhus - beror på vädret
Sommar/Vinter
Vår/Höst
Polishäst/Ridskolehäst
Tv/Dator
Hästtrailer/Hästlastbil 


Frågorna av: Wilma
vad är det bästa med hästar? ALLT! ♥ Kan nite beskriva varför jag älskar dom så mycket!

Har du egen häst? Nej, inte än. Men jag hålle rpå med hästletandet, så snart då har jag nog det ;)

Hur länge har du bloggat? Jag har haft några olika bloggar innnan, en om min kanin fast det var typ för 3 år sen, 2 om howrse, och nu har jag den här och här trivs jag jätte bra. Så jag har ju bloggat en del innan men regelbundet så tror jag att jag bloggar i ett halvt år. 

Vad tycker du om min blogg? Fin blogg men bra bilder! :D

Vilka bloggar läser du? linnolsson.se, goldenhorses.blogg.se, ponnysmurfarna.blogg.se och ibland nellieberntsson.se bara för att hon har så söta hästar :P


Frågorna av: Alma
Hur länge har du ridit? :) I nästan tre år :)


Så, nu har ni alla svaren! Tack för att ni besöker bloggen och kommenterar! Det kommer komma fler frågestunder i längre fram :)
Hörs senare!

 
 
 
 
 

2012-08-16

Godmorgon! Verkligen stort tack alla som besökte min bloggen och kommenterade! Statistiken bara flög upp! Tack! Jag ahr precis vaknat så jag ska fixa lite grejer nu och så kommer alla svaren om någon timme. Men ni ar fortfarande tid att skriva frågor om ni vill. Vet inte riktigt vad jag ska göra idag annars men det kanske blir att åka till stallet för mamma hade sett blåbärs buskar på vägen till stallet så hon ville plocka lite blåbär idag så då kan väl jag passa på och åka till stallet ;) Snart börjar skolan, alla rutinerna och allt igen, det kommer kännas skönt.
Ha det bra idag och hörs om en stund!

Frågestund!!

Här kan ni ställa era frågor så kommer svaren så fort det har blivit lite frågor. Det går bra med this or thats också, tex. ridhus/paddock
träna/rida ut, märkeskläder/vanliga och så vidare. Hoppas på några frågor nu :)

Har ni märkt?

Att bloggen börjar bli lite mer aktiv nu. I ungefär två veckor så har jag försökt blogga mellan1-5 inlägg per dag och det är ungäfer lika mycket besökare varje dag. Vilket bara är kul! Ni besöker och jag skriver. Vi får se hur det blir när skolan drar igång men jag tror att vi kommer lyckas hålla det jämt då med :) Men det skulle defenitivt bli kul med mer besökare! Och mera kommentarer! Och komm ihåg, om ni besöker min blogg och kommenterar så besöker jag er och kommenterar :) 
Tycker faktist att dte är dags för min förta frågestund här på bloggen, håller ni med? :) 
Jag lägger upp ett nytt inlägg med rubriken frågestund och där får ni jätte gärna kommentera med frågor så kommer svaren så fort det har blivit lite frågor :)
Blire bra? 

Var i stallet idag

Som rubriken säger så var jag i stallet idag. Jag mockade 4 boxar och borstade 4 hästar samt att det blev en lite överraskning att jag fick rida finfins Esther! Hon var så himla fin! Jag red med henne som har stallet, hon är otroligt duktig så på bara den ena ridpasset så lärde ja mig jätte mycket. Jag skrittade mest, med red lite i trav med. Vi red först en stund i ridhuset och sen skrittade vi ut i skogen på en lite mysig och finn runda. Som tur är så är det så fint väder idag så det passade bra att rida ut :) 
Trivs så bra i det stallet. Alla är så trevliga och snälla och kan så mycket så man lär sig mycket varaje gång man är där. Och dess utom så är det otroligt roligt att man får vara med hästar :)
 
Vad har ni gjort idag? :)

Mums!

Min nya favorit mat :P

Mår dåligt idag :/

Jag har varit heeelt frisk hela sommaren, men nu när det bara är några dagar kvar till skolan börjar så blev jag förkyld och har huvudvärk typ hela tiden. Men jag hoppas att det blir bättre snart, idag är det i alla fall lite bättre än vad det var igår.
Vet inte när jag ska rida Mack nästa gång men det blir väl på tisdag. Vi får se vad vi hittar på då :)

Statistiken börjar bli bra :)

Som rubriken säger, statistiken börjar bli bra nu och jag får in lite kommentarer också :) Tack för att ni läser och kommenterar jag ska försöka updater mer så att ni får lite mer att läsa ;) 
Inga jätte speciella planer idag. Sitta vid daton nu och kolla lite hästar sen ska jag nog ut till stallet och sen får vi se. Men jag måste börja lägga mig lite tidigare nu för snart börjar ju skolan och då blir det lite jobbbigt och jag går och lägger mig vid et varje dag och sen plösligt vid tio. Men det är ju några dagar kvar. Sen som sagt på torsdag är det en till provridning. Och sen får jag se om jag hittar några mer hästar eller inte. 
Nu kan man infoga bilder blogg.se har fixat det. Så bra :)
Då får ni en bild på Samantha, min vita princessa som jag måste hälsa på snart! ♥

Snabbt

Idag fick jag red på att jag inte skulle köpa den ponnyn som jag provred i söndags ju. Men jag har faktiskt fixat nästa provridning som sker på torsdag. Vi får se hur det går ;)
Denna veckan ska jag inte till Macken alls men det blir nog fler provridningar och ska nog till stallet någon dag med :)
Men bjuder på en Mackis bild ♥

Bara c-ponnysar?

Kolar hastnet hela tiden nu. Och en grej som jag har märkt är att det finns hur många som helst äldre läromästare fast det är typ bara c-ponnysar. Undrar varför, har typ sett en d-ponny äldre läromästare fast den var för gammal och för dyr. Men c-ponnysar finns det verkligen gott om. Önsar att det fanns lika mycket d-ponnysar att välja på..

Så j*vla besviken!

Förstår inte hur folk kan tänka så. först säger dom att det finns bara en som är intresserad av ponnyn och att dom vill sälja han till oss för att vi passar så bra ihop och det var nästan bestämt att vi skulle hämta ponnyn den helgen som kommer. Men då så komem rägaren plösligt på att hon inte är redo för att sälja ponnyn och att hon vill låna den till någon på fodeer i deras stall. Det är så j*vla tråkigt. Att man har typ bestämt allt och så kommer ägaren och säger så..
Hon verkade så seriös och så men nej, man får inte tro att folk är seriösa bara för att dom verkar det. Man måste vara berädd på det värsta. Ponnyn var underbar, jag skulle kunna ge allt för att få köpa han. Men nej, plösligt så ändrades något i ponnyns ägaren huvud så nu får jag leta vidare.
Tycker synd om alla dom har har blivit lika besvikna av den ägaren som jag..
Förvänta er inte mkt bloggning idag. Hoppas ni förstår, jag är inte på det bästa humöret..

Så här blev det

Jag har visat filmerna som pappa filmade när jag provred hästen för min "tränare", henne som har det stalle jag skulle ha hästen hos. Och hon tyckte att det såg bra ut och att man märkte att jag tyckte att dte är kul att rida hästen. Så vi hade bestämt oss för JA!!
MEN jag ringde och pratade med hästens ägare och dom sa att det ska komma en ikväll och provrida han med och att han fd.skötare var kanske också intresserad av att köpa han..
Där försvan min glädje..
Men hästens ägare ska ringa mig imorgon så får vi se hur det blir.. 

Klockan fyra idag..

...ska jag visa filmerna från provridningen för min "tränare" eller snarare hon som jag ska ha hästen hos. Sen är ett beslut taget. Jag är mer nervös idag än vad jag var igår faktiskt... jag får väl hoppas på det bästa. 
I kväll ska jag ringa ägaren till hästen och säga vilket beslut vi har tagit. 
NU är jag riktigt nervös, det handlar ju inte om att köpa ett par nya skor utan min första alldels egna HÄST! 
 
Ska kolla lite bloggar nu sen städa rummet så att jag inte ska tänka på hästen och bli ännu mera nervös.
 Säger bara så här, runt klockan 19.00 kommer ett inlägg om allt, då vet jag allt och det då kommer jag vara helt säker. Håll utkik ♥

Om provridningen, bara "WOW"!!!

Helt underbar häst som man kan lita helt på! Känns som att han är den hästen som känns bäst av ALLA jag har ridit. 19 år men det känns som att han är 10 år. Lagom pigg, inte slö utan man märker att han tycker det är kul att jobba och att han VILL jobba. Och han är inte sån som äldre ridskole hästar är att dom står och sover när man gör i ordning dom. Utan han är liksom en vaken häst som gärna kollar vad folk runt om honom gör och rör sig lite och inte bara står stlla med sänkt huvud och sover. 
Red i alla gångarter och hoppade ett hinder som kunde varit runt 80-90 cm. Riktig kul häst att rida och hoppa. Undrebara gångarter älskar galoppen och traven med såklart. 
 
Imorgon kväll tar vi beslutet om vi ska låna honom på foder. När vi har bestämt oss och bestämt tid när vi ska hämta honom så skriver jag det här med ;)
 

Hörs imorgon, hoppas att ni har haft en underbar dag som jag. Har träffat min prins idag och är helt förälskad ♥

(:

Glad ryttare taggar prov ridning i min nya ljus gula pikee och marin blåa ridbyxor. Hoppas att det går bra! Hörs sen :)
Ännu en bild på underbara Desperado! Ingen lite pålle direkt ;)

Inga besökare än

Klockan är 14.01 och det har inte varit några besökare på bloggen ännu. Men jag försår det för vädret är finfint idag! Varmt för att vara Sverige och solen skiner, i alla fall där jag bor. Har inte gjor så mycet idag bara slappat framför datan och gosat lite med Misia <3 Snart ska jag äta och sen blir det nog lite fika och sen byta om till ridkläder och åka iväg och provrida kanske min framtida heest ! :D Är väldigt happy idag, tror att ni förstår det ;) Det kommer ett inlägg sen om hur det gick på provridningen och va nästa steg är, så håll utkik ;) Bjuder på en "bakom kuliserna bild" på mig och finaste Desperado! Älskar hans blick <3

Lite nervörs

Känner mig lite nervös inför provridningen idag.. hoppas att det går över för jag rider verkligen inte bra när jag är nervös. Men det kanske blir så som förra gången. Att jag var nervös tills jag hade hoppat upp och sen gick allt bort :) Önska mig i alla fall lycka till! :)
Porvridningen är kl. 18.00 så vi får typ åka 16.00 så förvänta er inte mycket update :P
 
Annars inget speciellt idag. 8 dagar kvar tills skolan börjar. Lite kul ändå, för jag har verkligen vilat ordenkligt under sommaren och det ska bli kul att börja skolan igen. Och att alla rutinerna kommer igen, som jag skrev innan. 
 
Hörs senare! Ha en bra dag!

Kommentera!!

Alltså jag ser ju att det finns besökare här på bloggen. Men det var typ 100 år sedan jag fick någon kommentar..
VARFÖR kommenterar ni inte?
Jag skulle bli jätte glad om jag fick någon kommentar..

Köpte skal till mobilen :)

Var på tivoli idag ju. Men det var inte så kul och inte så mycket att göra men jag hittade i alla fall et fint mörk lila skal till min mobil :) Hittar ingen bild på google och orkar inte ta någon bild helle roch ladda upp och så. Inte mycket att skriva om nu. Är lite stressad inför imorgon, men känner mig ändå sjukt taggad för att ha egen häst snart! Om allt går bra på provridningen imorgon så tror jag att vi hämtar hemponnyn nästa måndag alltså om lite mer än en vecka. Kan knappt tro det!! Jag är så himla glad! :D en grej som är ett + med ponnyn också är att man får med en nästan ny hoppsadel, jag ÄLSKAR hoppsadlar <3 Så himla sköna att rida i! :) 
Hörs imorgon innan provridningen och önska mig lycka till! :D

Provridning imorgon!

Det häner lite me ridag :) Har hittat en awsome ponny som jag ska provrida imorgon. Det kan vara det rätta ponnyn :) Känns så..
Snart ska vi på ett tivoli med familjen :) 
Åhh! Längtar tills imorgon! Hoppas att det går bra då, då kanske ponnyn hamnar i stallet snart! ;)
 
Hörs sen!

Tråkig dag idag

Idag är det också en tråkig dag... inget att göra. Och om man typ inte gör något så har man ju inget att blogga om heller :/
Så ni får nöja er med bara några få inlägg per dag..
Här får ni en bild i alla fall..

Fult väder idag...också :/

Vilket fint sommar det är i Sverige alltså! 
Nej, mer ett skit väder :/ Regn, ingen sol, regn, regn, regn och reng igen! Så himla fult :(
Så man sitter typ inne hela sommaren. Hatar det vädret :S
I Polen var det riktigt sommar i alla fall :)
Den dagen som bilden är tagen var det nästan 40 + grader i skuggan, så ridningen var ju lite jobbig. Men heller ett sånt väder än det vädret som är i Sverige ;)

Statistiken stiger, kommentera?

Eftersom statistiken stiger så vet jag ju att det finns besökare här på bloggen. Men det verkar inte som att någon har lusta att kommentera :/ Jag skulle bli väldigt glad om någon kommenterade :)

Köpte longerings lina :)

Var i stan idag och jag köpte en longerings lina på biltema :) Den är mörk brun med en ljusblå band i mitten :) Väldigt fin! För bara 59 kr och den är 8 meter lång :) Det är ju bra att ha. Särskilt i början innan man har börjat rida hästen, sen är det ju också bra om mamma eller pappa vill rida med så att man kan hålla i dom XD

Vecko schema

När jag väl hittar hästen som passar och vi köer den så kommer jag ha ganska bra kolla på hästens vecko schema. Den ska innehålla 1 vilodag, 1 hoppning, 1 dressyr eller annat på banan, 2 skogs ridning och en till dan med det man känner för kanske bara ta det lungt och skritta ut i skogen, lognera, gå en promenad eller kanske rida en till gån på banan :) 
Varje vecka kommer jag lägga upp ett schema som kommer ut här på blogen och sen så kan det ju såklart bli lite ändringar och så om man helt enkelt känner för att göra något annat. Men en grej vet jag säkert att varje frdag eller lördag kommer vi ha en städ dag i stallet. Ta hem smutsiga schabrak, täcken, grimmor och tvätta. Puttsa sadel, träns och all annan lädre utrustning. Tvätta rent benskydden. Göra rent i rykt lådan. Så att allt är rent och fint inför kommande vecka :) Och det blir nog den dagen som hästen ska få vila eftersom andra saker ska göras i stallet :) 
 
Sen så har jag ju också en lillasyster som rider och kommer också rida på min häst. Men jag kommer inte sätta upp henne på hästen för än vi har haft den i minst en vecka så att jag känner hästen lite i alla fall :) Och vi kommer säkert inte göra så att jag rider en halvtimme och sen hon en halv timme för det tycker jag är bara störande, jag rider heller mindre dagar i veckan men hela pass :) Och om hästen kanske är lit pigg den dagen den ska vila så kan vi ju rida den då också :) 
 
Men ja, vi får ju se hur det bli :) Ska i alla fall på två provridningar till sen får vi se ;)
 
 

Stallet sen kanske?

Godmorgon!
Vad ska ni göra idag?? :P
Jag har typ inga planer, kanske åka ill stallet? Vi får sen :)
Här får ni en bild på Misia  <3

Ridpasset

Vädret var faktiskt bättre än vad det skulle vara. Det regnade inte och ibland kom det fram lite sol också :)
Jag skulle rida barbacka men efter att jag bara skrittat han i 5 min så kännde jag att jag ville ha sadel idag. Han ville äta gräs hela tiden och han blev väldigt stark när han ville äta gräs. Så det var lite svårt att inte låta honom göra det. Så jag gick tillbaka till stallet och sadlade. Sen red vi bara runt lite. Lite härlig galopp men även lite jobb i trav. Det känndes som ett skönt och ganske lungt pass :) 
Hörs imon!

Blääää!

Vädret har blivit ännu värre! Det regnar hela tiden. Fyy! Nu skulle det vara riktigt skönt om det fanns ett ridhus vid det stallet där Macken står. Men, men det finns ju inget dåligt väder bara dåliga kläder.. håller inte med helt men lite. Så vad ska man göra, jo på med regn kläder och ute ;) Inga ändringar, kör ett likadan pass som jag har tänkt mig även om vädret är skit!! Det som jag tycker är så bra med Macken är att han är så himla fin för sin ålder han är ju nästan 22 år gammal och ändå vältränad, har bra kondis och så! Det tycker jag är väldigt bra :) Hörs sen ;)

Rida Mack :)

Godmorgon!
Statistiken stiger på bloggen! Så bra att ni vill läsa! :) Sen när jag har skaffat egen häst så kommer det ju bli ännu mera häst och ridpass inlägg i bloggen, dock kommer jag inte ha lika mycket tid så mer än två inlägg per dag kan ni inte förvänta er, fast på helgerna kommer det bli mycket uppdatering ;)
Ska ju som rubriken säger rida Macken idag. Vädret kommer inte vara så fint :/ 15 grader varmt och målnigt och regnigt. Jag som hade tänkt att pappa skulle filma lite :/ I det här vädret så kommer det ju inte bli någon fin film. Men det går ju! :) Ska till Mack vid 16, sen tar det ju en ungefär en timme att köra dit. 
Tänkte ta ett dressyr/lösgörande pass. Ska försöka jobba han i form, med övergångar, ryggningar, skänkelvikningar, framdelsvändningar och tänkte få han att samla siig under galoppen så att det blir en mjuk och fin galopp :) Vi får ju se om jag lyckas haha! Sen ska ju Katarina rida lite med, efter att jag har ridit. Det som hon ska göra är planerat i mitt huvud xD Det kommer ett Dagens Ridpass inlägg senare när jag är hemme från Macken :)
 
 
 

Godmorgon

Vet inte vad jag ska blogga om nu :/ kommer väl på något sen så hörs då :)

Kollat på ponny SM lite:)

Hej, hej! :) Idag har jag inte gjort så mycket, varit i stan och handlat lite och sen har jag och pappa suttit i ca. 30 min och ringt om lite hästar. Och nu ska jag leta efter några hästar :) Ska kanske börja skriva lite på häst historian sen med :)

Börjar nog imorgon :)

Ska nog börja på häst historian imorgon! För jag orkar inte nu XD Men det var länge sen ni fick en bild på Macken så här får ni en :)

2 pikeer och 2 linnen!

Det blev två piketröjor och två linnen :)
Två pikeer i den gula färgen. Dom kostade bara 10 kr styck :O
 
Och sen köpte jag två röda linnen också och dom kostade också 10 kr styck :D
 
Ha det bra och hörs sen! :)

Kosta outlet

Ska till kosta outlet nu. Får se om jag hittar något fint :)


Hiss! - Bra borste för fällande vinterpäls

 
Det här är en danyborsste, finns på börjes för bara 18,85 kr!
Den är otroligt bra när hästen fäller sin vinter päls! Väldigt kort borst vilket gör att man får bort mycket vinterpäls, för den fastnar på borsten. Jag använde det på Mack när han hade vinterpäls, verkligen stor hiss! Efter att man har borstat hästen med dena bortsten så tycker jag att man ska ta och bortsa hästen med en mankborste med då den är väldigt bra på att ta bort damm :) Sen är hästen ren och fin på vintern :)
Mankborste finns att köpa på börjes för bara 27,75 kr!
 
 

Hoppat med Rajtek

Jag kom nyss in efter att jag har varit ute i trägården och hoppat med Rajtek, min hund :) Var bara några skutt inte så mycket för det var länge sen jag gjorde det. Men han tycker fortfarande att det är kul och han kan hoppa ganska högt för att vara hund då :P
Vet inte varför men jag bloggar så lite :/ Typ bara ett inlägg per dag.. jag ska försöka bli bättre. Sen om ni kanske kunde skriva lite tips på vad ni vill läsa om så skulle det vara lättare :) Men jag kommer väl på något intressant själv också :) Ska i alal fall försöka börja på häst historian inlägget idag :) Har börjat kolla på lite hästar i Polen med. Och dom är verkligen jätte jätte fina.

Hööks <3

Varit i hööks idag med lilla syrran och vi köpte lite grejer som man inte behöver storleken på eller så. För dom kan passa vilken häst som helst, eller nästan i alla fall :)
Här kommer bilder och info :)
 
Grimset
Väldigt fint och ganska billigt dess utom, bara 79 kr och om man handlar över 400 kr så får man det frö 49 kr :) Bra grimma med mjut foder på insida. Och väldigt snygg färg dess utom! Man får med matchande grimskaft, grimskaftet är 2 meter långt. Mjut och fint grimskaftet också!


Superstar grimma + matchande grimskaftFin grimma med texten "Superstar" på nosgrimman. Väldigt fint! Passar ju faktiskt både sto och valack. Grimma
79 kr och matchande grimskaft i lila 29 kr.


Ryktsaker som jag köpte
 
Pigg borste, blå, 9 kr
Hovkrats, blå, 5 kr
Rotviska, showmaste, blå vit, 39 kr. Otroligt mjuk och fin borst, fin och prisvärd :)
Mankam, blå, 5 kr
Ryktlåda, blå, 35 kr
Inga avancerade ryktlådår och inte många borstar och inte dyra men det kan man ju börja med och man får ju ren hela hästen men dom grejerna med :)
 
 
Schabrak
 
Showmaster schabrak i den här färgen som på bilden men i allround modellen ;)


Då har vi ju i alla fall lite hästgrejer. Min häst historia kommer imorgon eller någon annan dag. 
 

Länkbyte kanske?

Igår så var jag i stallet (stuteriet). Jag plockade bort lite hinder i ridhuset, mockade lite boxar, botstade Esther och Madde och kollade på när en tjej hoppade en unghäst, det gick bra :)
 
Kommer inte på så mycket att skriva om. Skulle gärna vilja göra ett länkbyte. Någon som vill? :) Jag ska försöka komma på nåot längre att skriva om. Alltså ett lååångt inlägg :) Kanske min häst historia fram tills nu?? :) Skulle någon tycka att det vare intressant?? :) 
Det skulle kunna bli det längsta inlägget jag har skrivit hit tills. Med massor av bilder och så :)  Det är ju nästan 3 år att beskriva i ETT inlägg! Tror att jag gör det senare :)
 
Och nästa gång jag ska till Macken så kanske jag kan be mamma eller pappa fota lite så att vi kan få lite nya bilder. Men änså länge så bjuder jag på dne här:
 


Jag och "min" gangster! ♥

Var på börjes igår :)

När vi var på väg hem från Smilla så åkte vi till börjes med. Jag köpte bara ett par långa ridstrumpor inget mer men jag kollade på lite grejer som jag skulle vilja ha till den hästen vi köper (hoppas att det blir Smilla). 
Här får ni en bild på strumporna XD
Det blev den färgen den här gången :)

Provridningen gick awsome!

Smilla ♥ Underbar ponny! 
Hon är helt gry och passar mig perfekt! Jätte mjuka och fina rörelser, vilket gör att det blir lätt att sitta ner i både trev och galopp, vilket är äet stooort plus! Lätt att få i form. Super härlig galopp! Jag hoppade två skutt på slutet med och det gick jätte bra! Inte svår att hoppa alls! Det känns som att jag ahr hittat den rätta hästen för mig. Ska dit och provrida en gång till någon dag nästa vecka så vi får se hur det år då. Men ponny passar mig verkligen! 
Hoppas att allt går åt det rätta hållet nu ♥

Inget internet idag

Idag krånglade internetet så det blev ingen bloggning fram tills nu.
 
Ridpasset på Mack igår
Han var väldigt pigg för at vara Mack. Först red jag på en lång grus väg fram och tillbaka några gånger i skritt och galopp. Tränade på att öka galoppen och sakta ner den. Det gick bra. Sen Såred jag på en bit av Macks ägares trägård, på en bit i gräsmatta. I trav och försökte få honom att samla sig lite i alla fall. Sen efter att jag har ridit så fick Katarina rida lite med. Hon galopperade för första gången, och vet ni vad jag SPRANG jämte Macken när han galopperade och hllde i han hahahah! Katarina sa att jag såg ut som en trav häst när ag sprang jämte och hållde i Mack när hon galopperade hahaha! Var typ helt genom blöt efter det. 
 
Provridning nr. 2 idag
Ska på den andra provridningen idag. En vit 11 årig d-ponny är det ajg vet om hästen. Jag hoppas att det ska gå bra. När jag har kommit hem så kommer det bli ett inlägg om provridningen. Det känns lite konstigt att skriva att jag ska på provridning på salu hästar när jag för några veckor har skrivit att jag ska på provridning på en häst som söker medryttare. Men, jaja, det är ju bara kul. Livet förändras väldigt mycket :)
 
Hoppas att ni får en bra dag och önska mig lycka till på provridningen! :D