Ny års outfit

Hej, hej! Har inte hunnit skriva så mycket idag. tror att detta blir det sista inlägget i år, haha! Snart kommer det lite folk till oss och så ska vi fira ny år tillsammans :) 
 
Här får ni några bilder på min ny år outfit
 Och så en lite mindre seriös bild x)


Idag är det första gången som jag plattade mitt hår efter att jag har klipt mig och det är för typ en månad sen. Och det känndes mycket tjockare eller så, efter att jag har plattat det :) Men ajg ska inte platta det ofta för det sliter så mycket på håret. Men idag är det ju ny år då akn man faktiskt göra det. 

Vi hörs nästa år, hahah! (Imorgon)

Gott nytt år!


2012-12-31

Godmorgon!
Idag är det sista dagen i år :P Jag gör inget speciellt, ska vara hemma med familjen och så kommer det lite folk till oss :) Hur ska ni fira ny år?

Måste städa idag, mitt rum ser inte bra ut. Sen ska jag välja kläder, vet inte vad jag ska ha på mig men det blir i alla fall ingen klänning, haha! Hatar kläningar, senast jag hade på mig en kläning var för 2 år sen, haha!
 
Ha en bra dag så hörs vi när jag har städat :)
 
Rudolf med röda rosa mulen ♥

Kan inte somna :-\

Gick och la mig vid halv ett. Och har fortfarande inte somnat. Och det är tack vare min näsa som är täpp. Känner mig som en 90 åring. Knä problem, näs problem, astma, alergi problem vad komemr hända snart kommer jag få rygg problem?! Hade tänkt läga mig tidigare men nej då ska min näsa visaa att den inte fungerar som den ska :-\ Men nu har jag tagit nån näs spray så jag får se om den hjälper. Under tiden kan jag ju passa på och skriva ett inlägg här hahaa! Nee då jag är inte alls knäpp, kan inte somta kl. 2 på natten så tar jag fram mobilen och börjar blogga, haha! Det är heeelt normalt XD

Vet inte om ni kommer ihåg men för ett bra tag sen så hållde jag på att skriva ett lååång inlägg, min häst story. Det blev aldrig klart, fick stopp när jag kom till Samantha för det var då jag slutade på ridskolan och slutade träffa henne. Men nu tänkte jag att jag kan skeiva klart det snart då jag ine kommer börja liapa när jag kommer till Samantha för jag träffat och rider henne nu ju. Då kan jag ju skriva in mina medryttar hästar Macken, Pentagon och så Svea min första "egna" häst. Så kan jag ju liksom fulla på storyn med typ ett halv års mellan rum ich publiciera den igen då det kommer in nya hästar i mitt liv ofta. Aa det var det jag tänke säga nu. Nu ska jag försöka somna även om min näsa inte riktigt vill andas. Godnatt!
Här får ni en ovisad bild på mig och Samntha för ett bra tag sen. Haha! Rätt annurlunda bild men änglen är med på den och då blir den vacker :-)

LOL


Mcdonald´s mat & ansiktsmask = :D

Hej, hej! Den här gången är det en blå ansiktsmask på mitt face, haha! :D Pappa kom hem från stan med Mcdonald´s mat och det är ju alltid lika gott! Imorgon är det sista dagen i år, hahah! Låter knäppt! Vi hörs sen! :)
 
Bildbrist!

Woop woop!

Nya medryttar hästar på G ;) 2 stycken, komemr nog bli väldigt bra, det är inet långt borta och hästarna verkar passa mig bra. Så provridning snart! :D
 

2012-12-30

Godmorgon!
Har typ inget att säga idag, inga planer alls, bara sitta hemma. Så jag har inget inretressant att skriva om :/

Wääää! :(

Mamma har kollat på mitt knä idag, hon jobbade igår kväll så hon hann inte. Hon saatt vi måste åka till nån läkare och kolla upp det, för det är typ någon västka som samlas där :/ Varför ska mitt knä vara helt puckat? Så nu får jag väl bara sitta hemma några dagar så att mitt knä blir normalt igen! Snart börjar ju ridskolan också, och jag vill inte missa någon ridlektion :/
 
 

2012-12-29

Godmorgon!
Idag ska jag bara sitta hemma och vila upp knät så att jag kan åka till stallet snart :) INga andra planer än så länge. Ska försöka skriva ett åsiktes inlägg eller något längre  inlägg, får se om jag kommer på något intressant att skrva om bara :P 
 
Det är typ knappt någon snön kvar här :( Är det mycket snö där ni bor?
 

Hatar mitt knä!

Som jag skrev innan så skulle ajg till stallet imorgon emn det kan jag inte nu. Mitt knä har cpat sig igen :/ Med några månaders mellanrum så får jag en stor bula/svullnad på knät och jag kan knapp stå på det benet (högra benet). Det är värre när jag sträcker på foten benet eller har det rakt då gör det as ont och när det är böjt så är det liksom okej. Men jag kan nog inte följa emd till stallet då det är rätt mycket ansträngande där och jag kan nog inet gå med böjt knä. Det ajg får göra varje gång det blir så är att smörja in med en salva som jag får av mamma (hon är sjuksöterska) och sen linda knät och vila. Sen brukard et bli bättre efter några dagar. Men det konstiga är att det händer plötsligt och utan någon anledning. För jag har inte slagit mig där eller skadat mig där på något sätt, inte heller träckt mig eller så. Och det händer väldigt plötsligt, idag satt jag vid datan och så plötsligt känne rjag att jag har ont i knät, kollar coh då är det en bula/svullnad och jag kan knappt ha benet rakt. Sen så knakard et typ ockå i knät. Usch! :(
 
 
 

Hej hej!

Kom hem från stallet redan vid fyra med jag orkade inte skriva något, hahah! Imorgon ska jag med till stallet, fast på morgonen vid kl.8 så idag ska jag lägga mig tidigare :) Annars har jag inga andra planer för imorgon. Förlåt för korta och tråkiga inlägg men jag gör typinget roligt nu pålovet, haha! Så jag har inget att skriva om x)
 

Mot stallet..

..i varma kläder, vi hörs sen! :-)VECKANS BLOGG

 Ni får kommentara att ni är med på endast detta inlägget och i kommentaren så får ni länka eran blogg. Jag kommer gå in på alla som är med, läsa några inlägg på bloggen och sen kommer jag antingen lotta ut en blogg eller välja ut en blogg. Den bloggen som jag väljer/lottar ut kommer få skriva en pressentation om sin blogg som jag publicerar med en länkning i ett inlägg här på min blogg. 
 
För att delta kommentara detta inlägget och länka din blogg i kommentaren!
 

Ps! Jag väljer/lottar ut vinnaren nästa lördag!
 
 

2012-12-28

Godmorgon!
Idag ska jag nog följa med Emma till stallet. Har inga mer planer än det idag. Ha en bra dag! 
 
Tråkigt inläg, jag vet men jag har inget annat att skriva så därför bjuder jag på en ovisad bild på Samantha ♥
 

Wäääh!

Jag är så sugen på att rida nu. Men som det ser ut nu så komme rjag inte rida på hela lovet :/ Ridskolan är ju slut för terminen, Penta vilar och jag vet inte när jag ska testa den nya hästen. Men, men kans bar med lite vila ändå? :)
Saknar min Sammy ♥

2012-12-27

Hej!
Idag vaknade jag lite tidigare än vanligt, haha. Brukar vakna över 12 typ varje dag nu på lovet men ida vaknade jag kl.11. Och sen åkte vi ut till Mandy så jag han inte skriva något. Idag skötte hon sig bra. Hon gick till och med i form :) Duktig lite påni!
 

Godnatt

Snart ska jag gå och lägga mig. Man har vänt upp och ner på dygnet nu, haha! 
 
Imorgon ska vi till Mandy. Vet inte riktigt när men förmodligen på förmiddan :) Vi hörs imorgon! :) Sov gott!
 
 

Min nya hjälm

Hade tänkt köpa den här hjälmen för 449 kr men när vi kom dit och jag prövade den och kollade på den så hade den sämst kvalité, inget mjukt innut i typ, så det blev den här hjälmen istället som är av bra kvalité och är väldigt sköna at ha på sig & har mycket sånt mjukt ludd eller så innut it :)
 
Den sitte rjätte bra och är otroligt skön att ha på sig. Super mjuk, med mycket ventilationer, älskar den! :D
Hjälmen finns att köpa här och den kostar 679 kr.
 


Mina julklappar

En leopard färgad pyamas med rosa detaljer. As fin är den. Jag har länge velat ha en sån men jag har inte sagt det till någon och så woops ligger en sån i presentkartongen till mig :-D


Två presentkort från hööks :-D


Jätte fina silvriga öronhängen :-)


En finfin klocka som verkligen kommer komma till användning då jag kollar mycket på klockan i skolan men då måste jag ta fram mobilen varje gång och nu kommer jag inte behöva det :-D


Jätte fint silvrigt armband :-)


Två super coola ljusdakar :-D


Leggings :)


Och så hjälmen från hööks som jag köpte för pressentkorten (mer bilder på den kommer sen).

Jag är tillbaka :)

Hej! Jag är tillbaka redan nu, efter två dagar. Kunde inte hålla mig ifrån blogg längre än så, haha! Har så mycket att dela med mig så jag vet inte vad jag ska börja med. Haft en underbar jul med familjen. Och jag har vilat upp mig ordenkligt. Sov till halv ett igår, hahah! Det är det längsta som jag har sovit i mitt liv, hahah 12 timmar XD Har fått jätte fina julklappar och det tackar jag för! (bilder kommer sen). Fick två pressent kort till hööks som jag handlade upp idag. Lånade lite pengar från mamma och pappa då korten inte räckte och jag verkligen ville ha den nya hjälmen, så nästa månda har jag ingen månadspeng då den ska lämnas tillbaka till mamma och pappa, haha, men det är värdt det, för jag älskar min nya hjälm, bilder på den kommer sen. Har en medryttar häst på G, men jag ska fortfarande rida Penta efter vintern, det fungerar ju att ah två medryttar hästar :) 
Känns lite tråkigt att julen är över nu :/ Man har ju längtat så himla mycket och nu är det 1 år kvar tills nästa jul, men men, ny år snart ju och det är ju också kul.
 
Vi hörs om en lite stund, ska fota mina julklappar nu :)

Blogg paus

Hej hej! Vaknade rätt sent idag, haha! Halv ett, jag blir bara latare och latare, haha! 

Förlåt för sämst update, men jag orkar inte blogga nu. Så jag tar en paus, några dagar i alla fall. Men jag komemr tillbaka med nya ideer och krafter ;) 
 
Hörs om några dagar!

2012-12-24 - God Jul

Hej hej! Idag är det jul! Så God Jul! Idag ska jag inte göra så mycket på förmmiddan nu, utan vi ska fira jul sen med familjen på eftermiddan. Hoppas att alla får en riktig god jul! 
 
Vi hörs sen!
 

VECKANS BLOGG VINNAREN!!

Förlåt, glömde dra veckans blogga vinnaren igår, så jag gör det idag :) 
 
Vinnaren blev den här tjejen! Grattis!
 
Här är några ord från henne om hennes blogg:

Min bloggar handlar om mig och mitt liv, min vardag,mina tankar & känslor. 
Jag är en 99:a, bor mitt i Småland och jag brinner för djur och foto. Jag delar även med mig lite tips då o då och försöker skriva ärliga och bra inlägg som möjligt. Jag uppdaterar dagligen och så ofta jag kan. Hoppas ni kika in på min blogg och stanna. Ha det bra! <3
 

Jag tycker att ni ska kika in på den här tjejens blogg, det är verkligen värdt, mycket fina bilder och välskrivna inägg. En bra blogg! 
 
Kan tyvärr inte lägga in någon bild från hennes blogg för min data har cp:at sig, men det får bli utan då :P

God Jul

Förlåt för dålig update idag också. Men imorgon är det jul, då är det mycket som ska fixas och så. Sen så har jag ingen blogglust eller. Så det kan bli så att det bara blir 2-3 inlägg per dag under julen, förlåt, men jag känner inte för att sitta framför datan 24/7. Men jag fortsätte blogga ändå, vill inte ta någon paus nu då det rä rätt mysigt att lägga upp lite jul bilder och så :) Men vi hörs några gånger om dagen i alla fall. God Jul på er! ♥
 


Nu ska vi klä granen ochs en kommer lite folk hem till oss. Vi hörs ikväll ♥ 

2012-12-23

Godmorgon!
Imorgon är det jul! Jaaa! :D 
Idag ska vi klä granen, pynta lite ute och fixa allt det sista innan julen, måste städa min rum också. Men nu ska jag spela starstable. Ha det bra, vi hörs sen!


förlåt, förlåt, förlåt!!

Ber om ursäkt för att det var sämst update idag. Men jag var ju i stan, köpte alla julklappar, sen kom jag hem kl. fyra då bytte jag om snabbt och sen åkte jag ut till stallet, kom hem från stallet för en timme sen coh då slog jag in mina julklappar och nu sitetr jag här. Har verkligen inte haft tid till att bloggar, förlåt. Lovar er bättre update imorgon. Nu ska jag spela starstable, haha. Vi hörs sen!
 

Juliga thigts

Fick dom här juliga thigtsen av mamma i morse, super fina är dom!

2012-12-22

Godmorgon!
Vaknade nyss, så sköt med sovmorgon varje dag nu i 3 veckor! Som jag skrev igår så ska vi till tsna och köpa julklappar typ om en en halv timme. Så jag har inte så mycket tid för att skriva nu. Vi hörs sen! 
 
Älskar mössan som jag köpte för nån vecka sen, den är så gosig :3

Jag överlevde

Hej!
Förlåt för att blagen har lidit lite idag (eller igår haha, för klockan är över 00 nu :P). Jag har inte haft lust att blogga helt enkelt. Jag var ju iväg och kom hem kl. 17, sen satt jag vid datan och spelade starstable, hahaha jag vet, barnsligt spel men jag gillar hästspel, sen spelade jag och Katarina wii. Jag har haft tid men inte lust.
 
Imorgon på morgonen, eller vid typ 11 ska vi till stan och handla julklappar, ingen har köpt något ännu så vi tar ett stort ryck istället och köper allt med en gång ;) Sen på eftermiddan vet jag inte riktigt, är lite sugen på att följa med Emma till stallet men jag vet inte när jag kommer hem från stan och när Emma ska dit. På helgerna brukar hon åka upp dit mycket tidigare än vanligt och då kanske hon redan är klar, men vi får se. 
 
Nu ska ja bara läsa lite bloggar och sen sova. Godnatt!
 
Ps! Glömde lägga till att jag faktiskt överlevde jordens undergång, jag är ju en sån hjälte ;)
 

Skåne <3


Det var ingen snö i skåne, haha :-P

Här är bilden på ansiktsmaskerna som jag köpte.
Hemma

Nu är jag hemma :) Det var lite drgyt att åka bil i samlagt 3 timmar men annars var det kul. Jag köpte 3 ansiktsmasker (bild kommer sen), sen åt vi på Mcdonald's också och det är ju alltid gott :)
 
Har ni haft en bra dag?
 
 

60 km kvar

Jätte kul :-\2012-12-21

Godmorgon!
Idga ska jag iväg till någon affär med polsk mat. Lite drygt att åka 150 km men jag hänger ändå med :) Jag komemr nog hem vid tre kanske. Så fram tills dess blir det bara mobil update och sen ska jag föröska skriva något längre inlägg när jag kommee hem. Ha det bra!
 

Imorgon är det den 21 december 2012..

Sitter nu med inpackning i håret och ansiktsmask på facet, äter och njuter av livet. Imorgon är det den 21 december 2012.. Det sägs ju att jorder kommer gå under då, det kan ni nog inte ha missat. Själv tror jag inte att det är sant, tror inte att det komemr hända något. Men ändå är man ju lite nervös, för tänk OM det händer något. Men ifall det nu skulle hända något så kommer jag dö lycklig, jag är nöjd med mitt liv, allt känns så bra. Kommer bara finnas en grej som jag kommer vara ledsen för i så fall.. Men jag kommer säkert aldrig våga ändå.. Jag har som jag sat tidigar svårt för att visa mina kännslor, det är mycket lättare att skriva. 
 
Tänk på era familjer, vänner och allt och alla ni bryr er om, det kan vara sista dagen vi lever imorgon, så gör det som ni alltid ha velat göra. Eller bara njut av livet. Vi får hoppas på att det inte häner något, det finns ju så mcyket amn vill göra i livet, jag har så stora framtidsdrömmar som jag gärna hade uppfyllt. Jag tror inte att det komemr hända något men man kan aldrig vara säker och som sagt dte känns ju lite nervös eftersom det är så mycket prat om det hela tiden..
 
Tror DU att det kommer hända något imorgon?

Gäster

Vi ska ha gäster nu så det komemr inte mycket update nu. Men sen ikväll så ska jag försöka skriva något längre inlägg eller kanske Hiss&Diss elle rnågot annat lite roligare :) Ha en bra kväll!

HAHAHA! Bjuder på en "försöker vara fjortis" bild, hahah! Obs! Jag är INTE seriös!

 

Lite "unghästig"

Hej!
Nu är jag hemma!
Mandy var lite unghäst eller så idag. Hon har inte varit riden i mer än 3 veckor och då var hon lite tjurig och så när Katarina skulle hoppa upp. Hon gick omkring, sparkade och försökte ställa sig på bakbenen då belv Katarna lite rädd så jag tog över, då lugnade hon sig efter en stund, fick dock säga till henne ordenkligt ett par gånger. Men jag gjorde det som Emma har lärt mig och det som vi gjorde på Svea från början. Men sen gick det bra och Katarian kunde hoppa upp och skritta henne men jag ledde Mandy. Vi hinne rnog inteåka dit innan jul emn efter jul så ska vi dit många gånger, vi har ju lov och pappa är hemme så då får man passa på, haha :)
 
Vi hörs sen!
 

Julig outfit från hööks

 
Fixade ihop en julig outfit från hööks. Har allt förutom tröjan men jag brukar ha en röd jacka istället :)
 
Strumporna kan du köpa här och de kostar 39 kr
Ridbyxorna kan du köpa här och de kostar 299kr
Skorna kan du köpa här och de kostar 379
Ragskockorna kan du köpa här och de kostar 79kr
Vantarna kan du köpa här och de kostar 19kr
Tröjan kan du köpa här och den kostar 199kr

2012-12-20

Godmorgon!
Det första jag vill äga är tack till min lilla syster som väckte mig kl.9.. :/ Hon ska få tillbaka det ;) 
Tack för alla snälla kommentarer som har kommit in igår och idag, tack! 
Idag ska vi till Mandy, stallet heter Skogslund så jag kommer säga det nu istället för att jag alltid ska säga vi ska till Mandy och Pentagon, det blir lite kottare så. Så ja, vi ska till Skogslund idag vid 12 tror jag det blir. Penta rids ju  inte på vintern så det är bara Katarina som ska rida Mandy. Och det är nog lika bra det för då kan ajg hjälpa henne mycket från marken och så kan vi koncentrera oss på att få ordning på det lilla busfröet. För det har ju alltid varit så att jag rider Penta och Katarina rider Mandy samtidigt och då har det blivit så att jag bara ahr sktittat Penta för att kunna hjälpa Katarina och sen när Katarina var klar så red jag genom Penta i 10 min medans hon sadlade av och så i stallet. Så dte blir mycket mer fokus på Mandy nu. Och om det skulle vara så att hon blev för busig så kan jag ju alltid longera henne för det hjälper mycket. 
Annars har ja inga andra planer idag. Städa kanske, då mitt rum inte ser så bra ut nu. 
 
En av Mandys knepp, "Jag svänger vart jag vill och när jag vill". Haha! Jag har fått många tips av Emma på hur jag kan hjälpa Katarian från marken, så det borde bli gå bättre idag.

I'm happy! :D

Ni vetdet inlägget jag skrev igår, det om att jag inte ska jobba med hästar. Jag ändrar det. Jag har hela tiden trott att man måste tävla på hög nivå för att komma in på flyinge, men nu läste jag deras krav för att kunna ansöka för att plugga till unghästutbildare. Detta är kopierat från deras hemsida:
 

Behörighet och ansökan

För att vara behörig behöver du ha grundläggande behörighet från gymnasiet eller likvärdig utbildning. Du behöver även dokumenterad riderfarenhet intygad av en auktoriserad A- eller B-tränare, alternativt en ridlärare, level 3. Arbetslivserfarenhet är meriterande. Ansökningshandlingarna ska bestå av:

- Ansökningsblankett
- Personbevis
- Betyg från gymnasieskola
- Ridintyg
- Personligt brev där du berättar om dig själv och varför du vill gå utbildningen.
- Eventuella intyg på arbetslivserfarenhet


Jag har aldrig vetat det, har bara trott att man måste tävla typ på LA nivå för att komma in. Men nu vet jag ju att det inte är så. fatta vad glad jag är, jag kan uppfylla min stora dröm men samtidigt slippa säga hejdå till Samantha. Tänk om jag hade gått in på deras hemsida & läst det 1 år tidigare så skulle jag slippa att tänak på det så länge och så mycket som jag gjorde. Det är helt awsome!  Precis så som jag ahr drömt att det skulle va, kunna träffa Samantha, men samtidigt kunna uppfylla min stora framtidsdröm. Jag ska först plugga på ingelstad naturbruks gymnasiet med inriktining häst & ridsport, sen ska jag plugga på Flyinge till unghästutbildare. Och hela tiden kan jag ha Samantha vid min sida, jag behöve rinte sluta rida henen eller träffa henne. Åå jag är så glad! :D


LOV!!!! :D

Nu är det LOV!! :D 3 veckor utan att behöva gå upp tidigt, utan att tänka på läxorna, utan att vara tungen att göra klart skolarbeten, utan någon press alls. Bara sitta hema vid min data varje dag. Inte göra någonting, bara ta det lugnt och vila upp sig ordenkligt. Så skönt! :D
 
 

Nu är det nästan lov :D

Hej! Kom nyss hem från skolan, sista gånen detta året :D Vid kl. 6 ska jag till kyrkan för där ska vi ha skolavslutning. Efter det är det 3 helt lediga veckor! Ska läsa lite blogga nu, sen duscha och sen ska jag till kyrkan,  så vi hörs sen! :) 
Ha det bra!


2012-12-19

Godmorgon! Idag är jag trött och arg utan någon anledning. Hoppas på bättre umör sen. Dagens planer är ju skolan nu och sen hem och sen till kyrkan för skolavslutning. 
Ha en bra dag!
Kolla bara på henne.. ♥

Imorgon är det sista skoldagen i år

Jeeeejjj! Imorgon är det sista skoldagen i år! :D Kommer bli så skönt med lov. Jag brukar vara väldigt positivt inställd till skolan men nu är riktigt trött på skolan, så det ska bli jätte skönt med lov. Bara kunna änga sig åt sin fritid utan att ha en massa prov och skolarbeten i tankarna hela tiden. Vi har skolavslutning på kvällen imorgon, och det är ju bra för dom yngre klasserna har avslutning på torsdag morgon och då behöver vi inte änstänka på skolan, haha! :P
 
Känndes skönt att skriva det inlägget som jag skrev för en stund sen. Det fick mig själv att inse hur dum jag har varit som har lurat mig själv hela tiden, jag vet ju helt ärligt att Samantha är allt för mig. 
 
Bra statistik idag med, tack! Nu är det sista gången i år som jag ställer min klocka på 7.00. God natt! Sov gott!
 
Min ängel, min princessa, min fina häst, min drottning, mitt allt, Flying Samantha ♥
 
 

Jag har tagit ett beslut

En ändring på livet. Jag leder mig själv till den rätt vägen.
 
Jag har länge funderat på min framtid. Det är ju bara 1,5 år kvar på denna skola sen är det ju gymnasie val och efter det vill ja plugga på någon högskola. Jag har nästan altid drömt om att bli en ridlärare och ha en stor, fin hästgård där jag skulle ta in hästar för in/till ridning. Men för att uppfylla den drömmen så "måste" jag ha egen häst och tävla mycket och på hög nivå. Då kommer den tanken "Jag kommer vara tvungen att säga hejdå till Samantha, igen", för det skulle inte gå att ha egen häst, rida den minst 5 dagar i veckan, tävla på helgerna samt rida på ridskolan, det hade inte gått ekonomiskt heller. Jag tog ett beslut idag, och jag har förstått att det är det rätta beslutet. Den här gången följer jag inte mina drömmar, den här gånge följer jag mitt hjärta. Jag skulle inte klara av att leva utan Samantha, vill inte ens tänka på den dagen då hon kommer finnas på andra sida, de eviga gröna ängarna. Jag har tyckt om många hästar i mitt liv, men jag har bara älskat en, Samantha. När jag tog det tunga beslutet att sluta rida på ridskolan i våras, så var det för att jag ville satsa allt för att nå mina drömmar, men det var fel, jag grät flera veckor efter att jag slutade, det vara nästan så att jag började lipa när jag tog på mig ridgrejerna, jag kunde inte kolla på bilder på Samantha, jag var så jäkla ledsen, kan inte beskriva det så att ni förstår. Mitt liv var okej under den tiden jag inte träffade Samantha. Jag hade en foder ponny (Svea, kommer ni ihåg henne?) så jag red varje dag och jag fick testa på hur det känndes att ha egen häst. Jag försökte glömma, glömma Samantha. Men en dag insåg jag att det inte går, hon är allt för mig. Jag älskar henna över allt annat, lika mycket som min familj. Jag lägger min dröm "kariärr" som ryttare i en låda, låser den och slänger nycklen. Vet ni varför? För jag älskar en häst för mycket, Samantha. 
Istället för att satsa hela mitt liv åt ridsporten, istället för att skaffa egen häst, tävla varje helg, plugga på Flyinge, istället för att leva ett riktigt häst liv som min dröm var så ger jag hela mitt hjärta till en unik häst, till Flying Samantha.
 
Så min framtids plan är att plugga till något som jag kommer gilla även om det inte är något med hästar. Och i häst livet några år fram över är det att rida på ridskola så länge Samantha står där (om hon nu skulle bli till salu, så kommer jag göra allt för att bli den lyckliga ägaren), och vid sidan om rida andras hästar. Kommer försöka fixa det så att jag kan rida många gånger i veckan, så att det blir nästan samma sak som att ha egen häst, sen kommer jag delta i alla tävlinga på ridskolan då jag vill hålla igång mitt intresse. 

Det känns som att jag sviker mig själv nu, men det gör jag inte. Jag följer mitt hjärta för jag vet att jag hade ångrat mig om jag hade valt att säga hejdå till Samantha igen.

Liten ändring på texten som står på bilden, "Samantha arent my whole life, she make my life whole" ♥


Jag kommer inte bli någon världs kännd ryttare som jag alltid har drömt, jag älskar dig för mycket ♥

Varför har jag lurat mig själv hela tiden, Samantha är allt för mig.

Hoppningen :)

Nu har jag kommit hem, ätit och duschat. Blev lite sent idag, men men :) Man blir ju så glad när amn loggar in och ser 15 nya kommentarer, tack!
 
Det gick väl lite sådär. Fick rida Figo. Han var otroligt slö idag, mer än vad han annars brukar vara. Vi hoppade stuts typ hela lektionen och sen på slutet så fick alla hoppa banan en gång. Jag hade både spö och sporrar men han gick ändå aldrig fram åt ändå. Jag ville ju inte heller sitta och piska han. 

Här får ni filmen. Jag vet min sits är sämst och jag rider som en kratta. Men det är ju inte så jätte lätt på en så slö ponny. Och dess utom är det andra gången jag hoppar en bana och andra gången jag hoppar stuts. Hade ingen bra kännsla denna rundan, det ända som känndes bar avr stutsen, inget annat. Jag failade så jäkla hårt på det första hindret, men bjuder ändå ;)
 
Jag är på den svarta hästen, Figo :)

THIS IS pankana! :D

Hellö! Kom nyss hem från skolan. Nu äter jag pankaka om någon ville veta, haha! Ska läsa lite bloggar, blogga lite och sen ska jag på hoppträning i ridskolan. Lugn dag i skolan idag, vi kollade på film och spelade spel, rätt skönt ju :) Imorgon är det ju sista dagen i skolan innan julov, roligt! :D
 
Hörs sen! Har ingen direkt blogglust idag så förlåt för ett dåligt inlägg..

Franska

Snart franska med mina nya röda byxor x)2012-12-18

Godmorgon på er! =)
Sitter nu färdig för skolan och dricker thé. Det är därför jag går upp tidigare, för att kunna sitta vi datorn i lugn och ro ;) Idag är det ju hoppträning i ridskolan, och sista lektionen innan lovet & sista lektionen detta året. Har längtat länge. Hoppning är verkligen min grej så hoppträningar är ju jätte kul! :D Undrar vilken häst jag kommer få hoppa, tror nästan att det blir Figo. Skulle så klart vilja rida Samantha men jag brukar ha Figo på hoppträningar. Men jag kanske kommer ha Hi-Jack för det gick ju så bra förra gången jag red honom. Hann inet skriva någar tidsinställda inlägg tills idag så det får bli utan det, men vi hörs ju när jag kommer hem!
Ha en bra tisdag!
 
Vovven duschad igår, för er som ville veta ;) Han tyckte inte att det var speciellt kul, haha!
 

Nattinatti!

Nu ska jag sova. Är trött även om jag typ inet ahr gjort någonting idag. Men nu mår jag bar i alla fall. Bestämde mig för att ha dom nya byxorna i skolan imorgon. Ni vet, man kan inte låta bli ha ha på sig något nytt ;) Sov gott! 
 

VECKANS BLOGG

Som jag skrev i mitt förra inlägg så tänkte jag börja göra "Veckans blogg". Ni får kommentara att ni är med på endast detta inlägget och i kommentaren så får ni länka eran blogg. Jag komemr gå in på alla som är med, läsa några inlägg på bloggen och sen kommer jag antingen lotta ut en blogg eller välja ut en blogg. Den bloggen som ajg väljer/lottar ut kommer få skriva en pressentation om sin blogg som jag publicerar med en länkning i ett inlägg här på min blogg. 
 
För att delta kommentara detta inlägget och länka din blogg i kommentaren!
 

Ps! Jag väljer/lottar ut vinnaren på lördag!
 
 

Wiiiee! :D

Bloggen går fram åt, bättre än fram åt. Älskar att blogga nu. 
Statistik koll:
Unika besökare: Hela 80 besökare! :D För ett tag var jag super glad när jag hade 20 besökare och nu har jag 80! 
Sidvisningar: Just nu är det 241 sidvisningar!
Kommentarer: 61 kommentarer! Det är helt awsome!
 
Tusen tack för att ni besöker, läser & kommenterar. Riktigt roligt att se en awsome statistik och flera nya kommentarer varje gång man loggar in på blogg.se. Ni besöker ju så bra så jag tänkte att jag kan göra något roligt för er med, tänkte köra veckans blogg snart. Där ska ni få kommentera och länka eran blgg och jag väljer en blogg som jag gillar eller så lottar jag ut en blogg och länkar den samt att ni får skriva en pressentation om bloggen och er som jag publicerar med inlägget :) Vare det roligt? 
 
 

Spelat sims igen :)

Hej, hej bloggen! (hahha så p12 det lät XD)
Mår mycket bättre nu. Ska nog till skolan imorgon. Sen hoppträning på eftermiddag, längtar! Har typ suttit vid datan hela dagen och spelat sims, haha! Riktigt bra statistik idag också. Känns som att jag vill blogga mer och mer emn komme rinte på va djag ska blogga om. Man har inget intressant liv när man är hemma & är sjuk och spelar sims hela dagen. Men ajg försöker så gott jag kan. Är lite tveksam på om jag ska ha på mig mina nya byxor till skolan imorgon eller på onsdag. Är väldigt sugen på att ha på mig dom nu, men kanske bätte att ha dom på onsdag då vi slutar då. Får se hur jag gör men jag tror att dte blir imorgon. Sen ska jag försöak fixa ihop en passande outfit till hoppträningen imorgon. Bild kommer om det blir något snyggt ;)
 
Vi hörs sen! 

Söta Penta! <3

Min önskelista

Har länge funderat på avd jag önskar mig i julkapp. Och nu kom jag på det. Jag önskar mig ett presentkort till hööks för jag behöver lite grejer där i från, behöve rny ridhjälm och den ska jag köpa på hööks och om det skulle bli så att jag vill köpa något annat först tex. ridstövlar som jag länge velat ha så kan jag ju göra det också för det är ju pressent kort och då akn man ju själv välja vad man vill ha. Sen så kostar ju hjälm och stövlar en hel del och då går det ju snabbare att spara till det med ett presentkort. Så om tomten läser min blogg så vill jag att du ska veta att jag önskar mig ett presentkort på hööks i julklapp ;)
 

Hur jag lägger upp ett ridpass

Tänkte skriva ett inlägg om hur jag lägger upp ett ridpass när jag rider på egen hand. Nu rider jag inet så mycket på egen hand då jag inte har någon häst att rida utan jag rider ju bara på ridskolan nu. Men jag hoppas att jag ska hitta någon snart. Men när jag red Pentagon och Macken så red jag ju på egen hand. 
Nu skrivet jag hur jag lägger upp ett ridpass om jag rider i en paddock.

Uppvärming
Bra uppvärmning är vikgtigast i ett ridpass tycker jag. Jag brukar skritta några varv (3-5) i samma varv och sen trava ett varv i det varvet också och sen byter jag varv och gör likdant i det varvet. Gör lite halter då och då också. Det brukar ta ungefär 10 min. Under den tidne känner jag av hur hästen är just idag för att sedan anpassa resten av passet till dens humör just idag. Jag rider mycket på kännsla. Det har jag lärt mig av att rida unghästar. Jag planerar aldrig ett ridpass. Eller jag kanske känne ratt jag skulle vilja tex. hoppa lite men om hästen är på helt fl humör så gör jag inte det. Under uppvärmimngen känner jag av hur hästen är idag och sen så tänker jag ute en plan för ridpasset som är anpassat efter hästens humör. 
 
Själva övningen eller så
Som jag skrev lite längre upp så anpassar jag ridpasset efter hästens humör, jag rider på kännsla helt enkelt. Om vi säger att den grejen jag känner att vi kan göra är tex. skänkelvikningar på ena långsidan, galoppfattningar på andra långsidan och skritt på kortsidorna. Så gör jag övningen först i ca. 10 min sen får hästen skritta 5 min, sen gör vi övningen i andra varvet i ca. 10 min sen är vi klara med övningen. 
 
Varva ner
Efter att jag har gjort själva övningen så får hästen skritta några varv. Sen får den trava ca. 1 varv på lösa tyglar. Och sen får den bara skritt i sin egen takt på låna tyglar i ca.10 min.
 
Så hela ridpasset brukar ta 45-60 min. Det beror ju på hästens humör och vilken övning vi gör & hur trött hästen är efter övningen. Men jag brukar lägga upp mina ridpass rätt bra. Så hästarna brukar få jogga igång bra, jobba ordenkligt och sen bara pusta ut en stund. Ser ofta nöjda hästar efter ridpassen. Och då blir amn ju själv nöjd :)

2012-12-17

Hej! Mår böttre idag, men fortfarande inte bra så jag måste verkligen vila upp mig idag så att jag kan gå till skolan imorgon :) Awsome statistik för att vara kl.9.30!
 
Tycker att ni borde gå in och läsa denna tjejens blogg! Fin blogg, fina bilder och bra update! http://whisperinghorses.blogg.se/

Man älskar att blogga när..

..man har haft över 60 unika besökare, 200 sidvisningar och nästan 40 kommentarer på en dag! Det är grymmt! Det gör att man verkligen älskar sin blogg och vill blogga. Vet, vet inte alls bra update idag men jag mår inte så bra. Men imorgon ska det bli bättre, lovar. Hoppas också att ni fortsätter besöka och kommetera. Tror ni att vi kan hålla statistiken så grym en längre period? För än så länge så har det alltid varit så att statistiken är bra en dag och sen bilr den dålig igen, sen blirren bra igen och sen dålig igen, den har liksom åkt berg och dal bana. Det hade varit riktigt roligt att kunna hålla statistiken så som den är nu i fortsättningen. 
Tusen tack för att ni besöker, läser & kommenterar! Jag gör mitt bästa men jag ska försöka göra det ännu bättre, lite längre inlägg kanske? Nya bilder? Och kanske någon video blogg snart? :) 
 
Nu ska jag sova. Får hoppas på att jag mår bättre imorgon så att jag kan gå till skolan på tisdag. Hoppträning då och så vill jag ha på mig mina nya byxor i skolan också, haha! 
 
Sov gott! ♥

Älskar staistiken idag!

As bra statistik idag! verkligen! :D Hoppas att det fortsätter så här! Sitter nu med den roliga juliga ansiktsmasken igen. Har inte ont i huvudet längre men är jätte svag elelr så, orkar knappt stå upp. Så jag ska stanna hemma imorgon. Hatar att vara sjuk. Man har inget att göra för man kan ju inte sitta vid datorn hela dagen. Skulle behöva lite tips på avd ni vill läsa om. Eftersom jag ska vara hemma hela dagen imorgon så komme rjag ju ha tid till att blogga. Så många inlägg komme rkomma upp. Har lite ämnen som jag ska skriva om men det vare ju roligt med lite till, så.. Vad vill DU läsa om? 
 
 

Spö & sporrar

Nu tar jag upp det eviga ämnet, att rida med spö och sporrar. Jag tycker inte att det är fel att använda spö eller sporrar. MEN det är fel att använda det om man använder det på fel sätt. Jag rider med sporrar på hoppträningar. För jag vill fokuser mer på min sits så att jag inte sitter och "flängrider" utan rider bar och ordenklig och då är sporrarna ett bra hjälpmedel då de hjälper mig att driva hästen så så att jag inte behlver lägga ner all min energi för att få hästen fram åt, utan så att jag kan driva hästen fram åt men samtidit fokusera på min ridning, så att jag rider bar och nogrannt. Jag vet hur man ska använda sporrar och jag använder de på rätt sätt. Rider man med sporrar så får man vara extra uppmärksam på hur man driver hästen, så att man inte sitter och "sparkar" på hästen utan trycker lite löst. Dock finns det många ryttare som inte riktigt har förstått meningen med att rida med sporrar och dom sitte roch sparkar in sporren in hästens mage. Och det är väldigt obehagligt. Men som sagt, vet man hur sporrar ska användas så ahr jag inget emot det.
 
Ridspön då, det gillar jag mindre. Rider hellre med sporrar än med ett spö. Hur ofta ser man ryttare sitta på hästryggen och slå dom med spön, väldigt ofta.. Särskillt på ridskolor. På varje ridskola finns den någon ponny/häst som är mindre framåt men är jätte duktig. Då får ju oftast mindre erfarna elever rida den och hur blir det då? Jo, hästen vill inte gå fram åt, då får eleven ett spö och slår hästen med det tills den går fram åt. Sjuk dåligt är det, i så fall tycker jag att mer erfarna elever borde rida den hästen/ponnyn så att dom kan få den att gå fram åt utan att plåga den. Men så är det inte tyvärr. Duktig & seg ponny får ha en nybörjare på ryggen. Mne om ridspön används på rätt sätt, det vill säga att man bara petar till hästen så har jag inget emot det.
 

Testar namnskyltar

Testar lite namn skyltar, måste se hur dom ser ut i bloggen ;)
 
 
 

Köpte byxor

Nu mår jag dåligt igen. Inte alls kul. Har mått dåligt hela helgen. Jga får inte vara sjuk nu, det är ju hoppträning på tisdag. Köpte byxor i stan. Dom här, fast i röd istället. Dragkedjan är på baken :P Har velat ah dom byxorna länge så jag köpte dom. Men nu har jag bestämt att jag inte får köpa med kläder nu, inte denna månaden i alla fall. denna månade har jag köpte skor, 10 tröjor, byxor, mössa, haösduk. Nu är det stopp. Ska bara köpa julklappr och sen ska jag spara pengar. Får se om jag kommer lyckas, hahah! ;)
 

2012-12-16

Godmorgon!
Idag mår jag bra. Tror att jag mådde illa igår eftersom jag hade så fruktansvärd huvudvärk. Sånär den gick över såå mådde jag bättre :) Idag ska vi till stan. Katarina skulle på något kalas och under tiden som hon är där ska vi går runt  i lite affärer, så jag får se om det blir något nytt ;) Annars har ag inga andra planer idag. Vi hörs sen!


Usch!

Sitter i sängen med en mys tröja och täcket & läser tidningar. Mår inte så bra. Har haft huvudvärk hela dagen. Nu mår jag också illa och känner mig väldigt svag. Usch! Vill inte vara sjuk, inte nu :-(Finns ju ingen häst att rida :(

Det räcker inte att rida en gång i veckan på ridskolan för mig. Jag har mailat om 4 ålika medryttar hästar men har inte fått något svar på väldigt länge. Det är så oseriös att inte svara på mail. Hur svårt är det att skriva "Jag är inte intresserad". Kommer inga nya annonser heller. Och det finns knappt några annonser i närheten. Tror att jag får skriva en annons själv om att jag letar medryttar häst/ponny. Förra gången jag letade efter medryttar häst så skrev jag en annons själv och då fick jag ca. 5 svar på den men jag mailade ca. 20-30 stycken och fick 2 svar. Så ajg får nog skriva en annons själv, tror jag. Jag är så sugen på att rida oftare nu, det är ju så lite att rida en gång i veckan. Och nu är pappa hemma med så han kan ju skjutsa ofta, så det skulle pass bra att hitta någn häst/ponny nu.
 
Kommer ni ihåg söta Macken? ♥ Skulle vilja rida han nu, men han står ju 50 km här i från så det är ju rätt långt. Särskillt nu när det är vinter då tar det ju ännu längre tid att köra.
 
Underbar ponny ♥

Det jag köpte i torsdags

Mössa :-PHalsdukOch ansiktsmask, den kag hade igår. Den som luktar glögg och ser utbsom pepparkaka :-)Wen hårprodukter

Tänkte skriva om wen hårprodukter, hur man använder dom, vad dom ger för efekt osv. Det ni kanske borde veta är att alla wen hårprodukter innehåller bara naturliga ingredenser.
 
Wen Cleansing Conditioner
Vi börjar med det som fungerar som schampoo, wen cleansing conditioner. Det är i konsistensen som en vanlig hår balsam. Men fungerar som ett schampoo. Så här anväder man wen cleansing conditioner:
1. Blött håret.
2. Dela upp håret i 4 delar. Fingerar bäst om amn gör först mitt bena, sen delar man upp varje sida av håret i två delar. 
3. Ta några "pump tryckningar" och masera in i varje del av håret. Jag brukar ta två pump tryckningar per varje del av håret.
4. Sätt upp håret med en tofs.
5. Skölj av efter 5-10 min.

Det fungerar så bra så att man inte beöve ranvända något annat balsam eller något efter åt. Håret blir galansigt, fräscht, och känns så starkt eller så.
 
 
Wen styling crème

Wen styling crème, ger galns och stadighet. Man använder det efter att man ar duschat håret med wen cleansing conditioner. man atr en liten klick på händerna och masserar in i hopparna av håret. Man sköljer inte ut det utan låter det sitta kavar i håret. Det skyddar håret mot alla plattångar, hårtork och allt annat som man fixar håret med. Och så ger det jätte mycket glans också!


Wen Intensive Hair Repair Treatment

Detta är min favorit, wen hår inpackning! Man lägge rpå det efter att amn har duschat håret med wen cleansing conditioner, man lägge rpå det likadant, delar upp håret i 4 delar och sen masserar in det. Jag brukar ha det i håret i ca. 1 timme innna jag sköljer bort det. Denna produkt är verkligen super bra. Det typ "lagar" håret om dte är slitet. Helt underbar inpackning! Ger mycket glansk och åter fuktar håret. Och det bästa är nog att det sitetr kvar i håret i typ en vecka efter att man har använt det. Även om man sköljer av det jätte noga, så känne rman lukten och typ konsistensen på håret varje gång man blöter dte efter användningen.
 
 
Rekommernderar verkligen alla deras produkter. Produkterna komem rfrån USA och som ajg skrev tidigar är dom framställda på bara naturliga ingredensser. Priset är högre än dom flesta andra hår produkterna men ajg tycker att det är värt det! Ni kan köpa produkterna eller läsa mer om dem här: http://www.wenhaircare.se/

2012-12-15

Godmorgon! 
Jag sov till kvart i tolv idag. och det är det längsta jag har sovit på lääänge. Det är ju nästan lite för länge. Ändrade planer idag. Vi åke rinet till Mandy. Typ snöstorm ute. Mne då kanske vi åker dit imorgon istället eller någon dag i veckan. Dte ahr varit så mycket denna veckan så jag känner faktiskt för att bara sitta hemma. Så jag åker nog inte med Emma till stallet idag, men kanske imorgon istället. Så istället så ska jag uppdatera bra, med lite längre inlägg, eller jag ska försöka i alla fall :)
 
Vi hörs!

Lördags planer

Imorgon ska vi till Mandy, Katarina ska rida, förmodligen bara skritta lite. För hon har ju inte ridit henne på några veckor så vi vet inte hur hon kommer bete sig. Jag ska ju försöka gör allt jag kan för att hjälpa Katarina har kontrollen över Mandy. Vet inte om ni kommer ihåg men Mandy är ju ett litet busfrö. Om det inte blir så som hon vill så protesterar hon genom att bocka, sticka och den senaste tiden har hon även stegrat. Och det är det vi försker jobba bort. Katarina blir ju lite rädd när hon håller på så och har inte riktigt kungskapen för att hjälpa henne från marken, jag är inte rädd, för det är jag aldrig när jag hålle rpå med hästar utan jag vet helt enkelt inte vad jag ska säga till Katarina att hon ska göra när Mandy tex. bockar, men nu har jag fått lite tips från Emma, och dom tipsen borde fungera. Vi åker nog vid tolv tror jag. 
 
Annars så vet jag inte så mcyket annat som jag ska göra imorgon, städa måste jag nog göra och sne så vet jag inte, kanske följa med Emma till stallet igen? Eller så följe rjag emd på söndag istället, vi får se. Mne nu ska jag sova, är väldigt trött, på fredagar orkar man inte sitta uppe så länge. För man är ju väldigt trött efte rhela veckan i skolan. 
 
Lilla busfröet! ♥

"Julig" ansiktsmask, hahha!

Hejsan, hejsan! Kom hem från stallet för en timme sen. Och nu sitter jag här med världens roligaste ansiktsmask. Den är lite "julig" den luktar glögg och ser ut som pepparkaka, hahaha! Inpackning i håret också. Nu när mitt hår är nyklipt så tänker jag verkligen sköta om det, inpackning 1 ång i veckan och aldrig platta, det sliter ju så mycket på håret men jag kommer säkert platta lite då och då ändå. 
Kul att ni gillar den nya designen, jag gillar med den, den känns så ljusare och mysigare på nåt sätt. 
 
Bjuder på en egobild bara för att jag har världens roligaste ansiktsmask, haha! Vi hörs om en stund, nu ska jag försöka sno simset från Katarina, ni vet, det är lite krig om vem som ska spela ;)

Så där ja!

Ser ni den nya designen? Om inte tryck f5. INte jag som har gjort den, lånade den från designbloggra.blogg.se. Men den är super snygg! Ändrade lite i headern, så att ajg har mina bilder och nu är den klar. Vad tycks? Själv så älskar jag den! Snygg, stilren och med drop down (stavning) meny :) Nu komemr dte vara roligare att blogga när man har en fin design och header! 
 
Nu ska jag byta om lite snabbt och sen ska jag åka med Emma till stallet. Så vi hörs ikväll! Ha det bra!
 
 
 
 

Jävla betyg

Fick veta mina betyg för dne här terminen idag. Och en lärare förklarade även hur det gick till när dom satte betygen. Då är det närmligen då här att om man gör 5 arbeten i svenska på terminen, och så får man A (bästa betyget) i 4 arbeten och så får man ett E i ett så får man ett E. Undrar bara hur fan tänkte dom nrä dom sattte ihop hela betygs systemet? Då akn amn ju lika gärna tänka så här, att man satsar mot dom högsta betygen och sen om man kanske på början av terminen får ett E (godkännt) så behöve rmna inte ge allt för då kan man ändå inte få något bättre än E utan då akn amn gör allt så att det precis blir godkännt. Det måste var någon jävla idiot som har kommit på detta betygsystemet för det är ju fan inte logiskt! För om man har alla A och sen bara ett E då borde man få något mitt i mellan, ett C alltså. Det vare rätt vist men så som det är är det ju inte alls rättvist! Då vet amn ju att man inte behöver plugga ihjäl sig om man får ett E på början av terminen. 
 
Ska för resten till stallet sen ;)

Franska

Utan någon lärare. Det kommer säker bli mycket gjort ;-)2012-12-14

Godmorgon!
Har typ inget att skriva nu, ska ju snart till skolan och sen till stallet. Inget jätte intressant precis. Så vi hörs sen!
 

Klippt mig! :D

Hej, hej! Nu är jag hemma ny klippt och med lite nya grejer, köpte en mössa, halsduk och ansiktsmask. Fick klippa håret ca.4 cm för jag hade så slitna toppar men det är ju bättre att ha kortare hår med mer typ kvalité än att ha längre men slitet. Och nu kommer jag nog inte behöva platta det längre för innan så avr det bara topparna som typ snurrade upp sig och nu när jag har det nyklipt så ser det inte alls ut så. Och det vara ju skönt om det fortsatte så för det är rätt jobbigt att behöva platta det, eller det är kanske inte så jobbigt men jag är för lat på morgonen för att göra det. Ska ta nån bild imorgon så får ni ser hur det ser ut :) 
Fredag imorgon ju, rätt skönt. Kommer få reda på vilket betyg jag fick på franska provet, vet inte om det komme rbli så bra för jag failade så jävla hårt, jag kunde allting på arbetspasset, lektionen innan franska och sen så belv jag så nervös så jag fattade typ inte hälften. Men godkännt borde det bli i alla fall. Sen ska jag ägentligen få redovisa 5 min talet imorgon, och det komme rju bli skönt att få det gjort också. På efter middan ska jag följa med Emma till stallet ochs en blir det dator resten av kvällen, haha! Nu ska jag bara läsa genom några bloggar lite snabbt och sne sova. 
 
Det får bli ett bild löst inlägg då jag har blid brist men imorgon ska jag ta kort på dte ja köpte idag så då blir det några nya bilder. God natt!

Rubrik

Kom nyss hem från skolan. Vid fem åker vi till stan och där ska mammas kompis klippa mitt hår och sen eller först ska vi till Klaudia. Så jag kommer nog hem vid åtta nio tiden. Därför blir det inte så mycket update idag. Förlåt, men jag har verkligen inte hunnit denna veckan, har haft så mycket i skolan och så. Men snart är det ju julov och då ska jag verkligen ta tag i bloggen, fixa en ny design och updatera bra. Mne nu får bloggen lida lite till, tyvärr. Vi hörs ikväll eller kanske lite mobil update också. 
 
 
 

2012-12-13

Godmorgon!
Lite ändrade planer idag, skulle ju till stallet idag men jag ska till stan och klippa mig, mitta toppar är väldigt slitnna för dte var typ ett halv år sen jag klippte mig. Ska bara klippa topparna så inte så att jag åker och klipper mig i en helt ny frisyr. För Katarina ska ju ändå på teater då kan jag ju passa på och åka med. Ska bara läsa lite bloggar nu och sen ska jag till skolan. Ha det bra!
 
 

Förlåt

Förlåt för den dåliga updateringen idag. Jag var ju i stallet coh sne när ajg kom hem så kunde jag bara inte låta bli att spela sims. Ska försöka updatera bättre imorgon. Det komme rbli en lugn dag i skolan, först lucia och sen typ en lektion med nån dramapedaog, och sen på eftermiddan är det bara idrott och svenska. Och efter skolan ska jag till stallet :)
 
Sov gott!
 
Dat hest!

Ska snart till stallet

Hej!
Nu är jag hemma, har vait och lämnat kakorna, och nu var dom hemma så nu har jag inga burkar kvar. Halv fem ska jag åka med Emma till stallet. Roligt! Varma kläder på eftersom det är -5, så det rä rätt kallt. Särskillt om man ska vara ute (ellrr i stallet där det är typ lika kallt som ute) i några timmar. 
 
Vi hörs sen!
 

2012-12-12

Godmorgon!
Dagens planer är bara skolan och sen stallet, inget mer :) Mejlade om två hästar igår, får se om jag får något svar, dne ena var väldigt nära i alla fall och det hade ju varit rätt bra så att man slapp åka så långt. Har typ inget mer att skriva nu, så vi hörs sen! 
 
Sista bilden på oss, Svea.. jag saknar dig..

Ska inte rida Pentagon i vinter

Smsade lite med Mia idag. Hon sa att det går nog skritta runt lite i paddocken men Penta går inte så mcyekt på vintern så han har inga skor eller något. Så jag tänkte att vi "skippar" det i vinter. Vill inte riskera att gå omkull med han precis, då han gärna ser "läskiga" saker och hoppar ofta till, så hur bra är det att rida på snö med en häst utan skor som får lite stuts anfall då och då, nja, inte så bra tror jag. Men vi komme råka dit ändå då katarina ska rida Mandy, hon har inte heller några skor men hon är väldigt lugn om man bara skrittar, så Katarina kommer bara skirtta henne i vinter. Och jag får väl hitta på något annat. Ska kolla på lite annonser och se om det finns nån häst att rida i närheten. Mejlade om en för några dagra sen, men fick inget svar, väldigt oseriöst tycke rjag, för hur svårt är dte att svara "Jag är inte intresserad" eller "Du verkar inte passa min häst" eller liknande. Sem hade jag ju tänkt börja åka till stuteriet igen, så det kanske blir lite ridning där :) Och i ridskolan är dte bara en gång kvar innan lov, sen börjar det igen nästa år. Så det blri inte så mycket ridning för mig i vinter. Men jag ska som sagt kolla på lite annonser och se om jag hittar något intressant, kanske bara någon söt skogsmule att rida ut på? Då jag "tränar" mer ordenkligt i ridskolan.
 
Så nu vet ni hur det ser ut med min ridning i vinter :) Kommer säkert hitta något så att det blir mer ridning :)
Men Penta ska vila nu i alla fall :)

Sötnosen min! <3

" Jag ska slicka lie i krubban, det kan ju faktiskt finnas kvar lite mat"" Eller så kanske det finns något höstrå på marken"
Ridningen

Hej! Förlåt för en riktigt dålig updatering idag. Men som sagt, har varit och delat ut kakorna och sen var jag ju i ridskolan. Fick rida Samantha idag. Hon var inet på något bra humör direkt. Hon var tjurig men ändå pigg och stark. Vi hade ju markarbete så det var nång övning med bommar, "bananbågen" tror jag dne hette. Sen gjorde vi massa skänkelvikningar, red mycket på volter och galopperade på volter. Samanah var ännu starkare än vad hon brukar va idag, pigg var hon också men ändå så var hon slö. Hahah, det låter säkert jätte cp. Men när vi skulle galoppera på volterna så ville Samantha inte alls, så hon vägrade ochs en när hon väl fattade galopp så gick det 200 km/h, sen belv hon slö igen och vägrade galoppera och sen galopp i fullfart igen, haha! Men det gick rätt bra med allt dte andra. Så jag är nöjd! Ska lägga upp några bilder på Samanta nu :) Hörs!

Till ridskolan snart

Ska snart till ridskolan, markarbete om sagt. Vill såklart rida Samantha, men får se vilken det blir. Varma kläder på i alla fall. väldigt kallt är det ju. 
 
Vi hörs sen!
 

2012-12-11

Godmorgon!
Vaknade halv 6 idag, pga. min cp näsa. Hatar att vara förkyld, man kan typ inte leva normalt då.. Och inga nässpray fungerar, inte ens dom starkaste. Så, ja, är jag förkyld så är jag täpp i näsan hela tiden. Så det är lite svårt att sova. Men, men, det bör går över snart. 
Idag ska jag som sagt dela ut kakorna, tar nog inte så lång tid eftersom jag bara har 3 burkar att dela ut. Sne är det ju ridlektion i ridskolan, markarbete. Kommer säkert bli jätte roligt! Markarbete är ju roligare än dressyr, då finns det ju med lite bommar i alla fall, haha! Jag känne rmig så otränad när jag bara rider en gång i veckan. Men jag har fortfaranade inte messat Mia (Pentagons ägare) för det kanske går att rida Pentagon i alla fall, han kanske har skor? :)
 
Ha en bra dag! 
 
"Hej, jag heter Pentagon! Och det här är min näsa!"

Orkade inte skriva...

..något tidsinställt inlägg tills imorgon, men det går nog att leva med, haha! Imorgon ska jag ha franska prov i skolan, önska mig lycka till! Sen när jag komem rhem så ska jag dela ut kakorna, som tur är så skjutsar pappa mig, bara två hus så det border inte ta så lång tid. Sen är det ju ridlektion i alvesta, markarbete är det. Ska verkligen tänka på hur jag rider, min sits osv. Är trött nu så god natt & hörs imorgon!

Saknar min goda chokladmjölk, den är slut :(

Mitt drömbröllop

Ett inlägg från listan ;)
 
Mitt drömbröllop

Det hade skett ute vid havet på en stor klippa, jag och "han" och alla gästerna & prästen hades stått längst upp på klippan. 
Typ en sån klippaJag hade haft en fin vit klänning, inte "flufffluff" klänning utan en enkel, fin och stilren som den här typ..


Sen skulle jag vilja ha på mig vita converse, utsläppt lockigt hår & röda rosor i handen. Bröllopsfesten hade skett på stranden. Så vit bikini under kläningen. Tänk vilken annurlund bröllop det hade blivit med en bröllopsfest på stranden, med grillad mat sent på kvällen, folk pratar, danar, badar & grillar mat över öppen eld. 
 
Hahah! Lite annurlunda drömbröllop men så skulle jag vilja att det skulle se ut :)
 

Orkar inte plugga mer

Viska kunna 51 glosor till provet och kunna börja dom alla. Så jag har böjt varje ord 5 gånger och sen skrivit dom 2 gånger. Nu orkar jag inte mer. Känner ändå att jag kan det nu. 
 
Jag fortsätter med listan, ni vet den här:
Men jag tar bort dagarna, för vissa dagar kanske jag vill skriva mer och andra inte så det blir lättare så :)

Dag 1 – En bild på mig + 10 fakta om mig.
Dag 2 – En person jag vill träffa just nu.
Dag 3 – Min favorit årstid och varför.
Dag 4 – Mina mål/drömmar/önskningar.
Dag 5 – Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu.
Dag 6 – Typ av killar jag faller för.
Dag 7 – Vad jag skulle göra om jag fick 1 miljon.
Dag 8 – En dålig vana jag önskar att jag inte hade.
Dag 9 – Bild på mig och min bästa vän.
Dag 10 – En bild på mig idag och vad jag hade på mig.
Dag 11 – Någonting jag oroar mig för.
Dag 12 – En bild på ett ställe jag vart på.
Dag 13 – Mitt drömbröllop.
Dag 14 – En bild på mig själv för ett år sen.
Dag 15 – Någonting jag ångrar.
Dag 16 – Innehållet i min väska.
Dag 17 – En person jag vill byta liv med för en dag och varför.
Dag 18 – Vad jag åt idag.
Dag 19 – En bild på det jag köpte senast.
Dag 20 – Min favoritfilm.
Dag 21 – En bild på mig själv som är tagen utav någon annan.
Dag 22 – Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln.
Dag 23 – En låt som får mig att gråta.
Dag 24 – Mitt favoritprogram och varför.
Dag 25 – Min favorithögtid

Spelat sims och..

.. nu ska ajg kolla på film och sen plugga till franska provet. 
ÖÖöööö, jag hatar min näsa! Nu är jag förkyld igen! Roligt, roligt, eller inte.. Vi hörs sen! :)
 
Nästa år är det kanske jag som sitter på din rygg? 

Installerar the sims 2

Sitet rnu med två datorerr, en i knät och en på skrivbordet, på dne ena installeras sims och på den här jag jag det vanliga, läser bloggar och bloggar ;) Det var så länge sen ajg spelade sims för att jag hade tappat bort koderna till både sims 2 och 3, haha! Men nu hittade jag koderna till sims 2 i alla fall, det är dåligare än the sims 3 men bättre än inget. Ska inte till stallet idag, har franska prov så jag måste plugga. Vi hörs sen! 
 

Dag 12 – En bild på ett ställe jag vart på


Mitt rum, hahah! 

2012-12-10

Det går inte logga in på blogg.se, vet inte varför så idag får det bli ett "godmorgon inlägg" via mobilen istället. Är inte alls på bra humör idag. Kunde int somna till klockan tolv i natt för min jävla näsajävel cpade sig. Så jag nös och var tvungen att snyta mig typ 20 gånger per minut. Sen så när jag väl somnade så väcktes jag hela tiden för att min näsa var täpp, så ja, kanske 5 timmars sömn i natt eller mindre, jäte kul alltså!

Idag när jag kommer hem från skolan så ska jag plugga franska och sen ska jag nog följa med Emma till stallet.

Hoppas att ni får en bra dag!

Good night :P

Nu ska jag sova, är trött även om jag inte ahr gjort så mycket idag så är jag det. Förlåt för den dåliga updateringen i helgen, det blir bättre nu i veckan. 

Veckans schema!

Hej igen! Sitte rnu i sängen, med datan i knät och äter chips, gott bara det inte blir mycket smulor i sängen, hahah! :P Denna veckan tänkte jag verkligen ta tag i mitt hästliv! Dom senaste veckorna har jag varit i stallet typ 2 gånger i veckan och det är för lite. Varje gång jag ville åka så tänkte jag typ "Dte är kallt ute, jag åker imorgon istället" och sen blev det typ aldrig av, så nu tänker jag ta tag i det ordenkligt! Ska följa med Emma minst 2 gånger och sen vill jag även åka till stuteriet (Kommer ni ihåg? Det är där Svea stog fast det andra stallet, inte det där Svea stog utan ett större, som Emmas mamma äger/driver). 
 
Så här tänkte jag att veckan skulle se ut:
 
Måndag: Åka med Emma till stallet.
Tisdag: Ridskolan
Onsdag: Stuteriet
Torsdag: Åka med Emma
Fredag: Stuteriet
Lördag: Stallfritt
Söndag: Stallfritt 
 
Glömme rhela tiden bort att messa Mia (Pentagons ägare) och fråga hur det ser ut nu. Alltså om han har skor eller och om det går att rida i paddocken. Måste göra det snart. 
 
Vi hörs sen! 
 
 

Tar tillbaka det jag sa

Det var jätte fint på lucian. Fina uppvisningar och allt. kunde varken filma eller ta kort då det var så mörkt i ridhuset. Vet ni vilken häst var "lucia häst" i år? Sammy! ♥ Fick nästan lite tårar i ögonen när ajg såg henne komma med glitter i pannbandet och hennes vakra ögon som lycte lika mycket som glittret i pannbandet. Jag tar tillbaka det jag sa, det med att jag vill skaffa en egen unghäst om något år och dte att jag vill ut och tävla med den. Vet inet hur jag kunde tänka så. Jag kommer fortsätta rida på ridskolan så länge Samantha står där, när jag fyller 18, då lånar jag pengar och ger ett högt bud på min princessa, sen är min dröm uppfyld.
 
Lånade den bilden från en kompis facebook, ser ni Samantha?
Änglar är underbara, men gud skickade dig hit från himlen för att du var för underbar ♥

Bilder på kläderna :-)

Den tröjan ser lite konstig ut på denna bilden för den är ny tvättad alltså inte strykt och så gör galjen så att den ser fet ut men det är den inte. Pris; 99 kr


Den ser också konstig ut på bilden men den är mycket finare i verkligheten. Pris; ca. 80 kr


En vanlig lite längre t-shirt. Priset kommer jag inte riktigt ihog men under 40 kr.
Dag 11 – Någonting jag oroar mig för

Framtiden. Jag är orolig för hur det kommer gå för mig i gymnasiet, om jag komme rfå något bra jobb, jag är orolig för vilken familj jag kommer få osv. Rätt skrämmande är det att tänka på det tycker jag. Så jag lever i NU tiden ;)
 
 

2012-12-09

Godmorgon!
Dagens schema ser ut så här:
 • Dator time
 • Duscha & äta
 • Plugga till franska provet
 • Lucia i ridskolan, alltid lika kul att se! 
 • Blogga, ska bland annat ta lite kort på dom nya kläderna och lägga upp bilderna här :)
 • Sova :P
Det kan bli någon ändring men förmodligen komemr det se ut såhär. Ska fota så mycket jag kan på lucian och kanske filma också. Dock bara dålig mobil kvalité, men bättre än inget va? :)
 
 

Ett sent god natt!

Vilken rolig kväll alltså! Har skrattat så att jag har fått ont i magen. Hahah, vad roligt vi hade! Tårtan var god och allt var bara bra. Vi dansade och spelade in det och då fick jag världens skrattanfall då fick Katarina också skrattanfall å damp så hon råkade slå ner en blomma från fönstret, hahaha det roliga är att vi har hela det inspelat, herre gud vad vi skrattade när vi kollade på det sen! Man måste bara älska såna helger! Sov gott!

Hiss & Diss - Ridvantar

 


Dagens hiss går till fleece ridvantar!
Dom är väldigt sköna och hålle rmycket längre än "vanliga" ridvantar, dom kostar inte så mycket mer heller men håller vekligen mycket, mycket längre! och dess utomär dom jätte varma!


Dagens diss går till dom valiga ridvantarna. Dom är varama, sköna och billiga men hålle rbara någon vecka om man använder dom varje dag. 

x)

Ha en nice lördag nu allihopa! :D
 

Märkerutrustning

Ja, då tänket jag skriva mitt typ första åsiktsinlägg här på bloggen. Jag tänket skriva om en basic grej, märkesutrustinig. För att det är många som vill veta folk åsikt om märkesutrustning och för att det är typ det ända som jag kommer på nu, haha!
 
Själv har jag inet så mcyet märkes utrustning. Bara lite mountain horse grejer, 2 par skor och ett par ridbyxor. Det är för att jag tycker inte att det är så viktigt med märkes utrustning. Visst dte kan vara fin när någon matchar och så. Men jag, personligen tycker me rom vanlig utrustning. Köper hellre 3 par "vanliga" ridbyxor än 1 par märkes ridbyxor. Och dte är för att jag vill inet vara super rädd om mina grejer, särskillt inet stall grejer då det är så lätt att smutsa ner sig och så. Då skulle jag blivit väldigt ledsen om jag hade ridbyxor för 1 500 kr och råkade smutsa ner dom. Och som sagt jag köper hellre fler grejer men billiga än en grej och dyr, sån är jag. 

Vissa som älskar märkes utrustning kan inte ens matcha det. Alla greje rdom har på sig är märkes greje rmen inget ör ihop, och det rä väldigt fult tycker jag. Men det finns också folk som gör det på ett riktigt snyggt sätt, och det gillar jag att se :) 

Och en annan anledning till att jag inte använer mig av märkes utrustnig är för att jag tycker inte om att lägga hur mycket pengar som helst på ridutrustning eller vanliga kläder. Billig är bra! ;) Men själv klart har jag ngot märke som jag tycker om, det är då mountain horse. Är helt kär i deras ridstövlar dock hade jag aldrig lagt ut 5 000 kr på ett par stövlar när det finns fina stövlar för 500 kr. 
 
Det blev ett väldigt konstigt inlägg men dte får vi leva med, haha! Meningen är ju att ni fattar min åsikt angående märkesutrustning :) 
 
Riktigt snygga stövlar från mountain horse..
 

Men dom här är minst lika snygga och kostar mindre än hälften av det som mountain horse stövlarna kostar ;)
 

Ansiktsmask och hår inpackning på ;)

Mamam tog slut på wen hårinoackningen så jag fick ta någon annan, det var inte så mycket i det så jag la till massa nadra balsam och skit, det borde funka ;) Haha! Roligt att exprimentera lite :) har någon citron ansiktsmask också, luktar gott i alla fall :) Alla kommer runt klockan fem så efetr det blir det nog inte mer update idag. Så jag ska försöka skriva någon hiss och diss inlägg också och kanske ett åsikts inlägg om jag hinner också. 
Har fått så mcyekt gjort idag, rummet ser perfekt ut, städat min smycketshylla, och pluggat en massa inför franska provet som är på tisdag, jag satsar mot de högsta betygen, om jag får ett B så kommer jag avar nöjd. Ska plugga tll det imorgon och på måndag med. Så att jag verkligen kan det. Vi hörs om en stund :)

Städat
2012-12-08

Godmorgon!
Förlåt för den dåliga updateringen igår men jag orkade inet skriva något, tyvärr. Blir nog inte så mycket update idag heller. Ska duscha och städa snart och sen plugga till franska provet och på eftermiddan ska vi ha pappas födelsedagsfest så då komemr nog inte mycket update heller. Förlåt men jag brukar ju updatera rätt okej varje dag så denna helgen får det bli lite mindre men jag har rätt mycket att göra. Imorgon ska jag plugga ännu mer till provet och sen ska jag förmodligen till ridskolan och kolla på lucia. Ni kanske undrar varför jag inte rider Pentagon nu, emn det är ju för att det är för mycket snö. Tror inte ens att han har skor och då vill jag inte riskerat att gå omkull på hans rygg. 
 
Ha en bra lördag! Vi hörs sen! 
 
Ps! Ska försöka fixa bilder påp kläderna någon gång i helgen :)
 

Kläderna har kommit! :D

Nu ligger det 10 snygga nya tröjor i min garderob. Roligt, roligt! :D Testade så klart alla flera gånger och dom satt bra. Än så länge orkar jag inet skriva något långt inlägg, kanske sen. Horse eventing 3 gör min kväll, tycker att ni borde spela det, as kul ju! ;)
 
Vi hörs sen!
 
 

Fredag

Så skönt med fredag och helg nu!  Mycket roligt i helgen! Pappa födelsedafs fest, och så kom jag på att det är lucia i alvesta ridskola på söndag och då måste jag ju såklart dit. Känner nästan lite att jag vill vara med i ssus igen. Det var ju så roligt, vi ordnade så roliga grejer och så saknar jag alla kompisarna, dom träffar jag inte lika mycket längre. Och så var det roligt att var stallvärd på fredagar, åå saknar det! Gamla goa tider, varför inte komma tillbaka till det igen? ;)
 
Inga planer alls idag, bara en chill fredags eftermidda/kväll! Hörs sen! Poss, poss! :*
 
 
 

Dag 9 – Bild på mig och min bästa vän


PS! Vi var oseriösa! 
 

2012-12-07

Godmorgon! Ska som vanligt till skolan snart. Tur att pappa är hemme och kan skjutsa oss för det är -15 ute och då är det inte så mysigt att gå. Sen ska jag bara stanna hemma på efter middan. Glömde ju säga att vi ska ha en "födelsedagsfest" för pappa imorgon. Kommer säkert bli jätte kul! :D Och på söndag får jag plugga lite inför franska provet. 
 
Sen idag när jag kommer hem så ska jag försöka skriva ihop lite vettiga inlägg. Åsikts inlägg, hiss och diss, "låånga inlägg" som ja kallar det, och lite annat. Några kommer ut idag och andra kommer ligga som tidsinställda till lördag. 
 
Vi hörs sen! 
 

Gillar torsdagar..

..särskillt om vi inte har några läxor tills fredag. Alla torsdagar så tänker man liksom "Alltså det är ju fredag imorgon, sista dagen då kan jag avra uppe lite längre." Tycker att det är rtt skönta tt bara sitta vid daton en kväll på en vardag. Nee, emn jag går nog och lägegr mig snart ändå, är rätt trött. Men det verkar bli en lugn dag imorgon. Skolan, och sen bara hem och ta det lugnt :) Säger förlåt igen för min dåliga blogg ning idag, hoppas att ag har mer blogg lust imorgon. Tycker ändå att jag har skrivit rätt mycket genom det halvåret som jag har bloggat så då kan det vara några dagar som man inte kommer på vad man ska blogga om. Säger god natt till er nu :) Vi hörs imorgon!
 
Sweet dreams!
 
INte failbild alls det där, nee dåå det ser heeelt normalt ut, ahahahah!XD

Har inget att skriva..

..idag, för jag har verkligen inte gjort någonting idag, för utom skolan då. Bara suttit hemma framför datan. Ursäkta mig för att ni typ bara får "Hej, jag lever!" inlägg idag, emn jag ahr verkligen inget att skriva. Förlåt. Jag hoppas att jag är på bättre blogghumör imorgon så att ni kan få en ordenklig updatering. Kanske gå ut med Rajtek i snön och ta lite bilder på an imorgon? Så attd et komemr lite nya bilder, för dom senaste "nya" bilderna på ahn är från sommras, hahah!
 

Duktig :P

Hoppat hopprep i 15 min och sprungit i 10 min, känner mig såå duktig, hahah! Snart bir det film! 
 
Lilla princessan <3

I'm home and I eat min chockladkalender ;)

Hellö! Min är väldigt flummig idag så förvänta er inga jätter seriösa inlägg, hihihi! Två av mina tröjor kom idag, testade dom och dom satt jätet bra! :) Hade tänkt följa med Emma till stallet, men hon är sjuk och det är nog inte så smart om jag skulle bli sjuk nu, så jag ska följa med nån annan dag när hon har blivit frisk. Så idag ska jag nog hoppala hooooprep :3 Och kanske springa lite med. Vi hörs sen!
 
I'm on dat humör idag, bjuder på bilden igen, hahah!

Dag 8 – En dålig vana jag önskar att jag inte hade

Den dåliga vanan som jag kommer på nu är att jag vaknar alldels för tidigt innan skolan. Vaknar 6.45 och skolan börjar 8.30, alltså har jag 1 timme och 45 min på mig innan skolan Jag "måste" ha så mycket tid på mig för att kunna sitta vid daton och äta frukost i minst en halv timme. Och så måste jag ha mycket tid på att "gåra i ordning mig" fast jag kan egentligen göra i ordning mig på 5 min. Så, ja.. hade jag inte haft den vanan så hade jag fått ca. 1 timmes mer sömn per natt. Hahah!

 

2012-12-06

Dagens planer:
 • Skola
 • Stallet
 • Dator
Har inget mer att skriva nu, jo, ett tidsinställt komemr ut vid kl. 11. 
 
Hörs sen!
 
 

natti, natti!

Nu ska jag sova, skön dag idag. Bara kunna sitta och slappa hela dan typ, nice, nice! Kom på att vi har projekt i skolan imorgon och dte är typ som ett lååångt arbets pass såå ajg sket i att öva till 5 min talet nu gör det i skolan imon istället. 
Hittade en annons om en medryttar häst på hastnet.se idag, ang. en äldre hopphäst, träningar för ridlärare ingår, lät direkt som något för mig, så jag mailade nyss. Penta är jätte snäll och så emn jag vill hoppa, och utvecklas och det känns inte riktigt som att jag gör det på han. Men vi får se det är ju bara ett skickat mail. 
 
Sov gött och så hörs vi imorgon!
 
Komme rni ihåg Desperado från Polen? Rikgtig biff häst! 
 

Dröm - Hästlivet om 2 år!

Tänkte skriva lite om min dröm på hur det skulle se ut på "hästfronten" om två år. Jag älskar Samantha över allt anntat men jag vet att hon kommer inte blii min, inte på flera år fram över i alla fall. 
Jag vill komma långt inom ridsporten. Jag började ju rida rätt sen, var 11 år dom flesta börjar när dom är 5-6 år. Så jag började rätt sent. Men jag vill lyckas ändå. Så idag, för en liten stude sen kom jag på en grej och om jag hde fått en önskan så hade de varit att det skulle se ut så som jag har tänkt mig om 2 år. 

Fram tills jag är 16, ska jag rida på ridskolan och på Penta, eller någon annan ponny/häst. Sen när ajg är 16 så vill jag köpa en unghäst från Polen, en 5 åring som hoppar som en gud. Den skulle jag vilja ha hos Emma. Jag och den hästen skulle ha 2 år på oss, tills jag fyller 18 år och tills hästen inte är unghäst lngre, alltså 7 år. Fram tills dess så skulle vi hinna lära känna varandra, bygga upp en bra relaktion, och träna och ha kul. Sen när jag är 18 så kör vi. Ut på tävlings banorna, hoppning så klart. Hästen är då ung och har mycket tid framför sig, jag är ung storhäst ryttare med mycket tid framför mig, hästen har en bra hopp teknink och jag blir bättre och bättre ryttare, vi klätrear upp i klasserna, tills vi kommer till mitt mål, SM. Ni kanske skrattar nu, tycker att ajg är dum, "wtf?! ska hon hoppa SM, ahaha?!", mitt svar på det, "Ja, jag SKA hoppa SM, dte är mitt mål inom ridsporten, när jag kommer dit, då är jag nöjd".
 
Sen vet jag att vi kommer kunna köpa en häst i Polen som har förmågor för att hoppa SM. 
 
Så nu vet ni det. Jag kommer satsa, jag vill bli duktigare, jag vill komma långt. Mitt mål, min dröm, min fram tid ;)
 
 

tjock.se

Ligger i sägen med datan, läser bloggar med en burk kakor jämte mig. tjock.se det är mitt nya namn ;)
 

"Delat ut" kakor ;)

Hej!
Kom inte hem för ens nu. Efter skolan så gick jag och två kompisar och delade ut kakor. INgen var typ hemma så jag ahr inte delat ut någon burk.. Men jag får väl tvinga pappa köra mig dit någon dag och dela ut burkarna. Nu ska jag öva på 5 min talet en gång och sen ska jag bara läsa bloggar och ta det lugnt :) Det var rätt klat att gå runt ute i 1 och en halv timma..
 
Vi hörs sen!
 

Dag 7 – Vad jag skulle göra om jag fick 1 miljon

 • Jag skulle lagt ett riktigt högt bud på Samantha, tror att ridskolan hade sålt henne då ;)
 • Om ridskolan hade sålt henne till mig så hade jag köpte en ordenklig sadel, min dröm sadel, santa cruz celine.
 • Sen hade jag köpt några riktigt fina ridstövlar.
 • Sen hade jag shoppat kläder och skor för 10 000 kr.
 • Min mamma, pappa coh Katarina skulle få 10 000 kr var.
 • Resten som blev öve rhad ejag sarat till "framtiden" ;)
Detta är min dröm sadel, santa cruz celine, otroligt skön att rida i och dess utom super snygg! 
Santa Cruz Celine

2012-12-05

Godmorgon!
Ska som vanligt till skolan snart. Vet inte riktigt vad jag ska göra i eftermidda än, måste dela ut mina kakor så jag får se om den kompisen jag sålde dom med kan del ut dom emd mig idag. Annars blir delt lite plugg eller så följer jag med Emma till stallet. Får se lite, beror på hur mycket jag hinner fixa på arbetspasset i skolan idag. 
 
Et tidinställ ligge roch väntar på att bli publicerat, som vanligt kommer det ut vid kl.11. Hoppas att ni får en bra dag! Vi hörs sen!

Har brist på bilder, så varför inte en pizza kartong bild? ;)
 
 
 

God natt :)

Sitter i sängen och läser genom bloggar. Pappa kommer hem snart, han lovade köpa lite mcdonalds mat ;) Gött! En riktigt nice dag idag! Är på bra humör hela dagen, allt går bara bra. Hoppas att det blir likadant imorgon. Nu ska ajg ta och skriva ett tidsinställt inlägg till imorgon, så att ni får lite update när jag är i skolan. Men säger god natt nu, för jag komme rnog inte orka skriva mer sen. Sov gott!
 
Min favo bild!

Mina nya skor

Älskar dom! Verkligen min stil och dess utom så kommer dom säkert vara varma då det är lamm ludd in ut i :-)

Red Hi-Jack idag

Förlåt för dåligt update idag, men jag var ju som ni säkert vet i stallet och så kom skorna med och då var jag ju såklart tvungen att testa dom och gå runt med dom hemma i typ en halv timme, så jag ha inte blogga så mycket.
 
Red Hi-Jack idag. Det var längesen jag red han men han känndes så himla fin idag! Gick i form typ hela tiden. Det var ju dressyr dag så vi jobbade mycket med att böja dom på långsidorna och vålterna, mycket skänkelvikningar och även lite böjningar i galopp på volterna. Han var super fin hela tiden, fick mycket beröm av Pia för att han var så fin men sen efter galoppen så blev han riktigt stark. Kunde knappt stoppa han, hahah! Men det gick bra efter en stund igen och då började han jobba i form även i galoppen. Är väldigt nöjd idag! :D
 
Lägge rupp lite bilder på mina nya skor sen ;)
 

Älskar mitt liv

Allt går frammåt nu, sakta men säkert ;) Är på riktigt bra humör idag! Allt gick bra i skolan, teatern var rätt okej, ingen jätte bra men inte så dålig heller. Fick mitt försöa A idag, i franskan på läsförståelse provet! Känns bra med betygen nu, fick ett B i svenskan förra veckan och idag ett A i franskan. Tror inte att det kommer bli så jätte svårt att få C som slutbetyg i 9:n. Direkt när jag kom hem så sprang jag i 10 min, känns skönt att röra på sig lite i alla fall. Nu blir det läsa bloggar, äta och plugg. Sen tippas dagen med dressyr lektion i alvesta. Allt känns så hilma bra nu. Betygen blir bättre och bättre, statistiken bir högre och högre, på häst ryggen känne rjag mig säkrare och säkrare och i skolan har jag mer och mer självförtroende. Ärligt talat så var det inte alls farligt att redovisa SO-n för hela klassen idag. Visst man visste inte riktigt vart man skulle kolla men det känndes liksom okej. Träffar min ängel en gång i veckan, ja, vad jag jag säga... jag älskar mitt liv!
 
Love life ♥
 
 

Dag 6 – Typ av killar jag faller för

Man kan gilla fler killar i sitt liv. Men jag tror på det att man bara träffar en kille i sitt liv som man älskar. Så jag kan inte riktigt skriva vilka tyer av killar jag faller för då jag tycker att man bara kan "falla" för en kille. Min åsikt.
 
Gillar bland annat den här killen ;) 

Älskar vintern
2012-12-04

Godmorgon!
Ätit frukost nu och ska snart till skolan. Det blir nog SO-redovisning idag.. :/ Men sen så missar vi svenskan eftersom vi ska på någon teater så då "slipepr" jag redovisa svenskan, hihih! ;)
Vet ni vad? Jag drömde i natt! Och kommer ihåg drömmen, det var ju faktiskt rätt konstigt eftersom jag typ aldrig kommer ihåg drömmar, så med den här drömmen så har jag drömt 7 drömmar i mitt liv, det är ju myckeeet altså! Hahah! Nej, men det är ju rätt roligt :)
 
Sen eftermiddans planer vet ni nog redan, rida, springa och plugga = en helt vanlig tisdag. Hoppas att jag kommer få rida Sammy idag. Men det tror jag att jag kommer få, för det känns som att jag kommer få rida Sammy på dressyren och markarbetet och Figo på hoppningen, ar en kännsla va det ;)
 
Är på bättre humör idag! Hoppas att i får en rolig dag! 
 
Vi kunde, när vi ville..

Sugen på att skriva åsikts inlägg

Som rubriken säger så är jag sugen på att skriva ett längre åsikts inlägg. Tror att jag har ett ämen som ajg vill skriva om, dock vet jag inte om ni kommer gilla det men jag kan väl försöka. Det var ett tag sen jag skrev ett "åsikts inlägg" och dess utom ska jag utmana mig själv den här gången och inte skriva om något som har med hästar att göra. Vi får se hur det kommer bli, altingen blir det bra eller dåligt. Ska nog ta och börja skriva på det nu.
 
Imorgon är det ju ridning som ni kanske vet, tisdag = ridning. Förra gången hade vi hoppning så den här gången lär det bli dressyr. Kul det också! 
 
Det var en okej dag idag, ingen sån där favo dag men en okej dag, hoppas på en bättre dag imorgon i alla fall. God natt på er! ;*
 
 

Macka och the
Ännu lite svar :)

Postad av: Emelie :), http://arabheest.blogg.se/
converse/andra skor? 
kläder som är ''inne''/mysdress? - Hemma myskläder, mjukis byxor och någon skön tröja. I skolan kläder som är "inne" :) Menar då inte kläder som "känndisar" har elelr så utan dom kläder som finns i affärerna nu och som jag tycker är snygga och sköna!
massa vänner/få som är äkta? 

KRAM & glöm inte att länka mej nu , hihi :)) Har länkat! Kram! :)
 
 
 

Känner mig "nyttig"

Sprungit i ca.12 min och hoppat hopprep i ca.5 min. Haha! Vad duktigt jag är XD 
 
Ska läsa lite bloggar nu och sen kolla på film och efter det öva på talet och reovisningen :) 
 
Vi hörs sen!
 
Man kan tycka om många hästar, men man kan bara älska en ♥

Teater imorgon

Hejsan!
Är hemme nu! Fick ett D på engelska redovisningen idag, inte bra men bättre än vad ja trodde att jag skulle få (är jätte dålig på engelska). Imorgon missar vi svenskan för vi ska på någon teater så jag "slipepr" redovisa 5 min talet. Men SO-n kommer vi nog få redovisa imorgon. 
Dagens planer, öva på talet, plugga matte, blogga, läsa bloggar och hoppa hopprep. 
Mamma fick ett mail idag om att mina skor skickades idag så dom kommer nog inte för ens onsdag/torsdag. Dock borde två av mina nya tröjor komma imorgon :D
 
Vi hörs sen! Tror att jag börjar med att hoppa hopprep så gör jag det andra sen!

Dag 5 – Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu

"Skolarbetes fria dagar" det är nog det jag vill ha nu. Även om det är helg så får man tänka på läxor, prov och skolarbeten hela tiden. Det är inte så jobbigt att göra det fysiskt men as jobigt att vara tvungen att hade i tankarna hela tiden. Så det ska bli riktigt skönt med jul lov! :D 
 
 
*Tidsinställt inlägg*

2012-12-03

Kunde inte sommna igår kväll. Sist jag kollade på klockan var den halv ett. Så jag sommnade nog vid ett, så mycket sömn blev det inte för mig i natt.. :/ Tycker inte om såna dagar. Men jag får väl göra allt för att förbättre dagen.
-10 grader idag, juppi! Eller inte.. Det är roligt med snö, men högst -5 grader. Så lite för kallt, men dte får vi väl leva med. Mina skor har inte kommit än så får ta på mig mina gamla vinter skor.. Gillar dom inte alls, dom är så fula. Hade ingen alls bra kläd och sko smak förre året. 
 
Det ligger ett tidsinställt som komemr ut vid 11 tror jag dte var :)
 
Ha en bra dag! :)
 
Nu har ajg dom ljusen i mitt rum. Bara om någon ville veta, hahah..
 
 

Nu ska jag sova

Nu ska jag sova. Skola imorgon, på eftermiddan blir det plugg som vanligt typ. Vi hörs imorgon! :)
 
Dat ben/skor bilder XD

Bästa sättet är att försöka glömma

Satt och läste genom gamla/äldre inlägg om Svea. Får tårar i ögonen.. vissa inlägg "vågar" jag inte ens läsa, för jag vet att jag kommer börja lipa.. 
Kommer iåg dom sista minuerna med henne i hennes box, tog på henne hennes gamla grimma och då försvann min ögonkontakt, mamma, pappa och Katarina stog utanför boxen och jag jämte Svea. Kunde inte kolla in någon i ögonen för jag visste att tårarna skulle komma då. 
Sen kommer jag ihåg när jag lastade henne och gav henne en sista puss, kollade djupt in i hennes ögon och tackade henne för den tiden ihop. När hon skulle åka, sa jag till Karin (ägaren) "Tack för att jag fick låna henne".. Då kunde jag inte mer, kramade om mamma, grät och tittade när Svea åkte iväg. Det var jäkligt svårt, men ajg förstår att det skulle bli bäst så. 
Det bästa sättet för att det ska kännas bättre är att försöka glömma. Tog hem alla hennes grejer från stallet, slängde in det i garderoben, har låvat mig själv at inte kolla genom bilderna på henne i min mobil. Nu står en ny häst i hennes hage och box, jag försöker glömma. Försöker "gå ifrån" det. Gör mitt bästa för att på glömma henne på sätt och vis, inte helt bara så att jag inte tänker på henne. Det är det bästa sättet, försök glömma, annars blir det svårt..
 
Kommer aldrig glömma dig, men ajg försöker glömma tiden med dig, för att kunna gå vidare.. ♥

Dag 4 – Mina mål/drömmar/önskningar

Mål
 • Ha C som slutbetyg i 9:an
 • Komma ut på några mindre tävlingar på ridskolan till våren, så som blåbärsoppning eller klubbhoppning eller något sånt! 
 • Magrutor till sommaren..Hahha, lite töntigt ml kanske, men det är mitt mål x)
Drömmar
 • Den största drömmen är att när jag "blir stor" ha en stor, fin häst gård, inacoderings stall med ridhus, paddock och fina hagar! 
 • Hoppa SM, helst unghäst SM någong gång i framtiden :)
Önskningar
 • Att Samantha blir min ♥
 • Att jag ska våga säga "Jag gillar dig" till en kille innan jag slutar nian..
 • Skulle vara bra om jag inte var så nervös för redovisningar inför klassen, haha!
 
Det var det jag kom på just nu ;)

dat 5 minuter tal x)

Hej igen! Här får ni videon på talet. Min röst är cp, jag är trött och flummig, så det är inte så bra men bättre än inget ju :)
 
 

Kommer en film på 5 min talet sen :)

Hellö!
Hemma nu och övar på 5 min talet och sen ska jag öva på engelskan också, öva, öva och öva! Det komem ren fil på 5 min talet sen, så ni får se lite :) Det är bra för mig med att se hur det låter och om jag inte pratar för snabbt, som jag säkert gör, hahah!
 
Hörs om en stund!
 
Hahah! XD Är lite flummig idag! 

Klickat hem myckeeeet! :D

Mycket reor, då får man passa på! Och jag behövde nya tröjor så snart kommer 10 tröjor till mig! 
Finns inget bättre än att köpa kläder! Så nu är jag på as bra humör! Hahah! När det gäller den punkten så är jag en äkta tjej! Kan gå runt i affärer i flera timmar utan att tröttna! Sen är det ett litet plus när det kommer i paket hem, då blir man överraskad och måsta pröva allt. Sen bör ju skorna komma någon gång denna veckan. 
Nya kläder och skor = Marta goes happy!
Här får ni bilder på allt! 
 
e-basics Röd Topp
e-basics Röd/vit rand Topp
Sara Kelly Gul Topp
jsfn basic Ljusturkos Topp
jsfn denim Svart Topp
 Orange/korallrosa Blus
 
jsfn Apelsingul Topp
jsfn Blåmönstrad Tunika
 

2012-12-02

Godmorgon!
Idag snöar det uta!! :D Äntligen! 
Ska snart till stan, till kyrkan, sen ska vi äta på någon pizzeria eller något. Och sen hem :) Vi hörs sen!
 
Ha en goooo dag! :D
 
Förlåt för ett korkat smile inlägg XD
 

Ny dag och god natt x)

Nu är det en ny dag, 2 december, pappa fyller hela 40 år idag! Grattis! :D
 
Vi hörs imorgon!  Eller ja, idag fat om några timmar ;) Hahah!

Är med och tävlar

 
 
Här är länken till inlägget med tävlingen: http://ponnysmurfarnas.se/2012/december/1-december-bloggtavling-i-samarbete-med-myone.html
 

Häst & Ryttare

Ansiktsmask, check!
Hårinpackning, check!
Nu ska jag.läsa det nya nummret av Häst & Ryttare :-)


Hahaha! XD

Den här såg jag på facebook nu:
 
Du ser en skjorta för 97kr.

Du har inte pengar så du lånar 50kr från din mamma och 50kr från din pappa.
50+50=100kr
Du köpte skjortan o hade 3kr kvar.
Du gav din pappa 1kr och din mamma 1kr och behöll 1kr för dig själv.
Nu är du skyldig din pappa 49kr och din mamma 49kr.
49+49=98kr + din 1kr = 99kr.

Vart är sista kronan som saknas ??
 
 
Hahah!Jag fattar inte. Fattar ni? :) Var är sista kronen som saknas?

Känner mig duktig!

Ursäkta för mitt förra inlägg med massa "svordomar" men jag blev väldigt upprörd när jag såg höjdhoppningen. Hemsk är det!
 
Nu har jag hoppat hopprep i 5 min oc sprungit i 15 min, duktig, hahah! Nu ska jag vile en liten stud och sen blir det städa, roligt, roligt :3 Och efter det blir det plugga, idag känns det verkligen som en "fixadag" hahah, ska typ bara göra massa tråkiga grejer, men det måste ju göras, blir mycket roligare om man gör det med ett leende på läpparna :) 
 
Totalt ÄLSKAR den låten! Den är helt awsom från början till slut, man kan lyssna om och om på den hur många gånger som helst utan att tröttna! Stor hiss!
 

HöjdhoppningenFy fan säger jag bara! Hur kan ni plåga hästarna så jävla mycket! Dett är ju helt övernaturliga höjder. Jag menar, tycker ni det är så jävla lätt? Hoppa av och hoppa 2 meter själv då och om du tvärnittar eller vägrar någon gång så blir du SPARKAD med en fet jävla sporre i magen! Äkta hästälskare alltså! Jag förstår att man kanske hoppar 140, 150 men vad fan är det för höjder, hästar är ju fan inga giraffer!

2012-12-01

Det är första advent idag ju! Och ajg har ingen chockladkalender :'( Det måste jag nog köpa! kom hem för en hlv timme sen. Ska förmodligen till stan snart, nie vet, pappa fyller år imorgon och vi har inte köpt något till han ännu. Det kanske blir något till mig också, får se :) Sen ska jag städa med, försöker hålla mitt rum hyfsat rent nu. Och plugga måste jag emd göra idag. Öva på svenska, engelska och SO redovisningen, bajs, bajs! Vill verkligen inte redovisa..
 
Vet inte om jag hinner rida Penta i helgen elle rom vi tar det i veckan istället då min pappa kan skjutsa då. Och denna helgen blir det ju ändå rätt mycket. 
 
Vi hörs sen!
 
Miss u.. ♥

Dag 3 – Min favorit årstid och varför

Min favorit årstid är såklart sommar! Man kan sola, bada och slippa tänka på att man måste ta på sig jackan om man ska ut! Dock är jag rädd för en grej på sommaren, getingar.. Annars är allt perfekt!