Helt pirrig

Jag är helt pirrig nu. Idag åkte jag till ridskolan för att prata med en ridlärare om jag får bli delfodervärd på Samantha. Dom hade teori som slutade kl. 18 så vi kom för sent. Men jag träffade henne som jag behövde träffa nu för att förstå allt, Samantha. Det kan finnas många hästar man gillar men det finns en man älskar och det är Samantha för mig! Jag fick värsta glad pillerna. Nu försår jag helt. Dte var rätt beslut med Svea. Jag gillade henne men jag älskade inte henne på det sättet jag älskar Samantha. Jag hängde nästan i halsen på henne. Och hon hade inget emot det. Jag var så jäkla glad. Kramade, pussade, klappade och allt möjligt. När vi skulle gå så var ajg på väg ut från boxen och då kom hon fram till mig och la hennes mule mot min munn. Det finns igga ord att beskriva det hästen med, en ren skönhet som är klokare än flera människor med en enormt tor personlighet och hjärta. Man såg verkligen at hon minns mig. Hon gillar inte när man klappar/borstar huvudet på henne men det lät hon alltid mig göra. Och det gjorde hon nu också. Hon brukar inte vilja ta upp bakhovarna, men det gjorde hon alltid för mig, det gjorde hon också idag. När hon såg mig blev henne ögon större. Även om mamma och Katarina med var inne i boxen så var hon med mig hela tiden, flyttade jag på mig kom hon närmare mig. Ååå vad jag älskar henne, min vita ängel! Har inte varit så glad på lääänge!! 
 
Det var bra att jag åkte dit, Samantha fick mig att förstå vilke häst jag ienkligen älskar och det är hon, min älskade Flying Samantha. Och jag har förstått en till grej, jag vill hellre rida Samantha 1 gång i veckan än att ha egen häst. Jag älskar henne över allt annat, så är det. Det var hon som saknades hela tiden. Mitt liv var bra men inte perfekt, nu är det perfekt bara för att jag har träffat henne igen! Mitt hjärta, jag gör allt för henne!
 
Mamma ska ringa och prata med en ridlärare imorgon om jag får bli delfodervärd på henne. Inget annat än att hålla tummarna behövs.
 
Jag säger det som jag alltid har sagt sen jag träffade henne, "Du och jag för alltid, Samantha".

Just du behövdes just nu <3
Min bästa vän, Svea ♥

Jag och Svea är rena beviset på att man klarar av allt med den man älskar. För vem skulle tro att en tjej med 3 års riderfarenhet och en ponny som utbildnings mässigt är som en 4 åring fast den i enklingen är 7 år kan komma en bra bit på två månader. Svea har löshoppat 1 gång och hoppat med ryttare 1 eller två gånger, jag harr hoppat ca. 5 gånger. Vi har på två månader gjort en riktigt stor resa. Svea var riden i 2 veckor när jag fick henne. Från början  fick man longera henne i 10 min innan ridning, sen fick någon hålla i henne innan jag kunnde hoppa upp försikgigt utan att sätta mig ner i sadlen utan stå upp i lätt sists. Jag skrittade henne för det mest nästan hela tiden och travade lite små korta sträckor ibland. Vi hade en kamp när hon skulle in till stallet från hagen för hon hadde så brått om. Att kratsa hovarna tog 20 min för hon vägrade att lyfta. Från allt det till att nu, hoppa upp som på vilken annan häst som helst, rida i alla gångarter och till och med trava cavaletti och hoppa på vårt sista ridpass, i söndags när hon åkte så kunde jag gå ut från stallet och lasta henne på helt slagt grimskaft, hovarna tar hon upp av sig själv. Det känns bra att vi har utvecklas så mycket under våran tid ihop.
 
På början av vårt sista ridpass i söndags så sa Emma "Idag komemr du ställas på prov" och log. Hon sa dte till mig. Jag fattade inte vad hon menade. Detta ridpasset satt allt helt perfekt! Jag gjorde mitt bästa och Svea också. Hon kunnde aldrig fatta rätt galopp i höger varvert men nu gjorde hon det med en gång. Vi galoperade flera varv i varje galopp. Det känndes underbart att hon kunde fatta rätt galopp! Jag kännde mig nöjd redan då. Men sen när Emma sa att vi ska trava cavaletti då ble jag lite förvånad. Och sen mot slutet av passet la Emma upp ett hinder och frågade om jag ville hoppa, då fattade jag vad hon menade med att "idag komem rdu ställas på prov". Jag sa såklart ja. Jag trodde aldriga att hon skulle låta oss hoppa på det sista passet. Hon har hela tiden sagt att hon inte är säker på att det är rätt häst till mig för hon måste hoppas in och hon sa att det är en väldigt lite chans på att ajg akn göra det eftersom jag själv inte riktigt kan. Men där fick hon beviset. Vi hoppade et 60 cm kryss flera gånger, ingen vägring, inga knasiga hopp utan Svea bara hoppade. Det känndes helt awsome!! Där fick jag verkligen kännslan att vi skulle kunna lyckas bara vi fick chansen. 
 
Efter ridpasset gick vi till stallet. Jag sadlade av och tog på henne hennes grimma som hon hade på sig när hon kom hit. Hela familjen stog runt hennes box. Jag kramade och klappade henne länge. Då kom min "innan gråt" kännsla, jag kan inte få ögon kontakt med någon då, eller kan kan jag men jag vill inte. Emma kom och sa att jag kunde komma ut och lasta henne nu. Jag gick ut på slagt grimskaft gick jag ut med Svea bakom mig och in i transporten utan några problem alls. Jag band upp henne, pussade henne en sista gång och viskade "Jag älskar dig" till henne. Jag gick ut. Föräldrarna, Emma och Karin stog och pratade lite. Jag sa ingenting. Jag kollade bara på Svea i transporten. När Karin sa något liknande "Jaha, då åker vi väl" så kom allt. Jag grät och sa "Tack för att jag fick ha henne" och klappade Sve aen sista gång genom transport dörren. Och där stog jag i mammas famn jag grät och kollade när min bästa vän åker iväg, när "min" alldels egna Sve aåker iväg.. 

Jag stannade kvar en timme i stallet och hjälpte Emma med det sista medans familjen åkte hem. Det känndes jobbigt att fylla alla höpåsarna för utom Sves, det känndes jobbigt när Emma tog in den hästan som hon alltid brukade ta in när jag tog in Svea, det känndes jobbigt att se alla hästarna inne, alla boxarna fyllda för utom Sveas, den var tom, ingen Svea, inget hö, bara en öppen dörr med Sveas täcke över. Nu var hon borta.. Min bästa vän.
 
Dagen efter så skickade jag ett meddelande till Karin (Sveas ägare) och så här såg det ut:
 
Jag skrev: Hej! Hur gick det att köra hem? Tack för att jag fick ha henne, hon kommer alltid vara min första häst även om hon aldrig var "min". Hoppas att hon får det bra om du säljer/lånar ute henne. Tack igen för att jag fick ha henne.
 
Och det var svaret från Karin: Det gick jätte bra att köra hem. Hon stod som en klocka!
Säljer inte henne till vem som är väldigt mon om var hon hamnar! Kanske är kvar till sommaren! Vi kan ju se då isåfall ;) 
 
Och det meddelandet tog upp mitt hopp om att det finns en liten möjlighet till att jag kan ha Svea igen! 

Dom sista veckorna lärde jag verkligen känns Svea. Hon är ingen surtant som jag trodde innan. Hon behövde bara en bästa vän för att få fram sig själv, för att vara sig själv för att vara cool, envis, och aldrig ge upp, och alltid göra sitt bästa. Hon är duktig med mig på rygen och jag är duktigt på hennes rygg. Om jag ahde fått önska nu så skulle jag önska att vi köper henne till sommaren.. Då skulle jag få tillbaka min bästa vän..


Du gav mig en tid som jag aldrig kommer att glömma. Nu är du borta men jag hoppas hela tiden på att du och jag ska finna varandra igen, för jag älskar dig min bästa vän..  ♥
 

FAN!! D:

Jag skrev ett jätte långt inlägg om Svea, det tog 2 timmar. Men sikten raderades för när jag skulle publicera så kom det fram att ajg inte är inloggad.. Skit! Jag får väl skriva om det. men inte lika långt den häst gången.. Samman fattar allti i ett kortare inlägg ;)

Bildbomb på Svea sista delen
Och så sista bilden som togs på oss...

Bildbomb på Svea del 4

.
Bildbomb på Svea del 3
Bildbomb på Svea del 2
Bildbomb på "min" häst, Svea del 1


Bloggpaus

Jag tar en kort bloggpaus, som ni kanske märker. Känner att jag behöver det. Men vi hörs om några dagar!

Allt kommer imorgon

Imorgon släpper jag allt, alla kännslor, alla bilder, allt. Nu har jag ingen häst längre. Nu är hon borta. 

Jag blev lite chockad när jag såg statistiken idag men så kikade jag in på http://pownieskvaller.blogg.se/
Och då såg jag att dom gjorde en high or low med min bild som jag skickade in till dom, och det uppskattas ju! :) 
Här har ni länken till inlägget så att ni kan läsa vad dom tycker: http://pownieskvaller.blogg.se/2012/october/high-or-low-1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12-13-14-15-16-17-18-19.html#comment
 
Det var en jobbig dag idag, hade huvudvärk nästan hela eftermiddan. Nu ska jag sova. Men kika gära in imorgon då släpper jag allt..
 
 

Så nu är det över, Svea är borta..


En grej gjorde min dag!

Svea ska tillbaka idag, jag var hel nera på morgonen MEN så kom jag på en grej som gjorde min dag, som gjorde så att jag inte är ledsen längre. Jag kom på att man kan vara delfodervärd på någon häst i alvesta ridskola, vet ni vilken häst jag tänker på? Min princessa, min underbarste, sötaste, bästa, snyggaste, finaste, vackraste Flying Samatha. Jag älskar Svea, hon är en söt ponny, MEN ändå så känns det inte lika jobbig att hon ska tillbaka som det känndes när jag skulle sluta rida på ridskolan, sluta träffa Samatha. För Samantha är den hästen som alltid kommer vara no1 för mig. Oavsett vad som händer. 
 
INte en ända tår kommer komma när Svea är lasta och åker iväg. Det blir bättre för både mig och henne. Hon behöver en ryttare som kan utbilda henne och jag behöver rida en häst som ajg kan utvecklas på och som jag verkligen älskar att rida, en sån häst som Samantha. Hon kan och hon vill, jag vill men jag kan inte, så hon kan lära mig allt hon kan men en grej har vi gemensamt, båda vill. Det hade varit helt awsome om jag skulle få vara delfodervärd på henne. Då skulle jag få rida henne en gång i veckan, någon av helg dagarna.
 
Jag vill ha egen häst, men innerst inne så är det Samatha som är den bästa hästen för mig. Och jag tror nästan jag jag hellre rider Samantha en gång i veckan och inte har egen häst. Men så klart vill jag rida fler än en gång i veckan och då kan jag rida Macken och Pentagon :) 
 
På måndag (imorgon) ska vi förmodligen till ridskolan och prata med en ridlärare, om hon säger ja, då kommer mitt liv bli perfekt! Det har varit jätte bra med Svea också men det var något som fattades, det var Samantha, ååå gud vad jag har saknat henne! <3
 
Du och jag för alltid Samantha!
 

 

Nice kväll!

Nu har alla gått hem. Hahah! Vi hade as kul! Det som vi gjorde hela kvällen var att sjunga karaoke XD Det lät ju inte så bra men det var ju kul i alla fall!
 
Imorgon ska jag till stallet, till "min" häst en sista gång, rida ett sista pass på "min" häst, pussa "min" häst sista en sista gång och ta farväl. Hur känns det? Jag vet inte, det känns tomt. Men det kommer nog kännas ännu tommare när hon har åkt och hennes box är tom, hennes grimma inte hänger på sin plats längre, höpåsen  ligger fortfarande kvar, men behöver inte fyllas med hö mer, aldrig mer av mig. Sadlen ska puttsas och lämnas tillbaka, jag ska ta hem alla  hennes grejer, lägga ner dom i en svart påse och försöka glömma henne. Nej, fan det känns förjävligt..
 
Jag tror att jag skippar bloggandet imorgon, jag hoppas att ni förstår.

"Min" häst, min älskling.. hejdå tjejen..

Snart ska vi fira Katarina!

Hej. 

Ridpasset gick awsome idag! Jag har träningsverk och både jag och Svea var genom svettiga men det gick helt perfekt! Jag satt ner i traven hela tiden och jobbade henne verkligen mycket på volter runt alla dom där "läskiga" sakerna. Min mage fick jobba mycket och mina ben också, men vilket resultat det gav! Svea-fisen gick i form hela tiden! Nu menar jag verkligen att hon gick i form, inte bara att jag sågade ner henne för ajg red på långa tyglar men hon började trampa under sig och då kom nacken av sig själv. Jag är så nöjd med passet idag! 
 
Snart komme rlite vänner till familjen bland annat Klaudia och Julia. Och så ska vi fira Katarina. Jag har gjort en tårta till henne idag så blid på den komme rlite senare, det fick bli hallon smak på den och det bör ju smaka gott! Eller det hoppas jag i alla fall. 
Nu är jag nu duschad och väntar på att alla ska komma :) 
 
Det känns jobbigt att veta att imorgon vakanar jag sista gången med den kännslan "Idag ska jag gå till MIN häst" och ha med sig den kännslan att det är sista passet imorgon, jag får inte sabba det, jag ska rida bra med mycket kännslor för det passet komemr jag minnas länge.
 
Min nya favo mening,
 
People changes, things goes wrong, but remember..
Life goes on!
 
 

Grattis Katarina!

Godmorgon!
Idag fyller min lillasyster 10 år, grattis! Nu ska jag fixa en tårta åt henne och sen ska jag till stallet och på eftermiddan kommer lite vänne rtill familjen och så ska vi fira Katarina! :) 
 
Ha en bra dag, hörs sen!
 

Vill jag ens ha egen häst?

Den frågan ställde jag mig själv när jag mockade en box i stallet idag. För innan jag lånade Svea så red jag ofta och var i stallet nästan varje dag utan att ha egen häst. Och då blev jag inte heller så "fast" vid en häst eftersom jag red och pysslade om flera olika hästar. Jag var ändå jätte lycklig då. Jag kunde rida ofta och jag utvecklades mycket. Och andra personer belv glada för att dom fick lite hjälp i stallet och för att jag deras hästar när dom själva inte kunde. Genom detta året har jag ändå hunnit med så himla mycket. 
 
Nu sitter jag här som en 14 årig tjej med 3 års häst erfarenhet som om 2 dagar får lämna tillbaka sin första "egna" häst. Det känns jätte jobbigt faktiskt, MEN om man tänker på vilka möjligheter jag har nu när jag inte har egen häst så känns det såå bra. Jag är som sagt 14 år, jag har sommar jobb fixat tills kommade sommar på ett stuteri, med många över 25 unghästar och föl, ridhus och en enorm stor ridbana, folk som har tävlat på allra högsta nivån och hästar som om ett tag kommer tävla på allra högsta nivån, det är det som jag kallar stallet. Jag kan rida Macken, c-ponny super snäll läromästare, Cadi d-ponny snäll unghäst, 6 år, Pentagon 7 år, snäll men envis och kännslig, liten stor häst. Jag har har en tränare som jag kan träna på om jag rider Pentagon, och det är Emma, om jag hjälper henne med stallet lite så får jag rida gratis för henne. Jag kan åka med Emma till stallet när jag vill och pyslla och borsta och så. Och stuteriet, ja.. det vet ni ju redan. När Anna-Karin (hon som äger/har/driver stuteriet) fick veta att Svea ska tillbaka så ver hennes kommentar "Kan jag få tillbaka min hästskötare nu? För jag har många hästar att rida!". Det känns som att möjligheterna är väldigt stora nu. 
 
Men vet ni vad? Vet ni varför jag har dom möjligeterna nu? Jo, för att jag gör mitt bästa hela tiden oavsätt om det är mockning, ridning, puttsning av sadlar eller träns. Sen är det en annan grej också, det är inte hos alla som intresset finns hos, hästar är mitt liv jag tycker inte att att mocka, sopa i stallet, puttsa grejer, fylla på torv är tråkigt utan det hör till mitt liv precis så som det hör till hästarnas liv. Och när man tycker att något är kul då kan man göra det hur mycket som helst och när som helst. För jag menar vem i min ålder kommer och fyller 15 dubbla kärror med torv, tippar dom i boxarna, kratsar ut det jämt på 45 min och sen där efter puttsar 4 sadelgjordar, 5 läder grimmor och två träns på en lördags förmiddag? Jo, jag gör det. Och jag tycker inte att det är något fel med det. Ni kanske tror att ja sliter, kämpar och har det jobbigt när jag gör allt det som dom flesta tycker är tråkigt i stallet men nej, så är det inte jag har faktiskt otrolig roligt och det hör till mitt liv. Jag kommer aldrig tröttna, tro mig. Jag kan mocka 30 boxar och tycka att det är lika kul när jag mockar den 30:ionde. 

Jag är inte korkad eller dum, jag sliter inte och har det inte jobbigt heller, utan jag lever mitt liv, mitt hästliv ♥


Ps! Jag lägger bara till en grej angående min framtid. Idag har jag tänkt genom allt. Jag ska gå på någon högskola, jag vet inte vilken än men det är bara min plan B. Så att jag kan hitta något bra jobb om jag inte skulle lyckas med hästarna. Annars satsar jag på hästar helt och hållet. För varför ska jag ljuga för mig själv med att försöka komma på något annat bra yrke när jag är en äkta häst människa från topp till tå som aldrig kommer tröttna på det jag gör! 
 
Mitt namn är Marta, på fritiden är jag i stallt och på hästryggen men i framtiden vill jag vara i stallet och på hästryggen inte bara på fritiden utan när jag är i jobbet.
"Hemma inlägget"

Nu är jag hemma. Fixade allt och red en stund i ridhuset idag. Blev inte så länge för dom skulle hoppa två hästar. Det komem rförmodligen ett långt och förhoppningsvis ganska läsvärt inlägg snart, om jag orkar skriva klart det. Men det hoppas jag! Så vi hörs!
 

Bilder kommer

Jag vet inte om ni kommer ihåg men i början av veckan lovade jag er en bildbomb men jag hann aldrig lägga upp bildena men i helgen så fixar jag det. Det kommer både ridbilder och andra bilder. Tog lite kort på Svea igår och förra helgen tog pappa massor med bilder när jag red. Men bilderna är på mammas mobil så det tar en stund att få över dom till min mobil men det ska jag göra ändå i helgen :) SKa snart byta om och åka till stallet, vi hörs ikväll! :)

LOV!!!

Nu är dte lov!! Det känns så skönt att inte behöva gå till skolan i 2 veckor :D 
 
Innebandytuneringen gick jätte bra vi kom 3:a. Alla va typ besvikna men ajg tycker att det var jätte bra och alla gjorde sitt bästa, duktig klass! :) ♥
 
Jag ska till stallet vid fem men vi hörs nog innan det :)
 

2012-10-26

Godmorgon!
Snart ska jag till skolan. Vi ska ha innebany tunering, och jag är ju verkligen sjukt taggad.. eller kanske inet ;) Men min lärare har lovat att jag ska bara behöva spela ett byte. Sen ska jag sitta och kolla på :) Efter skolan blir det såklart stallet. En vanlig fredag!
 

Jag är smart, jag..

..eller inte. Katarina går ju på teater varje torsdag och då åker mamma, pappa och Katarina till stan och där handlar dom och Katarina är på teatern. Så dom brukar komma hem rätt sent. Och jag brukar komma hem vid 8 från stallet och då har jag alltid med mig nycklar, fast inte idag..Jag glömmde nycklarna, men som tur är så fick jag åka med snälla Emma hem och vänta tills föräldrarna kommer. Annrs så hade det blivi lite kallt för det är minus grader utae och det både regnade, haglade och snöade idag. Jag måste komma ihåg att ta med mig nycklarna, haha! 
 
Det blev ingen ridning idag för ridhuset var upptaget till kl. 8 och då blev Emma precis klar med klippningen (hon klippte Göran) och det var kallt ute och snöade så varken jag eller Emma kännd för att gå upp till ridhuset i detta vädret så vi hoppade över det men imorgon rider vi. 
 
Nu ska jag äta klart, duscha och kolla lite bloggar så vi hörs imorgon för det blir nog rätt sent innan jag blir klar! :) 

Snabbt

Hej!
Jag kom inte hem för ens nu. Jag ahde utvecklings samtal efter skolan. Nu ska jag bara äta&byta om och sen ska jag till stallet. Ha en bra eftermiddag och så hörs vi sen!
 

Trött!

Förlåt för att jag inte har bloggat nästan hela dagen. Men som ni vet var jag i skolan först. Sen när jag kom hem så åt jag, bytte om och åke till stallet, kom hem vid kl.18 gjorde läxor i 1,5 timme och sen hade vi gäster (Julia med familjen) så då kunde jag inte heller logga in och blogga. Men jag är riktigt trött nu! Hela dagen känndes vädigt stressig på något sätt, och ändå så hade Sve avilo dag så jag var inte så länge i stallet. 
 
Ska bara kolla genom lite bloggar, förna håret, välja kläder tills imorgon och sen sova. Kommer nog ändå ta en stund då jag har nästan 40 olästa inlägg på bloglovin. Så jag känner mig lite efter nu, haha!
 
Jag ska verkligen försöka hinna med att blogga mer men sov gott och så hörs vi imorgon!
 
 

Det blir vilodag idag..

.. så ska till stallet och bara fixa allt lite snabbt coh sen hem igen. Hemma ska jag göra SO- redovisningen. För inte alla i vår grupp kan göra något på lektionerna :/
 
Åker till stallet halv fem så jag är nog hemma vid kl. 18 :)
 

2012-10-24

Godmorgon! 
Idag vet jag inte om det blir ridning eller inte. Vi får se. För på insdagar brukar dom ha vilodagar. Men Emma ville nog att jag skulle rida för det är ju inte så länge till jag ar Svea så då får man passa på lite :)
 
Annars så är det läxor som gäller i eftermiddag. Oavsätt om jag ska till stallet eller inte. Men snart är det skola i alla fall. 
 

Ridpasset/Stallet

Att fixa allt i stallet gick mycket snabbare ifdag då vi var 3. En tjej som hade sin häst där innan följde med för att fota när Emma red.Det brukar ungefär ta 2 timmar innan alla hästarna är inne och idag tog det exakt 1 timme och en kvart. 
 
Ridpasset gick helt okej idag. Galopperade inte då det var fler som red i ridhuset och hon är inte van vid det så hon var lite små hysterisk. Men det gick ändå bra. I skritten gick hon faktiskt i form lite! Och det är ju rätt bra! Men tanken på hur hon var innan. Det känns tråkigt och så att hon ska tillbaka men ändå så känner jag att vi har gjort en hel del tillsammans, utvecklas mycket på bara dom 2 månaderna. Först så tog det 20 minuter att kratsa hovarna på henne då hon vägrade att lyfta, innan ridning fick hon longeras i 10 min för att hon inte skulle vara spänd och nu hoppar jag nästan upp helt vanligt, hon hållde på och dra hur mycket som helst med munnan innan men nej, det gör hon inte nu, från att skritta nästan hela ridpasset och trava lite ibland till att jobba henne mycket i traven och börjat galoppera nu. Och DET känns bra! Jag och hon har ändå gjort ett bra jobb tillsammans ( med Emmas hjälp såklart). Jag skrev alldrig något mål som jag hade med Svea för ajg var osäker på om vi skulle inna det när jag fick veta att hon skulle tillbaka men målet var faktiskt att galoppera. Så även om vi skulle kunnat göra mycket me rom vi hade tid så vet jag det men det blev inte så, så jag känner mig ändå färdig med henne. Så det komem rinte vara så att jag känner att det typ fattas något i våra två månader tillsammans. Utan VI ÄR klara. Punkt slut! Nu går vi vidare och lever livet!
 

Dålig update

Idag har jag inte updaterat så bra, jag vet. Efter skolan var jag i stallet, sen åt jag pizza men mamma och pappa och nu sitter jag vid datan och äter blåbärs paj! :) Ska snart duscha och sen ska jag försöka göra lite av mina läxor och sen hörs vi väl igen! 
 

Stallet nu

Ska bara byta om och sen ska jag till stallet :)
 

2012-10-23

Hej!
Skola + stallet = min vardag 
 
Ha en bra dag!
 

Godnatt

Det blev rätt sent idag. Vi hade ju som sagt gäster, vi åt och sjöng karaoke XD Haha! 
Vi hörs imorgon sov gött!

Tack My!

Tack My för att du är en så bra vän! Jag tycker att ni ska kolla in på hennes super fina blogg! Hon rider på alvesta ridklubb, den ridskolan som ajg red på innan! :) <3
 
http://www.nattstad.se/myekb%C3%A4ck
http://www.nattstad.se/myekb%C3%A4ck
http://www.nattstad.se/myekb%C3%A4ck

Jag brukar alltid..

..vaknar kl.7 fast skolan börjar kl8.30 och det tar 5 minuter att gå. Men jag vill kunna ta det lugnt och inte behöva stressa.
..rida med handskar även om det är sommar och jätte varmt. Det känns inte tryggt annars, det är ungefär som att man skulle rida utan hjälm, haha!
..gå till skolan utan att äta frukost. Får inte i mig någonting för ens typ två timmar efter att jag har vaknat x)
..ta det lugnt när jag rider någon ny häst för jag vet inte hur hästen reagerar på mina hjälper så då rider jag lite mesigt istället för att känna av den eller så och sen rider jag som vanligt igen.
..klippa gräset på sommaren, eller jag, nästan alltid. Dte är så himla kul tycker jag!
..ha minst 4 flikar uppe när jag sitter vid datan, facebook, mail, blogg, blogglovin och oftast hastnet också! :)
 
 

Dagens planer

Emma jobbar över idag så jag ska till stallet lite senara och bara fixa lite och sen hem igen :) Ingen ridning alltså. Bara sitta hemma och ta det lugnt. Julia (hon som kom till oss i helgen) komme rkanske annars så har jag inget mer att göra. Dte är rätt läxfritt denna veckan också, bara NO läxa och det har jag typ redan gjort.
 


Jag förstår dte där med Svea nu. Hon ska tillbaka. Om hon hamnar hos en ryttare som kan utbilda henne bra så kan hon bli en riktig duktig ponny för utbildningsmässig är hon som en 4 åring och det är ju lite för lite för mig. Och om jag får en annan häst så kan jag också bli dukig snabbare än va djag hade blivit på Svea. Inget att göra åt saken bara acceptera det och gå vidare. När hon har åkt så går jag tillbaka till emdryttar och skötar livet, haha! Mina planer är att rida Macken 1 gång varannan vecka, rida Pentagon 3 gånger i veckan (om hans ägare vill det, fast det tror jag!), stuteriet hos Anna-Karin så klart! Och hjälpa Emma i hennes stall, om hon vill. + att jag ska springa 3 km minst 2 dagar i veckan. Så det komemr ju bli rätt mycket ändå om allt blir som jag planerar. 

People changes, things goes wrong, but remember..
Life goes on!

Chokladmjölk <3

Nu är jag hemma och dricker chokladmjölk!


2012-10-22

Ni vet ju hur dagarna ser ut, först till skolan och sen stallet, som vanligt. Ha en good day! 

Ps! Pappa fotade när jag red igår så jag ska försöka slänga upp lite bilder idag.
 

Hellö

Idag glömmde jag helt enkelt bloggen, sorry. Jag gjorde något hela dagen och satt inte vid datas sen morgonen fram tills nu. Jag var med Katarina när hon red Mandy, det gick väldigt bra för dom idag. Dom gjorde till och med en galoppfattning! :) Sen skyndade vi hem och åt. Sen åkte jag till stallet fixade allt och red Svea. Det gick jätte bra idag! Hon var svettig för första gången idag. Hon har lite svårt för att fatta höger galopp så jag testade det flera gånger och sen när det verkligen inte gick så hoppade Emma upp och försökte och hon sa att hon förstår mig att jag har svårt för att få henne att fatta höger galopp för att det är verkligen svårt och så sa hon att det känns att hon orkar mer nu och att hon har byggt upp lite muskler nu! Och det känns ju rätt bra. Det känns bättre nu med att Svea ska tillbaka, jag har förstått det nu. Det är inte rätt häst för mig, hon kan förstöra mig och jag henne. Hon kan bli en riktig duktig ponny om hon hamnar hos rätt ryttare som kan utbilda henne rätt och om jag får en annan häst som kan lära mig så kan jag också bli mycket duktigare. 
Och nu har vi gäster :)) 

Nu taggar man sista skolvecka innan lovet, och dte känns ju riktigt nice! Det känns verkligen att jag behöver lite ledigt nu. 

När jag inte har Svea längre så har jag bestämt mig att jag att ajg ska springa 3 km nästan varje dag. Jag vill bli lite smalare + få upp kondisen x)
 
Vi hörs nog inte mer idag så godnatt på er och hörs imorgon!
 

Glömde bloggen, ups!

Är i stallet nu. Glömmde atg blogga innan men vi hörs sen!

2012-10-21

Nu sitter jag och dricker choklad mjölk :P Det godaste som finns! Dagens planer är stallet och rida och sen kanske följa med Katarina till Mandy.
Inget annat planerat idag. Jag får se hur det är med Svea idag för sen efter ridningen när jg skulle ta ut henne till hagen igen så vissade hon inga tecken på att vara halt. Hmm.. lite konstigt är det ju. För ett tag sen så trodde vi ocksp att on var halt emn då var det vänsetr fram och nu är det vänster bak men då var hon inte ens hälften så mycket halt som hon var igår. Men vi får ju se..
 
Ha en bra dag!

Godnatt!

Orkar inte skriva några längre kännslo inlägge eller något sånt så ni får nöja er med ett godnatt inlägg. Känns jätte skönt med helg, att bara få slappa och inet göra någonting och kunna sova hur länge man vill! Sov gott coh hörs imorgon!

Min fina Misis!!

Woopa gangnam style

;P

Halt?!

Nu är jag hemma! Nästan hela ridpasset gick bra idag. Hon var mer framåt än igår. Och vi kunde galoppera nästan ett helt varv. Men så plösligt på slutet när jag skulle trava lite lugnt på längre tyglar så blev hon jätte halt! Så ajg hoppade av och gick lite med henne. Hon såg stel ut i hela bakdelen. Och sen när jag gick till stallet från ridhuset så såg man ingenting. Då var hon avslappnad och längde ut stegen. Jag kollade i ridhuset om det var någon sten eller något som hon kunnde trappat på så att dte gjorde lite ont, emn det var inget där. Konstigt, konstigt.. Men vi får se hur hon är imorgon. 

Ps! Förvänta er inet jäte mycekt update ikväll för vi ska ju som sagt ha gäster ;)

På väg till stallet nu
Såhär ska det vara istället!

Du går i mörket från ridhuset med din häst. Det är helt ljud löst, du hör bara när häsens hovar slår lätt i asfalten och hästens andetag. Varken du eller hästen ser någonting. Men ni går. Ni går den rätta vägen ända till stallet. För ni litar på varandra nu. Ni två har blivit ett nu. Du skulle inte kunna gå den vägen ensam och din häst skulle inte heller kunna göra det utan dig, ni behöver varandra. En annan dag är det så att hästen blir rädd och springer iväg på en annan väg och vad gör du? ALLT för att du och hästen ska komma på en och samma väg igen, eran väg..
 
 

2012-10-12

Godmorgon! 
Dagens planer är, städa, stallet och rida min princessa, som snart inte är min längre..
Sen ska vi ha gäster och dom stannar här länge, en vecka. Det kommer bli så kul!! :)
Nästa söndag kommer vara väldigt jobbig.. Men jag har bestämt mig att jag inte ska tänka på det. Vi ska ha kul våran sista vecka..
 

Galopp!

Jag har två nyheter, en bra och en mindre bra. Vi börjar med den som är bra! Jag och Svea galopperade idag, utan lina eller någonting. Som ni kanske vet så har vi bara skrittat och travat hela tiden men nu var vi redo för galopp tycket Emma och det tycker jag med för det känndes helt underbart! Det känns som att jag kommer närmare och närmare denna fina ponny..
 
Och den dåliga nyheten.. Vi hade bestämt med Sveas ägare att hon hämtar henne innan denna månaden är slut. Hon försökte hitta en annan fodervärd till henne men hon hittade ingen så hon ska ta hem Svea till sitt stall. Hon hämtar förmodligen henne nästa söndag.. Jag vet inte hur jag ska känna. När vi hade bestämt att vi ska lämna tillbaka Svea så känndes det så rätt med det valet, då känndes det verkligen att jag och denna häst inte kommer bli något bra tillsammans. Men det var kanske därför att det beslutet togs när allt gick som sämst. Nu har hon respekt för mig i både ridningen och hanteringen, jag börjar få en bättre sits och rida henne så som hon ska ridas och utan för respekten finns också bandet som jag har fått med denna häst. Jag har tårar i ögonen nu.. Det känns så j*kla fel nu, det känns inte alls som rätt beslut. Jag börjar verkligen älska henne och jag har vant mig vid en lite stressig vardag + att det går så bra med allt nu. Men nu är det försen, jag kan inte göra något, jag måste säga "hejdå" till henne också. Denna veckan kommer bli så jobbig när jag hela tiden kommer ha den tanken att jag snart kommer vara tvungen att ta farväl men "MIN!" första häst, Svea.. 
Jag vet inte ens om jag vill vara i stallet och sen när hon lastas in i transporten och när hon kolöar med sina stora och fina ögon på mig en sista gång, för jag vet att jag kommer börja gråta. Det gör jag nästan redan nu när jag bara tänker den tanken att snart kommer jag inte ha någon "egen" häst. 
Jag fastnar för denna häst mer och mer, för varje dag som går, det känns bättre och bättre för varje ridpass. Hon är så himla cool och tuff men ändå bitchig, i början gillade jag inte det beteendet men nu är det det som jag älskar i henne. Hon har det temperamentet för att kunna slåss på banorna om bara hon ville och om bara vi skulle få den möjligheten. 

Det är ju en annan sak att säga "hejdå" till en ridskolehäst (även om Samantha är underbar) för då har man typ bara sätt den en gång i veckan och nu är det så att jag har varit med Svea minst 3 timmar per dag i 2 månader blir det när hon åker hem. 
När vi bestämde oss för att låna henne så visste jag inte att det skulle bli så jobbigt att lämna tillbaka henne. Men nu vet jag det.. Jag kan inet beskriva kännslan så jobbbigt är det och ändå så brukar jag ha lättare för att beskriva mina kännslor än att visa dom. 

Nu när allt går bara fram åt, när jag har lärt mig att sköta allt, läxorna, skolan och Svea. Så måste hon åka tillbaka.. 
Ska jag kanske skluta att rida helt och hållet? För jag klarar fan inte av att s"säga hejdå" till så mångahästar hela tiden.. Ska jag sattsa på någon annan sport där man inte behöver lipa varannan månad för att man är tvungen att "säga hejdå" till dom hästar man verkligen älskar..

Varför måste jag alltid vara den som inte får någon chans? Tänk dom som har 3 egna tävling ponnys, tränar och tävlar ofta, tävlar i höga klasser och är yngre än mig, dom fick chansen men det fick inte jag. Jag kan inte ens ha en egen foderponny..

I love you Seva, remember this.. ♥


 

hej, hej

Jag ahr varit hemma i en timme nu men har inte orkat blogga bara. Sen ska jag till stallet, som vanligt :) Tror att det blir vid fem. Inget annat som händer idag. 
 

2012-10-19

Godmorgon!
Idag blir det ett litet inlägg här för jag har lite brått om. Lite saker kvar att göra innan skolan. Sen blir det stallet på eftermiddan :)
 
Ha en bra dag!


Min kväll

Mcdonald's mat och lite kläder gjorde min kväll! Tänk vad lite som behövs för jag jag ska bli glad x) Pröva lite kläder är alltid lika kul! Och mcdonald's mat är ju gott!! Gjort läxan också. Känns bra när allt är fixat och klar och man kan gå och lägga sig utan att behöva tänka på något.
Riktigt bra statistik idag också! Tack!
 
Sov gött nu! :*
 
All love for you! <3

Jag är dålig på att komma på rubriker :/

Nu är jag hemma! Ridpasset gick helt okej, varken bra eller dåligt så okej. Allt fixat i stallet och nu kan jag bara sitta hemma kolla olika bloggar, duscha och göra läxorna och imorgon är det fredag, rätt okej dag eftersom vi slutar tidigt och kollar på film hela eftermiddagen :)
 
Du går i mörket från ridhuset med din häst. Det är helt ljud löst, du hör bara när häsens hovar slår lätt i asfalten och hästens andetag. Varken du eller hästen ser någonting. Men ni går. Ni går den rätta vägen ända till stallet. Men ni kan inte gå om ni inte känner att det är rätt väg ni går, och ibland gör man misstag..
 

Haha! Rätt sant x)Bilden hittad på facebook :P

Lite till svar :)


Frågorna av: Amanda som bloggar på: http://rosaschabrak.blogg.se/
 
Om du fick välja tre saker att ta med till en öde ö vad skulle du då välja? 
Jag skulle tagit med mig en person <3

Varför började du rida? 
För att jag fastnade helt enkelt. Rendan från första gången jag satt på en häst kännde jag att det kan bli något som jag kan bli bra på :)

Vad vill du jobba med när du blir stor? :)
Den svåra frågan.. Jag är inte 100% säker på att jag vill jobba med hästar men om jag tänker efter så finns det nog inget annat jag som intresserar mig. Så tiden lär väl visa :P
 
 

Hemma

Nu är jag hemma! Om en timme ska jag till stallet och jag kommer nog hem rätt sent. Jag måste fixa mina läxor också för imorgon är det fredag = "läxdagen". Har franska glosor och lite NO grejer som jag ska komma ihåg. 
I skolan på gympan så spelade alla innenbandy emn jag ville inte vara med så jag fick spring en 3 km runda. Försökte blogga då men nej, min mobil var inte riktigt med. Snart komemr dte upp lite till svar från frågestunden.
 
 
Jag blir alltid lika glad när du logar in på facebook trots att jag inte vågar skriva något till dig ♥
 
 

5 saker ni inte visste om mig!

1. Jag har en ny grej som jag är "beroende " av. Det är armband. Det känns naket om jag inte har något armband eller toffs på högerarmen. 
2. Jag är en väldigt stark, tuff och flummig person egentligen men det kanske inte ser ut så..
3. Jag har tänkt på en ända person varje dag i väldigt länge nu.
4. Jag gillar apelsin juice.
5. jag är väldigt trött nu eftersom klockan är 22:19 och detta är ett tidsinställt inlägg som kommer upp imorgon :P

Gammal bild, men min favorit! (hahah! Börjar jag rimma eller ?? Då är jag riktigt trött!)

2012-10-18

Godmorgon!
Statistiken blev ännu bättre igår! Så himla kul! Snart ska jag till skolan, som vanligt och sen till stallet, som vanligt. Så en helt vanlig torsdag här. Vad ska ni göra då? :)
 
Ps! Det ligger ett tidsinställt inlägg tille er som hoppar upp vid lunch tiden ;)

Gammal header..

Tack

Idag är ju statistiken helt grymm!! Så här bra har den inte varit på lääänge! Snacka om att man blir glad av att se att det faktiskt är folk som läser de ord, meningar, texter jag skriver. Det känns bra! Och idag har jag också fått många fina kommentarer! Det ger motivation då vill jag verkligen ta mig tid och bloggar för er.Tack och en gång till tack! <3
 
Imorgon är det ju inget annat än skola, stallet och läxor. En vanlig dag ju. Men bloggningen komme rjag inte glömma, jag lovar ;)
 
 
Bjuder på en ego bild :P
 

Lite svar då :)

Nu har det kommit in lite frågor så jag tänkte svara på dom men ni kan fortfarande ställa mer frågor! :)
Vi gör som vanligt, frågor i fet text och svar i normal :)
 
 
Frågorna av: Nette som bloggar på: http://stallflickornas.blogg.se/
 
Mina frågor till dig: 
- hur ofta rider du i veckan? 
6 dagar oftast, ibland 5.
- Hur gammal var du första gången du red? 
9 år :)
- Varför började du blogga? 
Det vet jag faktiskt inte riktigt men mest för att jag ville skriva om mina ridpass och utvecklingen inom ridsporten och sen blev det bara att jag började gilla att skriva.
- Vad är det bästa med Svea, tycker du? 
Att hon är sten cool, helt klart! Hon är ingen häst som blir rädd för fladdrande påsar eller något ännuläskigare. Och det är ju rätt bra faktiskt, men hon är rätt tuff och bitchig också och dte kan ju vara sådär ibland ;P
 
 
Frågorna av: Ponnysmurfarnas<3 som bloggar på: http://ponnysmurfarnas.se/
 
Vilken är din favoritfärg? 
Lila :)
Vilken är din favoriträtt? 
Pizza och hamburgare, jag är ingen "nyttig" människa direkt ;)
Vilken är din favoritblogg och varför? 
Eran! För att ni har mycket läsvärda inlägg, bra bilder av fin kvalitee och man ser att ni lägger ner mycket tid på eran blogg.
Om du fick 10 000 kronor, hur skulle du spendera dom då?
Jag skulle köpa en begannad santa cruz celine hoppsadel, ett par nya mountain horse ridstövlar och ett par converse :)


Frågorna av: Malin som bloggar på: http://malinottenback.blogg.se/

* Har du en egen häst? 
Inte egen men jag har en på foder (Svea) dock ska hon tillbaka till sin ägare snart.
* I så fall vad har du för mål med den? 
Jag ahr inget mål med henne för jag vill inte bli besviken sen. För jag vet inte exakt när hon ska tillbaka så vet ej hur höga krav/mål jag ska ställa. Men vi jobbar på att hon ska får respekt för mig.
* Vad skulle du göra om du vann 1 miljon? 
Jag skulle köpt Flying Samantha, för dom skulle nog sålt henne för 1 miljon x)
* Favorit citat? 
Follow your dreams, believe in yourself and never say never!
* Favorit hästras? 
Innerst inne så är det arabeiska fullblod <3 Underbart vackra hästar. Men jag skulle inte skaffa en själv, inte än i alla fall för dom är ju inte så lätta hästar att ha och göra med precis.
* Favorit djur?
Häst och kanin <3


Tack för alla frågorna! Ni kan fortfarande ställa mer frågor i frågestunds inlägget :)
 

FRÅGESTUND!!!

Nu är läxorna gjorda och stallet fixat! Känns skönt att bara sitta och slappa resten av kvällen, det är inte ofta det blir så utan mina vardagar är väldigt stressiga annars. 
 
Fråga vad ni vill nu!! Jag svarae på alla frågor! Och glöm inte att ni får en länkning när jag svarar på era frågor, om ni har någon blogg såklart! :)

NI FÅR EN LÄNKNING NÄR JAG SVARAR PÅ FRÅGORNA (OM DU HAR EN BLOGG SÅKLART)!
 

FRÅGA VAD NI VILL 

Stallet snart

Tandläkaren gick bra. Snart ska jag till stallet och fixa allt. Hörs sen!
 
 

Tandläkare nu :-\

Nu sitter jag hos tandläkaren och väntar på att det ska bli min tur. Inte så kul :-\ Sen ska jag hem äta och byta om och sen ska jac tilm stallet. Efter det blir det plugg och så klart bloggning eftersom jag är hemma sen.2012-10-17

Det blir ett snabbt inläg nu för jag har inet så mycket tid. Jag lärde mamma göra en fiskbensfläta på mitt hår. För jag ville ha en sån men jag kunde bara göra halv på sig själv för sen kan man knappt röra på armarna. 
Snart ska jag tills kolan som vanligt. Sen stallet emn bara mocka fodra och så. Så det tar väl inte mycket mer än 1 timme :)
 

Vilo dag imorgon

Äntligen så har jag tid för att sitta vid datorn. Jag kom hem från stallet kvart över åtta och så åt jag, duschade, släppte ut Misia och fixade lite grejer i mitt rum. 
 
Ridpasset gick helt okej. Red i ungefär en halv timme. Hon var inte alls spänd trots att hon har vilat i över en vecka, vilket är bra ju! Imorgon är det vilo dag för Svea och alla hästarna i stallet. Så jag ska bara dit och mocka, fodra och så. Det aknske tar en timme men sen är ajg hemma och gör läxor. Ingen jätte rolig dag precis men onsdagar är mitt i "skolveckan" så sen är det bara två dagar kvar tills helg och det är ju kul! 
 
Jag är rätt trött nu så vi hörs imorgon, sov gött! 8)

Lilla Mackis!! <3

Fyller på vatten
Chocklad

Nu är jag hemma och sitte rhär framför datorn och äter chocklad, bloggar och kollar bloggar :)
Vid kl. 17 ska jag till stallet, som vanligt. Jag komemr verkligen inte på något att blogga om så om ni har några tips så är jag öppen för förslag. 

Snart är det inte "vi" längre..

2012-10-16

Godmorgon!
Jag glömde bort att blogga när jag satt vid datorn innan jag gick till skolan så nu är jag i skolan och har arbets pass. Sen efter skolan ska jag till stallet som vanligt. Vi får se vad Svea säger om att bli riden nu när hon inte har varit riden på mer än en vecka. 
 
Ha en bra dag så hörs vi sen! 

If all dreams could come true..
 

Länkbyte?

Jag är hemma nu och har nyss duschat och släpt ut Misia. Fixade allt i stallet men red inte för det var ju rätt sent, men imorgon blir det ridning. 
 
När jag hade min bloggaus så var det ändå många som kikade in på bloggen men nu när jag har börjat blogga igen så är det ännu mer! Så himla kul att ni vill läsa! Jag gör ju så gott jag kan! Jag vet att många av er läsare har bloggar så ni kanske vill göra ett länkbyte? Då länkar jag eran blogg på min blogg och så länkar ni min blogg på eran blogga så att man kanske får fler läsare :)
 
Någon som vill göra ett länkbyte??

Till Svea

Nu ska jag till Svea. Rätt sent men jag ska bara mocka och borsta lite :)
Vi hörs sen!

Jag är kär... igen! ♥

I det stallet där Mandy (min lillasysters medryttar ponny om ni nu inte visste det) står finns det också 4 stor hästar. Det visste jag innan man jag har bara sett Pentagon för dom andra gick på bete ochd et är bara Pentagon som jag har ridit. Men nu har hästarna kommit in. Och jag såg en vit häst som liknar Samantha lite men ändå inte, ändå annorlunda i beteendet. Hästen var sur hela tiden i boxen, men när jag kom och försökte klappa den då var öronen fram åt och man såg att den blev glad. Jag vet inte ens vad den heter eller om det är ett sto eller en valack men ajg är kär i den hästen. Nu fattar jag verkligen den där "wow till 100%" kännslan. Tyvärr så känner jag inte så till Svea..
Det var en likadan kännsla som jag hade till Samantah och till Desperado. Det är en sådan kännsa som man kanppt kan beskriva. Man slapnar av i kroppen när man ser den hästen, man känner sig så glad så att man bara skulle kunna flyga upp och det känns helt tomt i hjärnan, man har inga tankar alls. Och det kallas kärlet i första ögon kastet. Det var också så det var, ävn om jag inte vet någonting om den hästen. Det är det jag menar men unika eller speciella hästar. Även om någon häst är speciell för mig så kanske den inte alls är det för dig. Alla fastnar för olika hästar. Och jag fastnade för just den. När jag klappade den så känndes det ännu bättre och hästen bet inte och var inte sur längre, utan glad och kelig. Nu är jag ännu mer säker på att jag inte kan ha vilken häst som helst, utan just den som är den annorlunda hästen.. Love ♥
 

Stallet lite senare idag + frågestund

Idag ska jag till stallet vid kl.20 för Emma jobbar över. Men det är lika bra för då kan jag följa med Katarina till Mandy vid kl. 17. För innan vi åkte till Polen så hann Katarina inte rida henne. Snart ska jag göra lite läxor så jag inte har jätte mycket att göra sen på slutet av veckan. Men jag hade visst inte missat så mycket i skolan. Jag hängde med på allt på lektionerna ;P 
 
Skulle ni kanske vilja ha en frågestund snart? Jag vet att det var inte så länge sen jag hade en men det känns som att det händer mycket nu så om ni har några frågor så är det bara att fråga! Om ni vill så kan ni också skriva this or that frågor. Ps! Om ni länkar eran blogg när ni skriver frågorna så får ni en länkning när jag svarar på dom ;)
 
 
 

2012-10-15

Godmorgon!
Ska till skolan snart och sen stallet, som vanligt. Men nu är det länge sen ajg red Svea så vi får se hur det går. Ha en trevlig dag så hörs vi sen!
 
<3

I miss you..

Jag ska nog sova snart. Jag sov inte så mycket i bilen idag. Och det är ju skola imorgon. Det känns alltid lika konstigt att komma tillbaka när man har varit borta. Nu var det en vecka men jag har säkert missat mycket ändå. Sen efter skolan är det ju stallet som vanligt :)
 
Godnatt! 
Vi hörs imorgon!
 
I miss you..

Desperado

När jag var i Polen så åkte vi förbi ridskolan lite snabbt. Och vi stannade och hälsade på alla hästarna. Ååå, vad glad jag blev när jag såg min finfina biff häst!! Jag skulle så gärna vilja ha honom även om han är unghäst och inte jäte lätt i ridningen eller hanteringen men han är underbar<3
Här får ni två bilder som jag tog :-)

Jag är tillbaka

Ja.. hur ska man börja?
Pappa kom och hämtade mig från stallet förra lördagen och han sa att vi måste skynda oss hem för vi ska till Polen för mormor har cancer. Och så var det, vi packade snabbt och åkte till Polen. Ni undrar säkert hur det är med min mormor, hon ska opereras om två veckor och då åker min mamma till Polen igen. Men vi ville träffa henne, för vi visste inte hur alvarlit det var. För 4 år sen så han jag inte säga hejdå till min älskade farmor.. 
Men nu är det inte 100% säkert att min mormor har cancer men det är stor chans till att hon har det. Men vi får se hur det blir. Man kan ju inte göra något åt det :(
 
Ni kanske undrar hur det har varit med Svea under tiden? Jo, Emma tog hand om henne. Men nu ska jag ju åka till stallet och sköta om henne varje dag precis så som innan, tills hennes ägare har hittat något annat hem åt henne. 
 
Jag har saknat bloggandet lite för man är typ beroende nu men jag har inte tänkte på det så mycket..
Men nu ska jag blogga som vanligt igen, elelr försöka i alla fall och jag hoppas att ni vill fortsätta läsa också! 
 
Hörs sen!
 

Blogg-paus nu

Ja, ni har läst rätt. Jag tar en blogg-paus nu. Inte för att jag har tröttnat eller något. När allt blev bra igen så  förstörs allt, igen.. Jag vet inte riktigt men det kan vara så att jag åker till Polen imorgon.
Jävla cancer..
 
Vi hörs om ett tag..
 

Liniment

Mina dagar ser ut så här: vakna kl.7, skola kl. 8.30, slutar skolan kl.15, hem, äta, göra läxor, byta om och stallet kl. 16.30, hemma vid ca. kl. 19.30, duscha, äta, sköta om Misa, göra klart läxorna, jag sättrr mig vid datorn för att "vila" vid ungefär kl.21, sitter vid dator, bloggar, kollar bloggar och sånt, sen går jag och sover ca. kl. 22. I det hela ska vi få med 80 situps morgon, 80 situps kväll och försöka träna ben musklerna så mycket som möjligt (ni vet som jag sa igår, att mantyp rider lätt på en sto och står på tår hela tiden, det ger jätte mycket faktiskt). 
Måndag till fredag ser ut så här för mig. Det är rätt stressig och jag är helt slut när jag sätter mig vid datan på kvällen. Det känns som hela jag är ett stort träningsverk, haha! Men vet ni vad man behöver då? Man behöver liniment, precis som hästar! Men vi ahr andra slags liniment. Det är krämer. Jag är helt tokig i det! Jag kan med hande på hjärtat säga att jag har fler än 15 stycken (olika)! Sen har jag några som jag har fler av bara för att jag gillar dom så mycket så jag vill ha ett slags lager hela tiden. 
 
Det hjälper. Särskillt när det gäller ben. SMÖRJ in benen, händerna, fötterna, ansiktet VARJE dag!! Det gör jag coh all träningsverk släpper! :)
 
På yves rocher har dom de bästa krämerna!! :) Det är inte dyrt helle roch alla grejerna är naturliga. Kika in: http://www.yves-rocher.se/control/main/
 
 
Tillbaka till butiken
 
 2012-10-06

Godmorgon!
Stallet snart. Först hjälpa till att mocka i Anna-Karins stall och sen rida Svea. Sen hem och äta och sen följer jag med Katarina till Mandy. 
 
Ha en bra lördag!
 

Jag ångrar mig

Jag ångrar mig! Bilderna på stallet komem rinte alls upp idag. Utan om ett tag. Jag ska ta många fler kort, redigera dom lite så att ljuset blir bra och lägga till en beskrivning så att ni får en uppfatning om vad det är eller vart för någon stans det befinner sig. Ska ta kort på hela anläggningen och inte bara stallet. Det blir nog bättre så :)
 
Jag har så mycket jag vill skriva om nu! Det känns verkligen att jag är i min bästa blogg period nu. Har massor med ideer om vad jag ska skriva om och så blir jag mer motivierad när jag kollar på statistiken och alla kommentarerna. Ni har verkligen blivit mycket bättre på att kommentera nu, nu är det inte bara såna kommentarer som "fin blogg! kika gärna in på min med (och så längar ni eran blogg" utan nu ser jag att ni läser för ni skriver liksom vad ni tycker och så. Och det är så mycket bättre! Och ajg tror faktiskt att jag har blivit bättre på att blogga också. Min inlägg verkar inte lika korta och "bild lösa" om innan utan nu försöker jag få med lite bilder (även om det kanske inte är så nya bilder) och mer text. Jag ahr så mycket ideer på va djag akn sskriva om nu så jag ska ta mig en stund nu och skriva lute tidsinställda tills imorgon eftersom jag verkligen är sugen på att blogga nu och jag är typ inte hemma hela dagen imorgon. Och jag publicerar dom inte idag för det känns som att ni har fått lagom med update idag. 
 
Godnatt!
Vi hörs imorgon, kommer tidsinställda, jag ska mobil blogga lite och så  ska jag försöka blogga lite längre inlägg vid datorn så mycket jag hinner!
 
 

Bilder snart

Nu ska jag gå och duscha lite snabbt och så hörs vi om en stund. Tänkte lägga upp lite bilder på stallet som jag tog idag. men ska redigera dom lute försöt då ljuset i stallet inte är så där jätte bra och ni vill väl se lite hur det ser ut, va?
Så bilder på det stallet som Svea står i kommer snart :) Håll utkik! 
Ska ta och släppa ut Misia nu med så att hon får springa lite :)
 

Schema

Hemma!
Nu ska jag bara ta det lugnt och sitta vid datorn ;) 
 
Morgon dagens planer ser ut så här:
  • kl.9 hjälpa till att mocka i Anna-Karins stall
  • Jogga Svea lite i ridhuset och så får vi se om hon är halt eller inte. Jag rider nog henne när jag är klar med mockningen.
  • Katarina komemr säkert vilja åka och rida Mandy så jag får ju följa med. Men den här gången blir det nog en eftermiddag.
  • Försöka hinna med att städa mitt rum
  • Och kanske gäster på kvällen
 
Inte särskillt chill även om det är helg som ni märker. Men söndag tar vi det bara lugnt, tänke rinte göra något då.

Jag har aldrig..

..hoppat högre än 80 cm i höjdhopp.
..hoppat högre en 80 cm med häst.
..ramlat av en häst/ponny.
..haft en dag då jag inte öppnade upp datorn det senaste året, haha!
..älskat en häst så mycket som jag älskar Flying Samantha <3
..bakat någonting och varit riktigt nöjd med det. Tycker alltid att det är något fel med det jag bakar.
..simmat i havet. Jag tycker att det är farligt. Så havet är bara för att bada och plaska i vattent för mig ;)
..kommenterat något elakt på någons blogg.
 
 

Macken

Ni kunde önsa rubrik innan och då var det en som önskade att jag skulle skriva om Macken så nu gör jag det :)
 
Macken är en min förra medryttar ponny. Och jag ska förmodligen rida han lite när jag har lämnat tillbaka Svea också :) Han är en c-ponny och är 20 (?) år. Han är en av dom snällste hästarna jag har träffat! ♥ Han gör alldrig något dumt och är super snäll i all hantering och ridning. Men han är en ponny som man verkligen måste driva i varje steg för att han ska bjuda framåt bra. Med det är just det som man lär sig så mycket på. Han älskar godis (hästgodig, morötter och sånt) så man ska inte ge han något för ens efter man har ridit annars så tigger han hela tiden. Jag har många bra minnen med han! ♥ Det mysigaste vi har gjort är att galoppera i full galopp på en grus/gräs väg vid alla hagarna på en solig eftermiddag. 
Saknar han mycket nu, har inte träffat honom på länge nu men när Svea är tillbaka hon sin ägare så komme rjag nog träffa honom igen! :)
 
Bilderna är lånade från Macks ägarens facebook :)


Nya bilder?

Stallet snart! Jga känner verkligen att det behövs nya bilder till bloggen. Det känns som at det har varit samma bilder i flera månader nu. Jag ska försöka ta så många kort jag kan. Och sen så har jag ingen systemkamra utan ni får nöja er med mina dåliga mobilbilder. Men jag försöker ju så gott jag kan. Tänkte ta lite kort på Svea idag och så kanske jag kan ta lite kort på stallet och hela anlägningen. För imorgon ska Anna-Karin iväg så jag ska hälpa till att mocka några av hennes boxar i hennes stall och då kan jag försöka passa på att knäppa några foton. Och foton på det stallet där Svea står kan jag med fixa. Någon bild på ridbanan kommer kanske också snart, lite bilder på vägen till Sveas hage, och på utsikten från stallet och så :)
 
En grej som jag kom på nu är att jag är lite beroende av min mobil. Jag har inte med den till skolan men den är med i stallet, i bilen, när jag är i stan och går runt på affärer, hos Klaudia (då filmar vi alltid något med den.. men jag tror inte att jag vill visa filmerna för er! Hahah! Vi är ju som vi är). Men jag är rätt trött på den här mobilen nu.. Känner verkligen för en ny, men det blir inte för ens i mars det är då jag kan förlänga min abonemang och då får man ty 1 200 kr rabatt på den mobilen jag väljer :))
Är ni beroende av era mobiler?
Vad har ni för mobiler?
 
Så här ser min mobil ut, dock har jag olika skal på hela tiden ;)


Ska till stallet nu. Två tidsinställda inlägg ligger och väntar på att bli publicerade så håll utkik, och så hörs vi ikväll! :)

Följa?

Hemma!
 
Ska till stallet om några timmar. Vi får se hur det är med Svea idag, om hon är halt eller inte. Om hon är det så får hon vila ett tag.. Det skulle ju vara lite synd eftersom hon ska tillbaka till sin ägare innan denna månaden är slut. Och då kanske det vare bäst om hon var igång då. Men vi får ju se helt enkelt. Eftersom hon är väldigt ömnfotad så kan det ju vara att hon har trampat på en sten eller något. 
Ska försöka fixa något tidsinställt inlägg som kommer ut under tiden jag är i stallet och så hörs vi ju så klart innan jag åker till stallet också! :)
 
Ps!! Följ gära min blogg med blogglovin! Klicka här om ni vill följa: http://www.bloglovin.com/blog/3712087/willnevergiveup

Jag är med och tävlar!


2012-10-05

Jag han inte göra någon tidsinställd igår. Men jag ska försöka skriva det inlägget jag tänkte idag. Skola snart, engelska läxa redovisning, svenska bok redovisning, NO miljö grej redovisning och franska, baka!! :) Detta komemr nog bli en jobbig dag.. för utom bakningen så klart ;)
 
Ha en bra dag!!
 

Jag är med och tävlar


Fredag imorgon! :))

Imorgon är det fredag och sen helg! Skönt! 
Nu är jag jätte trött efter en lång eftermidda i stallet. Ridningen gick sådär för på slutet märkte Emma att Svea verkade vara halt. Så Anna-Karin ska förmodligen komma på henne imorgon om hon hinner. Lite synd ju :/ Men vi får ju se, det kan ju vara att hon bara har trampat konstigt på en sten eller något för hon är lite ömnfotad.
Nu ska jag kolla lite bloggar så om du vill att jag ska kika in på din blogg så länka gärna så kollar jag och kommenterar. Ska försöka fixa ett tidsinställt inlägg också :)
 
Sov gott!
 
<3

På väg till stallet

hörs sen!

Träna ben muskler

Ett bra tips om ni vill träna upp era "rismuskler" på benen är att ställa er bred bent på tår framför en stol och sen sätta sig på stolen så att man knappt nuddar den och sen ställa sig upp igen, hela tide på tår! Gör så i tip 10 min per dag så kommer ni få mer ben muskler!! :)
Testa i alla fall! Det bränner i benen så det fungerar ;)
 

Följ min blogg via blogglovin :)

Följ min blogg med Bloglovin

Följ min blogg via blogglovin!!

Nu kan ni följa min blogg via blogglovin! Skulle bli jätte kul om någon ville! Jag följer såklart din blogg också om du följer min (om du har någon blogg).
 
http://www.bloglovin.com/blog/3712087/willnevergiveup
http://www.bloglovin.com/blog/3712087/willnevergiveup
http://www.bloglovin.com/blog/3712087/willnevergiveup
http://www.bloglovin.com/blog/3712087/willnevergiveup
http://www.bloglovin.com/blog/3712087/willnevergiveup
http://www.bloglovin.com/blog/3712087/willnevergiveup
http://www.bloglovin.com/blog/3712087/willnevergiveup
http://www.bloglovin.com/blog/3712087/willnevergiveup
 
Följ gärna!! 

Önska rubrik!

Så! Nu har jag gjort alla mina läxor och övat alla redovisningar som vi ska ha framöver! Känns så skönt att slippa tänka på det nu. 
 
Jga komemr verkligen inte på någonting att blogga om nu så jag tänkte att ni kanske ville önska rubrik? Alltså skriva tex. fotboll i en kommentar så gör jag ett inlägg där jag skriver mina åsikter och så om fotboll. Ni får välja precis vad ni vill! ;)
 
Ps! Glöm inte frågestunden!!
 
Miss you ♥

2012-10-04

Det är inte mooorgon nu men godmorgon! Idag sov jag till kl.11 så länge har jag inte sovit på hela sommarlovet :o Jag är inte i skolan idag som ni vet. Men jag skolkar inte utan min lärare sa att jag kan stanna hemma för jag kan ändå inte vara med på fotbollstuneringen. Så litre sov morgon blev det ju.
Snart ska jag göra alla läxorna så att ajg slipper göra det i eftermiddag :) 

Ni har väl inte missat att hööks har en ny HVpolo collection? Kika in på det här: http://emark2.pulsen.se/phk/b.aspx?l=1EAC5D61-D068-4086-83A2-9D7336D20CB3&r=677782&rcrc=96A46786

Ha en trevlig dag och hörs om en stund! 

Mums ;P

Nästa gång vi ska leta häst så satsar vi högre och från Polen ;) För kolla bara..det här är hästar i ungefär det priset som en skogsmule i sverige..
Oto jest kon!
Oto jest kon!
Oto jest kon!
Oto jest kon!
Oto jest kon!
Oto jest kon!
Oto jest kon!
Oto jest kon!
Oto jest kon!
 
Oto jest kon!
Oto jest kon!
Oto jest kon!
 
Man får rätt mycket häst för pengarna kan man ju säga.. 
Eller vad tycker ni?
 
 

Ingen skola imorgon, wihooo!!

Ska inte till skolan imorgon. Vi ska ha fotbollstunering så min lärare sa att jag kunde stanna hemma eftersom min höft är cp så jag kan ändå inte vara med och sitta ute i regnet hela dagen är ju inte särskillt kul. Men jag ska fixa alla läxorna och verkligen allt imorgon. Så det blir som att vara i skolan ändå. Men det komemr bli skönt att få allt gjort! :)
 
Hörs om en stund igen! :)

Lite svar på frågestunden

Nu har jag fåt lite frågor på frågestunden. Men glöm inte att ni fortfarande kan fråga mer! :) 
Här kommer svaren, jag gör som vanligt, frågor i fet text och svar i normal :)
 
Frågorna av: Ellen
Vem är din bästa vän? Klaudia är min bästa vän och så har jag flera verkligen mycket, mycket, mycket bra vänner :)

Om ridskolan ringde och frågade om du ville köpa Samantha, eller vad hon heter?:), för 50 000 kr, skulle du tacka ja då? Om ja var vuxen och kunnde bestämma själv så skulle jag tacka ja utan att tveka. Skulle ta ett lån om jag inte hade pengarna och jag skulle inte ens bry mig om någon veterinär besiktning. Jag älskar den hästen över allt annat ♥


Vad är din favoritfärg på hästar? Mmh, den var lite svår.. Bryr mig inte så mycket om dersa färg då jag tycker att alla är fina som dom är. men den färgen som jag fastnar för mest är en sån där riktig, rikgt fux och gärna med vit bläs :)

Skulle du vara medryttare just nu på Macken om han bodde närmare? Om du skulle vilja så ja! :D En grymm ponny är det! Nu när Svea åker tillbaka så skulle jag gärna vilja rida Macken i alla fall varannan vecka om du vill? :)
(Bilden är lånad från din facebook Ellen :) )


Vad är ditt/dina favvonamn på hästar och hundar? På hästar gillar jag långa namn, sånadär klassiska som många berömde tävlingshästar har. Flera ord och så ska det låta vackert med :) Men favorit namnet är Flying Samantha. och på hunder så gillar jag söta och korta namn så att det inte blir för jobbigt att ropa på dom. Har inget favorit namn där ;P

Är jag snäll? Klart du är :) <3

Kan du skicka en bild på hur häststuteriet Svea står på ser ut? Det stallet som Svea står på är det gamla stallet, det är stuteriägarens dotter som har sina hästar där. Det är ett rätt gammalt stall så det är inte särskillt fint men däremot det andra stallet är sjukt fint! Ska försöka ta kort på det någon gång :) Ska försöka fixa något kort på paddocken, ridhuset och hela gården med :)

Kramar från Ellen och Macken!:) Kram :)Frågorna av: Malin som bloggar på: http://malinottenback.blogg.se/

* Vilket är ditt favorit märke inom häst världen? Mountain horse! I löv it!! :D <3

* Vilket är ditt favorit schabrak? (Av dina schabrak) Jag älskar olivgröna schabrak så det är det som är mitt favorit schabrak av alla min :)
 

* Vilket schabrak skulle du gärna vilja ha? Det här från hööks! Jätte snyggt!!

* Vad står högst upp på din önskelista just nu? Ny ridhjälm! Är verkligen trött på den fula som jag har nu och dess utom så börjar den bli lite gammal nu. Sen kommer nya chaps :)

* Ska du på Stockholm horse show? Nej, tyvärr. För långt dit..

* Vad har du för motto? Follow your dreams, believe in your self and never say never!
 
 
Fråga gärna mer om ni undrar något! Det behöver inte ha med bara hästar att göra! :) 

FRÅGESTUND

Nu kör jag en frågestund!! Fråga vad ni vill! Svar kommer så fort jag har fått några frågor!

1h

Hej!
Jag hann inte blogga så mycket på morgonen för jag gick upp liten stund senare än vanligt. Hela denna veckan har varit seg och tråkig. Jag har knappt orkat gå upp på morgoen.. men snart är det ju helg! Ska till stallet om 1h. Vilodag idag med, onsdagar är alltid vilodagar. Med det var ju rätt bra eftersom min höft fortfarande inte är med helt ;P
 
Vi hörs sen!

2012-10-03

Snabb update nu. Skola nu och sen stallet. Hörs sen!
 

Godnatt

Jag har varit hemme i några timmar nu men inte orkat blogga bara. Borstade Svea en lång stund idag. Sen fixade jag lite grejer i stallet och sen hämtade pappa mig. Som ni kanske märker så är inte jag på något bra "blogg humör" så vi hör imorgon, sov gott!
 
 My queen <3

Den ska jag köpa!

Den här mössan ska jag lätt ha i vinter!!

VILL HA!!!

Kolla hur snygg den här västen är!! Dock står den inte högst upp på min önskelista då jag behöver nya chaps/ridstövlar och hjälm nu. Men sen komemr den!! Sjukt snygg! 399 kr på hööks!
 
 

Ingen ridning idag heller

Ska till stallet vid fem. Men idag blir det ingen ridning.. För min höft är halv död :/ Så det blir nog mocka och släppa in hästarna och kanske borsta lite sen med. 
Idag så hade vi arbets pass i skolan istället för svenska så jag har hunnit med att göra nästan alla läxorna så det blir en lugn vecka.
 

2012-10-02

Godmorgon!
Skola nu. Sen hem och stallet. Hoppar nog ridningen idag, för min höft är lite efterbliven efter det där med fölet. Hoppas att det går över snart bara. 
 
Ha en bra dag!

Desperado är en häst som jag har ridit flera gånger när jag red i Polen i början av sommmaren :) En riktigt cool häst!

Kommentera också ;)

Statistiken bara flög upp idag! Tack för att ni besöker och läser det som tar mig tad att skriva. Tack för att ni vill veta mina åsikter & tankar och saker och ting. Tack! Jag gör så gott jag kan.
Det skulle vara lite roligare om ni kommenterade lite oftare med :) Men det är bra som det är också!
 
En sak jag undrar just nu är VARFÖR tar jag såna där bilder varje gång jag är på väg till stallet?! Haha! Godnatt!

My horse story

3 år, tre långa år har jag hållit på med hästar, på flera olika sätt. Första gången jag satt uppe på en häst rygg var när jag var nio år. Samma dag som jag kom till Sverige (jag är från Polen om någon nu inte visste det) så frågade mammas kompis om jag och min lillastsyer ville testa att rida hennes ponny. Och det ville vi ju så klart, vi hade aldrig suttit på en häst innan. Det var en liten, tjock & vit shettis som vi fick rida några minuter barbacka i hagen. Jag tyckte att det var såå kul!! Redan då fastnade jag för hästar, redan då var jag en hästmänniska från topp till tå. Kollade på häst tävlingar på tv:n, när jag åkte bil så kollade jag hela tiden efter hästar och blev jätte glad när jag såg någon, Börjes katalogen kunde jag nästan utantill. Men det blev så att jag började rida på riktigt när jag var 11 år. Då började jag på tingsryds rid och kör klubb. Där red jag i en terimin och hade nästan alltid samma ponny, Stjärna hette hon, ett snällt men då för stort för mig d-ponny sto. Redan på tredje lektionen red jag alldels själv. Där lärde jag mig rida i skritt och trav själv. På slutet av terminen fick jag starta i en blåbärs hoppning. Hinderna var 25 cm med då var det väldigt stort att som 11 åring som har ridit i några månader rida en stor d-ponny och kunna styra och så själv hela banan. Det gick jätte bra! Jag var så nöjd! Vi var felfria! Men som det tyvärr blev så fick jag sluta på ridskolan.
 
Sen så hade jag ungefär ett halv års paus från ridningen, det var jobbigt! Jag längtade så mycket för att få rida igen. En dag så fick jag veta att vi skulle flytta ut på landet. Det var på den gården pappa jobbade. Där fanns det ett stall också. Och där började jag rida igen. På en lite, ummh hur ska man säga, snäll men lite envis och rädd för saker nordsvensk ;) Han heter Ymer. Jag belv helt kär i den hästen. Jag red och skötte om han flera gånger i vecka i ungefär ett halv år. Vi utvecklades mycket. Under den tiden fattade ajg att man måste vara lite bestämd mot hästar. Det hände att han bockade, skenade, bet mig, kom loss när jag tog in han från hagen och mycket mer. Men där lärde jag mig så mycket. Under tiden jag red på ridskolan så trodde jag att det bara var att sitta där uppe och styra, men så är det inte. Det kan vara jobbigt, läskigt & svårt ibland. 
Min pappa slutade att jobba på gården och vi skulle flytta hit för pappa hade fått annat jobb här. Jag trodde att det var det värsta som skulle kunna hända mig. Jag var så ledsen över att behöva lämna Ymer och gården. Men så är det, hade inget annat val. 
 
Vi flyttade och då började jag rida på alvesta ridklubb. Första terminen var jag jätte nöjd! Jag tycket att jag lärde mig så mycket. Men andra terminen så känndes det bara tråkigt. Vi gjorde inget nytt och jag fick rida dom hästarna som "blev över" om ni fattar vad jag menar.. Alla hade sina favorit hästar medans jag fick rida lite olika, dom som var lediga just då helt enkelt. Ibland var det små b-ponnysar.. Så jag beslutade för att sluta rida där och i stället skaffa en medryttar häst. Men under tiden jag red där på ridskolan så red jag ett underbart sto nästan varje gång första terminen. Det var Flying Samantha! Jag kan med handen på hjärtat säga att det är den underbarsate hästen som jag någonsin har träffat! Jag har tårar i ögonen nu.. Det känns verkligen jobbigt att inte få träffa eller rida den underbara hästen. Då fattade jag verkligen HUR mycket men kan älska en häst. Om Samatha skulle vara till salu så skulle jag inte tveka en sekund. Oavsätt hennes pris eller ålder. Jag skulle köp henne även om hon var 25 år, även om man inte kunde rida på henne och även om hon kostade hur mycket som helst. Jag älskar den hästen.. Hon är underbar ♥


Men jag slutade på ridskolan för jag ville komma vidare i min ridning. För den sista terminen känndes det verkligen att jag likskom satt fast och kunde inte komma vidare. Det var ett tungt beslut.. Jag är fortfarande inte säker om det var rätt beslut jag tog, för jag saknar henne så mycket..
 
Jag skickade iväg över 20 mail ang. annonser om hästar som behövde medryttare och jag skrev själv 5 annonser om att jag söker en medryttar häst/ponny. Jag fick flera svar men inget passade, folk sa att hästen nog skulle vara för vår för mig, att dom redan hade hittat en medryttare och mycket annat. Men ajg fick ETT svar som var nästan perfekt för mig. Det var en äldre c-ponny som för några år sedan var ridskolehäst. Det var perfekt, jag kunde lära mig på han. Han var en av dom snällaste hästarna som jag har träffat. Gjorde aldrig något dumt. Jo, han bockade bara en gång. Men det var första sommar dagen, han var glad och jag med. Vi galopperade på en äng och då blev det lite glädje skutt! Han var en häst som man var tvungen att rida i varje steg. Jobba han fram åt liksom. Jag lärde mig mycket av han. Men det som var lite jobbigt var att han står 50 km här i från. Och det fungerade inte längre att ta hela eftermiddan för familjen. Jag letade efter en häst som stog närmare.
 
På något sätt hittade jag ett stuteri, 2 km från mitt hus. Dom födder upp hög klassiga hopp hästar stog det på deras hemsida. Jag mailade dom och frågade om dom kanske skulle uppskatta lite hjälp i stallet. Men vad som helst liksom, mockning, puttsning av grejer, borsta hästar eller vad dom nu skulle behöva hjälp. Jag trodde knappt att dom skulle svara. För tänk, ett stort stall med såna hästar som jag bara har sett i TV innan trodde lilla jag som har hållit på med hästar i knappt tre år att dom skulle vilja att jag kommer dit och sköter om deras hästar? Men vet ni vad? Ta den chansen ni har. För jag fick ett svar redan andra dagen. Jag åkte dit hon som hade stallet var jätte trevlig. Visade mig runt oc vi stog och pratade en stund. Sen åkte jag hem och sen dess så har jag varit där flera gånger i veckan fram tills jag lånade Svea. Efter att jag har mockat, sopat, putsat grejer och bortstat hästar där i några månader så insåg nog hon att jag vill jobba att jag är ambitös. Så fick dom förtroende för mig, dom fattade att jag inte var ute efetr att bara rida som är det roligaste. Utan att jag gör allt annat först och främst och tar ridningen som en belöning efter jobbet! Dom lät MIG rida deras supper fina och dyra hög klassiga hopphästar!! Dom litar på mig. Och nu när hon som har stallet (Anna-Karin) fick reda på att Svea skulle åka tillbaka så frågade hon mig "Kan jag få tillbaka min hästskötare nu?" då sa jag "Om du vill så jätte gärna!" och då sa hon " Det är klart jag vill!! Och jag har ju många hästar att rida också!!" 
 
Jag blev så glad när jag fick höra det! Jag är nöjd nu! Tänk att lilla jag 14 år, ridit/ hållt på med hästar i 3 år får nu vara "hästskötare" (som Anna-Karin utrycket det) i ett stort stall, ett sånt stall som man bara ser i filmer, där dom föder upp hopphästar av allra högsta kvaliten och som tävlar på allra högsta tävligar. Just nu har dom bara unghästar. Det är ett profsigt stall, det är så jag utrycker det som. Det är kunnigt männsikor som vet vad dom gör och somhar lyckats på det bästa sättet och har dom bästa hästarna och en enda "hästskötare", mig..
 
 
 

Skriv-humör

Idag är kag verkligen på det där "skriv-humöret". Så ni får vara berädda på att det hoppar upp något längre inlägg här snart :) Har bara inte kommit på vad jag ska skriva om ännu. Om ni är här och läser detta nu så skulle det vara bra om ni gav mig några tips. Ni kankse vill läsa vad jag tycker om någon av dom hästarna som jag har ridit? Eller något helt annat som inte ahr med hästar att göra alls? Vad vill DU läsa om?
 
Det är bara att säga, jag är öppen för förslag :)

Lugn dag

Idag så skulle Emma jobba över igen så jag följde med henne till stallet nästan direkt efter skolan. Vi fixade allt det nödvändiga snabbt och så tog vi in alla hästarna och sen packade jag lite påsar med hö och så hämtade pappa mig. Var hemma från stallet redan vid kvart över fyra. Det blir en lgn dag idag. Nu ska jag bara sitta och ta det lugnt, läsa lite bloggar och bara ta det lugnt. Det har varit riktigt kul att ha egen häst men det tar rätt mycket tid också. Men det är värdt det. Vet inte riktigt när Svea ska tillbaka för henne ägare har inte hittat någon stallplats ännu. Lite synd är det ju men jag tycker att det är bättre göra det nu med en gång än att vänta för länge så att jag och Svea får en starkare relaktion. 

Idag så har jag haft ont i höften hala dagen. Varför ska föl springa in i folk? Haha! Det borde ju gå över snart. Men jag ska nog inte vara med på gympan imorgon. 
 
Vi hörs om en stund :)

Hemma

Nu är alla hästar inna i rena boxar och äter, påsarna tills imorgon är fyllda så nu är jag hemma :-)


Stallet nu

hörs om någon timme!


2012-10-01

Godmorgon!
Snart skola som vanligt och sen direkt efter skolan skynndar jag hem, byter om och så hämtar Emma mig och så fixar vi stallet snabbt och släpper in dom. Så det blir ingen ridning idag, för Emma jobbar över så det bler bara att släppa in dom snabbt. 
 
Ha en bra dag! ♥