Efter sista lektionen nu

NU har jag ridit sista gången här i Polen, för jag ska ju hem imorgon kväll. Red såklart min underbara Desperado <3 Fina pojke! Han var busig och tack en gång men det var bara kul :D Hahahh! Älskar typ ALLT i han! Det är 35 grader varmt idag, i skuggan alltså så jag orkade inte galoppera idag. Sen så spolade jag av han efter ridningen och då stog han och drack från vatten slangen! Hahahah! Lite roligt såg det ju ut! Sen när jag var klar med han och tog in han i boxen, då la han sig ner och rullade. Så söt är han! Han fick ju plats med att rulla i boxen för hästarna på ridkolan här har boxar som är typ dubbelt så stogra som boxarna i sverige. Sen har dom halm underlag, MYCKET halm! Så mjukt har dom ju också i boxarna :) Kommer längta efter Desperado men jag kommer ju att åka till Polen i september eller november också, då ska ja säkert rida han igen :D <3 Ha det bra!

Samma idag...

..inget speciellt att göra :/ Tråkigt. Längtar hem lite nu, hemma finns ju alltid något att göra.

Känner för en ny design..

Har tröttnat på dne här deignen nu :/ Vill ha lite andra färger och anna header och lite sånt. Ska försöka fixa det själv men om jag inte lyckas så få jag väl be någon göra det. Har ni också tröttnat på den?? Eller kan någon kanske fixa en nny design åt mig? Skulle vara kul. Men jag får väl sitta och grejja lite själv först hahah! :D 
Har inga nya bilder nu :/ För jag har inget internet på mobilen här i Polen så jag kommer lägga upp massor med bilder när jag är hemma. Det kommer ändå bli fullt upp när jag är hemma. Jag kommer hem på måndag kväll sen ska det här göras under den första veckan..

* Rida Macken på tisdag
* Göra två inlägg till stalltjej.se, en pressentation och sen ett inlägg om Ridskolan och hästarna i Polen
* Prov rida 2 nya medryttar hästar (jag ska fortfarande vara medryttare på Macken men jag vill rida lite mer och det är rätt långt till macken)
* Gosa med min söta, fina, underbara Misia!
* Åka till stallet (det stallet/stuteriet jag brukar vara i och hjälpa till). Har inte varit där på jätte länge men det är för att innan jag åkte till Polen så hade vi massor med prov och grejer som skulle göras innan skolan var slut och nu har jag ju varit i Polen i nästan 3 veckor. Tror inte att jag hinner åka dit den första veckan som jag är hemma heller för pappa hinner inte skjutsa mig dit. Men sen så kommer jag vara där igen som vanligt :)


Saknar Mackisen också! <3
 

Inget speciellt idag typ

Godmorgon, vad ska ni göra idag?? Jag ska typ inte göra något speciellt. Saknar min lilla Misia <3 Men jag ska ju få träffa henne på måndag :) Min lilla sötis. Ska försöka skriva något längre inlägg idag, det känns som jag bara skriver små korta inlägg :/ Men jag ska försöka bli bättre :) Kolla min finfina Misia <3

My boy! <3

Han är HEEEELT underbar, den hästen! Är verkligen kär i han, finfina hingsten! Det är en häst som verkligen passar mig, vi tänker på samma sak. Visst är han busig och man måste visa honom vem det är som bestämmer men det är bara kul att man har något man behöver jobba med. Är nästan lite ledsen över att han inte står i Sverige på någon ridskola där. Men jag kommer ju rida han varje gång jag är i Polen tror jag. Vilken vild galopp det blev idag, hahaha! Det var as kul! Ska rida han på lördag klockan 11.00 med :) Jag låvar massor med bilder när jag kommer hem :D

Gästblogga för på stalltjej.se

Jag ska till ridskolan snart och rida :) ska rida Desperado!!! <3 :D Åååh! Han är sååå underbar! Det kommer nog gå jätte bra :) För resten så ska jag gästblogga på stalltjej.se :) Det ska bli jätte kul! Dock kommer inlägget inte komma för ens på onsdag, för jag hinner inte skriva det innan jag är hemma :) 
Ha det bra och hörs senare!

Efter ridningen på Bramin

Förlåt för dålig update idag men har inte aft lust att blogga. Tavk för kommentarerna och alla som har besökt bloggen! 
Jag red Bramin idag. Det gick bra, bättre än på Paradisso. Men ändå inte lika bra som det har gått på Desperado, men jag ska ju rida han imorgon. Så det kommer säkert gå awsome!
Idag så hoppade vi lite. Det var ett kryss på kanske 60 cm? Och innan krysset så låg det 4 bommar på marken. Det gick jätte bra! Är inte rädd när jag hoppar och det känns som att det kan vara hoppning som är min grej ;) 
Mamma har fotat en massa både idag och förförra gången och hon ska fota imorgon med. Så ni kan vara berädda på en STOOOOR bild bomb :D

hemma :P

Jag är hemma nu men orkar inte blogga så hörs imorgon men nu vet ni iaf all jag är hemma :)

Natti, natti!

Ska gå och lägga mig snart, godnatt! Och som ni vet så kommer det inte bli något update alls över helgen, helt internet fri då ;) Men på måndag så kör vi som vanligt igen så hörs på måndag mina fina läsare :)

Har ridit nu :D

Red som sagt Paradisso. Största hästen i stallet heheh, tycker att ahn verkar vara nästa 180 cm i mnkh, så liten är han inte, hahah! Inte riktigt min typ av karktär hade han inte och inte riktigt min typ av häst men det gick awsome ändå! Han känndes jätte fin i galoppen, och jag lyckade med att sitta ner i galoppen också :D Väldigt nöjd med ridpasset! 
Så här ser Paradisso ut:Har två bokade ridlektioner, en på tisdag klockan 18.00 då ska jag ha Bramin snäll pålle! På onsdag ska jag rida 17.00 och då har jag värdens bästa Desperado!!! :D Sen kanske jag ska rida på torsdag med. Sen när jag kommer hem till Sverige så är det mycket ridning med, Macken och ska provrida 2 nya medryttar hästar så det är ridning och hästar som gäller HELA sommaren! :D Kommer bli fett kul! :D

Mitt ridsätt

Här kommer ett försök på ett långt inlägg, får se om jag lyckas, heheh. 

Hur rider jag? Hur är jag när jag rider?

Sendan jag red för första gången så har jag ALLDRIG tänkt när jag rider. Inga tankar i huvudet, alldrig! Vet inte varför det är så men det är bara så & har alltid varit. Jag koncentrerar mig till 100% inte bara på min ridning utan på allt annat som händer omkring. Min hjärna slappnar av heeelt! Som sagt jag tänker inte när jag rider. Det låter kanske lite dumt men jag hoppas att ni fattar. Inte ens när jag har rider någon slags bana och ska planera vägen, jag planerar vägen, vet inte hur jag gör det men jag gör det utan att tänka i alla fall. Allt kommer så automatiskt även om något är nytt så tänker jag inte "Hur ska jag göra det nu?" Utan jag bara gör det, utan att tänka. 
Ridning är det underbaraste som finns, kan inte beskriva hur lycklig jag är när jag rider, inte bara rider utan är med hästar också! 
Sen det viktigaste i ridningen eller det som jag tycker är viktigast är att man alldrig ger upp. Ska man rida bra så måste man kämpa hela ridpasset från när man har hoppat upp tills man har hoppat av. Även om man är helt slut och tycker att det går skit dåligt så ska man alltdi försöka göra sitt bästa, kämpa och vilja. Det är det som gäller! Annars så är det ingen mening att sitta där uppe på hästen och vänta på ingenting, tro att hästen fattar galopp av sig själv och hoppar bana av sig själv eller så kanske man tror att hästen kommer på att göra skänkelvikningar själv medans man sitter uppe på hästen och gör inget. Så e det inte man måste kämpa, vilja och alldrig ge upp! 
Sen så är det viktigt att man alltid gör sitt bästa oavsätt allt!

det är så jag tänker och tycker om ridning i alla fall ...

Till stan igen!

Idag är det inte lika varmt för det regnade på morgonen men det bir bara varmare och varmare! Saknar min lilla bäbis! <3


 

Rida på längre stigbyglar??

Igår när jag red här i Polen som ni vet ;) Så sa ridläraren att jag skulle rida på längre stigbyglar/stigläder för då kommer man mer ner i sadlen och man lär sig mer och får bättre balans sa hon. Och det håller jag hel med om. Red på något hål längre byglar och det känndes faktiskt som att det gick mycket bättre med att sitta ner i både traven och sen en bit i galoppen med. Och dessutom så är inte cahnsen att man fastnar i stigbyglarna lika stor, för det är lättare att ut ut foten och så. Sen så blir man starkare i benen för då så rider man mer rmed knäna fattar ni vad jag menar? Alltså man använder knäna mer då. 
Jag brukar faktiskt rida på rätt korta stigbyglar och då brukar jag komma ut rätt högt ifrån sadlen när jag rider lätt i traven och nu ser jag skillnaden! Jag rider lätt mycket bättre när jag har längre byglar, jag kommer bara upp en liten bit i sadlen iställat för att komma upp så högt som jag gjorde innnan. Och jag försökte ju hela tiden att inte komma upp så högt men det gick inte och nu vet jag varför det inte gick, red helt enkelt på för långa byglar. 

Man kan ju rida i korta byglar när man ska hoppa, då är det lättare än på långa. Men när man rider lite såda där olika grejer, typ övergångar lite lättare dressyr, lite bommar och sånt så kan man ju har något hål längre byglar då jobbar man mycket bättre jag låvar! Och sen kan man ju rida utan stigbyglar någon gång med, det är ju också bra :)
 
Hur långa stigbyglar brukar ni rida på??

Nu försökte jag skriva något lite längre inlägg som ni kanske har märkt hihih :P Tycker att det är tråkigt med mina korta små bildfria inlägg hahah! Och det vare kul om någon kommenterade någon gång då och då. Och glöm inte att jag gärna gör länkbyten ;)

Är med och tävlar :)


Ny design snart??

Eller vad tycker ni? För själv har jag tröttnat på den här nu :/ Ska ta lite nya foton och sen fixa en ny design själv tror jag :) Eller så får jag be någon göra det. Vaknade tidigt idag xD Ska tll stan med Mamma nu :)
Kommentera gärna vad ni tycker ;) Ny design eller inte??

Nytt utseende :o

Vad roligt att blogg.se har ett nytt utseende nu. Det är mycket finare och lättare att fatta, tycker jag i alla fall. Nu testar jag att göra ett snabbinlägg :P Det verkar fungera så natti natti!

Mycket ridning blirre nu!

Hej! Förlåt att jag inte har bloggat på en dag nu men inte orkat och inte haft tid och så har jag inte haft internet fram tills kl. 16.00 idag. Men iallafall så har jag ridit idag, red ju Desperado som sagt. Han var super duper fin! Men ändå lite busig och unghästig men jag gillar det, bara lite kul när hästar blir busiga då får jag med lust att bara busa hahah! När vi skulle galoppera så tänkte jag bara fram i snabb bus galopp hihihi :P Och så blev det har fick sådan fart att han sprang om alla hästarna! Underbar häst! :D <3

Min lillasyster ska inte rida mer, säger inte varför för hon kanske inte vill att jag ska skriva det här men det var iaf en bra anlednig/problem som hon har försökt få bort på 1,5 år men nu så tar hon en paus från ridningen. Och vi köpte ett sådant grej att man köper 8 ridlektioner mycket billigare alltså och nu har vi 5 kvar så jag får nästa rida varje dag innan jag ska hem. Så jag ska rida imorgon med, då ska jag ha en häst som heter Paradisso största hästen i stallet heheh! Men det kommer nog gå bra! Min lillasyster red han förförra gången och hon var jätte nöjd. 

På fredag åker jag till min mammas släkt. Ska åka tåg i 4 timmar och ska vara där över helgen så då kommer det inte bli något bloggande. Inget facebook eller något, inget internet enklare sagt. Men sen när jag är tillbaka så komme rjag blogga som vanligt. Skriver kanske något tidsinställt till helgen :)  Det ahr varit en underbar dag idag! Precis som alla andra dagar då jag är i stallet och rider. Blir så himla glad av det! :D
Sov gott och hörs imorgon! 
Ps! det var över 30 grader i skuggan idag! :S 

Godnatt

Min vovve ser riktigt fin ut nu! Inga tovor alls! Kan kanppt fatta det. Innan var det bara en massa ihop rullade hårbollar och nu är det riktigt FIN päls. Och nu kanske ni tror att vi inte har skött om hans päls ordenkligt men det har vi. Mamma borstar han 3 gånger i veckan och varje gång 1-2 timmar. Men nu ÄR han RIKTIGT fin! <3 Har ingen bild nu men kan kanske fixa dte och lägga upp på bloggen när jag kommer hem. Men snart ska jag sova så hörs imorgon :)

Riktig sommar inte som i Sverige :D

Här är det verkligen riktigt sommar med 35 grader varmt vaaaarje dag! Man kan gå runt i shorts och linne varje dag, från morgon till sen kväll! Riktigt varmt och skönt :)) Inte som hemma i Sverig, regnigt och kallt bara lite varmt då och då :/ 
Är lite solbränd nu :) Hihih :P Saknar det vädret som är i Polen.. Det borde vara sånt väder i Sverige med, då skulle det vara underbart! 


Rajtek ska till frisören! :P

Godmorgon! Idag ska Rajtek till frisören och alltingen klippas eller på en sån där rejäl borstning, och han ska duchas där också :) Det är för att han har så himla mycket tovor över hela kroppen. Mamma borstar han 3 gånger i veckan i 1-2  timmar och det går verkligen inte att få ut tovorna. Så frisören ska kolla hur det ser ut och sen får hon säga vad hon rekomenderar att göra, klippa eller borta/försöka få ut tovorna. Hoppas att han är snäll där, och inte biter frisören eller något hahahha! Det är inte så lätt med hans päls tyvärr. Ska inte göra något speciellt idag. Men imorgon ska jag rida =) Hoppas att det blir kul! Lilla hår-boll!

Lika varmt idag också!

Men det är bara kul! Har faktiskt fått ett svar ang. medryttare igår. Det låter jätte kul. Säger inga detaljer förens jag har varit där och provridit och allt är bestämt. Ska ju rida på onsdag och då ska jag försöka ta lite bilder på Desperado. Men jag kan inte lägga upp dom på bloggen för ens när jag är hemma för jag har inget internet på mobilen här i Polen. Här får ni en bild på min lilla Misia som jag saknar otroligt mycket! <3


Döööör snart! :O

Det är typ 30+ grader i skuggan nu!! Vad kul med sånt väder! Nu vill man bara bada :D Får se om det blir något bad nu i veckan ;) 
Igår förlorade Polen :( Men dom var skkit duktiga ändå :)
Saknar dig Sammy!

Kan typ inte gå i koppel?! :/

Är hemma nu! Har gått ut en runda med hunden. Han kan typ inte gå i koppel. Han drar jätte mycket i kopplet, sen så snurrar han i sig i kopplet. Hahahah! Dumma vuvve! 


Mina inlägg ser så tråkiga ut :/ Typ inga bilder, kort text och så. Men en grej som jag faktiskt inte har tänkt på är att ni inte har sett någon bild på mig. Men jag låvar er, DET KOMMER! Men när jag känner för det, inte nu. Kanske till hösten, alltså september, november om det blir som jag har tänkt mig. Då får ni en bild på mig och min första häst.. Åååååhhh! Längtar så sjukt mycket! Går bara runt och tänker på det hela tiden. Hoppas verkligen att jag får en fin pålle till hösten! 


Är det någon som vill göra länkbyte förresten?

Förlåt..

för att ja inte har bloggat men jag har inte orkat sitta vid daton bara. Men nu kör vi igen, minst 1 inlägg per dag som sakt. Men det brukr ju bli fler inlägg än ett :) Åhhh vad skönt det är här i Polen! Nu ska det vara över 25+grade i 2 veckor!! :o Idag ska det vara 27 (står det på klart.se) ;)  
Inga kommentarer om stan med "föredetta bästisen" :/ Blev lite besviken... Men jaja nu hae man nya vänner hemma i Sverigen som är bäst! :)
Längtar till onsdag!! Ska rida underbara unghingsten Desperado då! :D Åhhh! Jag skulle verkligen vilja köpa honom xD Han passar mig till 100000000! Pigg, MYCKET framåt och det viktigaste.. BUSIG!! <3
Efter min ridlektion ska min barndoms kompis rida :) Han "rider" inte men ibland så rider han. Hahah! Vad konstigt jag skriver, men jag hoppas att ni fattar xD

Hös senare! Nu ska jag gå ut en runda i det finfina vädret!

Jag ♥ Desperado!

Seröst! En sådan häst som han skulle jag kunna köpa!! Han är 6 år, hingst, pigg, unghäst, runt 170cm i mnkh, underbar, snygg, super söt, busig, PIGG en gång till. Det är det jag ÄLSKAR unghästar!! Här i sverige är det typ så, "Ta det lungt det är en unghäst!! ", "Han kan du ju inte rida det är en häst för rutinerade ryttare", och sånt. Men HÄR i Polen är det annulunda. Dom ger alltid en chans! Man får chansen att prova, och det är nog det dom flesta behöver. 

Tänk jag som har ridit lugna, snälla, rutinerade, läromästare, ridskolehästar, ibland någon yngre häst men inte ofta och inte så svåra. Nu rider jag en 6 årig hingst som under halva ridpasset är i luften, ridlärarna säger att han har jätte mycket energi, att han inte är lätt att hantera och rida. Jag ska rida på den ridskolan 4 gånger till innan jag åker hem till Sverige. Och jag ska förmodligen ha Desperado varje gång, för att det är ingen som vill ha han.
Idag skulle jag rida en annan häst stog det i shemat (för ridläraren hade inte ändrat det) och det var redan en annan tjej som trodde att hon skulle rida han men ridläraren sa att hon får ta en annan häst och då sa tjejen "Woo,  vilken tur!". Lät som att hon blev glad när hon hörde att hon fick slippa att rida han.

Men jag ÄLSKAR att rida han!! Jag tycker att det är lite kul när hästar är busiga så att man har något man kan jobba med. Han är PIGG men STOOOOOOOORA bokstäver men på den hästen fick jag känna den kännslan som jag måste känna när jag ska köpa en häst, alltså att vi passar ihop. Jag och Desperado passar verkligen ihop. 

Men hur ska det vara tycker ni? Ska hästarna vara slöa så att man måste driva dom heeeela tiden och bli gänom blöt på 10 min? Eller ska hästarna vara villiga till att jobba, vara framåt, pigga och även lite busiga. Så att man får jobba på sin sits och träna bra istället för att bara driva. 

Idag galopperade vi, hahah vad kul jag och Desperado hade! FULL galopp blev det verkligen det känndes typ som 200 km/h. Hahaa! Jätte kul var det. Och ridläraren sägar att jag rider han bra.

Men NU den grejen jag försöker komma till från början. Ibland så måste man ge chansen för att det ska bli bra och för att man ska bli bra. När jag rider han så känner jag verkligen att jag rider bra, känner mig inte så dålig som i ridskolan i Sverige, med att bara rida lungna äldra hästar och få höra unghästar är svåra, dom är för rutinerade vuxna ryttare, och sånadär grejer. Känns inte som att jag är lika dålig som jag kände mig i ridkolan, rider på 20 åriga rutinerade c-ponnyer, NU rider jag en 6 årig hingst och klarar av han :o
Ne, men kan det vara möjligt en unghäst och en ryttare med två års ridvana? :O 
Det gäller bara att man VILL och får chansen. Som typ icke är möjlit i ridskolan i Sverige. 
Och nu kanske ni tror, "Åhh, men hästen är säkert jätte lungn och snäll, hon säger säkert bara så för att vi ska tro att hon red en busig unghingst" Men jag säger bara att ridläraren säger att han ÄR svår, det är inte bara så att jag red en super duper snäll och lungn 6 åring och sitter häst och säger till er att han är busig och pigg. 

Efter lektionen så frågade jag ridläraren om hon tycker att jag kan köpa en häst nu och i vilken ålder hon tycker att hästen som jag ska köpa ska vara. Vet ni vad hon svarade då? Hon sa att jag kan köpa en 5 åring, och att det jag kan räcker för en sådan häst. Där blev jag nöjd kan man säga! Så om allt går bra och så, så får man leta stallplats åt en unghäst runt november. 
Och vet ni varför jag nu vet att jag kan rida unghästar?? Jo, jag fick chansen! Det pushar up en då tror man att ridläraren tycker att man klarar av en sådan häst så man får skit bra självförtroende och så klarar man av den! 

Åhh, du är underbar Desperado!

Medryttare/skötare finnes!!!

Tänkte skriva det här också. Har skrivit en annons på alvestatorget, hastnet och medryttare.nu. Ni kanske känner någon som sköer medryttare/skötare åt sin häst/hästar i närheten av Vislanda, Alvesta eller Växjö. Anledningen till att jag söker en ny medryttar häst/ponny är för att Macken står ca. 50 km från där jag or och det är för långt, och det fungerar helt enkelt inte att köra 50 km fram och tillbaka en gång i vekcan.
Skriver så som jag skrev i annonserna:

Mitt namn är Marta och jag är 14 år. Jag söker en ponny/häst i närheten av Vislanda, Alvesta eller Växjö som jag kan rida och sköta om. Jag har ridit i över två år, och under åren har jag ridit alla möjliga hästar från pigga unghästar till äldre hästar. Jag skulle helst vilja att hästen står så nära att jag kan cykla till den, då skulle jag kunna sköta om den varje dag. Men om det är en längre sträcka så kan jag rida och sköta om hästen högst 2 gånger i veckan. Jag söker allt från c-ponny till stor häst. 
Skulle gärna kunna hjälpa till med andra stallsysslor och inte bara rida. Jag kan rida i skritt, trav och har galopperat i ca. 2 månader så jag håller på att lära mig kan man säga :) Har hoppa några mindre hinder också. 
Det skulle även gå bra med fler hästar än en. Eller om du kanske söker en skötare/medryttare till din häst bara under sommaren så går det också bra. 
Hör av dig om det låter intressant :)
Min mail: marta.mazij.98@edualvesta.seHellöö

Orkade inte blogga mer igår efter matchen. Men det blev 1-1 i alla fall. Polen har en match kvar på lördag mot Tjecken (stavning) om dom vinner mot Tjecken(stavning) så går dom vidare :DDD Men bra är dom i alla fall va d jag tycker! Ska åka och rida vid 17.00 :) Längtar!! Ska rida min busiaga favorit pålle ;P
Hörs sen! Ha det bra!

Känns bra =)

Nu har jag varit och träffat min gammla klasskompis (eller då var hon min bästis). Vi har inte träffat varandra i över 5 år :o Vi pratade jätte mycket :D Vi ska å och shoppa lite på torsdag i ett köpcentrum med 500 affärer :DD Och imorgon blir det ridning på bästa Desperado!!! Snarta börjar matchen, Polen och Ryssland som spelar idag. Lika kul att kolla varje gång ;P Hoppas Polen vinner :) 
Ha det bra och hörs sen!

Biiiggg fotbolls EM boll :D hihihih!

Länkbyte

Finns det någon som skulle vilja göra ett länkbyte med mig?? :) Skulle vara kul! Om ni vill göra ett länkbyte så kan ni skicka ett mail till min mailadress marta.m.2204@gmail.com eller så kan ni bara skriva det i en kommentar ;)


Godmorgon!

Idag är det 25+ grader i Polen. Rätt skönt :D Ska gå en runda med hunden snart. Han drar i kopplet jätte mycket när man är ute och går med han :/ Så igår köpte vi en "hundgrimma" till han HAHAHAH! Med den drar han ite lika mycket och lyder mer men det är mycket bättre än ett stryphalsband. Men vi köpte ett lite för stort så han kan få av den så vi ska dit och byta den mot en lite mindre ;P Och han drar särskillt mycket när han ser andrar hunder. Han får typ damp xd Börjar skälla, yla och allt möjligt samtidigt. Så man kan knappt hålla kvar honom :/ Men jag hoppas att grimman hjälper. 
Ska som sakt rida imorgon. Det komme rbli jätte kul att få rida Desperado igen :D Känner mig faktiskt mycket bättre på unga och pigga hästar. Då kan man lägga ner all enerig på sin sitts och allt annat istället för att bli genom blöt efter 10 minuters drivning utan att det hjälper, right? Hästen ska ju gilla att bli riden och inte att man måste tvinga dom till det. 
När jag ska köpa häst så SKA det bli en unghäst. Det är så kul att dom är lite busiga och pigga och så. Och dessutom så kan man ju forma hästen lite hur man själv vill och så. Så en 6 åring ska det bli snart, hoppas jag :)

Ska..

..träffa en gammal klasskompis imorgon, det kommer bli kul :D
Sverige förlorar än så länge xD Zlatan gjorde iaf ett mål ;P Imorgon spelar Polen och Ryssland tror jag =) Ska kolla.
Har typ inget att blogga om nu. Tråkigt. Men bjuder på en bild iaf ;))Lilla Rolle, hoppas att du har det bra i det nya hemmet <3

Varit hos frisören

Klippte mig och fixade ögonbrynen. Känns lite bättre nu, hahah! :DHahah! Bild på en sax xd

Så!

Nu är jag hemma hos mormor igen. Köpte ett fodral till min nya pad idag. Det blev ett rött. Väldigt snyggt :)) 
Måste gå till frisören någon dag å klippa håret. Bara lite då längst ut på topparna bara. Det var väldigt länge sen jag gjorde det. Ska nog inte göra något speciellt idag. Hur är det i Sverige?? Är det fint väder?? Idag är det inte så varmt i Polen det är 15 + grader :/
men hoppas att det blir varmare och finar :)
Ha det bra och hörs sen!

Godmorgon :)

Vaknade nyss. Ska gå på stan lite idag. Längtar till ridningen på onsdag =)
Han är så himla fin!


Godnatt

Ska inte gå och lägga mig nu men stänger av datan och kommer inte blogga mer idag. Så godnatt :) Ska nog inte öra något speciellt imorgon, kanske kolla i några afärrer och se om jag hittar någon fin fodral till min nya pad. Det är typ som en data och så finns android market så att man kan ha alla dom roliga spelen och apparna som man kan ha på mobilen med :)
Godnatt!

Kolla vad jag fick! :D

En såndär fin pad :DD
Tack Mamma och Pappa! <3

Länkbyte någon??

Statistiken är inte så hög nu när jag är i Polen och inte bloggar så mycket :/ Men jag ska försöka blogga mer nu. Och jag tänkte att någon kanske ville göra ett länkbyte?? ;)
För då får man ju förmodligen lite mer läsare :) Så om någon vill byta länkar så är det bara att kommentera och skriva din blogg adress och så länkar jag din blogg sen länkar du min :)

Här får ni några bilder på hästarna från ridskolan i Polen:

Det här är Grenadia, henne har jag inte ridit men min mamma red henne en gång på longerings lina =)

Det här är Dumna, henne har jag inte heller ridit men hon är fin :)

Det är Desperado, den fina hingsten som jag red idag, min favorit! :D

Det här är Paradisso, han red min lillasyster idag. Den största men snällaste hästen i stallet, snygg är han också!

Här är Bramin. Riktigt snygg häst, massor med muskler! Mums! Red han förrförra gången, rätt kul att rida :)Så nu har ni fått se lite Polska hästar ;P


Ridit i Polen idag :D

Red i Polen idag, som rubriken säger ;P
Det fattades en häst idag för att en hade svullet ben så ridläraren frågade mig om jag skulle kunna testa rida en 6 årig hingst. För hon sa att han har jätte mycket energi så ingen annan i gruppen skulle klara av han. Jag sa ju ja, jag gillar pigga hästar. Så som jag tycker iaf så rider jag mycket bättre på riktigt oiga hästar än på slöa hästar för då kan jag lägga ner min energi på min sits och allt annat istället för att bara driva. 
Han heter Desperado! Det ser ut som att han är över 170 cm i mnkh. Här får ni en bild på den finna unghästen!

Super snygg är den hästen!

Han kunnde inte stå still längre än 5 sekunder sen börjar han backa, försöka gå fram, slänga med huvudet och vända sig om och försöka bita mina ben hahaha!! 
Han var PIGG!!! Men jag klarade av honom och det känndes riktigt bra! 
Jag ska rida på onsdag igen. Skulle rida en anan häst men ridläraren sa att jag rider han så bra så att jag ska ha han :DD 
Nu är jag nöjd! En sådan häst skulle jag kunna köpa, han vill jobba och är busig xD Hihihihi! Älskar såna hästar!

Rätt gammal ridhjälm ;P

Hemma har jag en 20 årig champion showring deluxe ridhjälm. Jag rider inte i den för att den är ju 20 år och det kan ha varit jätte många som har trillat av med den. Men rätt coolt med en dån gammal hjälm. Ska ha kvar den, komme rinte sälja den :) Har ni några gamla hjälmar eller ridutrustning??
Så här ser den nya modellen av champion showring deluxe ut:


Rubrik?! :o

Heeey!
Hann inte blogga igår. Vi var och beställde nya möbler =)) För mig blev det ett nytt skrivbord för det var inte alls länge sen jag fick nya möbler men mitt skrivbord är i alla fall inte fint så tur att det blir ett nytt nu då! 
Sen var ju första fotbols EM matchen igår med så jag kollade på den. Det var Polen mot Grekland Polen gjorde 1 mål i dom första 3 minuterna XD Men sen så slutade det jämt, men bättre jämt än att förlora ;P

Vet inte riktigt vad jag ska göra idag men kanske åka till någon köpcentrum eller något ;)
Nu någon gång i veckan få vi ringa och boka ridningen med! Yeeeess! Alltid lika kul att rida i Polen, man lär sig jätte mycket på bara en lektion! 

Här får ni en bild på Sammy <3COOOOOL cheeeyy!

I Polen nu :D

Resan var jobbig :/ Det tog mer än ett dygn.. Men nu är jag iaf framme! :) Och idag var det över 25 grader varmt, så det är ju fint väder här! Nu taggar man mer än 3 veckor med massor med roigt! :) Imorgon är det första fotbolls EM matchen! :D Tror att det är Polen och Grekland som spelar. Ska kolla (på tv då). Jag gillar ju inte fotboll men när det är EM så kollar jag på varje match hahah! Rätt kul är det faktiskt XD
Hörs imorgon för jag har internet här så jag kan vara inne när som helst nästan :)
Känns som att jag måste ta lite nya bilder.. men det gör jag nog när jag är tillbaka hemma för jag ar inget internet på mobilen nu så jag kan ej ladda upp dom, eller jag kan ju a korten här och så ladda upp dom sen hemma :)
Godnatt och tack för att ni fortfarande läser även när jag bloggar så dåligt! <3

Inte orkat xD

Har inte orkat blogg igår ;P Och ida ska jag packa och fixa allt inför resan :) Ska ju till Polen imorgon, åker på förmiddagen. Men jag vet inte när jag kommer fram för nu börjar fotbols EM och det är fullt med bilar och folk överallt i Polen och på väg till Polen för det börjar ju redan på fredag. Det som jag gjorde igår ska ni få reda på en annan gång då det inte gick riktigt som jag har tänkt mig. 
Jag hinner inte blogga mer idag. Imorgon kan jag mobil blogga på väg till båten och sen så bloggar jag mer i Polen. För jag ska ha med mig min data. Klarar mig inte utan den i 3 veckor ahah xD Så jag ska blogga under tiden i Polen med :) 
Nu ska jag snabbt iväg en sväng till Klaudia sen bara hem å packa och fixa allt.
Hörs när jag är i Polen! :)

Skulle ju blogga mycket nu :/

Förlåt igen men jag har inte orkat blogga. Det är ju faktiskt mit blogg..
Men jag ska försöka med 1 inlägg per dag i alla fall :)
Igår så var jag hos Klaudia och vi spelade någog spel som heter Helo, tror jag XD Det är ett sånt pangpang spel ;P Älskar såna spel! Och jag är fett grym på det med, NOT! Sen åkte vi med våra pappor som skulle spela tennis och vi spelade lite med. Hahah! Jag med mitt super duper dåliga bollsinne hahah! Ne, med det gick ju inte jätte dåligt kanske därför att Klaudia inte heller har något bra bollsinne, hihih! 

Imorgon är det något jätte kul på G! :D Ska först åka in till stan och köpa en ny säkerhetsväs :) Sen åker jag någonstans för att göra någonting. Men det får ni reda på imorgon när jag vet hur det ska bli säkert ;)
Hoppas att ni har haft en awesome helg å ha det bra!


Saknar Samantha <3 Men jag kommer åka och hälsa på henne ofta!

Bättre nu!

Mår lite bättre nu när ridläraren har sakt att vi få komma och hälsa på :) Kommer sakan hästarna, framför ALLT Flying Samantha men mamam har sagt att vi ska åka dit och hälsa på en gång i månaden, känns bättre att veta det :) 
Verkligen förlåt för mitt jätte dåliga uppdatering men jag har varit lite sådär :/ pga sista gången i ridskolan... Men det känns bättre nu! Så ni ska få en bra uppdatering nu :)
SÅ nu kommer jag bara rida på Macken, kanske några fler gånger i veckan då. Och ja... man får ju hoppas på egen häst snart!
Tycker att det är bra att jag inte lipade iaf! Utan sa hejdå till min älskade Samantha med ett leende på läpparna, så att både jag och hon minns vår tid med glädje! <3
Det känns iaf bättre nu när det är gjort! Och jag hoppas att alla på ridskolan, både alla människorna och hästarna kommer minnas mig bra.

ALVESTA RIDKLUBB IN MY <3 4EVER

Flying Samantha <3

Jag träffade dig för första gången för nästan ett år sedan, sen dess har jag träffat dig minst en gång i veckan..
Idag är det sista gången på Alvesta Ridklubb för mig..
Jag slutar pga olika anledningar...
Kommer så klart sakana alla hästarna och dom flesta människorna där..
Men MEST kommer jag sakna DIG! 
DIG min älskade Flying Samantha!
Vi har kännt varandra rätt i 1 år och nu är det dags att säga Hejdå..
Du var annulunda mot mig.. inte så som mot andra elever, för att du visste att det ÄR vi två för ALLTID! 
Efter att jag klappade dig för första gången så visste jag att DU ÄR DEN HÄSTEN JAG ÄLSKAR, och efter att jag har hoppat upp på dig så visste jag att det inte finns NÅGON annan häst som jag kan lita på lika mycket som på dig. När jag tänker att om några timmar så kommer jag få se dig den sista gången så mår jag illa..
Alla visste var man kunde hitta mig i stallet.. Samanthas box.. det är där jag har spenderat mest tid under hela året i ridskolan..

Du är inte den lättaste hästen priecis men när det är du och jag så är allt hur lätt som helst <3
Du litade på migg till 100% och jag litade på dig till 100%. Tex. en gång låg du ner i din box och jag gick in och satt på huk och klappade dig <3
Du gav mig en tid som jag alldrig kommer att glömma min vita princessa! 

Du är alltid pigg i ridningen och det var det jag älskade i dig! Att du älskade det du gjorde priecis som jag!
Du är inte så som alla andra hästarna utan DU vet att du ÄR BÄTTRE! Du är speciell och det ÄLSKAR jag! Du går med huvudet högre upp än alla andra hästar du kollar ner på dom som om du ville säga "Vågar DU prata med MIG" En sån häst som du kommer jag nog alldrig att träffa igen...Du är en dröm att rida! Dina steg, din personlighet, ditt utseende, ditt colla beteende, DU är underbar min princessa! Min familj vet hur mycket jag älskar dig så om du någon gång var till salu så skulle vi inte tveka en sekund! 

Sedan jag red dig första gången så var mina största drömmar att få galoppera med dig och att du någon vacker dag skulle bli min.
Den ena drömmen gick i uppfyllerse, att galoppera med dig var den bästa uppleversen jag någon sin haft! Dina stora steg och din FART! Det är helt underbart! Som namnet på min blogg så är det priecis med mig.. Jag kommer aldrig att ge upp! Och den ena drömmen gick ju inte i uppfyllerse.. och det SKA den göra för jag kommer inte att ge upp min lilla princessa! Någon dag när du har blivit för gammal för att vara ridskolehäst och när jag blir vuxen så kommer jag att köpa dig, oavsätt din ålder! Då kommer det BARA att vara DU och JAG och ingen annan! Jag låvar dig det min vita princessa...