Rubrik

Har nyss kommit hem från stallat. Ska äta, läsa lite från min svenska bok och sen ta det bara lugnt framför datan.

Ridningen gick sådär idag, hon var rätt seg. Och så innan jag red så skulle jag och Emma ta in ett föl och Chicka (stoet som är mamma till fölet). Vi gick in med dom till boxen och tog av grimmorna och var på väg ut från boxen och då så sparkade Chicka i vatten hinken och fölet blev rädd och rusade ut och knuffade bort mig och Emma och sedan sprang han runt på stallgången. Tur att det låt engsilage utspritt utanför boxen så jag och Emma landade mjukt. Men alla dörrarna var öppna i stallet så det fick bli en snabb reaktion. Emma fångade fölet medans jag vaktade så att Chicka inte skulle komma ut från boxen. Men det gick bra till slut, som tur är :) 
 
Hör imorgon eller ssenare för jag vet inte om jag orkar blogga mer idag :)

Jag lagar mat, haha!!

Det belv ju faktiskt ätbart och det är ju alltid något ;-)


2012-09-30

Godmorgon!
Dagens planer är att städa rummet, måla naglarna, läsa min tråkiga svenska bok och sen åka till stallet. 
 
Ha en trevlig dag!

Innan jag dör så vill jag..

..hoppa bana med "Till the world ends" av Britney Spears i lurarna.
..säga att ajg gillar han till han jag gillar.
..flyga över 140cm med någon underbar häst.
..att mitt namn ska stå på avtalet ang. köp av en storhäst.
..spranga upp på en bils tak och hoppa uppe på bilens tak :)
 
 
och mycke, mycket mer =)

Jag är tillbaka

Nu kan jag inte hålla mig längre. Känner att jag måste blogga. När man har bloggat varje dag i nästan ett halvt år så bler man typ lite beroende. 
 
Nu ska ni få veta vad det är som händer. Det är så att Svea ska åka tillbaka till sin ägare så fort hennes ägare har hittat någon stallplats till henne. Hon åker tillbaka pga. olika anledningar. En av dom är att det inte var rätt häst till mig, tyvärr. Hon är söt, snäll och kommer alltid vara underbar och jag kommer alltid minnas henne eftersom hon är min första "egna" häst. Eller ja, inte egna men ni fatatr ju vad jag menar, hon gav mig den kännslan man får när man har en häst att sköta om varje dag och bestämma över den. Men tyvärr, saker ändras. Så jag får säga hejdå till lilla Svea och försöka komma tillbaka till medryttar livet ett tag till. Sen kanske till våren så kanske jag ska försöka att skaffa egen häst igen. Visst, det är ju lite synd. Och det det komemr göra ont att säga hejdå till henne men det är bättre att göra det nu med en gång när jag inte är så där jätte van vid henne, eller så. Livet går framåt och det är bara att fortsätta men avsluta detta kapitlet.
Så! Nu vet ni det. Nu kan jag blogga som vanligt igen. När Svea har åkt så får jag försöka att hitta någon annan häst som jag kan rida. Det borde gå att hitta någon. 
 
I remember you forever ♥
 

Bloggpaus

Hej!
Nu tar jag en blogg paus. Vet inte hur länge men i alla fall över helgen tills lite saker har löst sig så att jag kan blogga klart och tydligt och inte försöka komma undan från vissa saker. Ha en trevlig helg och jag hoppas att ni vill komma tillbaka och läsa efter helgen för då kommer jag förmodligen göra ett inlägg om hur allt ligger till nu. 
 
:) <3

2012-09-28

Godmorgon!
Skola snart och engelska läxförhör och franska prov, jag är sjukt taggad! not.. :/
Men det borde går rätt okej. Sen stallet och sen bara sitta vid datorn :))
 
Have a godd day!
 

Lättad

Ett mail skickat nu är det bara att vänta på svaret. Jag förväntar mig ett negativt svar så jag inte blir ledsen sen. 
Hörs imorgon ;)
 
You are my lover, forever together, whatever happens ♥

Ta alla chanser som finns!

Jag har tänkt på mycket idag. Och det som jag kom på är att jag älskar en häst så himla mycket så att det inte går att beskriva..
Flying Samantha, men det visste ni redan. Och jag har aldrig kännt mig så trygg på någon annan häst som på henne. Jag ska försöka, dom kanske tycker att jag är helt knäpp som frågar en sådan fråga men jag komemr må bätte om jag i alla fall har försökt.

Jag är lite knäpp som kom på det som jag ska göra, men man lever bara en gång! Och om det nu skulle bli så som jag drömmer så hade mitt liv varit helt jävla perfekt! ♥
 
 

på väg too daa stable

XD


Spännande, spännande ;)

Nu ska jag göra läxor och sen ska jag till stallet, vi har ridhuset för oss själva idag, rätt nice ;) 

I helgen händer en kul men hemlig sak. Jag berättar om det mer när det är helt säkert och så. Men det känns på något sätt att det kan bli riktigt bra. För jag återvänder till ett "avslutat kapitel".. Dit där allt började och det känns precis så som det ska kännas!
 
Live the lifa and have fun! But never say goodbye completely, it can happen that you will return
 

2012-09-27

Godmorgon!
Ska till skolan snart. Sen så är det likadant som varje dag, läxor och stallet. SKa nog rida i ridhuset idag för det är ledigt hela tiden :)
 
Ha en bra dag! 

Sweet dreams ;)

Dags att sova snart för mig. Är lite trött nu. Skulle inte behöva gå och sova nu men jag går upp vid sju varje dag även om vi börjar skolan halv nio. Men jag vill ha mycket tid på mig så jag hinner göra allt jag vill på morgonen och så att jag är i skolan i tid, haha! Sån är jag!
 
Sov gött!
 
Jag saknar dig så att det gör ont.. Jag skulle behöva dig nu min kära vän  

läxor = :/

Nu har jag varit i stallet, gjort läxor i två timmar och duschat. Rätt drygt med läxor men nu känns det som att jag har lite mer gjort! :) 
 
I think about you.. ♥

Santa cruz celine

Den här sadlen är min dröm sadel! Så himla snyg och stilren! och dessutom är den super skön att rida i! Stor hiss till den!

Våfflor med vaniljsås på ;)

Allt gick som vanligt i skolan idag, lite drygt på onsdagar bara. Ska till stallet om en timme och bara mocka och släppa in Svea. Äter våfflor med vaniljsås på nu, jätte gott! Pröva någon gång! 
En grej är bestämd idag, ni får reda på det om ett tag, när allt är säkert.. Jag är inte så glad för det är beslutet men det var den ena vägan man kunde gå..
 
Ha en bra eftermiddag!
 
People changes, things goes wrong, but remember....life goes on!

2012-09-26

Godmorgon!
Statistiken var helt okej igår men ni kommenterade bra! :) Ska försöka blogga lite mer idag, om jag hinner. Skola snart och sen hem och göra läxor, sen snabbt till stallet och fixa allat och sen hem och fortsätta med läxorna. Toppen dag va? Skola oh läxor, perfekt! Eller inte..
Svea behöver nog en vilo dag också för hon har varit rätt trött. För hon har ju inte varit igång så länge och är fortfarande inte igång ännu. Och hennes kondis är inte den bästa och så klart hennes l "lite" feta mage kan vara lite jobbig att bära för henne, haha! Men efter varje gång jag har ridit henne så har hon druckit mycket precis när jag har tagit av tränset, hihi! Så söt är hon!
 

Visste ni att..

..jag är helt beroende av drycka, festis, mer, saft eler loka ska det vara! Har alltid med en flaska med drycka i väskan i skolan ;P
..min söta och lite smått tokiga häst är helt förälskad i ett föl i stallet. Men bara ett av alla 5. Dom andra bryr hon sig inte om. Men så fort "lilla gul" (som fölet kallas) kommer in så blir Svea helt togkig! Och på morgonen när lilla gul har blivit utsläppt i hagen så får Svea damp, springer runt i boxen oh skriker XD
..jag tänker väldigt mycket på äta och sova ordenkligt nu när jag har så myckt att göra för att jag ska orka.
..jag känner mig stark och liksom frisk när jag gör något varje dag. Och inte bara sitter vid datan. Ridning är ju en sport och allt annat i stallet med. 
..jag väljer alltid ut kläder på kvällen som jag ska ha i skolan. Det känns typ "osäkert" annars. Haha! 
 
Godnatt! Vi hörs imorgon!
Kommer ni ihåg att min hund Rajtek ser ut såhär? Det var länge sen jag la upp en bild på han ;P

Sådär ja!

Vi börjar med statistiken och kommentarerna. Ska jag vara ärlig så bryr jag mig mycket mer om ni kommenterar och verkligen visar att ni är här än att jag bara ser siffror. Jag ska kika in på era bloggar och kommetera med, jag lovar. Kanske inte idag för jag har mycket att göra men imorgon så har Svea vilo dag så det blir bara mocka, fodra och släppa in och sen är jag hemma. Tack så hilma mycket för att ni besöker och för att ni nu har börjat visa att ni faktiskt finns här. TACK!!
 
Ridpasset idag, ja, vad ska man säga? Kanske att det känns mer och mer rätt för varje steg på henne. Hon börjar få respekt för mig både när jag gör något med henne från marken och när ajg sitte ruppe på henne. Och det är ju en grymm kännsla! Emma säger att min sits har blivit mycket bättre också. Och det känner jag med. Det känns mycket säkrare nu. Jag har kontrollen och inte Svea. På början när jag red henne så hållde jag i manen nästan hela tiden i traven och nu gör jag inte alls det. Även om jag rider ute i paddocken (paddocken har inget staket). Men imorgon så har hon som sagt en vilo dag. Så det blir bara snabbt till stallet och fixa allt och sen hem. Vi har franska prov på fredag, sen har vi mycket läxor i engelskan och så har jag ju min svenska bok att läsa med. Så det mesta ska fixas imorgon. På torsdag så är ridhuset ledigt hela tiden, så det då ska vi nog rida i ridhuset. 
 
Ska duscha och äta nu. Så hörs vi om en stund! Juste, sen står ju läxor på schemat med. Vill få lite läxor klara idag i alla fall :)

Hiss!! http://pownieskvaller.blogg.se/

En blogg som jag följer dagligen är http://pownieskvaller.blogg.se/ En jätte bra nyhets blogg som är mycket bättre än alla andra så kallade "skvaller bloggar". Dom har mycket bättre nyheter och vet såna grejer som alla andra skvaller bloggar inte vet. 
 
 

2012-09-25

Godmorgon! 
Mycket bättre humör idag! :)
Skola sen hem och göra läxor och sen stallet :)
 
Ha en bra dag! Ps! Ja ska försöka skrva något långt inlägg idag också.

ProViva mango till frukost idag igen :D

Upp och ner

Nu är jag hemma. Passet gick bra idag med. Men red inte så länge för det blåste mycket och ridhuset var upptaget. Och med tanken på hur Svea är och så, så vill jag inte rida med flera andra hästar samtidigt.
 
Allt går bara upp och ner nu. Jag är super glad för att jag har Svea och allt men då är det andra saker som förstör den där kännslan /glädjen som man vill ha kvar så länge som möjligt när man har sin första häst. Får verkligen ingen motivation till något nu, varken skolan eller bloggen. Jag är som sagt jätte glad över att ha Svea och hon är en häst som jag har fastnat för. Men om det fortsätter så här så vet jag inte vad det blir av det hela.. Och dom personerna som jag har trott ska stötta mig hela tiden gör tvärt om. Jag får verkligen blandade kännslor nu. Trodde jag att allt skulle svara så perfkt eller? Det är nog omöjligt..
 
 

Hellö

Stallet nu och sen så hörs vi ikväll :)
 
<3

2012-09-24

Godmorgon!
Jag ska snart till skolan som vanligt. Och sen är det stallet, hoppas det går lika bra som igår :)
 
Ha en bra dag!
 

WOW!!

Jag vet, jag ade ingen blogg lust innan men nu blev jag så himla glad. Idag red jag Svea, på ett annat bett, större. Jag red ute i paddocken. Försöt longerade Emma henne i båda varven och sen så hoppadee jag upp. Och vet ni vad? Det är helt otroligt. Hon håller inte alls på med huvudet så mycket bara lite ibland men inte ens en fjärde del av så mycket som hon höll på innan. Hon gick ner i form och jobbade!! Jag är så himla glad nu!! Vet inte om jag ska skratta eller gråta. Hon har varit tjurig när jag red nästan hela veckan och nu bara släppte det. Det var bettet som var anledningen till det, det var för litet. Det var jobbigt, jätte jobbigt för Emma är en väldigt envis ridlärare men det är helt klart värdt det! Det som är mitt problem i traven är att jag rider lätt för fort. Men när Emma tjatade på mig att fortsätta trava även om jag var trött så gick det jätte bra, ju tröttare jag blev desso bättre gick det tror att det akn vara för att när jag blev jätte trött så orkade jag inte rida lätt så snabbt. Och då när jag red lätt saktare så behövde jag inte driva så mycket och då bev jag inte så trött och då var jag mjukare i handen men ändå kunde hålla stödet och då gick Svea i form och jobbade! Det märktes att Emma själv blev lite förvånad med tanke på att hon har varit så himla sur och tjurig dom senaste dagarna. Men nu var öronen framåt och hon var trött men hon ville ändå jobba! 
När vi var på väg hem så sa Emma att om det fortsätter så här så kommer det kunna bli riktigt bra! Och det hoppas vi ju på!
Efter ridpasset så fick hon några morötter som belöning och ett gosigt täcke på och sen godnatt! 
Idag är jag riktigt nöjd. Och jag vet att det är värdt att kämpa riktigt mycket men att få känna det stolta och nöjda kännslan sen är ju underbart! 
Jag älskar dig min finaste Svea ♥


Hörs imorgon. Duscha och läxor på schemat nu :)

Blogg paus tills imorgon

Känner inte för att blogga idag. Orkar inte. Så idag tar jag en blogg paus men jag kommer tillbaka imorgon! Ha en trevlig söndag! 

2012-09-23

Godmorgon!
 
Ska till stan idag och sen stallet. Som vanligt typ.
 

ProVia mango

Energikick och städa!


Hemma

Så, nu är jag hemma efter 5 timmar i stallet. Idag så löshoppade vi Svea! Hon skötte sig jätte bra :) Hon skuttade fint med ;)
Imorgon blir det nog ridning. Det var bra att jag inte skulle rida idag för mitt knä ble lite cp på morgonen men det är bättre nu. 
Äter nu och sen ska jag städa klart i min garderob, lägga in alla kläderna. Och så ska ajg försöka göra lite av alla läxorna som vi har med.
 
En av dom andra hästarna som står i det andra stallet hoppade 150 cm utan problem! Snacka om att han kommer bli en grym hopphäst!!

Haha!

Har nyss kommit hem från det stallet där Mandy står. Haha! Hon var inet på något bra humör idag! Hon bockade och ville verkligen inte lyssna på Katarina men till slutgick det bra. Nu ska jag bara äta och byta om och sen åker jag till stallet till min lilla häst :) 
Hörs sen!

Lite mera svar

Har fått några mer frågor från My som bloggar på http://www.nattstad.se/myekb%C3%A4ck
 
Sminkar du dig till skolan? Ja, lita. Foundation, puder och mascara :)

"Diggar" du någon kille på skolan i sånna fall vem? Kanske det .. ;)

Favvo färg lila och orange typ :P

Favvo häst Svea och Flying Samantha

Varför började du blogga? Det vet jag faktiskt inte. Började läsa lite bloggar och sen så ville jag med börja blogga :)

Vad heter de där du har bloggen på? blogg.se

Tycker du att jag ska göra videoblogg på svaren elr skriva de? Jag gillar mer att läsa svar men det är ju ditt val :)
 
Tack för frågorna My!

2012-09-22

Godmorgon! Dagens plander är:
 
* Följa med Kataraina till Mandy, förmodligen vid 11.
 
* Sen stallet pyssla om och rida lilla Svea!
 
* Och efter det så komme rkanske Klaudia om hon inte kommer så är det läxor
 
Fick lite frågor till frgestunden så jag svarar på dom nu :)
 
Frågorna från Alice som bloggar på http://superponnyns.blogg.se/
 
hur högt har du hoppat? 85 cm, men jag har inte ridit så länge ;)

hoppning eller dressyr? Hoppning! Men dressyr är också kul :)

din bästa vän? Klaudia och mina bästa vänner i skolan.

om du fick köpa en enda häst i världen, förutom din foderhäst, vilken häst skulle det vara då? Om jag fick pengar till att köpa en egen häst och kunde välja vilken häst som helst så hade det varit Flying Samantha ♥ Hästen med den enormt stor personligheten och den vackraste häst jag någoonsin har sett ♥

Här är hon, Flying Samantha ♥

 

Så, vad tycker ni?

Det belv väl lite bättre nu? Eller vad tycker ni?
 

Frågestund påminelse!

Jag påminer er om min frågestund!! Ni kan skriva frågorna som kommentar till vilket inläg som helst! Ska försöka göra en ny header nu, blev inte nöjd med denna som ja har nu. Men godnatt i alla fall :)

Varit i stallet

Nu är jag "ledig" har varit i stallet ochc vi har haft gäster :) Blev ingen ridning idag för det var kalt ute så Emmas mamma skulle ta in alla sina föl och ston. Så Jag hjälpte Emma med att fixa boxarna och sen pysslade jag om och borstade min lilla tjej! Men imorgon blir det nog ridning. 
Förlåt för så dålig update idag men ajg är trött och orkar inte göra någor och bara skrattar åt allt..

Detta är typ jag nu XD

Inte alla vill hästarna väl

Nu kom jag på vad jag ska skriva om, dock vet jag inte hur långt det här inlägget komemr att bli men det får vi ju se.
 
Innan jag hittade Svea så har jag varit på 3 provridningar. Och efter dom har jag fått lite nya erfarenheter om att det inte är alla som vill hästarna väl och att även om folk verkar väldigt seriösa så kan det vara fake. Nu komem rjag inte nämna några namn på hästar eller deras ägare.
 
Den ena provridningen var helt okej. Snällt och kunnigt folk. Men där var det tyvärr så att jag och hästen inte kickade ihop så bra. En annan av provridningarna var "lite" konstig. Jag provred på en äng, inet i någon paddock eller så. Hästen var seg och ovanligt lugn. Den brydde sig inte om någonting. Sprang i det tempot jag ville ochh verkade intte alls bry sig om vad som hände runt om den. Ägaren smällde till hästen flera gånger för att döda knått och sånt som satt på den men när hon smällde till hästen så stog hästen fortfarande helt stilla. Alltså ni vet nog att typ varje häst hoppar till och blir rädd när man bara viftar med handen vid den. och hon smällde till hästen flera gånger och verkligen SMÄLLDE till den! Men nee då hästen bara stog stilla och brydde sig inte alls. Nu kanske det låte rlite överdrivet men det var verkliegn så att hästen såg drågad ut. Har verkliegn aldrig sett en häst som liksom var helt borta, typ bortkopplad eller något. Ägaren sa att hon inte har galopperat på flera månader för att hon (ägaren) är rädd för att gå omkull för hon har redan gjort det med en häst (och hon la snabbt till att det inte var den hästen). Sen så hittade jag ett klipp på youtube med den hästen och den kunnde bara galoppera i höger galopp. Sen så provred ju jag på en äng med högt gräs så då kunde man inte ens se om hästen var halt eller inte. Och redan andra dagen så fick jag ett mail från ägaren om att hon har hittat en annan som med var intresserad och om vi ville ha hästen så skulle vi bestämma oss snabbt. Jag tackade nej till hästen. 
 
På den sista provridningen blev jag så ledsen och besviken som man kan bli. Provred en alldels underbar ponny. Vi kickade till 100% och jag kännde verkligen att jag kunde lita på han. Jag hoppade från galopp på provridningen (jag har bara hoppat 3 gånger innan detta så det var ju rätt stort för mig ändå). Dom ville låna ut han först och det var ju bra för det passade oss också. Efter provridningen så gosade och borstade jag han. Det känndes verkligen sååå bra! Det var den perfekta ponnyn för mig, äldre och läromästare. Efter provridningen så bestämde vi att jag skulle ringa ägaren nästa dag och säga om vi ville låna han eller inet. Vi bestämde också att vi skulle hämta han nästa helg ifall vi skulle bestämma oss för ett ja. Dom verkade väldigt seriösa och var supersnälla. Pappa hade filmat när jag provred och filmen skulle vi visa för hon som hjälpte oss med hästletandet. När vi var på väg till henne så var jag så himla nervös, för jag visst att et var det som skulle avgöra om jag skulle ha egen häst om en vecka eller inte. Hon sa "Ja!"! Och jag var världens lyckligaste för jag visste attt jag skulle få en häst om bara en vecka. För vi ade ju bestämt allt med ägaren. Ni vet ju den kännslan när man verkligen vet att man ska få en häst, det går ju kanappt att beskriva. Vi hade nästan fixat släp och stallplatsen var med fixad. På kvällen försökte jag nå ägaren eller hennes sambo, men kunde inte nå någon. Men morgonen där efter fick jag ett mejl från henne. Där skriver hon att hon inte vill låna ut hästen till oss även om allt var bestämt. Utan hon vill ha kvar den och skaffa en typ medryttare till den. Hon sa att hon inte är redo för att sälja han och att hon verkligen älskar han! Någon dag innan mejlade hon mig sin blogg adress. Så jag kollade henne äldre inlägg och vet ni va jag få reda på där? Jo! Hon skriver att hon inte alls kickar ihop med hästen så hon har knappt ridit den och hon kan bara sköta om den men det fungerar inte heller perfekt för hon VERKLIGEN INTE kickar ihop med hästen. Och att hon har då många hästar så att hon inte haft tid till han heller utan har har stått i hagen i mer än ett oc ett halvt år och vet ni hur länge hon har haft hästen? Två år! Så hästen har ju bara stått i hagen och hon kikcar ju inte med den så hon hade sökert inte fått någon bra relaktion med han! Till mig sa hon att ponnyn har varit igång hela tiden. Vi hade ju bestämt allt och hon bara ändrar på saker och ljuger för mig. Men då jäklar belv jag arg! Varför ljuger kvinnan för mig?! Jag svarade på mejlet. Och jag kan säga att det mejlet är det bästa jag någonsin har skrivit. För fan altså ska man göra personer glad och bestämma allt med dom och sen bara ändra allt och ljuga för dom?! Men när jag bli arg och ledsen så hjälper det mig bara vidare. Men denna hästen kommer jag minnas länge..


Sen efter ett tag så hittade Emma Svea. Eller ja, det är Emmas kompis som äger henne. Vi åkte och provred och hemtade henne redan nästa helg! Svea är underbar! En sådan häst som jag vet att jag har fastnat för. Hon är speciell. Har egna åsikte rom saker och ting. Hon är inte mer utbildad än inriden i skritt, trav och galopp och hon är inte heller så gammal och ingen läromästare. Men, hon är speciell, inte som alla andra hästar utan sig själv. Jag har alltid fastnat för dom hästarna som var lite annulund, dom som få gillade, dom där specilla hästarna. Som Samantha och Desperado, Svea är en sån häst. Hoppas bara att det bli bra med henne. Hon gjorde min dröm till verklighet. 

Men vad jag vill säga med detta inläggen är, lita INTE på folk!! Tänk efter noga. Och även om du vill något sjukt mycket så får du inte sommna på vägen och låta folk bete sig som dom vill mot dig! Visa dom att du är klokare!
Den ponnyns ägare som ljög för mig var inne och kollad emejlen flera gågen om dagen men jag fick aldrig något svar på min mejl. Hmm, kanske för att hon inte visste vad hon skulle svara? 


Sorry för korkat inlägg om det blev det. 

Långt inlägg på G

Tänkte börja på ett långt inlägg snart. Men änså länge har jag ingen aning om vad det ska handla om. Har ni några tips eller vet ni vad det är som ni skulle vilja läsa om?
 
Ska försöka få ihop något inlägg tills kvällen :)

Hittade ingen annan bild så här kommer en bild på en övning som vi gjorde på ridskolan när jag red där. Den är jätte bra man får mycket bättre kontroll över häst. Och försök forma hästen så mycket som möjligt! :)
 

Nutella reklam ;P

Efter skolan så var jag och två kompisar och fotade reklambilder till nutella :) Det var våran bilduppgift! Dom blev rätt bra! Vid halv fem ska jag till stallet. Undrar på vilket humör lilla Svea är? 
Sen ska vi ha gäster på kvällen och sen blir det chilling with the datan ;) haha! Jag är trött dag och då är jag lite cp..
 
Brist på bilder så ett bild fri inlägg får det bli!

2012-09-21

Skola sen stallet, ja ni vet ju ;)
 
Ha en bra dag!
Henrietta <3

Natti natti!

Nu ska jag ta och sova! Trött! Men imorgon är det fredag då slutar vi kl. 14 men efter skolan ska jag och två kompisar fota några bilder till en bild uppgift. Så jag komemr hem lite senare. Men sen är dte ju stallet som gäller som vanligt och sen bara ta det lugnt och updater mycket på bloggen! :)
 
Mack, miss you <3

Lite svar

Frågorna från Malin:

* Hur många schabrak har du? 
6 stycken :)
* Hur många hästar har du haft? 
Inga och Svea är inte min egna häst helle rutan jag lånar henne. Men jag ahr haft några medryttar hästar och ridit på ridskolan. Men jag hoppas på att Svea blir min till våren :)
* Favorit märke inom hästvärlden? 
Mountain horse! <3 Och HV polo på andra plats!
* Hur många rosetter har du? 
1, hihi! Från en blåbärshoppning ocks. Men det kanske inte är så konsting eftersom jag inte har ridit så länge.
* Vad är ditt motto? 
Follow your dreams and believe in yourself
* Vad skulle du göra om du fick 1 miljon?
Köpa Svea, shoppa för 10 000 och spara resten för framtiden!
 
Tack för frågorna och fråga gärna mer! :)
 

Så där ja!

Nu är jag hemma och har gjort läxorna! Skönt med fredag imorgon! Var ju hos läkaren , fick två olika näs spray och några andra tabletter som jag ska ta. Ja, jag får ju hoppas att det går över snart, för kul är det inte!
Efter läkaren så köpte jag lite kläder. Två linnen en stickad tröja och en typ tunika. Och hårtofsar också ja! Hann fixa stallet innan jag åkte till stan. Men sen så var Emma snäll och släppte in min fina tjej! 
Statistiken är super bra idag också! Tack för att ni besöker, läser & kommenterar. 
Har fått några frågor på frågestunden så svaren på dom kommer om några minuter. Men ni kan ju fortfarande ställa mer frågor och ni kan skriva frågorna i en kommenter till vilket som helst inlägg det behöve rinte vara just frågestunds inlägget ;)
 
Jag ska försöka få lite mer text i mina inlägg för för ett tag sedan så var det bara text och lite bilder och nu känns det som det typ bara är bilder och få inlägg med mycket text. men i helgen ska jag försöka skriva några långa inlägg!

Glädje! :-D

Man blir lika glad varje gång när man är på väg hem med några fyllda kassar :-DInget stall idag :(

Ska inte till stallet idag istället ska jag till vårdcentralen! Min näsa har varit helt cp ett tag nu. As jobbig för jag kan inte andas normalt. Min mamma tror att det kan vara bihåleinflamation eller något sånt :/ Inte så kul..
Men jag ska ju till stan och då passar jag på och åker till hööks med. Benreflexer ska jag köpa och kanske något mer om jag hittar något fint. 
Nu fungerar mobil appen för blogg.se så jag kan mobilblogga nu :) Ska försöka så mycket jag kan!
 
Hörs sen och glöm inte frågestunden!
En bild fråg google och lite redigerad :)

Frågestund!!

Frågestund!! Fråga vad ni vill. Svar kommer i ett inlägg ikväll eller imorgon!! 

2012-09-20

Godmorgon!
Statistiken blev ännu bättre igår och ni börjar också kommentera, jätte kul! :D Hoppas det fortsätter så. OM ni länkar eran blogg när ni kommenterar så kikar jag jätte gärna in dit.
Skanrt skola sen stallet. Det vet ni ju redan. Inget speciellt idag. En vanlig vardag. 
Ha en rolig dag! 
<3

(: Kul :)

Under den senaste veckan så har statistiken varit jätte bra. Och hållt sig på samma nivå nästan hela tiden. Det var skönt med en studiedag. Fick alla läxorna gjorda och fixade bloggen lite som ni säkert har märkt. Hann med en sväng till stallet också och dagen känndes lugn ändå. Imorgon kör vi det vanliga igen, skola sen hem äta, läxor och stallet. Men vi hörs imorgon! Godnatt! 
 
Perelek, min lillasysters kanin, super söt men lite agressiv om vi säger så, haha! 
 

Visste du att jag..

Som jag har märkt så är det många som kör "5 saker som ni inte visste om mig", "Visste du att jag.." och så vidare. Så nu tänkte jag med göra det :) 
 
Visste du att jag..
 
..planerar väldigt mycket. Måste ha allt i tid och har typ som ett schema i huvudet hela tiden med alla grejer som jag måste göra under dagen. Så saker som sker utan planerin är inte min grej riktigt.
..älskar muskler på både människor och hästar. Haha! Det låter kanske lite CP men jag tycker verkligen att det är sjukt snyggt! Så mitt mål tills nästa sommar är att ha "magrutor" haha! Vi får ju se om jag lyckas.
..är sällan rädd vid hästar eller när jag rider. Jag känner mig trygg i det helt enkelt, skulle aldrig tänka mig att hålla på med något annat.
..har spelat fotboll i några månader i trean. Har till och med gått på fotbolls skola under någon sommar. Men det var länge sen och det är helt tvärt om nu, nu hatar jag fotboll och är boll rädd.
..är liv rädd för getingar och humlor och allt sånt randigt skit. Bler hellre ormbiten än getingstucken.
..har bloggat i lite mer än ett år nu. Men i början hade jag bara howrse bloggar. Men det blev bara tråkigt så nu bloggar jag här och komme rnog fortsätta ett bra tag!
..är otroligt lycklig nu. Mitt liv är precis så som jag vill ha det!
 
 
 

Snabbt

Det blev lite snabbt i stallet idag för som sagt Emma skulle ju tillbaka till jobbet. Men jag han med mocka, fodra och borsta henne lite. Manen går först när man har lite bråttom eftersom hon har så lång man så om jag inte skulle borsta den varje dag så skulle den nog bli rätt tovig. Men jag han med kroppen också. Hon fäller rätt mycket nu så det kan vara därför hon har varit så tjurig dom senaste dagarna eller så är hon brunstig. 

Stallet snart

Hon kanske är på bättre huumör idag? :)


Vad tycker ni?

Så! Nu är jag klar! Förra gången så kunde jag inte ändra själva designen (fattade inte hur man gjorde XD) så förra gången blev det bara en ny header. men nu är allt nytt. Vad tycker ni? :) 
 
Har hunnit med att göra lite läxor också men jag har fortfarande mycket kvar :/ Så jag måste fixa det innan jag ska till stallet. Idag blir det bara mocka och släppa in Svea, Emma jobba över så det blir ingen ridning. 
 
Det känns fortfarande tomt utan dig ♥

 

Bloggen renoveras

Idag ska jag ändra lite grejer i min blogg. Så det kan vara lite saker som förändras under dagen men nu vet ni varför i alla fall :) 

Frukost
Måste göra en ny header idag!

Jag är så himla trött på den här headern nu så jag måste göra en ny idag! Ska göra mitt bästa!
 
Ni tycker väl ocksåatt det skulle bli kul med en ny header nu? :)

Detta är en header som jag hader precis när jag började blogga!

2012-09-19

Idag vaknade jag rätt tidigt, jag vänjer sig att vakna tidigt nu när man går i skolan och då blir det så att jag vaknar tidigt på dom dagarna jag är ledig också. 
Dagens planer vet ni redan. Läxor sen stallet. Och eftersom jag är hemma nästan hela dagen så ska jag förksa updatera så mycket jag kan. Statistiken varrätt bra igår med! Tack för att ni läser! Och om ni läsare har bloggar så länka gärna eran blogg adress i en kommentar så kikar jag jätte gärna in! 
 Ha en trevlig dag!
 

Ny dag imorgon

Godnatt! Nu är jag jätte trött, ni vet den kännslan när ögonen stängs av sig själva nästan, så trött är jag!
Men imorgon är det en ny dag så det är ju inget mer än att gå och sova och hoppas på en bra dag imorgon med :) Imorgon satsar jag bara på läxor, allt ska vara gjort! Skönt med sovmorgon också, fast det spelar inte så stor roll för mig i entligen för jag kan gå upp kl. 5 och vara lika pigg hela dagen som jag är om jag går upp kl. 10 men det viktiga är att man sover tillräckligt många timmar :) 
 
Bild fritt inlägg nu. För jag vet inte vad för bil jag ska ha till detta inlägget, hahah! Och så har jag ju typ brist på bilder, inga nya som är fina utan jag bara tar gamla hela tiden. Men, men ;P

Tjur tant!

Svea har varit lite tjurig dom två sista dagarna. Och nu märker jag verkligen att hon är en häst med egna ideer och inte att hon står som man ställer henne, om ni fattar vad jag menar, haha! Nee, men hon har verkligen blivit tjurig och hon ger inte upp med att dra i bettet hela tiden när man rider. Hon är väldigt envis, den lilla damen! Men det är jag också! Så hon kommer inte få vinna. Ridpasset gick lite sådär idag. Hon drog inte lika mycket som förra gången men det var inte lite heller. Mamam försökte fota idag men eftersom hon drar så himla mycket så blev nästan alla bilderna suddiga. Sen så är det ju rä
tt svårt att fota i ridhuset på kvällen då juset inte är så där jätte bra. Men här får ni några bilder som blev så att man ser vade det är på bilden i alla fall :)
 


Bry er inet om min sits då jag redan vet att den är helt kass men nu måste ni också förstå att det är rätt svårt att ha en bra sits när man har en lite tjurig och envis ponny som drar med huvudet nästan hela tiden. och det är inte heller för att jag håller i henne då hon gör det på långa tyglar också. Men vi får ju jobba på det och försöka få ort det så fort som möjligt men vi ska ändå inte skynda på oss utan ta det lugnt! 

Schabraken

Så, nu är jag hemma! 
Här får ni bilderna på schabraken, kanske inte så fina men ni ser ju lite i alla fall :)

Nr 1, min favorit färg när det gäller hästsaker, olivgrrön! Det är mycket finare i verkligheten. 
 
Nr 2, ljusblått, rätt fint det med :)


Nr 3, mörkblå, rätt fin den också men jag gillar inte den där häst figuren så mycket men tur är väl att den bara är på den ena sidan !
 
Nr 4, ett tjockare grått schabrak väldigt fin är den! Och fin kvalité.
 
Nr 5, detta är också lite tjockare men helt okej :)


Och så har jag ju den här i stallet också! Absolut min favorit!! (direkt efter det olivgröna då)

Bilder kommer snart

Nu är jag hemma! Det känns så skönt att man bara kan lägga läxorna åt sidan och tänka på annat. För vi har ju studie dag imorgon och då kan jag fixa alla läxorna. Ska till stallet vid halv fem ocg förmodligen rida. Och så tar jag med mig dom nya schabraken som jag fick på posten. Ska fota dom innan med och så slänf´ger jag upp bilderna på dom snart :) Ha det gött och hörs snart!
Miss u <3

Jag är med och tävlar hos ponnysmurfarnas.blogg.se


2012-09-18

Godmorgon!
Skola snart sen hem och sen stallet. Och idag kan jag vara uppe länge eftersom jag har studie da imorgon, skönt! Då behöver jag inte skynda mig med någonting. Och jag ska göra alla läxorna imorgon. Så har jag en lugn vecka sen utan att behöva stressa med läxorna. Och den här veckan hade vi inte så mycket läxor heller.
Ha en trevlig dag!
 

:/

Godnatt..
Säger bara tänk noga innan ni säger ja..

Good

Statistiken är på toppen idag! Super bra jobbat hörni! Tack för att ni besöker, läser & kommenterar. Jag gör så kan jag kan. Men det är ju rätt kul att folk vill läsa om mitt liv. Och jag får ju bra motivation när jag ser att ni läser! Så då komme rjag att blogga ännu mer.
 
Kom hem från stallet för en stund sen. Nu ska jag slänga in schabraken i tvätten och gå och duscha. Men just det, jag skulle ju berätta va jag gjorde i stallet också, haha. Idag så hoppade vi över ridningen och så longerade Emma henne med "gummi snoddar" eftersom hon hålle rpå med huvuden så himla mycket så sa Emma att det kan vara bra för henne. Så jag hoppas att det går bra att rida imorgon. 
 
Måste gå nu, hörs om en halvtimme!

Läs!

Läs gärna min fina vännens nystartade blogg! Den kommer säkert bli jätte bra! Läs gärna! Och kommentera med! <3
 
 
http://www.nattstad.se/myekb%C3%A4ck
http://www.nattstad.se/myekb%C3%A4ck
http://www.nattstad.se/myekb%C3%A4ck
http://www.nattstad.se/myekb%C3%A4ck
http://www.nattstad.se/myekb%C3%A4ck'
http://www.nattstad.se/myekb%C3%A4ck

Schabraken har kommit!

Nu är jag hemma. Jag gör så här att jag skiter i alla läxorna nu på måndagoch tisdag och sen på onsdag när vi har studie dag så ska jag fixa allting. Så idag och imorgon blir det bara chill dagar! :) Idag fick mamam ett brev att schabraken har kommit! Ska snart till ica och hämta dom. 5 stycken ska det vara. Tvättar dom idag och så följer dom med till stallet imorgon :) Grimman blev jätte fin! Bara om någon ville veta då, haha. 
Idag ska jag förmodligen rida om det inte blåser för mycket. Men det tror jag inte att det kommer göra. Ska byta om till ridkläder nu och snart går jag till ica och hämtar schabraken och sen ska jag hem och packa upp och sen till stallet :) Under tiden så kanske jag hinne rmed att mobil blogga lite. Hör sen! 

2012-09-17

Litet snabbt inlägg nu. Snart skolan sen hem läxor och sen stallet. En vanlig måndag typ. Hörssen när jag kommer hem :) 


Tycker ni också det?

En grej som jag har märkt med mitt bloggande är att jag har väldigt svårt för rubriker. Jag kommer sällan på några bra rubriker. Det är det som jag tycker är svårt med att blogga. Tycker ni som har bloggar också det?
 
Snart ska jag gå och sova. Skola imorgon och då måste man vara pigg för att orka ;P
 
Hörs imorgon! 

Nu är grimman tvättad. Det tog en stund men den blev riktigt fin! :) Men imorgon ska Svea gå i sin hagen med en lila Superstar grimma :) 
Nu är det läxor som gäller!

Lite tjurig

Svea var inte på sitt bästa humör idag. Hon drog med huvudet hela tiden när jag red. Emma tror att det kan bero på att hon har börjat fälla. Så jag är sdär nöjd med passet idag, det var okej kan man säga. Till slut gick hon med på det jag ville göra men det var inte sånt pass som förra gången. Men, men alla har ju sina dåliga dagar. Vi har ia alla fall planerat upp nästa vecka lite. Hon ska ridas måndag och tisdag sen så vilar hon på onsdag och så rids hon reste av veckan också :) Och så testade vi ju faktiskt att rida med Göran, Emmas tävlingshäst. Och det gick jätte bra. Så nu kan jag rida Svea oftare för det tar ju då inte mer tid för Emma eftersom hon kan rida sin häst samtidigt! 
Idag har jag med mig en smutsig grimma hem. Ska tvätta den och sen så har jag läxor att göra, så vad ska man säga? Livet flyter ju på! :)
 
Har inga nya bilder på Svea. Men jag ska försöka fixa det imorgon. Och idag så putsade jag tränset med. Bara om någon ville veta hahah!

Hööks :)

Hööks är visst öppet till 17.00 idag. Och det var det igår också så det är nog därför det var stängt när jag kom dit hahah! Snart ska jag till stallet. Vet inet om jag ska rida eller inte. Men det får jag se. Sen ska ajg snabbt hem äta, byta om och till stan. Så idag blir det ingen super updatte som ni förstår.
 
 

2012-09-16

Godmorgon!
Dagens planer är först städa och släppa ut Misia, sen stallet och förmodligen rida, sen stan och hööks (om det nu är öppet) och sen på kvällen så kanske Klaudia kommer :) 
 
Ha en trevlig dag!
 
I remember you ♥
 

Få mycket gjort

Under helgerna vill jag få mycket gjort. Så att jag kan ha lite lugnare vardagar. Vill hinna med att göra så mycket läxor som möjligt, blogga bra, städa oc pyssla om Misia lite. Jag har typ inte varit hemma alls idag känns det som. Så jag har inte hunnit med så mycket. Men imorgon ska jag göra mer läxor, städa mitt rum och gosa med Misia! Sen ska jag ju till stallet med, vet inte om jag ska rida eller inte, det får jag se. Och så ska vi till stan en snabb sväng på förmiddagen. Sen är det nog inga andra planer imorgon men det komemr säkert bli mycket att göra ändå. Men innan vi åker till Växjö så vill jag i alla fall släppa ut Misia så att hon kan röra på sig lite hemma och så vill jag städa mitt rum. Och läxorna fixar jag på kvällen. Och så har vi ju faktiskt studiedag på onsdag så då tänker jag göra alla läxorna som vi har till torsdag och fredag :) 
 
Godnatt! 

Wen hårinpackning

Wen hårinpackning är helt awsome! Håret blir som nytt efter det. har det på mitt hår nu. Ska fixa ögonbrynen och sen fetta i mig pizza och göra franska läxan :)
 


Det är rätt dyrt men mamma köpte ;P

Nöjd

Jag är jätte nöjd med ridpasset idag! Det känns bättre och bättre för varje gång! Red i skritt och trav på olika volter och vägar i ridhuset för att hon skulle lyssna på mig. Och när jag bestämmer att vi ska göra något mer än att bara skritta runt på fyrkants spåret så tuggar hon inte på bettet lika mycket. och det som jag har märkt idag är att hon börjar söka sig ner åt! Det är ingen form ännu men hon söker sig neråt! Och det är ju jätte bra!
Jag köpte ingenting till Svea idag för hööks var visst stänkt, men jag ska dit imorgon med och då kanske det är öppet. Men idag blev det i alla fall en tröja för mig :) 

Här får ni bilden igen, bara för att jag gillar den så mycket! Även om den är suddig så betyder den mycket!
 

Kolla på henne


Måste köpa bett

Nu är jag på väg till stan. Det gick jätte bra att rida. Men jag tror att hon behöver större bett. Så nu är jag på väg till stan och ska köpa ben reflexer oh bett om jag hittar något som skulle kunna passa. Tolv oh en halv är nog för stort men elva och en halv är för litet men jag vet inte om dom har tolv. Ja men jg får ju se. Tog hem schabraket idag. Det var rätt smutsigt så jag måste slänga in det i tvättmaskinen ikväll. Dör schabraken som jag beställde har inte kommit än men dom bör komma på måndag :-)

Tänka på hur jag rider

Ska som sagt snart till stallet till min lilla princessa. Idag ska jag verkligen tänka på hur jag rider. För jag har märkt att om jag gör saker rätt så bilr hon helt annulunda. Då gör hon också rätt och då går allt mycket lättare. Och så har jag med märkt att jag rider mycket bättre om jag har chaps. Innan så gillade jag bara at rida utan. Men på Svea så gillar jag verkligen att rida med chaps. Jag får bättre grepp. Sen ett måste för mig är handskar. Jag kan inte rida utan dom. Och jag skulle vilja ha på mig dom när jag leder också. Det känns mycket säkrare då :) 
 
Sen ska vi till stan. Då ska jag passa på att köpa benreflexer till Svea. För den är en liten bit att gå till ridhuset och det blir mörkare och mörkare nu. 
 
Hoppas på några ridbilder nu när mamma och pappa följer med! :) 
 
Sen kan jag säga att det är en rolig grej på väg. Jag och några kompisar ska skapa en blogg där vi alla ska blogga. Men jag kommer ändå fortsätta att blogga här ;) Men inget 100% säkert ännu.

Idag är lilla Rajtek 2år! Grattis! :)
 
 

Äter

Just nu så äter jag. Det gick bra för Katarina och Mandy idag, fast Mandy var lite slö. Om en stund ska jag iväg till min lilla häst :) Ska rida idag! Mamma och pappa följer med s det blir kanske några bilder. 
 
 

2012-09-15

Godmorgon!
Idag är det stall och stall på hela förmiddagen och lite på eftermiddagen sen också. Första ska vi till Mandy, Katarina ska rida. Det var länge sen vi var där. Men jag har faktiskt haft fullt upp med Svea och läxor så jag har inte hunnit att följa med dit och Katarina klarar inte av henne själv ännu. Men snart så kan hon nog åka dit med bara mamma och pappa.
 
Sen ska jag till Svea. Vid 14 tiden ungefär. Jag ska rida henne, för hon vilade ju igår. Och jag tänker vara bestämd från början, som förra gången. För då gick det helt awsome! Hoppas hon sköter sig lika bra idag.
 
Sen efter stallet så vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Om vi inte ska till stan eller  någon annanstans så blir det läxor. 

Trött

Nu är jag trött. Så godnatt och hörs imorgon. 


Avundsjuk

Idag skulle min mamma till tsan och köpa en ny mobil. För enne gick sönder totalt. Ja trodde att hon skulle köpa någon okej men inte super duper bra mobil, och gissa vad hon köpte!! Hon köpte en sprillans ny och vi samsung galaxy s 3!!! Det är min dröm mobil just nu! Den är så himla snygg! Älskar verkligen den. 

När det gäller dator eller tv så spelar det ingen roll för mig men mobil, ja, där kommer vi till ett kännsligt ställe. Jag ÄLSKAR mobiler <3 Och jag är verkligen beroende. Kan inte leva utan mobil, har kolla på alla nyaste modellerna, använder min mobil typ 24/7 så för mig är det väldit viktigt att jag gillar min mobil. Och det känns som att jag kommer stanna vid samsung galaxy hela tiden för jag älskar dom! Men nu är dte så att jag har abonemang så jag kan inte ta en ny mobil för ens i mars. Fatta mars!! Det är as länge kvar ju! Men vem vet, det kanske kommer ut en ny samsung galaxy s4 då, för då är det typ det bästa som kan hända mig! 

I löv mobiler ♥

Nobody is perfect, but when you are yourself, you are perfect for me ♥

Snart ska jag til stallet. Ska som sagt bara borsta och gosa och träna på att lyfta på benen. 
 
Nobody is perfect, but when you are yourself, you are perfect for me ♥
 

Ledig nu!

Det känns så bra att komma hem och veta att man inte behöver stressa med massor läxor nu innan man ska till stallet. Nu har jag hela helgen typ helt ledig. Ska göra läxor, rida, städa och så. Sen är jag också ledig på onsdag, då har vi studiedag! Bra med en ledig dag mitt i veckan så att man kan fixa alla veckans läxor då. Då får jag mer ledig tid och kan blogga mer och mycket längre inlägg. För hela denna veckan så känndes det som att det var tre raders inlägg. Men ni måste ju förstå att jag hade väldigt mycket att göra. Läxor, det har vi väldigt mycket nu. Mina lärare säger att 8:an är tuffast och att det är mest läxor då. Sen har jag ju Svea, det tar ju också några timmar på dagen. Jag ar ju Misia med. Sen går jag ju i skolan faktiskt, haha! Och så vill man få lite ledig tid till att bara sitta med familjen framför tv:n och äta. Men det hade jag typ aldrig tid till nu i veckan. 
 
Idag ska jag inte rida utan bara mocka, fodra, ta in och borsta. Inget mer. Sen hem och då ska vi ha gäster. Vi örs om en stund.

Mitt liv är awsome nu ♥

2012-09-14

Godmorgon!
Ska till skolan snart. Sen hem och sen till stallet vid halv fem. Men idag ska jag inte rida utan bara borsta och gosa :) Och mocka med såklart ;)
 
Förlår för dålig update igår. Men jag var rätt trött och gjorde läxor i över en timme. Men nu borde jag nog kunna det!
Vi hörs sen! Ha en trevlig dag! 
I always love you ♥

Superduper nöjd!

Jag är så nöjd med min lilla plutt idag!! Hon börjar få respekt för mig. Och i ridningen har hon blivit super snäll och verkligen duktig. Hon spänner sig inte längre. Det gick verkligen så bra. Jag tänkte på allt det som Emma sa förra gången jag red. Så nu sa Emma att min sits var mycket bättre. Men nu måste jag verkligen plugga på läxorna. Svenska och franska, jag glömde att vi hade franska läxa med :/ Så nu gäller det att plugga på!
 
PS! Min underbara Misia fyller 4 år idag!! Grattis underbaraste kaninen!!Sötis <3

Gick väl okej

Fotograferingen gick väl okej. Har inte sett bilderna än.
Ska göra lite av svenska lxan nu och sen ska jag till stallet. Det har kommit som en vana nu. Hem, äta, byta om, läxor, stallet, hem , äta, duscha, läxor, datan, sova. Så ser min dag ut! Men det är kul. Stallet är alltid lika kul. Nu har jag inte så mycket tid, måste göra svenskan men vi hörs sen!

Vad som än häner, vilken häst jag än träffar så kommer du alltid vara number one, Flying Samantha. ♥

2012-09-13

Godmorgn!
Igår så blev det en lite stressig kväll för när jag hade gjort SO-läxan så kom ja plösligt på att det ska vara fotografering idag!! Så det var typ bara "Vafan ska jag ha på mig?!"  Så jag letade kläder i typ en timma. Men jag hittade något som var okej till slut. Nu har jag precis duschat och målat naglarna, så dom hålle rpå att torka nu.
Ska fixa ögonbrynen med. Och så tar jag med plattången istället och så plattar jag håret i skolan :) 
Annars så är det inget så där speciellt idag. Skolan, SO-förhör  oc sen typ som vanligt, stallet.
Förlåt för att jag inte bloggade mycket igårkväll men jag hade verkligen panik, haha!
Men nu måste jag gå så hörs sen när jag är hemma!

Godnatt

hann inte blogga mer, sorry. Men vi hörs imorgon!

Ja!

Mamma köpte mcdonalds mat! :D 
Hahah!
 
Hörs sen!

Nu är jag hemma

Så, nu är jag hemma. Red inte idag för Emma skulle på träning så hon åkte redan vid halv sju. Men inna dess så hann hon klippa svansen på Svea. Så nu ser hon lite mer prydlig ut eller så. Manen ska vi ha kvar ett tag så att jag har något att hålla mig i när jag rider henne. För som sagt hon är ju inget så där jätte van häst som har varit riden mycket. 
Hon var så snäll idag, men det är hon varje dag i och för sig. Fick bara lite bråttom in när hon skulle in från hagen. För hon såg att henne kompis Göra var på väg in och då ville Svea med in. Söta ponny! Sen i boxen var hon jätte snäll först när jag borstade. Men sen när jag skulle ta hovarna så blev hon lite bitchig alltingen skulle hon tränga på mig eller försöka gå ut från boxen, men on var ju uppbunden. Och redan nu efter 4 dagar så märkker jag att hon börjar få mer respekt för mig. Jag kanske är lite för snäll ibland men när jag blir arg då kan jag vara mycket bestämt. 
 
Föräldrarna är i stan och dom kanske tar med lite mcdonalds mat till mig! I så fall är dom jätte snälla ♥
Och idag förtjärnar jag det, jag har ju faktiskt sprungigt 9 km. 
 
Nee, nu måste jag ta och plugga på SO-n så vi hörs om en stund!
 
 

Inte alls jobbigt

Skoljoggen var inte alls jobbig. Sprang nog mer än halva :) Och jag är inte alls trött, vilket är bra ju! Men man känner sig så hälsosam när man är ute och springer så långt. Ska snart till stallet. En kompis från den andra 8:an ska också med, hon hade sin häst uppstallad där för ett tag sen så hon känner Emma. Som sagt får vi se om det blir ridning idag eller inte. Annars så blir det bara lite om pyssling och så får vi öva på att lyfta hovarna med!
 
Har mycket läxor också, SO :/ Det är typ 6 sidor som man ska kunna, rätt jobbigt. Men ajg ska ju försöka så gott jag kan, för det är ju väl det det handlar om? 
 
Jag märker att mina inlägg börjar bli tråkiga och handlar om typ samma saker hela tiden. Men ni har ju frågestunden. Så om DU är här på bloggen nu och läser så måste DU veta att jag skulle bli jätte glad om DU kommenterade med några frågor på frågestunden!
 
Men nu måste jag göra läxan så vi hörs sen när jag kommer hem, ha det bra.

Det gick så snabbt att säga hejdå till Macken.. Söta ponnyn! Saknar han ♥

Måste köpa

Måste köpa benreflexer till Svea. För det har jag inte och det kan vara rätt mörkt när man ska till och från ridhuset.
 
Kanske till hööks i helgen? :)

Frågestund om Svea!!

Nu när jag har Svea så är det mycket mer besökare på bloggen, jag tror att fler är nyfikna på Svea ;P 
Så jag tänkte köra en frågestund om Svea nu!!
Så det är bara att fråga på! Svar kommer om det kommer in minst 10 kommentarer med frågor!

Vad vill DU veta om Svea?

2012-09-12

Eftersom statistiken var så bra igår så ska jag försöka fixa lite tidsinställda nu så att dom komme rut när jag är i skolan så ni får mer update ;)
 
Men ja, dagen. Skolan, skoljoggen, hem äta, göra läxor å byta om. Sen till stallet och kanske rida Svea, annars bara borsta henne, gosa och träna på att lyfta benen. Mne igår lyfte hon nästan direkt, vilket är bra ju! :)

På denna bilden ser hon ut som en liten shettis, hahah! Det tycker jag i alla fall

Ännu högre!

Bra! Statistiken har blivit ännu högre! Nu vet jag i alla fall att det finns vissa personer som vill läsa om mitt liv. Eftersom statistiken har legat bra under dom senaste veckorna, eller faktiskt någon månad nu. Men det stiger upp åt hela tiden. Det skulle vara kul med några kommentarer ibland också. Ni kommenterar ju ibland men inte så ofta :) 
 
Jag är riktigt trött idag. Men imorgon blir jag förmodligen ännu tröttare. Både skoljoggen och kanske ridning imorgon. Satt och läste i min svenska bok lite nu. Nästa vecka ska vi typ vara klara med redovisningen av den och jag har läst 30 sidor, hahah! Så jag vet ju vad jag ska göra i helgen! Tills tordag har vi SO läxa, det är rätt mycket på den läxan och rätt tråkigt med. Tills fredag har vi franska läxa, kunna berätta om min skoldag utan till. Ja, denna veckan är det typ bara sånadär "komma ihåg" läxor, för tills imorgon har vi engelska läxa, och det är också sånt man ska komma ihåg, glosor och lite gramatik. Veckorna börjar bli rätt tuffa nu. Med Svea också. Men som sagt, mitt val, jag vill och ska ;) Så det är bara att köra på! Man får ju belöning när man kommer hem från skolan (stallet och Svea).
 
Super trött nu så godnatt!

Min älskling!

Idag red jag Svea för första gången (om man inte räknar med provridningen). Hon skötte sig utmärkt! Kunnde rida henne i både skritt och trav själv utan lina. Super snäll är hon! Och hovarna lyfte hon nästa direkt idag. Imorgon vet jag inte om det blir ridning för som sagt ska jag ta hjälp av Emma på början innan Svea har vant sig och så. Och Emma ska förmodligen på träning imorgon så vi får se om vi hinner med det. 

Skoljoggen imorgon, 9 km. Ja, undra hur det ska gå? :) Nee, men det går nog bra. Jag har ju inte världens dåligaste kondision. Ridningen ger ju lite :) Men sen har jag ju astama med, rätt så allvarlig så jag blir oftast trött snabbare än andra. Men jag ser fram emot dagen ändå!
 
Statidtiken idag, ja, vad ska man säga? Ni är nog lite nyfikna på hur det går med Svea för även om jag inte bloggar så mycket nu när jag har Svea så stiger ändå statisteiken varje dag! Tack så mycket för att ni besöker bloggen! Jag försöker ju bli bättre hela tiden ;)

Bjuder på några "idag" bilder på Svea, enjoy!
Söta ponnyn!


Jag ska försöka hinna med ett inlägg till idag men jag kan inte lova något! Mer stressig dag

Vet inte varför med dagen idag känns mer stressig än igår, haha! Men idag kommer jag komma hem från stallet vid sju så då hinne rjag med alla läxorna och sånt. Och idag ska jag förhoppningsvis hoppa upp på Svea :) Vädret är lite dåligt idag, men jag ser fram emot stallet ändå! :))
Hörs sen när jag har kommit hem, ska försöka skriva något lite längre inlägg då med!
Svea <3

2012-09-11

Snart skola sen hem och äta och sen stallet, ja ni vet ju redan! Ha en trevlig dag  och hörs sen!

Godnatt!

Snart ska jag gå och sova, Bättre att gå sova tidigt så är men pigg nästa dag istället för att sitta uppe halva natte och typ dö på dagen. 
Imorgon är det likadant, skola sen hem äta å byta om och sen stallet. Men idag var dte ju en sådan prov dag. Sulle se om jag han med allting i lugn och ro. Och det gjorde jag. Fanns tid för läxor stallet coh sen en vilo stund med :) Det blir nog jätte bra! 
 
Men godnatt nu så hörs vi imorgon!

Jag är glad ♥

Nu är jag hemma! Svea skötte sig jätte bra! Vi longerade med sadel och träns på. Emma hjälpte mig och lärde mig lngera lite (jag har bara gjort det 2 gånger innan). Hon är väldigt cool i beteendet så hon brydde sig inte så mycket om traktorer och andra hästar och den nya platsen. 
Först så mockade jag hennes box när jag kom dig och sen tog jag inte henne och myste och borstade. Sen så gick vi ner till paddocken och longerade i ca. 15 min. 
 
Det känns bra och jag är nöjd och trivs, första dagen i det riktiga hästlivet är snart slut men imorgon började det om! Med nya utmaningar! :D
 
Men imorgon är det ridning som gäller. Jag komemr nog bara skritta. Och en grej som vi över på mycket nu är att lyfta hovarna och flytta sig åt sidan när jag borsta och sånt :) Det går framåt! Gick mycket bättre efter jag hade longerat henne än innan!
 
Bjuder på några bilder!Det här kommer bli awsome! <3

Longering på schemat

Idag vet ni ju att longering står på schemat. Med sadel och träns på, för som sagt det är nya grejer så hon måste vänja sig lite. Emma ska visa mig hur jag ska longera henne rätt. Vi longerar nog inte så länge kanske bara en kvart. Så efter så kanske vi går på en liten promenad? :) Jag får ju se!
 
Nu kanske det är några som undrar varför jag inte sätter igång och rider direkt. Eller varför jag inte ska hoppa henne  nu i början. Så jag tänkte förklara lite för er!
 
Svea har varit utlånad innan sommaren. Och då blev det inte riktigt som Sveas ägare hade tänkt sig utan det var en man som vägde 100 kg som red lilla Svea. Så hon har blivit lite inte rädd utan mer försiktig om vi säger så. Och sen dess har hon vilat hela sommaren. För två veckor sen började hon ridas. Hon är väldigt rund om magen nu och har inte någon bra kondition och är fortfarande lite försiktig. Men undeer dom två veckorna så har Karin (Sveas ägare) hunnit med att trava öve rbommar och grava över ett litet 40 cm hinder. Annars så är inte Svea hoppad alls. Hon är ju som sagt 7 år. Och har haft föl och gått som sällskap. 
Att lyfta på hovarna sitte rinte heller helt ännu. Så man kan inte säga att hon är någon mycket utbildad häst. 

Och det är mycket som vi behöve rjobba med. Det är ingen gammal och erfaren ridskolehäst. Utan nästan fortfarande unghäst. 
 
Jag jag kommer inte hoppla upp imorgon och rida i alla gångarter och hoppa. Utan om longeringen går bra idag så kanske jag kan upp och skritta henne lite. Men ändå så passar vi bra ihop. För jag är ingen duktig ryttare ännu, våran utbildning ligger på samma nivå så vi kommer utvecklas tillasmmans. Jag ser en lång framtid med mig och Svea. Jag kommer nog inte tävla så mycket, så jag behöver inte vara rädd att jag måste sälja Svea när jag fyller 18. Utan vi kanske kommer bara ut på klubbhoppningar och sånt :)

Så, nu fick ni lite mer info. Skriver det med fet text så att alla ska se det Svea är inte mycket utbildad!!
 
Läxor nu och sen stallet, hörs sen!

2012-09-10

Hej! 
Idag gäller ju skola först så klart och sen efter skolan ska jag hem och göra lite läxor och så. Sen vid halv fem så åker jag till stallet med mamma och Katarina. Idag blir det mycket gos och ompyssling och longering. Vi ska longera med alla grejerna på. Sadel och träns. Så att man får se hur hon beter sig med det på. Och så ser vi nog lite på hur hon beter sig i en ny miljö (paddocken). 

My love! <3

Förlår föt dålia updateringen idag. Men ni förstår ju.. jag var och hämtade Svea ju! <3 Underbar häst! 
Jag är så lycklig!! Det kommer bli jätte bra. 
Idag så myste vi bara och borstade henne. Hon började testa mig redan!
Jag vet verkligen inite vad jag ska skriva om nu. Jag är så himla glad! Men imorgon börjar vi med att longera henne i sadel och träns och om det går bra så börjar jag rida henne på tisdag :)
 
Ha det bra och så hörs vi imorgon!

2012-09-09

Godmorgon!
Nu är jag verkligen pirrig i magen! Ska till stan om en stund och sen snabbt hem och vid halv ett ska jag till stallet och dit kommer Emma och sen åker vi tillsammans (med mamma också) och hämtar Svea! :D 
Vet inte vad jag ska skriva för jag tror att ni fattar att jag är världes lyckligaste!!
 
I remember you
 
you
 
and you
 
Nu kommer en ny häst i mitt liv, Svea! 
Jag mobilbloggar nog lite under "resan" till Svea så vi hörs sen!
 

Nu säger jag godnatt (:

Ja, imorgon gäller det! Vet faktiskt inte vad jag ska säga nu. Men den här skönheten kommer till mig imorgon i alla fall..
 

Inte alls godnatt

Det blev inte alls godnatt, hahah! Bloggae lite till ;) Har inpackning i håret nu istället för imorgon för vi ska no till stan imorgon på förmiddan, då bör tiden gå fortare imorgon. Men jag ska ha kvar inpackningen tills kvart över. 
Nu ska jag fixa naglarna lite. Och försöka läsa lite i svenska boken. För jag vill verkligen ligga bra med skolan innan Svea kommer så att jag är lite i för väg och så att jag inte ska ligga efter sen. Jag vet att det kommer bli mycket jobb med både häst och skola. Och 8:an det är då det kommer in mest läxor, svåraste året på högstadiet säge rmin lärare. Förra veckan så var jag lite tvecksam eller inte tvecksam utan lite stressad och nervös för ajg var lite osäker om jag skulle klara av allt. Men jag ska fixa det. Ett nytt liv börjar. Ett hästliv. Tempo på vardagarna och inte mycket ledig tid, eller jo, jag kommer ju lägga ner min lediga tid på stallet och Svea. Men jag vill det. Det är mitt val. Jag vill att mitt liv ska se ut såhär. Men jag har allt väl planerat, så jag kommer inte behöva stressa utan har en schema i uvudet på hur mina dagar komemr se ut. Det kommer bli bra!! Jag har kommit en bra bit på mitt mål. Jag ska få en häst, det är inte alla som har möjlighet till det. Jag uppskattar verkligen all hjälpen från mina förlädrar, utan er skulle jag inte komma dit jag är nu ♥
 

Jag längtar!! tiywhdjxmuregd!

Nu kan ni väl fatta att jag längtar!! Det är ju redan imorgon!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D 
 
Kan inte beskriva mina kännslor, jag längtar sönder ju!! 
 
Vi hörs i morgon. Jag kan inte koncentrera mig på skrivandet nu. Godnatt!

Whatever happens, I will never forget you ♥

Jag kan!!

Nu kan jag göra fiskbensfläta!! Inte världens finaste och så men jag vet hur man gör i alla fall. Så nu är det bara att träna och träna! Imorgon eftermiddag kommer ju Svea. Så hela söndagen fram tills dess kommer nog vara lååång. Mne jag ska fixa lite saker så att jag slipper tänka på att Svea kommer. Måste läsa lite i min svenska bok (minst 20 sidor), ska göra wen inpackning på mitt hår, träna på att göra fiskbensfläta. Mysa med Misia ♥
Ja, hoppas att dagen går snabbt!! Jag ska nog gå på en liten promenad med Svea imorgon så att hon får se sig omkrng lite, borsta och mysa ♥
 
L
Ä
N
G
T
A
R
!
!
!


Fiskbensfläta

Fiskbensfläta är verkligen jätte snyggt. Men jag kan inte göra den :/ Måste verkligen lära mig för jag gillar verkligen den flätan. Så nu ska jag googla på en beskrivning hur man gör den där flätan och försöka trän amig på att göra den. Vill ha den i skolan på måndag, vi får ju se om jag lyckas , hahah!
Lånad bild ;P

2012-09-08

Godmorgon!
Blggade inte mer igår kväll för jag kom hem väldigt sent. Idag har jag städat hela rummet. Ville göra det innan Svea kommer så att jag har det gjort. Nu är det nästan bara 1 dag kvar. 
Testade Wen hårprodukter idag. Men håret har inte torkat än så jag vet inte hur resultatet blev. Dom luktade väldigt gott i alla fall :)
Vid 12 kommer mammas kompis och hennes bran och sen i eftermiddag kommer några andra. Så det kommer inte finnas mycket tid för bloggning men jag ska försöka så got jag kan. Igår var jag väldigt nöjd med statistiken! Men det skulle vara trevligt med någon kommentar då och då också. 
 
Ha en trevlig dag!

Köpt schabrak!

Köpte 5 stycken begannade schabrak :) Komemr nog bli fina på Svea!
Snart ska jag iväg till några med familjen. Och så hörs vi väl ikväll? :)
 
Desperado.... miss you ♥
 

Längtar!!

Jag längtar så himla mycket till söndag!! Då kommer finaste Svea!! Skulle vilja att det var idag. men det är ju bara två dagar kvar, heheh. Måste hitta några schabrak också. För jag har bara ett. Det är lite för lite. Men jag kollar efter flera billiga, begannade schabrak att bara ha at rida i. Inga märkes schabrak eller super fina tävlings schabrak utan bara vardags schabrak :)
Snart har jag en häst att sköta om och rida varje dag!! Jag kan knappt tro det. Lilla Svea ♥ 
Det kommer säkert bli jätte bra! Jag börjar nog rida henne på måndag. Så att hon bara tar det lungt och kollar runt lite på söndag. Ska nnog gå en pramenad med henne på söndag :)
Ni är sugna på att se henne va? :) 
Så jag bjuder på en lånad bild från hennes ägares facebook! Det ville ni se va! Här är Svea:
Fast det är nog en gammal bild för nu har hon lång man och är rundare om magen :) Det är min princessa, Svea!
 

Svea kommer på söndag

Det blev lite ändrade planer eftersom hovslagaren kommer op söndag förmiddag så att jag får henne helt klar. Så Emma (stallägaren) åker och hämtar Svea på söndag eftermiddag!! Längtar!! Men innan Svea kommer ska ajg försöka fixa så mycket jag bara kan. Städa, läxor, träffa Klaudia kanske. Det kommer bli jätte kul när Svea kommer! Längtar jätte mycket! Men nu är det bara två dagar kvar. Idag chillar jag bara, framför datan och tänker inte på något. Men vi hörs väl sen! :)
 
Beauty queen♥
 

2012-09-07

Godmorgon!
Idag är det sista vardagen utan häst. Imorgon gäller det, då kommer Svea och från och med imorogn så börjar jag ett nytt liv, ett hästliv. Men idag koncentrerar vi oss på skolan och läxor sen i eftermiddag och lördag förmiddag ska jag städa så att allt är klart när Svea kommer så att jag kan koncentrera mig på henne. 
Men hörs sen! Ha en bra dag!

Klar!!

Nu är jag klar med läxorna! Känns skönt! Imorogn kl.11.30 ska jag ta en spruta :( Inte kul. Men jag får ju se upp till att i helgen kommer Svea!! Längtar så himla mycket! Men det är ju bara två dagar kvar! Det kommer bli så kul! 
Kommer verkligen inte på något som jag kan skriva lite länge om. Jag vet att mina inlägg är rätt tråkiga nu men jag ska försöka bli bättre. Och nu är jag sådär superglad för det är ju som sagt två dagar kvar till Svea kommer!!
Hörs sen!
 

Franska nu

Matten gjord, svenska gjord, engelskan också så nu är det dags att göra franskan och sen läsa lite i svenska boken med :) Sen är jag klar!!

Bra start?

Bra start på en tråkig läxdag! Eller vad tycker ni?

2012-09-06

Godmorgon!
Nu sitter jag här hemma framför dagan, dricker te och kollar lite bloggar :) Ska snart till skolan. Efter skolan ska jag göra alla läxorna. Det kommer ta en bra stund men jag vill få det klart. Så det är ingen direkt speciell dag. Men nu är det inte alls läng kvar tills Svea kommer! :D Emma ska förmodligen hämta henne på lördag eftermiddag. Så att vi kan vara med när hon släpps ut i hagen för första gången. Snart har jag en häst att sköta om och rida varjer dag! En boxplats, hage och plats i sadelkammmaren. När jag var i stallet i tisdags och la in alla mina grejer i sadelkammaren så fick jag otroliga kännslor. Jag står här i en sadelkammare och lägger i ordning grejer till "min" ponny (eller ja, min foder ponny). 1 år tidigare så satt jag nervös i ridhuset och väntade på att min första ridlektion på alvesta ridklubb skulle börja. Tiden går snabbt! Men jag minns allt väl.
 
Ha en trevlig dag och så hörs vi i eftermiddag!

Äta

Ska äta nu. Sen sova. Och så hörs vi imorgon! Godnatt!
 

Finaste

Nu tänkte jag skriva ett sånt där inlägg om dom finaste ABCD ponnysarna och storhästarna. Säger en som jag har träffat och en som är en sån där "känd" häst, om jag kommer på någon då :P
 
A-ponny

För det första så är det ju Mandy, en sockersöt svart liten a-ponny!!
Sen vet jag nog ingen annan ..
 
 
B-ponny

Då väljer jag helt klart Bellman!
 
Och sen en ponny som min lillasyster red för ett tag sedan, Filip :) Har ingen bild.
 
 
C-ponny

Macken såklart!
 
 
D-ponny

Vilken tror ni jag väljer nu? Svea!! Det var ju sååå svårt att lista ut hahah! :P Ni får en bil på henne är hon har kommit, jag lovar ;)
 
 
Storhäst

Flying Samantha utan att tveka!Och andra plats går till Desperado. Biffen! Om han var en människa så skulle han ha mycket muskler och magrutor :) Hästen jag blev kär i hahah! Kolla bara på han! Vilken snygging!! 

Lungt

Nu har jag kommit tillbaka hem från Mandy. Hon var jätte fin och Katarina har blivit duktig på att rida henne. Dom passar så bra ihop. Jag avr "ridlärare" idag, hahah! Lärde henne rida lätt på den lilla saken xd. Och det går, bara man vill :) 
Skulle göra mina läxor nu. Men jag skiter i det dom är ändå till fredag så jag gör allt imorgon istället. Nu tar vi det bara lungt och sitter vi datorn och så :) Vi har så mycket läxor denna veckan men som tur var idag så hade vi 2 arbetspass så jag hann ju med en hel del då. Men jag har ändå mycket kvar. Men det fixar jag imorgon :) 
 
Ska försöka blogga lite mera nu ikväll :)
 
Så hörs om en stund!

Nutella

Ska snart följa med Katarina till Mandy emn just nu sitte rjag och äter nutella med sked, the typical mee ;P
Men vi åker nog snart. Sen ska jag göra lite läxor när jag kommer hem och så ska jag försöka blogga lite me rän igår :) 
Hörs sen!

2012-09-05

Godmorgon, snart ska jag till skolan. Sen när jag komme rhem så ska vi till Mandy. Katarina ska rida. Jag ska inte rida Pentagon för det är nog ingen mening att lära sig rida honom nu när Svea kommer förmodligen på lördag. Och då kan jag hjälpa Katarina lite :) 


Home

Nu är jag hemma. Det var kul i stallet. Fixade boxen. Putssade sadlen noga, den har verkligen blivit jätte fin. Och så har jag lagt in ina grejer i sadelkammaren. Det fick plats :) Det såg mindre ut när jag hade lagt upp alla greje roch hängt grimmor och träns på krokar :) Nu hinner jag inte med att blogga så mycket så nu säger vi minst 3 inlägg per dag. 
Jätte trött nu så hörs imorgon, godnatt!
We ♥

Snart till stallet!!

Nu är jag hemma en stund. Ska göra engelska läxan nu. Det bör väl gå rätt fort hoppas jag. Sen ska ajg ju till stallet och fixa allt. Jag tar med mina grejer. Det verkade vara väldigt lite grejer men nej, det ahr samlat på sig lite :)
 Det är allt som ska med:
Lite suddig och dåli bild haha, men ni ser nog.
Av det är allt till min fina hela biltema kassen är full med grejer till Svea och så ligger tränset i den gula väskan. I resten av den gula är det spön, handskar, chaps och hjälm. I den rosa finns rena trasor, handukar, svampar, läder puts grejer och sånt :)
 
Nu har jag nästan allt jag behöver. Måste bara köpa några schabrak till och om ett tag benskydd med.
Hörs sen när jag har kommit tillbaka från stallet!

2012-09-04

Godmorgon!
Dagens planer vet ni ju redan. Jag har typ sagt det 5 gånger. Så jag behöver nog inte säga mer. 
 
Hörs när jag är hemma!

Lite gjort

Nu är i alla fall lite av läxorna gjorda. Jag klarar nog av det, även om det är mycket. 
Nu ska jag kolla lite bloggar och lite så. Sen sova och imorgon till skolan sen hem äta fixa läxor, packa alla grejer som ska med till stallet (det blir nog rätt mycket ändå) 1 hel biltema kasse(den är typ lika stor som ikea kassarna, dom blåa alltså), en väska fylld med handuskar, läder puts grejer, svampar, trasor, sen ska tränset med, ryktlådan och mina rid grejer (hjälm, väst, reflex västar, spön, handskar och regn byxor). Det kommer bli mycket hahah! Men det ska med, tur är ju att jag åker bil. Annars så skulle jag inte kunna ta med allt på en gång. I stallet ska jag göra i ordning boxen (slänga in torv, det kommer bli många kärror med det, putsa sadlen ordenkligt för den är riktigt smutsig och lägga i ordning allt i sadel kammaren. Det är planerna för morgondagen :)
 
På onsdag så blir det ju skola och läxor, som vanligt :/ Sen ska jag med Katarina till Mandy och hon ska rida. Så jag kollar på och hjälper henne lite och så. 
 
Torsdag ska jag antingen till stan för Katarina ska på teater men om det blir så att jag har mycket läxor kvar så stannar jag hemma och fixar det.
 
Fredag vet jag inte riktigt. Vi får se.
 
Och helgen, ja, då kommer Svea!! Taggar!! Taggar!! Hoppas att dagarna går snabt nu!
 
Hörs imorgon!

Läxor

Nu är jag hemma. 
Denna veckan har vi väldigt mycket läxor.
 
Ons: Eng, text + 20 glosor + en övning i övnings boken
Fre: Skriv uppgift om rökning på engelska. Franska, glosor c. 15 kunna översätta texten till svenska. Svenska häftet läsa och svara på instuderings frågor. Och matte läxa.
 
Tycker inte om att ha så många läxor. Skulle hellere vilja jobba mer på lektionenrna istället för att göra lika mycket hemme och inte ha någon alls fritid.
 
Men men, man kan ju inte göra något åt de.
 
Hörs sen. Nu gäller läxorna :/

Tårta

Nu är jag hemma. Men ska åka till Ljungby. Sen står läxor på schemat så hörs ikväll!
 
Den tårat åt jag för några minuter sen :)

2012-09-03

Godmorgon!
Snart ska jag till skolan och efter det hem och äta och sen ska vi iväg. Sen ska jag göra lite läxor när jag kommer hem. Och inget mer speciellt idag. Jag hinner nog inte med något mer. Men på tisdag ska ajg nog till stallet och fixa allt så att allt är klart när Svea kommer. Det kommer bli så kul !! Den finfina ponnyn ska jag ta hand om varje dag, rida verje dag, mocka hennes box varje dag, hämta henne från hagen, putsa hennes grejer, ja det kommer bli underbart!
Coola Misia! ;P

Mycket bilder!

Nu har jag lyckats att ladda upp bilderna på datorn. Här komemr dom :)

Här packade jag i alla handukar, svampar, läder puts grejer och trasor :)
 
Tränset! 

 
Nära bild på bettet!


Ryktlådan!


Innehållet i ryktlådan:

Två hovkratsar, en med borst och den andra utan


Rotviska med hård borst och gummiskrapa


Två man kamar och en svans kam. Dte behövs verkligen då Svea har myckeeet man och svans! :)


Rotviska från showmaster. Med mjuk borst. Super fin! Fin ny och oöppnad ryktsten!

Piggborste. Ett måste i stallet för mig!


Dannyborste med kort och hård borst. Riktigt bra om hästen är lerig eller fäller! :)


Longerings lina, 8 meter!


En nära bild på färgen på longerings linan. Brunt och ljus blått! :)


Schabrak :)


Superstar grimma med matchande grimskaft! 


Ljus grön grimma med matchande ljus grönt grimskaft!


Brun/beige grimma med något grimskaft i färgerna: ljus grönt, brunt och vitt :)Det var ju lite grejer :) Nu har jag allt som behövs änså länge. Jag måste bara köpa några mer schabrak. Och sen så behöver Svea nog benskydd om ett tag.
 
Vad tycks om grejerna?

Allt fixas

Idag var jag i stan och köpte svart träns, tredelat bett och läder puts grejor! Fixat tränset, putsat det med tvål och balsam för att det ska bli mjukare och få et skydd mot smutset. Har fixat lite små grejer som handukar, läder tvål och balsam, svampar, trasor och lite sånt. Jag la det i en låda/väska. Ska nog till stallet och fixa allt på tisdag. Ska lägga inte torv i boxen, lägga in alla mina grejer i sadelkammaren, putsa sadlen som jag får låna och så :) 
Det är faktiskt rätt mycket grejer som har samlat på sig! Ska fota det nu så lägger jag upp bilder på allt om en stund :)
 
Jag är såå glad!! Det känns mer verkligt nu. Det som man har drömt om när man har gått runt på häst affärer innan är att man någon dag kommer hit och ska köpa egna häst grejer till sin häst! Jag har tårar i ögonen nu. Det ÄR verkligt. Min ponny kommer i helgen! Jag har lyckats, med det som många bara kan drömma om! Nu har jag fattat det! Svea kommer i helgen!! 
 
I love my life!

Ska fota

Någon da i veckan ska jag fota alla grejerna som jag ska ta med till stallet innan helgen. Det är mycket borstar, schabrak, grimmor, grimskaft och träns och bett som jag kanske köper idag. 
Sen så har vi rätt mcyekt läxor denna veckan också så jag ska fixa allt så att jag inte ligger efter. Och när Svea kommer så ska jag ha ett typ schema så att jag inte ska ligga efter i skolan eller så. Allt ska fixas. 
 
Taggar!! 

Svea

Svea. Hon är 7 år, alltså nästan fortfarande unghäst. Hon är en maxad d-ponny på 148 cm i mnkh, och hon är 7 år så hon kan ju växa någon cm till. Hon är brun med svart lång och tjock man och svans. Underbart fin! 
Jag ska låna henne först tills våren då ska vi ha bestämmt oss om vi ska köpa henne eller inte. Om allt går bra och vi verkligen passar ihop så köper vi henne i vår. 
Hon kommer nästa helg, förmodligen på lördag. Alltså mindre än en vecka kvar.
 
Innan sommaren har Svea varit utlånad en kort period. Och det var oseriösa fodervärdar som lät en man som vägde 100 kg rida henne. Så hon har blivit lite försiktig. Och sen har hon vilat hela sommmaren fram tills förra veckan. Så hon är lite rund om magen nu. Men det ska vi få bort.
 
Vi har inte brott om. Vi ska ta det lungt och lära känna varandra bra. Jag kommer nog rida henne varje dag men väldigt korta pass i början, kanske 15-20 minuter eftersom hon inte är i kondition. Vi ska verkligen inte stressa. Rida i bara skritt och trav i en period. Tills vi är redo för galoppen. Hon har bara hoppat en gång. Så hon är ju inte utbildad inom det. Men det ska vi fixa. Det var precis en sådan häst som jag ville ha. En med långt framtid, och en häst som är ung. Det kommer bli jätte bra.
 
Efter jag hade provridit henne så stog mina föräldrar utanför boxen och pratade om sånt "viktigt" som försäkring och bla bla bla. Jag stog och hållde i min häst. Jag hade tårar i ögonen och kramade och pussade henne för första gången. Det känndes inte verkligt. Det gör det inte nu heller faktiskt. Jag kommer nog fatta allting när hon står på gården. När jag håller i henne och ska leda in henne i stallet. Då kommer jag nog fatta hur j*kla bra jag har lyckas. 3 år inom hästsporten. Och ska ha en häst på prov för senare köp. Jag fattar det inte ännu. Fast jag har sagt det till mamma 100 gånger, "I helgen kommer vår häst". Jag förstår det inte ännu. Men jag komemr säkert gråta när vi har lastat ut henne ur transporten. 

Men som sagt hon är ung och vi ska inte stressa. Vi ska ta det lungt men vara nogranna. 
Någon dag i veckan ska jag till stallet och fixa boxen och alla grejerna. Puttsa sadlen som jag får låna. Och så måste jag köpa ett träns med. Och bett också. 
 
Live a life like a dream

 
 

Kul dag!

EN riktig kul dag idag. Det viktigaste var ju provridningen på Svea, vilket gick jätte bra och vi bestämmde ju att vi ska hämta henne nästa helg, åå denna veckan kommer bli lång. Sen åkte vi till stan och då köpte jag lite små grejer, en borste, man kam, ryckt sten och gummi skrapa. Sen åkte vi till Klaudia. Och det var jätte kul, knasiga grejer som vanligt typ xd Sen avslutade vi dagen men sen kvällsmat på macdonalds ;P 
Jag är og fortfarande inte helt medveten om att jag ska få en häst. Först på foder oc för senare köp. Kommer nog fatta det dagen innan Svea kommer. Men det kommer ett längre inlägg om henne imorgon. Men nu är jag trött så jag ska sova. Godnatt!

Jag dör typ!

Jag skriver det kortfattat. Underbar ponny! Jag är helt kär i henne. Svea, 7 år, 148 cm i mnkh. Brun med svart man och svans (mycket man och svans). Jag ska ha henne på foder till och med mars för senare köp. Hon är helt perfekt för mig!! Hon kommer hitt nästa helg. Jag längtar verkligen!! 
Nu pratar vi om att drömmar GÅR i uppfyllerse man måste bara tro på den och göra allt för att nå den. 
Svea är så underbart vacker, hon är inte så jäte smäcker men ändå inte jätte kraftig utan helt lagom någonstans där i mitten. Vi kickade ihop direkt. Det kanske nite låter som att jag är så glad men jag har inte riktigt fattat det än! 
 
Den här veckan kommer vara den längsta veckan i mitt liv. Ska till stan någon dag med och köpa träns och bett :) 
 
Trallalalalal jag drömmer, och ber verkligen att ingen ska vecka mig!

Viktigt på en blogg?

Nu har jag säkert träffat Svea. Undrar bara vad jag tycker om henne? Hmm, men det får ni (och ja hahah) veta på sedan. Eftersom kl. är bara 09.38 när jag skriver det här inlägget. 
 
 
Som rubriken säger, vad är det som är viktigt för er på en blogg?
Jag försöker ju bli bättre hela tiden så det skulle ju vara kul med lite tips. Så att jag kan förbättre mig och så jag vet vad det är ni gllar bäst med min blogg.
Det som jag tänker på är:
  • att blogga lite varierat, inte bara dagens ridpass. 
  • att försöka få med så mycket text som det bara går.
  • försöka få med mycket bilder, helst nya. Det vet jag att jag är rätt dålig på nu men min mobil är lite som den är nu så den vill inte sammarbeta så ofta. Men jag ska försöka få den att skärpa sig hahah!
  • uppdatera så ofta jag kan. Det måste jag bli lite bättre på känner jag. Men nu är skolan har börjat så har jag inte riktigt vant mig vid allt än så ja är lite öat nu ;P
  • ger er läsare chansen att bestämma vad ni vill läsa om. 
Det är nog allt jag tänker på. En grej som jag skulle bli jätte glad är on ni skulle börja kommentera mer. Och jag har tröttnat på kommentarer så som "Fin blogg, kolla gärna in på min". Det är typ inte som en kommentar. Det är bara någon person som råkade komma till min blogg och kommenterar så bara för att få mer läsare på din blogg. Jag skulle jätte gärna vilja ha mer kommentarer om vad ni tycker och så. Tex så som "Den här bilden var inte så fin", "Vad bra att det gick bra på ridpasset", "Jag tycker att det här schabraket är i snygg modell men jag gillar inte färgen", "Kan du inte skriva något inlägg om sadlar", " Det skulle vara kul om dy ville skriva lite om vad du tycker om märkes grejer" och så vidare, och så vidare. Såna kommentarer skulle jag vilja ha nu. För nu har jag bloggat i flera månader och ni som läser bloggen ett tag känne rnog mig lite nu. Så ni kan säga vad ni tycker. Oavsätt om det är positivt eller negativt. Jag kan ta negativa kommentarer också. För jag vet ju att alla kan inte tycka likadant, alla har sina egna åsikter. 

Men så klart det är ju lite roligt med om ni länkar eran blogg så lovar jag er att kolla in på den och kommentera något :) Men jag skulle verkligen vara mycket tacksam om ni kommeenterade mer! Och båga säga era åsikter! Jag vill läsa dom! =)
 
 
 

Snart

Ska snart åka till Svea och provrida henne. Taggar!!! Men jag är verkligen sjukt nervös nu..
Den här hästen var fin!

2012-09-01

Godmorgon! 
Ni vet ju vad som händer idag, PROVRIDNING!!! Idag är jag mer taggad än nervös. Hoppas det går bra. Vi så åka och hämta Emma kvart i tolv och sen åker vi från stallet vid tolv. Nu ska jag fixa nåot tidsinställt inlägg för jag kommer nog inte komma hem för ens kl.17. Och så ska jag ju försöka mobilbklogga lite såklart :)
Vi får se uhr det blir, det kan vara idag som jag sitter på min ponny för första gången. Man vet ju inte. 
Sen när jag kommer hem så kommer ett inlägg men jag vet själv inte vad det ska handla om. Det får jag reda på sen efter provridningen. 
 
Ska ha på mig marin blåa ridbyxor, gul pikee, brun-begie strumpor och bruna skor. Och någon jacka. 
 
Hörs senare och ha en bra dag! :)