God natt, tidsinställt!

Hellö!
Nu är jag väl hos min kompis och kollar på x-factor. Förlåt för en rätt dålig updatering idag, men det får tyärr bli så. Vi hörs imorgon! :)
 
That foto alltså! Hahaha!

Lite till svar då :)

Postat av: Lena, http://lenatoday.blogg.se/

Hur kom det sig att du började blogga och hur kom du på ditt blogg namn? :) Från början hade jag en logg om ett spel där jag skrev lite nyheter och så, men sen tröttnade jag och ville blogga om mitt liv och hästar istället och då skapade jag denna bloggen. Namnet kom jag på då för jag var i en period där jag hållde på attövertala mina föräldrar till att köpa egen häst, men nu ser jag dock att jag heller har det som jag har nu (på hästfronten alltså). För jag försökte lura mig själv men nu vet jag sanningen, jag vill bara ha en häst, Samantha <3

 

Postat av: moa, http://moaahlen.blogg.se/

Hej :D Skriver gärna några frågor till dig. 

Tack! :)
har du egen häst? Nej, men jag trivs bra så! :)

Hur många år är du? Jag är 14 :)

Vart bor du? I kronoberg

Har du andra djur? Ja, 2 kaniner och en hund!

Vilken stad bor du i? dedu ;)

Om du rider, vilken ridskola går du på om du inte har egen häst? Rider på alvesta ridskola och så har jag en medryttar häst! :D

Ja det var lite frågor till dig:D <3 Kramizz  Tack för frågorna, kram!

 

Såå nu avslutar vi frågestunden! :) Om en kvart ska jag till stallet så nu måste jag byta om. Sen när jag komemr hem så ska jag duscha och packa med lite grejer och sen ska skjutsar pappa mig till Ajla! ;D Kommer nog bli roligt!! Det ligger två tidsinställda inlägg, ett ploppar ut vid kl.21 och ett imorgon på morgonen :) 


=)

Nu är jag hemma! Denna skolveckan är nu över, najs, najs! Bara helg nu!
Dagens planer är först stallet om nån timme och sen till en kompis och dit kommer fler kompisar och så ska vi kolla på x-factor och så ska vi sova över är :) Roligt, roligt! Imorgon blir det plugga och städa och på söndag ria och sen fira pappa!
 
Nu ska jag äta, hörs! :D

Dag 2 – En person jag vill träffa just nu

Min farmor..
Hon är död..men jag skulle göra allt för att få träffa henne igen. Underbaraste människa finns inte. Hon förstog mig bättre än vad jag själv gör. Var var den starkaste människan jag någonsin har träffat, hon kämpade till sina sista minuter i livet. Hon hade cancer.. lärkarna gav henne besked och sa att om allt går bra så kan hon leva två månader till, vet ni hur länge hon levde? Två år. Hon hade en så stark vilja! Men jag är glad att hon dog när hon sov, när hon inte hade ont. Saknaden kommer aldrig bli mindre, saknar henne lika mycket varje dag. Men jag vet att hon har det bra nu. Hon är i himlen och har inte ont längre. När hon levde var hon en levade ängel ♥
Vi kommer träffas någon gång i himlen ♥
 
 

2012-11-30

Awsome statistik igår!
Tack för att ni kikar in och läser och tack så mycket för alla fina kommentarer! Idag är statistiken också jätte bra för att inte ens vara kl.8 på morgonen. Denna veckan gick väldigt snabbt! Så nu är det fredag och sen helg igen! :D
Idag hade jag tänkt följa med Emma till stallet efter skolan. För denna veckan så hann jag aldrig följa emd för det var så mycket plugg. Så jag satt och pluggade varje dag ju. 
 
Det ligger ett tidinställt inlägg som komemr upp vid kl.12. Annars så hörs vi efter skolan. Hoppas att ni får en rolig fredag! :D
 
Du betyder så mycket, fina du! ♥

lite svar då =)

Här kommer då svaren på frågestunden. Tacck så mycket för alla frågor och this or that! Gör som vanligt, frågor i fet text, svaren normal och på this or that så gör jag det jag väljer i fet text. Super fina bloggar har ni allihopa! :D


Postat av: Nette, http://stallflickornas.blogg.se/

När började du rida? När jag var 11, alltså för 3 år sen :)
Vilken färg på hästar tycker du är finast? Vit och fux, men alla andra är också jätte fina!
This or That: 
Snabb häst/långsam häst 
Fux/skäck 
Hoppnig/dressyr 
Rida i paddock/rida i ridhus 
Vojlock/schabrak

 

* Vad är ditt motto? Follow your dreams, believe in your self and never say never!
* Favorit märke inom hästvärlden? Mountain horse!! Super fina grejer!
* Favorit klädaffär? h&m har fina "basic" grejer men inget slår new yourkers kläder! Super coola! Och dessutom gillar jag inredningen i butikerna!
* Vad skulle du gör om du fick 1 miljon? Först så hade jag köpt Samantha, sen hade jag gett ala i familjen 10 000 kr och så hade vi åkt till stan och shoppat loss, hahah! Och resten hade jag nog sparat.
* Favorit häst ras? Arabisk fullblod ♥

 

Postat av: Märta, http://hhaasstt.blogg.se/

Jättefinblogg!  Tack, detsamma! :D

Vad är dina framtidsdrömmar? Den frågan.. Jag ställer så höga krav på mig själv när det gäller utbildning så det jag känner att jag "måste" göra är att få en bra utbildning men om jag bara hade följt mina drömmar så hade jag avlat bott på en stor hästgård tillsammans med min man (hahah, låter lite cp) och ett eller två barn. Jag hade haft ett mordent och fint inacoderings stall med boxar som jag användeer när jag tar emot unghästar för in och till ridning. Dessutom så hade jag haft 2 egna tävlings hästar som jag skulle tävla med i hoppning. Ja, det är min dröm.. men vi får se hur det blir. 
Vad är din favoritgren i ridningen? Hoppning! :D
Vad satsar du på inom hästsporten/ Vad har du för mål inom hästsporten? Såna långsiktiga mål är unghäst SM i hoppning, hahah drömmer bort mig lite.. Men om några år så är det att hoppa LA :)
Om du hade fått 3 önskninar vad hade du önskat dej? 1. Få Samantha 2. Våga säga att "Jag gillar dig" till en person..  3. Att mina framtids drömmar blir sanna
Vilka bloggar följer du dagligen? Den frågan komemr upp på varje frågestund och jag har aldrig orkat skriva alla bloggarna jag följer, men nu känner jag att jag måst göra det så jag följer dom här bloggarna: http://alicelindroth.blogg.se/ 

http://dressyrmupparna.se/

http://henrikbarry.se/

http://isabellarosens.blogg.se/

http://linnolsson.se/

http://malinottenback.blogg.se/

http://nellieberntsson.se/

http://www.ponnysanning.se/

http://pownieskvaller.blogg.se/

http://similar.blogg.se/

http://ponnysmurfarnas.se/

http://emelieoalexandra.blogg.se/

http://isabellanilsson.se/

http://noway.blogg.se/

http://silentvoices.blogg.se/

http://www.nattstad.se/myekb%C3%A4ck

Det var nog dom flesta, sen är det massor med andra bloggar som jag kikar in på lite då och då :)

5 saker bloggläsarna inte visste om dej?  

1. Jag älskar motorcyklar! Min pappa har alltid haft en/fler sen jag var ett liten så jag har åkt med han sen jag var ett litet barn. Framför allt älskar jag "cross" motorcyklar, vet inte om det heter så men det är väl såna teräng motorcyklar? :P Fyrhjulningar är också as kul att köra!

2. Jag sover alltid med två kuddar på varandra.

3. Jag är väldigt nervös för muntliga redovisningar inför klassen, och på tisdag ska jag redovisa svenskan, engelskan och SO-n jag komemr nog dö.. hahah! 

4. Jag pratar väldigt lite innan jag lär känna någon bra. När jag bytte skolan så pratade jag inte alls mycket med mina nya kompisar och nu är jag en av dom som pratar mest.

5. Den här frågan var lite jobbig, hahah! Lite svårt att komma på sånt tycker jag!

 

Vad vill du bli "när du blir stor? Kopierar svaret från den frågan som är lite högre upp: Den frågan.. Jag ställer så höga krav på mig själv när det gäller utbildning så det jag känner att jag "måste" göra är att få en bra utbildning men om jag bara hade följt mina drömmar så hade jag avlat bott på en stor hästgård tillsammans med min man (hahah, låter lite cp) och ett eller två barn. Jag hade haft ett mordent och fint inacoderings stall med boxar som jag användeer när jag tar emot unghästar för in och till ridning. Dessutom så hade jag haft 2 egna tävlings hästar som jag skulle tävla med i hoppning. Ja, det är min dröm.. men vi får se hur det blir. 
Nellie berntsson/Linn olsson 
Vad tycker du om min blogg? Jag älskar din design! Särskillt headern! Du har mycket fina bilder på din blogg och updaterar bra med läsvärda inlägg! En bra blogg helt enkelt!

 

Postat av: Mode, skönhet & Skvaller!, http://maayw.blogg.se/

Sv: Tack, detsamma!  Tack! :)

*När började du blogga? Jag började bloggar för lite mer än ett årsen, då hade jag två olika bloggar om ett spel och sen i maj så startade jag denna bloggen och här kommer jag stanna!
*Varför började du blogga? Som sagt, började blogga om ett spel, typ en nyhets blogg om det spelet (howrse, lite töntigt jag vet, haha!) och sen tröttnade jag på att bara blogga om det så jag skapade denna bloggen med tanke att det skulle bli en hästblogg och här trivs jag! :)
*Vilken är din favorit klädesaffär? New yorker, coola kläder!
*Favorit färg? lila, röd, orange och brun
*Dator eller mobil? mobil :)
*Din högsta dröm? Att min framtidsdröm uppfylls!
*Vilket land vill du helst åka till? egypten eller afrika :) Coola länder med annurlunda natur!
*Kan du spela något instrument eller skulle du vilja? Där kom du till den lite kännsliga punkten, haha! Jag kan inte spela någonting, fast än vi har lärt oss på musiken i skolan, är så dålig på det, tyvärr. Men jag sulle gärna vilja kunna spela piano och trummor!

Kram! Kram :)

 

Frågestund/This or that (att kommentera) 
Godis/Glass 
Ingen vän och miljonär/Hundra Sanna vänner och inga pengar 

 

Postat av: JULIA, http://pixmix.blogg.se/

Håller du på med något annat än ridning? Typ ett instrument eller en annan sport?  Nej, ridning är det som gäller och kommer nog vara det livet ut! :)
Vilken sorts musik lyssnar du på? Lyssnar inte på musik så ofta, och om jag gör det så är det väldigt olika. Men favo låtarna just nu är Keshas Die young och Rihannas- Diamonds
Bästa och sämsta ämnet i skolan? Svenska och NO är no det bästa och Engelska det sämsta

 

Postat av: WhoIsThis, http://whoisthis.myshowroom.se/

oj... kan bara komma på en fråga. Vad tycker du om min blogg? Ris o ros ;D Fin blogg med bra update! :)

 

Vad tycker du om Eric Saade? Har faktiskt aldrig tänkt på det. Har inget emot han men gillar han inte särskillt mycket heller :)
Tycker du om Twilight filmerna? Nja, vad kan jag säga har bara sett den första och efter den första så hade jag ingen "Vill se nästa" vilja så jag gillr nog dom inte så mycket :)Tack för alla frågorna! 


Klickat hem skor ;)

Det blev lite mysslyckat i stan idag. Gick runt på alla möjliga sko affärer i 2 timmar men hittade inga som jag ville ha. Jag har väldigt svårt att köpa vinter/höst skor, då finns det inga converse att välja på och då blir det plösligt väldigt svårt. Men i den sista affären hittade jag exakt såna skor som jag ville ha, varma, snygga, stilrena men ändå coola. Testade dom men då så hade som såklart den sista 36:an och det var ju klart också dom skorna som stog framme så att alla kunde testa och så, så dom var lite sändriga, men mamma beställde dom på nätet istället :) Så dom bör komma på måndag eller tisdag :) Jätte fina är dom! Och sjukt sköna också! Dom är verkligen i min stil. Kan inte ha vilka som helst skor när man bor i sina skor i typ mer än 6 timmar per dag, för vi har skor hela tiden i skolan. Men snart är dom i alla fall på väg hem till mig och det är ju roligt :D
 
Hann tyvärr inte köpa några kläder men mamma klickade också hem en fin tröja till mig :)
Tack så mycekt för alla kommentarerna idag, ska ta och läsa genom dom nu och svara på frågestunden. Så vi hörs om en stund! 

Stan snart! :)

Snart ska jag till stan! Det var så längesen jag bara var i stan och gick runt och i affärerna. Så det ska bli kul! Ska köpa nya skor, och så blir det säkert något mer med, ni vet, jag fick min månads peng och då måste det bara bli något ;) Är sugen på någon ny tröja, långarmad helst. Vi får se :) 
 
Svaren på frågestunden kommer nog ikväll, hoppas på lite till frågor :)
 
Hörs sen!

Dag 1 – En bild på mig + 10 fakta om mig

 • Jag måste ha min mobil vid mig hela tiden, annars känns det inte säkert. Alltingen ska den vara i byxfickan, väska (om jag är i skolan) elelr så ska den ligga någonstans nära min när jag är hemma.
 • Glömmer alltid att vattna mina blommor, vattnar dom en gång i veckan, när jag städer, haha! Tur att mamma gör det ibland med ;)
 • Jag kan äta frukost tidigast en timme efter att jag har vaknat.
 • Jag har mycket bättre självförtroende nu än vad jag hae i 7:an. Fast det verkar vara så med många.
 • Jag är livrädd för getingar, humlor, bål getingar och allt anant flygande som är svart och gult randigt. 
 • Har aldrig kvar min månadspeng länge, ni vet, så fort man är i en affär så är det massor med saker som man bara MÅSTE köpa, haha! 
 • Jag har ingen bästa vän utan har flera riktigt, riktigt bra vänner.
 • Har inte kontakt med någon från min förra skola, lite synd är det ju men så är det tyvärr..
 • Jag känner mig säkrare när jag sitter på hästryggen än i hanteringen.
 • Jag har ingen seriös bild på mig alltingen är den sönder redigerad som denna som ni får här nere eller så är jag verkligen oseriös, hahah ! 

 
 
 
 

2012-11-29

Godmorgon!
Snart ska jag till skolan som vanligt ju. Sen på eftermiddan ska jag till stan oh köpa nya skor. Får se vilka det nblir :) Men det ska snöa till helgen så det är bra med lite varmare än dom jag har nu (coneverse). 
 
Har inte så många blogg ideer så jag kör en lista:
 
Dag 1 – En bild på mig + 10 fakta om mig.
Dag 2 – En person jag vill träffa just nu.
Dag 3 – Min favorit årstid och varför.
Dag 4 – Mina mål/drömmar/önskningar.
Dag 5 – Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu.
Dag 6 – Typ av killar jag faller för.
Dag 7 – Vad jag skulle göra om jag fick 1 miljon.
Dag 8 – En dålig vana jag önskar att jag inte hade.
Dag 9 – Bild på mig och min bästa vän.
Dag 10 – En bild på mig idag och vad jag hade på mig.
Dag 11 – Någonting jag oroar mig för.
Dag 12 – En bild på ett ställe jag vart på.
Dag 13 – Mitt drömbröllop.
Dag 14 – En bild på mig själv för ett år sen.
Dag 15 – Någonting jag ångrar.
Dag 16 – Innehållet i min väska.
Dag 17 – En person jag vill byta liv med för en dag och varför.
Dag 18 – Vad jag åt idag.
Dag 19 – En bild på det jag köpte senast.
Dag 20 – Min favoritfilm.
Dag 21 – En bild på mig själv som är tagen utav någon annan.
Dag 22 – Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln.
Dag 23 – En låt som får mig att gråta.
Dag 24 – Mitt favoritprogram och varför.
Dag 25 – Min favorithögtid

God natt ♥

God natt! ♥ Går och lägger mig lite tidigare idag. För ajg är völdigt trött nu, och har varit det dom senaste dagarna. För varje kväll tänke rjag typ "Eee, orkar inte lägga mig nu, kan lägga mig tidigare imorgon istället" och nästa dag är det samma sak. Så ajg har typ lagt mig vid kl.23 nu, jag vet att dte inte är såå sent emn jag går ändå upp kvart i sju, för jag måste ha mycket tid på min inna skolan. Så ja, lite onödigt e det kanske men sån är jag, hahah!
 
Ett konstigt inlägg belv det, god natt på er! :)
 
Kålla på min lilla älskling, hån e sååå sööött och gållig! x) 

Frågestund, this or that

 
Nu kör vi frågestund och this or that!
Fråga vad ni vill och hur många frågor ni vill, jag svarar på alla! Ni akn också fråga mig this or that ;) tex. converse/andra skor, hoppning/ressyr, läromästare/unghäst, ful men snäll/ snygg men kaxig. Fråga vad ni vill! :) 
Ps! Glöm inte att jag ALLTID länkar dom som ahr ställt frågorna, om man nu har en blogg :)
Svar kommer när det har kommit in lite frågor! Då komem rlänkningar också!
 
FRÅGA PÅ NU!!
 
 

Jag är tillbaka redan nu, hahah! x)

Trr ni att jag akn låta bil att blogga? Nej, hahah! Gjorde mycket läxor, övade till hemkungskapsprovet, gjore klart 5 min talet, kollade på film, fixade ögonbrynen lite, och nu sitter jag här med ansikts mask, hahah! Hann emd rätt mycket ju! Och nu när jag är klar me allt, läst alla bloggar också då kommer ju frågan "Vad ska jag göra nu?". Resultatet av den frågan var att jag loggade in här och började skriva detta inlägget. Ehh, tar ingen paus. Utan försöker få en bättre statistik istället. Bättre val, va? ;) Kommer en frågestund snart, då hoppas jag på många frågor! :) 
 
I'm back, with my smile x)
 

Bilder till fem min talet


Dålig statistik

Statistiken ahr varit så himla dålig dom senaste dagarna, verkligen dålig.. Har ingen lust att blogga nu heller, tror att jag tar någon/några dagars paus nu. Mycket me skolan nu och bloggen tar tid, och dessuutom så är som sagt statistiken riktigt dålig.. Men jag åter komme rmed ny blogglust och nya ideer. 

Hörs!

2012-11-28

Godmorgon!
Idag är det hälsko dag i skolan då :/ Verkar inte så roligt, men jag får ju se, det kanske är jätte roligt..
Eftermiddans planer vet ni ju redan, plugga, plugga och plugga! Kul? Neee.. Men det måste göras och det kommer nog bli skönt att ha allt gjort sen. Min datalaggar sönder nu typ så vi hörs sen, det går typ knappt att skriva.
 
 

Love life ♥

Jag är så nöjd med mitt liv nu! Allt har ornat sig så snabbt efter att Svea har åkt, nya rutiner, nytt liv! Allvarligt talat så vet jag inte hur jag hade klarat skolan nu om jag hade haft Svea, det är tight med tid nu, och nu rider jag ändå inte så mycket, när jag hae Svea så var jag ju "tvungen" att vara i stallet varje dag. Nu är det ju den där "slutklämmen" i åttan, betyg ska sättas, srbeten ska vara klara & redovisas, fortfarande mycket läxor och en massa prov också. Det känns väldigt stressande, så imorgon få det bli en plugg dag får sitta hemma och plugga hela eftermiddan. Och nu dom sista veckorna så går et bort en massa lektioner också, som tex imorgon, då ska vi ha någon "hälso dag" så då har vi inga lektioner alls hela dagen, visst rätt skönt utan lektioner och en slappare dag men man hade ändå behöt dom där lektionerna för att göra klart grejer, men, men, nu är det som det är och så får man göra det hemma istället. 
 
Det är ju väldigt mycket i skolan men det går att fixa. Allt känns så himla rätt nu, verkligen allt. Jag vaknar typ upp med ett smile på facet varje dag, skolan har ändå blivit rolig nu, mycket att göra men mycket vänner också. Snart är terminen slut och då är det bara 1,5 år kvar på denna skolan. det är nog det ända som känns dåligt, då kommer ju frågorna, "Vilket gymnasium ska jag välja?", "Vem ska jag bli i framtiden?", "Vilket gymnasium ska jag välja för att det ska passa in till mitt framtida yrke?", " Vilket gymnasium kommer kompisarna välja?", men det skiter vi i nu! Liver är perfekt som det är nu! Hoppas bara att et fortsätter vara så ett bra tag till! 
 
When life is good smile in your style, this is my style... Hahah, bjuder, god natt på er ;)

Utsikt

Myser i sängen med datan i knät och ett glas neast tea, tända ljus i rummet.. Rätt mysigt för att vara en tisdag ju!Jag hade rätt, det var hoppning idag! :)

Mina ben är ännu mer döda nu. Men det var helt klart värt det. Hade Figo, så mina nya sporrar kom till användning första gången. Vi hae två hinder på en långsida och på Figo hade jag ungefär 4 galoppsprång i mellan. Vi började galoppera över dom när bommarna låg på marken och sen så höjde Pia dom hela tiden tills det blev ca. 50 cm. Så ingen höjdhoppning var det inte idag men det var riktigt kul! Lyckades lägga Figo rätt på alla sprången och han fick en fin och lagom snabb galopp tillslut. Så jag är nöj idag! Nästa gång är det då dressyr och sen markarbete och sen hoppning igen! :)
 
Tänkte åka med Emma till stallet imorgon men jag får hoppa över det, då det verkligen är skit mycket i skolan nu, nu ska det fixas "slutklämmar" på alla arbeten, sen är det massor me läxor och prov också. Hade tänkt vara hemma på torsdag och plugga istället men jag måste till stan och köpa nya skor. Rätt kallt i converse nu. Tror att det blir dom här:
Riktigt coola är dom med den snea ragkedjan! 

Jag drömmer aldrig när jag sover

Hejsan!
Kom nyss hem från skolan. Det var en rolig dag i skolan idag, även om tisagar oftast är tråkiga, men jag är allmänt glad och flummig idag så det kan vara därför. Men en grej var riktigt skrämmande idag, jag dörmmde om en person i natt, jag brukar aldrig drömma, eller jag kommer i alla fall aldrig ihåg drömmarna, men en här gången gjorde jag det och det som var läskigt var att när jag kom till skolan så hade den personen som jag drömde om EXAKT likadana kläder som den hade i min dröm. Det var rätt läskigt faktiskt.. Brukar som sagt aldrig drömma, från hela mitt liv kommer jag ihåg 4 drömmar och 5 med den här. Det är inte mycket det.. börjar nästa undra om dte är något fel på mig? För man brukar väl kunna komma ihåg sina drömmar, i alla fall lite då och då och jag är 14 och har drömt 5 drömmar, normalt? Typ varje gång amn sover öve rme kompisar elelr så, så frågar alla altid varanra vad dom drömde om och mitt svar är alltid "Inget..". Aja, nu skiter vi i det. 
 
Ridning idag juuuu!! :D Som sagt, tror att et är hoppning, det är kul men mina ben är typ döda efter dagen gympalektion, kondition och ben var "temat". Men rätt roligt är det ju att vi gör andra saker än att bara spela fotboll och innebandy. Jag är väldigt taggad inför ridningen, som vanligta typ! Har verkligen saknat alla på ridskolan och själva stämmningen! Nu är mitt liv perfekt! Ridskolan, Samantha, Pentagon, familjen, skolan går bra coh så finns det en speciell person som får mig att vara glad varje dag utan att göra någonting egentligen ♥ Vill att mitt liv ska vara så nu, vill inte ändra något!
 
Love life, and love you ♥

Väntar på Katarina
2012-11-27

Godmorgon!
Sitetr och äter frukost nu, rostad bröd, med ingenting på, haha! Det är gott med inget på, på morgonen :) Ska jag till skolan snart, som vanligt. Sen när jag kommer hem ska jag öva lite på hemkungskaps provet och sen ska jag till ridskolan, som vanlig :) Tror att det är hoppning idag, är inte helt säker så vi får se. Hade varit kul att ha Samantha i hoppningen :D 
 
Ha en bra dag! Vi hörs sen!
 
Tänk om jag får hoppa Sammy idag, om det nu är hoppning idag!

Besöket hos Penta igår ;)

Allt börjae dåligt, det var riktigt, riktigt blåsigt ute. Jag tänkte liksom "FAAAN, hur ska det går? Penta = arab = kännslig! Men, men, det kanske går bra ändå tänkte jag. Det ända som gick bra var att hämta Mandy från hagen. Annars så sket allt sig, hahah!
När Mandy stog inne och Katarina borstae och så. Så gick jag och mamma för att hämta Penta (mammafår följa med för att öppna staketet, Penta är lite rädd för strömmen så det fungerar inte om jag håller i det samtidigt som jag håller i han, och ajg kan ju inte heller öppna helt för det är 3 andra hästar som går med han, ja, nu fattar ni det, haha! :p Men I alla fall, mamma stog vid staketet/ingången medans jag tog mig genom den leriga hagen, fångade Penta och så, vi gick mot grinden mamma öppnar och just då kommer dom andra hästarna, alla andra bara stannar medans en smiter förbi mellan mig&Penta och mamma&strömmen/staketet. Hästen galopperar ju så klart i full fart på deras trägård (tur är ju att dom har staket runt hela gården också så hästarna kommer ingenstans när dom smiter). Jag tänkte ju så här "Jag går in me Penta, binder upp han, och går ut och hämtar den som smet". Men nej, så tänkte inte Penta, jag stog typ i dörr öppningen i stallet och han utanför och då reser han upp "arab svansen" och stegrar, och inte bara ställer sig på bakbenen lite lätt utan verkligen stegrarstegrar. Jag kunde hålla kvar han när han gjorde det men ni vet, jag blev ju lite så där "kallsvettig" när en stor arab blåser upp sig och reser sig med framhovarna från mareken lite sisådär eh..1,5 typ! Så hovarna är typ i samma höjd som mitt huvud. Men,  men, höl i alla fall kvar kan tills han försligt vände sig om och statte igårng i galopp, då kunde jag inte hålla kvar längre, om ni förstår ;) Ja, då stog jag där med två upprörda araber springande runt på gården stallet öppet från båda hållen och Mandy inne och uppbunden, ja vad kunde jag göra? Ringde Marija, hon var hemma så hon kom och fångade dom. 
 
Pentagon var väldigt upprörd hela tiden, han var rädd för typ allt, fick typ panik när jag knäppte upp täcket, vilket han annars inte brukar få. Vi gjorde i ordning dom (Mandy och penta för vi tänkte rida tillsammans då) och gick till paddocken, ja hur gick det där? Penta snurrar runt och typ försöker resa sig (igen) när jag ska hoppa upp, medans Mandy hon försöker inte utan hon stegrar hela tiden typ. Så jag tänkte liksom "Där bryter vi, annars så ligger väl jag eller Katarina på marken sen". Så jag gick in med Penta (gick bara in med Penta först för att sen kunna hjälpa dom med Mandy) och sadlade av och allt och då ser jag mamma komma med Mandy (hon håller henne både i sidostycket och i tyglarna) Katarina kommer efter, vad säger dom? "Jo, Mandy stegrade så mycket och så högt så Katarina kunde inte hålla kvar henne". Vi band upp Mandy och så ledde jag ut Penta i hagen igen. Katarina sadlar av och så slutar det med att jag leder ut en stegrade shettis ut i hagen, hahahah! Ingen lyckad dag, blev det inte men det kan ju inte alltid gå bra! Tror att det var vädret som påverkade det, för det blåste verkligen jätte mycket.
 
Ni är oftast snälla, men ni kan vara riktigt, riktigt busiga också, hahah! 
 
Är rätt trött nu, så ska nog lägga mig lite tidigare idag. Vi hörs imorgon! Förlåt för den dåliga uppdateringen idag!
 

Bilder

Detta är en fin blomma som jag fick av mamma


Och detta är ljusen jag köpte. Köpte såna fyrkantiga i tre färger, orange, röd och vin röd. Och så köpte jag fyra vanliga vita block ljus. Juste, köpte även "hållare" till dom fyrkantiga ljusen.Här får ni en bild på vår nya as coola lampa :-POch till sisst lite bilder på mitt rum, där sitter jag och bloggar varje dag :-)Nu blir det läxor, hörs sen!

Hej

Förlåt för rätt sen update, brukar bli runt kl.15 annars men idag när jag kom hem så åt jag först och sne städade jag mitt rum, så nu ser det mer "normalt" ut. Tog även lite bilder på grejerna från Ikea och på mitt rum ;) Ska lägga upp dom snart. Kvart i fem ska jag börja göra läxorna, sen vid. 18 är det en film som jag alltid (om jag inte är i stallet) kollar på och den är tills kl.19 så sen vid kl.19 då ska jag sätta mig framför datan igen, blogga lite om hur det gick ute hos Penta igår, läsa bloggar och lite sånt. Men nu sitter jag i alla fall i ett mysigt rum med tända ljus. Ska ta och lägga upp bilderna från mobilen nu! Dom komemr om någon minut! :)

2012-11-26

Snabbt godmorgon inlägg!
Försov mig idag, så hinner inite blogga så mycket som jag hade tänkt mig. Men vi hörs sen på eftermiddan vid halv fyra.
Ha en bra dag!
Imorgon är dte ju ridning, undrar vems rygg jag kommer få sitta på, Samantha's? :) Tror att det är hoppning imorgon, vet inte säkert, har inget riktog koll på "shemat" ännu. Men vi får ju se :)

Girl time

Är hemma en liten stund nu. Vi skulle bara tömma bagaget. Förlåt för att ni typ bara får lite "jus nu" update idag men det får vara så nu. Ska till nu vidare till Klaudia! Har saknat henne, det var så länge sen vi träffades så et ska bli super kul! Imorgon komemr det bilder på att jag köpte och så ska jag skriva lite om vad som "hände" hos Penta. Köpte mycket ljus, det är därför jag vill åka till ikea ;) Ljus in my ♥, hahah! 
Behövs lite girl time med Klaudia ibland, det känns som att jag kan berätta allt för henne, även om hon är yngre än mig. 
Hoppas att ni får en lika nice kväll som jag kommer ha med Klaudia!
Hörs sen!
Buse, lilla XD
 

Food time now
På väg to da ikea

Red inte, allt sket sig. Men, men det kan ju inte alltid gå bra. Berättar mer när jag kommer hem.
Hahaha! Bjuder på bilden ;-)


"lite" om Samantha

Har suttit och skrivit lite på fem minuters talet. Ska skriva om Pentagon och Samantha. Började med Samantha, har skrivit "lite" om henne nu. Tog tiden och det tog nästan 2 minuter att säga det.. Undrar bara om tiden räcker till att prata lite om Pentagon också. Hahaha! Ni vet ju hur mycket jag kan skriva om Samantha. Men det är ju ett ganska roligt skolarbete ändå när jag får skriva om min fining! ♥
 

2012-11-25, Önska rubrik!

Godmorgon!
Sitter i sängen med datan i knät, bloggar ooch läser bloggar. Idag ska vi ut till Penta och Mandy och rida. Någonsnans mellan kl.12 och 13 blir det nog :) Ska nog jobba Penta lite mer idag, igår orkade jag inte för mitt huvud mådde inte så bra. Sen på kvällen/eftermiddan blir det Ikea! :) Alltid lika roligt, det finns massor med fina ljus och annat! Sen måste jag göra läxor, elelr inte läxor men jobba lite på alla arbeterna från skolan. Ska nog göra lite av det nu med så att jag inte måste göra allt sen på kvällen. 
 
Har inga blogg ideer alls idag så jag tänkte att ni kanske kunde skriva lite "Rubriker" i en/eller flera kommentarer. Alltså skriva tex. "Den skönaste sadlen jag har ridit i" eller "Varför bloggar jag?" eller vad som helst helt enkelt, så skriver jag ett inlägg med varje rubrik/ämne. 
 
Skulle vara roligt då jag verkligen har noll ideer idag, det här inlägget tog mig 20 min att skriva..
 

Kl. 00.06

God natt! Man är ju uppe rätt länge på helgerna :P Så nu är klockan 00.06
 
Dagens planer är rida Penta, Ikea och läxor. Sov gott!!
 
 

Läxfritt idag

Hej!
Kollade på film med min lillasyster nu så det var anledningen till att jag inte har bloggat. Skulle egentligen gjort läxor idag men jag orkade verkligen inte, det fick bli en läxfri lördag. Sitter hellre nån timme mer med läxorna idag men slipper tänka på det idag. Det är så mycket i skolan nu så jag behöve rnågon dag i veckan som jag inte tänker på skolarbete alls. 
 
Haft inpackning i håret och ansikts mask nu = mysigt :) 

Ska läsa lite bloggar nu. Är lite efter, har typ inte läst dom bloggarna jag följer hela dagen idag så jag har ja, typ 100 olästa inlägg på bloglovin. 
För resten, om ni vill följa min blogg på blogglovin så har ni länken här: http://www.bloglovin.com/blog/3712087/willnevergiveup
 
 

Presentation

Det här inlägget kommer alltid finnas under kategorin Presentation så att alla nya läsare kan kika in och läsa så att dom hänger med!
 
Marta
Mitt namn är Marta. Jag är en tjej född på nästan 15 år. Jag har bloggat här lite mer än ett halv år. Här skriver jag om allt som hör till mitt liv, familjen, kompisar, skolan, och framför allt hästar som har varit en stor del av mitt liv sen jag var 11 år. Jag är en glad tjej som alltid försöker se saker på ett positivt sätt.
Jag tycker om att röra på mig, är ingen person som sitter hemma framför datan i 5 timmar efter skolan. På fritiden så är det stallet och läxor som gäller. Jag rider 3 gånger i veckan. En gång i ridskolan och två gåger i veckan på min medryttar häst, Pentagon (det kommer mer om hästarna längre ner), men jag är i stallet och hjälper till oftare. Jag bor i södra Sverige tillsammans med min mamma, pappa och lillasyster, Katarina. Vi har även två kaniner, Misia och Perelek och en hund Rajtek. 
 
 
Alvesta ridskola, Flying Samantha
Jag rider i Alvesta ridskola en gång i veckan. Jag rider för ridskolechefen, Pia. Vi har hoppning var tredje gång, där i mellan har vi markarbete eller dressyr. Jag brukar oftast rida Flying Samantha. Hon är ett 15 årigt sto, hon är 160 cm i mnkh. Hon är korsning mellan arab och halvblod. Samantha betyder väldigt mycket för mig och har gjort det sen jag träffade henne. För mig är hon den hästen som man bara träffar en gång i sitt liv, den unika hästen som förstår en bättre än va man själv gör. Och hon kommer alltid vara den "bästa" hästen för mig. Hon har ett väldigt unikt temperament, hon är snäll men ändå tuff på samma gång, i ridningen är hon väldigt
stark och pigg. Hon passar mig helt perfekt, efter varje ridpass så vill jag bara explodera av glädje som denna häst sprider. Ja, det finns inga ord för hur mycket hon betyder för mig och för hur glad hon får mig att vara!
Samantha
 
 
Pentagon
Pentagon är min medryttar häst. Jag rider han bara på helgerna då min pappa jobbar så sent på vardagarna så han kan inte skjutsa mig till det stallet där Pentagon står. Stallet han står i är ett jätte mysigt mindre stall med 4 stora hästar och 4 små a-ponnysar. Pentagon är en red arabisk fullblod. Han är 6 år och 157 cm i mnkh. I beteendet är han exakt som en arab, mycket lyhörd. Han är en klok häst med tuff temperament. Pentagon är ingen häst som man bara kan hoppa upp på varje dag och rida i alla gångarter och så som man har tänkt sig, utan vissa dagar kan han vara gudasnäll och lyssna jätte bra på hjälperna och inte bry sig om "läskiga" saker, medans andra dagar så finns det monster över allt i paddocken och en bajshög kan vara anledningen till en fin bockserie och skeningar ;) Man får lära sig läsa av han helt enkelt, hoppa upp och se hur han beteer sig just den dagen för att sedan kunna anpassa ridpasset efter hans humör. Jag har inte ridit han så länge men vi har börjat hitta varandra rätt bra nu.
Pentagon
 
 
Stallet
Dom dagarna som jag inte rider Pentaon eller rider på ridskolan så är jag i stallet. Det stallet där min fd. foderponny (Svea) stog. Det är Emma´s stall. Hon har lärt mig jätte mycket under den tiden när min foderponny stog där. Jag brukar följa med dit för att jag älskar stallmiljön och blir aldrig trött på det vanliga "stalljobbet". Jag kan mocka 15 boxar, sen fylla på ny torv till alla 15 och där efter fylla 30 höpåsar utan att tröttna. Allt som ar med stall och hästar att göra är roligt! När jag är i stallet så brukar jag göra et vanliga, mocka, fodra, fylla på vatten, fylla höpåsar, ta in hästar och borsta och sånt :) 
 

Stuteriet
Jag brukar hjälpa till med lite allt möjligt i ett halvblodsstuteri. Det finns nästan bara unghästar där. Hästarna är hopphästar av toppklass. Jag har lärt mig väldigt mycket där och det gör jag fortfarande. Hela anläggningen är helt awsome, finns nytt ridhus, riktigt stor belyst ute ridbana, massor med fina skogsvägar, och stallet är bara wow! 
 
Ja, det finns väl inte så mycket mer att skriva om mitt liv nu. Om jag skulle komma på något sen så skriver jag bara till det. Men som sagt, detta inlägget kommer alltid finnas i kategorin "Presentation". 
 
 
 
 

Blev bara en film :)

Det belv bara en film. Orkade inte lägga upp dom andra. Nu är det två vita hästar på bilden så det kan ju vara lite svårt att se vilken som är Samantha men jag har en svart tröja på mig och det är ju jag som rider Samantha. Min sists är sämst och i vissa stunder så stuttsar jag jätte mycket i galoppen, men, men, jag har ju aldrig innan lagt upp några rid vidoes så det är nog bättre än inget :)
 
 

Lite ridfilmer på G ;)

SNart kommer det lite ridfilmer :) En från tisdags. Sen några på Svea och sen en på Penta sen typ två veckor sen tror jag :) Så håll utkik!
 

Länkbyte med ponnysmurfarnas.se

Gör ett länkbyte med en av mina favorit bloggar, http://ponnysmurfarnas.se/ 
Dom har mycket läsvärda inlägg, det är en sån blogg som jag klickar in på verje dag och läser varje inlägg noga. Fin design, fina bilder, fina texter och bra uppdatering! Allt som behövs för att det ska bli en bra blogg helt enkelt!
Tycker att ni ska kika in på http://ponnysmurfarnas.se/ och läsa några inlägg så kan ajg lova er att ni kommer kika in dit många gånger till! :)
 
Min dator är lite konstig nu så jag kunde inte "kopiera" deras header, så ni får två bilder lånade från deras blogg istället!
 
Här är Lina och hennes fina ponny Comet!
 
 
Och här är Tova och hennes fd. skötarponny Matilda! 

2012-11-24

Hej!
Hann inte skriva något godmorgon inlägg på morgonen för jag vaknade kl.10.30 coh vi skulle vara ute host Penta och rida kl. 11. Så jag hann inget mer än att äta och byta om. 
 
Det gick bra för Katarina att rida idag. Mandy skötte sig bra (för en gångs skulle, haha!) och lyssnade bra på Katarina. Pentagon skötte sig med kanon. Det belv inget långt pass för han, kanske 30 min, för jag hade fruktansvärt ont i huvudet så ajg orkade inte. Men det gick ju bra! :) Vi åker nog dit imorgon med. Då aknske ajg kan jobba honom mer, så att ahn blie lite trött :P
 
Det komme ren "skritt" film på Penta sen och så ska ajg skriva en pressentation om mig och alla hästarna jag rider och så :) Ska lägga pressentationen i en annan kategori så att man alltid som ny läsare kan kika in och läsa så att man har lite koll på allt :)
 
Vi hörs sen!

Äntligen blev det bra!

Så! Nu är det klart! Äntligen blev jag nöjd och det blev så som jag hade tänkt mig! Skiter i det om den blev för "tjejjig" men nu är den i min stil. Enkelt, snyggt och lila ;) Nu ska det få vara så ett bra tag, ska inte hålla på och ändra det mer ;) 
Har även fixat en sån där liten "namn skyllt" som jag ska lägga upp efter varje inlägg.
Vad tycker ni om allt det nya? :)

Ska nog sova nu! Vi hörs imorgon! 
 
 

Ska nog fixa desigen nu

Nu sitter jag ny duschad i sängen. Klockan är bara 21.34 och det är fredag så jag har inte lust att sova ännu. Har inget annat att göra så jag får ju försöka fixa ihop en ny design med en ny header :) Önska mig lycka till för ajg är inte så bra på det, header kan jag göra men inte designer, koderna och allt det.. Men jag ska göra mitt bästa. Känner att den här "mörka" design stilen som jag har nu passar mig inte så bra. Jag är ju ändå väldigt glad och positiv (oftast) då ska det väl vara något färglatt! Vi får se vad det blir ;)
 
Hörs om en stund!
 
 <3

Hemma

Så nu är jag hemma igen! Var ju som sagt i stallet, fixade allt som vanligt och sen skjutsade Emma hem. Sen kollade jag och mamma på fil och sen gick vi och åt pizza. Katarina är på någon klassfest, lite skönt när hon inte är hemma :) Nu ska jag bara ta det lugnt, läsa bloggar, blogga och kanska fixa lite med designen :)
 

Stallet idag igen! :)

Så skönt med helg nu! Ska med Emma till stallet idag :) Sen ska jag bara ta det lugnt. Imorgon och förmodligen på söndag ska jag rida Pentagon. Måste be pappa filma för jag ska prata om Samantha och Pentagon på 5 minuters talet i skolan. Kom inte på något annat och det är bara en vecka kvar tills vi ska redovisa. 
 
Hade tänkt att ändra designen lite i helgen men det blir nog inte så för jag har massor med arbeten som ska vara klara nästa vecka. SO-redovisning, engelska arbetet, svenska 5 min talet, hemkungskaps prov och franska läxa. Rätt mycket är det! Och den här veckan har jag typ inte kunna komma igång riktigt med något, har typ inte haft några ideer så denna helgen får jag ta och plugga myckeeeet! 
 
Vet inte riktigt när jag komemr hem men innan sju blir det nog för mamma jobbar natt idag. 
 
Hörs!
 
 

2012-11-23

Godmorgon!
Ni får ursäkta den dåliga updateringen igår. Glömde blogga på kvällen och när jag kom på det så orkade jag inte. Snart ska ajg till skolan och sen så följer jag nog med Emma till stallet :) Vi hörs sen! Ha det bra!
 
Hej, jag heter Pentagon, nu är jag glad.
 
Hej igen, jag heter Pentagon och nu är jag ine lika glad längre.
 
 
 

Jävla kakor!

Har nyss kommit hem. Har varit ute och "sålt" (eller försökt sälja) kakor. I ska lämna in beställningslistorna imorgon och jag har sålt 3 burkar. Det var ett måste att alla skulle sälja 8, så mamma och pappa ni har kanske inte lust att köpa 5 paket kakor? :)
 
Nee, men allvarligt! Jag blir såt trött på sånt. Särskillt när det är så som det var idag, folk är hemma man ser att dom sitter och kollar på tv men så ringer man på dörren och dom bara dissar en.. Dess utom så är det tre andra klasser som säljer nu. Så alla har typ redan köpt. Men vad säger klassen när vi ska sälja något? Jo, dom flesta säger "Vi säljer kakor!! Det är så lätt att sälja! Alla vill köpa". Neeej! INGEN vill köpa! 
 
 
Nu ska jag äta och kolla på film, sen måste jag öva på franska redovisningen som jag ska kunna tills imorgon. Så vi hörs lite senare :)

2012-11-22

Hejsan!
Nu är jag i skolan och har arbets pass. Satt vid datan en alv timme innan skolan men jag glömmde att blogga, hahah! Det konstingt för jag var ändå inne och kollade statistiken och kommentarerna. Så nu får ni ett lite senare "godmorgon inlägg". 
 
Jag behöver vekligen er hjälp nu. Vi ska ha ett 5 minuters tal i skola på svenskan. Och jag har ingen aning vad jag ska skriva om. Tänkte prata om arabisk fullblod men det känns ändå inte som att det passar mig helt. Har ni någon idé på vad jag kan prata om? Skulle vara jätte tacksam om ni kom med något tips. Då jag verkligen inte har någon idé. 
 
Kanske Samantha? Fast det känns ändå lite för "djupt" eller så.. Alltså jag får panik! Alla andra är typ redan klara och jag har inte ens börjat. Det ska redovisas v. 49..
 
HJÄLP!! Vad kan jag prata om?!
 

Lilla Svea <3

Här är ett litet filmklipp på Svea när jag är på väg för att ta in henne från hagen. Ganska kort, och min röst är, hahah, CP. Men ni kan ju kolla ifall ni vill se hur hon skakade med huvudet, hihihih ♥ Har nyss lärt mig lägga in filmer på blogen från mobilen. Så nu komemr det komma upp lite filmer då och då :) Ska kanske låna mammas mobil idag för hon har en film när jag red Samantha igår så den filmen komme rkanske upp sen!
 
Åå, det var längesen, typ en månad sen, jag saknar henne sjukt mycket! Men det bler bäst så för både mig och henne. Men hon kommer alltid vara "min" Svea! ♥
 

Ny design& heder på G, woop woop!

Kom hem från stallet vid kl.6. Har verkligen saknat alla dom där rutinerna! Pratade med Emma typ hela tiden, hahah! Det är ju faktskt rätt mycket som har hät på typ nästan tre veckor. Mockade, fyllde på vatten, packade påsar för två dagar, la in kraftfodret, och tog in några hästar. Fick till och med ta in hennes 1 åring, det belv jag väldigt förvånad över då det har följt med andra tjejer till stallet som har haft sina hästar i stallet och dom fick inte ta in 1 åringarna, knappt 3 åringarna :)
 
Ny design och header är på G. Dock gör jag inte den själv den här gågen då jag verkligen är väderlös på det och kan typ bara ändra färg. Så den här gången är det http://alicelindroth.blogg.se/ som hjälper/gör det åt mig :) Tusen tack! 
 
Vi hörs om en stund!

På väg till stallet

Bara om någon undrade XD

Stallet snart

Det känns så skönt att skriva det igen! "stallet snart", "stallet snart", hahah! Vet inte när jag kommer hem. Men om  allt är så som det var innan Svea åkte tillbaka så har Emmas hästar vilodag på onsdag så då brukar hon bara fixa allt snabbt och sen åka hem, så om det är så fortfarande så kommer jag nog hem vid. kl. 6. 
 
Ha en bra eftermidda!
 
"stall bilden" igen! Hahah! XD

2012-11-21

Godmorgon!
Ska till skolan snart, inget speciellt händer idag, baa en vanlig onsdag. Sen på eftermiddagen ska jag som sagt följa med Emma till stallet. Kommer bli roligt! Ska försöka lägga upp lite bilder från igår när jag kommer hem från skolan. 

Ha en bra dag!
 
Har saknat alla rutinerna, så det ska bli kul att göra allt igen! :)

Riskakor, thé & godis

Har suttit i sängen med datorn i knät och ätit riskakor, godis och druckit thé hela kvällen. Rätt okej kväll för att vara en tisdag. Är väldigt trött nu, har typ träningsvärk i benen, inte så skönt.. Imorgon ska jag åka med Emma till stallet på eftermiddan. Det var så länge sen jag va där, men det var ju för att mamma var i Polen och jag var "tvungen" att passa min lillasyster typ varje dag. Så det ska bli jätte kul att följa med dit imorgon. Annars så har jag inga andra planer. 

God natt! Nu ska jag sova, kommer nog somna med ett leende på läpparna ♥ 
 
Ps! Bilder och kanske film från ridlektionen kommer imorgon!
 

Är med och tävlar

 
Jag tävlar på www.nellieberntsson.se för att vinna hela min önskelista hos www.horze.se

Together forever, whatever happens ♥

Min lektion slutade för mer än 1 och en halv timme sen, och jag kan fortfarande inte sluta att le. Kan ni lista ut vilken häst jag red? ;) 
 
Samantha såklart!
 
Nu är jag bara ännu säkrare på att jag inte vill ha egen häst. Det finns bara en häst för mig, Flying Samantha. 
 
Vi hade markarbete idag. Mycket arbetstrav på volter och sen det som vara roligast, galopp bommar på C volten.  Alltså jag vet inte hur jag ska skriva det.. Jag skrattade och hade glädje tårar i ögonen hela tiden. Pia, ridläraren, sa att dom stora hästarna skulle ha 3-4 galopp språng mellan bommarna, vet ni hur många  vi hade? 
Vi hade två, det gick 250 km/h men det var verkligen länge sen jag hade så kul! Kunde inte låta bli att skratta! och till slut började Pia (ridläraren) också skratta, hahah! Jag har ALDRIG älskat någon häst så mycket som jag älskar Samantha, inte ens hälften. Förstår ni den kännslan när du står med en "i ordning gjord" häst i en öppen box och väntar på att ridhusdörren ska öppnas och att ridläraren kommer och säger att ni får gå in, du klappar "din" häst och hästen slappnar av hel och går ett steg närmare dig, eller den kännslan när du rider förbi speglarna i ridhuset och hästen kollar på dig VARJE gång, eller den känslan när du nyss har hoppat av, står brevid hästen, väntar på att en ryttare som ska rida den hästen nästa lektion ska komma, och hästen vänder på huvudet mot dig och kollar dig RAKT in i DINA ögon, alltså jag belv helt kallsvettig. Det är såna kännslor/grejer som får dig att förstå att JUST den hästen älskar JUST dig! ♥
 
Vet verkligen inte hur jag ska skriva det så att ni förstår, på ett enkelt sätt kanske, Flying Samantha är mitt livs stora kärlek som ALDRIG kommer gå över/försvinna. Jag kommer förmodligen ha möjlighet att skaffa egen häst nästa sommar, mina föräldrar kommer nog "erbjuda" mig det, men vet ni vad? Jag kommer tacka nej. Det spelar ingen roll om jag rider 1 gång i veckan eller en gång i månaden, bara jag får träffa och rida min älskling ♥
 
Together forever, whatever happens ♥

Lektion idag :)

Bitestet, eller hur stavas det, beetestet kanske? Aja, det gick rätt okej. Det var inte på tid utan typ nivåer. Jag kom till 6,3 sen orkade jag inte mer. Men jag är rätt nöjd i alla fall, för dte var typ 10 minuter, så jag har kommit över mitt mål. 
 
Sen är det ju ridlektion i Alvesta. Rätt taggad! :D Är så nyfiken på vilke häst jag kommer få! Så klart vill jag rida Samantha men jag kanske inte kan rida henne varje gång och då skulle jag vilja rida Cardinal, Winnie eller varför inte Hi-Jack. Han har så stora och steg och är lagom pigg. Vi får ju se vilken häst det blir ;)
 
Cattade lite med Sveas ägare idag. Frågade hur det är med Svea och om hon har hittat en annan fodervärd/köpare till henne. Och Svea mår bra! Karin (ägaren) har inte börjat leta någon till henne ännu, så hon får bara ta det lugnt nu :) Och det är ju bra!
 
Saknar henne så det gör ont, min fina surtant! ♥

På väg till skolan :-P

Ha en bra dag!!


2012-11-20

Godmorgon!
Idag var statistiken inte lika bra, heheh. Men ändå bra för kl. typ nästa 8 på morgonen. 
 
Ska till skolan snart, bitest på gympan, önska mig lycka till! Sen när ajg komme rhem så måste jag no försöka sälja lite av kakor (som vi säljer för att få ihop pengar till klassresan) och sen är det ju ridning i Alvesta :) 
 
Nu måste ajg packa ne rlite gympa kläder, eller ja, mjukisbyxor och en tröja/linne ;)
 
Ha det bra!
 
Vilka kreativa bilder mamma tar x)

Wiiiiiihoooooo!

Statistiken är helt grym! Har aldrig varit så bra och ajg har heller aldrig äns tänk att den skulle kunna bli så bra! tack dressyrmupparna.se. Och tur var ju att jag skickade den där kommentaren :)
 
Bitest imorgon, får jag över 8 min så blir jag nöjd. Men helst vill jag få över 10 min. Sen är det ju faktiskt lektion i Alvesta på eftermiddan. En vecka gick ju snabbt, det känns som att det var typ 3 dagar sen jag red där. Undrar vilken häst jag komemr få? :) Hoppas ju såklart på Samantha ♥ Annars så hade det varit kul att rida Winnie faktiskt. Den lilla surtanten, hahah! Nee, emn hon är faktiskt rätt okej att rida. Hon går så fint i form hela tiden, dock är hon rätt stutsik att sitta ner på. Så jag rider hellre lätt på henne. Och så skulle jag vilja testa om jag klarar av att göra i ordning henne. Om ni inte vet hur hon är så kan jag bara säga att jag aldrig har sätt en sån galen häst, sparkas med typ alla fyra samtidigt, bits och försöker knuffa in en i väggen. Men innan jag slutade rida där i våras så kunde ajg faktiskt klara av den tanten. Det hade varit kul att få sitta på Cardinals rygg också, en gammal (24år) d-ponny som har flera SM guld i bagaget. Han har en hel del kvar av tävlingsponny temperamenget, pigg är han kan man säga ;) 
 
Annars typ inga andra planer imorgon. Ta det lugnt efter skolan, innan ridningen, kanske göra lite av Engelska arbetet eller försöka komma på vad jag ska prata om på 5 minuters talet. Usch! Hatar sånt! Redovis grejer munkligt inför klassen är bland det värsta jag vet och nu ska jag så där och babbla i 5 minuter, kul? Nej! Vi har 2 veckor till på oss och jag vet inte ens vad jag ska prata om. 
En till grej ang. skolan, fick ett C i läsförståelse i engeöslan idag. Jag som tyckte att engelskan gick så dåligt, det kanske går bättre än vad jag tror. 
 
Nu fick ni ett inlägg om allt och inget typ, heheh, det får ni leva med! Vi hörs imorgon! Sov gott goa läsare! 
 
 
Följ min blogg via bloglovin? Klicka här: http://www.bloglovin.com/blog/3712087/willnevergiveup
 

Lite bilder på Penta
Hiss & Diss

Här kan ni följa min blogg via bloglovin: http://www.bloglovin.com/blog/3712087/willnevergiveup
free glitter text and family website at FamilyLobby.com
Dagens hiss går till att vi har en läx fri vecka denna veckan. Inte helt läx fritt kommer det inte att bli då vi har massor med arbeten som ska vara klara nästa vecka så jag komme rfå göra en hel del hemma ändå, men inte ens hälften så mycket som vanligt. 
 
Och en till hiss går till att rida med (short) chaps. Innan red jag i bara strumpor för det mesta och nu kan jag typ inte tänka mig att rida utan chaps, dock är mina ganska fula så jag gillar dom inte så mycket men dom är otroligt skönta coh sitter jätte bra!
 
 
free glitter text and family website at FamilyLobby.com
Dagens diss går till folk som vill sälja sina hästar och lägger upp dom i en annons med rubriker så som "Tävlingsmaskin". "Är ni helt dumma?" är det första jag tänker. Hur kan man bara beskriva sin häst som en tävlingsmaskin när man ska sälja den. Då är ju frågon hur har ni behandlat hästen? Som en tävlingsmaskin säkert. 
Det är hästar, levande varelser. Och inte bara vårt tävlingsredskap/maskin. Jag skulle aldrig ensk klicka in på en annons med rubrik "Tävlingsmaskin", även om jag skulle leta efter en tävlingshäst. 

Nu fattar jag ;)

Kikade in på dressyrmupparna.se och vet ni vd jag hittar? Det här: http://dressyrmupparna.se/ratt-svar-11/36452
Gissa om jag blev glad? Ja!! :D 
Tänk att en länk till min lilla blogg står i ett inlägg på en av Sveriges största bloggar! Rätt awsome känsla! Tack och en gång till tack dressyrmupparna!! 
 
Allt va som vanligt i skolan. Typ inget annurlunda händer, alla dagar ser u som dom brukar göra, hahah! Eftermiddagarna ser typ ocksp ut som dom brukar göra, så jag har typ inte så mycket att blogga om. Det kommer ett hiss och diss inlägg om en stund, ska även sno mammas mobil och lägga upp några söta foton på mig och Penta sen lördags. Har även en liten kort film, får se om jag orkar sitta och redigera den elle rom jag skiter i det. 
 
Ha det bra vi hörs om en stund! (förvänta er mycket update idag, när man ser en så bra statistik så vill man sitta och blogga hela tiden).
 
Lägger upp den bilden ogen, bara för att jag tycker att den är så bra! 

wtf?

Jag är helt chockad! Vad äde det som har hänt  egentligen? Jga loggar in på blogg.se kollar min statistik och bara måste gnida i ögonen och dubbelt kolla. Statistkien är as bra idag!! Och inte så "bra" som den brakar vara när den är "bra" utan riktigt, riktigt jäkla bra! Det är flera tiotals fler besökare än vanligt! Vad är det som har hänt? Har jag vunnit någon bloggtävling kanske? Eller vad händer?? Nee, nu måste jag kolla upp det!
 

2012-11-19

Godmorgon!
Skola nu, rättt trött men måndagar är rätt roliga faktiskt, eftersom vi har hemkungskap hela eftermiddan så det är typ bara dte oc 3 andralektioner, och det går ju snabbt! Jag har ty inget att skriva nu, haha! :P För jag ska ju inte göra något speciellt i eftermiddag heller..
 
Ha det bra!
 
 

Bra statistik

Det har varit riktigt bra statistik dom senaste dagarna, trots att jag inte har bloggat så där jätte mycket. Tack, och en gång till tack för att ni klickar in, läser och kommenterar! 
Skola imorgon ju, rätt kul ändå då jag har vilat upp mig ordenkligt i helgen. Och mamma är ju hemma så plattången är också hemma, då kan jag änkligen ha mitt raka hår!! :D 
 
Jag saknar dig min älskling, men jag vågar inte erkänna det..♥

Lugn söndag

Sorry för dålig bloggning idag. Hade bara ingen lust att blogga. Har bara tagit det lugnt, suttit vid datan, kollat på tv, städat, pratat med familjen och bara chillat. Det behövs lite såna dagar ibland, såna dagar som man inte gör någonting på. Har inte varit och ridit Penta idag för det blev mörkt så snabbt. Men jag rider han säkert nästa helg. Helt vanlig vecka väntas. 

Måndag, passa lillasyster för föräldrarna jobbar
Tisdag, läxor och lektion i alvesta
Onsdag, så har jag äntligen tid för att åka med Emma till stallet, det var så länge sen. Har ju inte kunnat göra det för jag var ju hemma och "passade" Katarina för mamma var ju i Polen.
Torsdag, får se hur det blir då, alltingen åka med Emma till stallet eller om det blir mycket läxor till fredag så ska jag vara hemma och göra läxor.
Fredag, typ inga planer än så länge :)
 
Vi hörs sen! :)

Sprungit i 13 minuter!!

Idag testade jag att springa i 13 minuter, och jag klarade det! Nu är jag inte alls orolig för att få dålig tid på bitestet! :D
 
Måste nog städa lite i mitt rum, men jag orkar verkligen inte. Tror att jag få göra det ändå..

2012-11-18

Godmorgon!
Dagens planer är städa, göra hemkungskaps läxan och sen förmodligen rida Penta :)
 
Ha en bra dag!
 

Ansiktsmask&hårinpackning

Sitter nu emd ansiktsmask och hår inpackning. Det känns som en rutin nu, hahah! Gör typ det varje lördag/söndag. Men det är väl bara bra? :)
Har inte bloggat så mycket innan men ni mamma kom ju hem, sen var vi ute hos Penta i typ 3 timmar och sen åt vi bara middag och pratade. Hoppade faktiskt hopprep också. Idag utmanae jag mig lite och hoppade 12 minuter. trodde inte att jag skulle klara det men jag klarade det! Så nu känns det inte så dpligt inför bitestet och ändå är det 3 dagar kvar, då hinner jag förbättre min kondis ännu lite till. Sen är tycker jag inte att det är livsviktigt att få den bästa tiden men jag vill i alla fall få över 8 minuter. Sen när bitestet är över så kommer jag nog fortsätta att hoppa hopprep några dagar i veckan, kommer nog inte länga ut på tiden då utan bara hoppa för att få motsion och hålla igång liksom. Som jag har sakgt flera gånger innan, jag gillar verklien inte att sitta still och inte var "igång/träna pånågot sätt" dess utom så älskar jag verkligen att känna att jag har bra kondis och tycka att jag har bra vikt osv. 
 
Imorgon ska vi förmodligen också till Penta&Mandy. I så fall så blir det nog vid tre ungefär. Katarina ska bara skritta Mandy, eftersom hon åkte av idag så är det klart att hon vill ta det lite lugnt. Och jag och Penta ska fortsätta att jobba i skritten och traven, vi måste känna oss 100% säkra i skritt och trav först innan i börjar på galoppen. Och ännu känns det inte 100% bra för Penta är ju som sagt arab = väldigt speciell, han bryr sig om små saker och han är väldigt kännslig + fortfarande unghäst. Och så ska vi ju lära känna varandra bra också. Men det går ju fram åt. och jag tycker att det är kul att "bara" skritta och trava också för jag älskar verkligen hanns trav, den är helt underbar, så lätt att sitta ner på han då och när jag sitter ner så brukar jag ha lättare för att få hästar att gå i fort och jobba dom bättre helt enkelt. Sen värkligen älskar jag hans sadel! Helt underbar är den! 
Bild från google; Det är en sån Penta har! Och den passar mig helt utmärkt också! Älskar den!! :)
 

Katarina flög av!

Som rubriken säger, Katarina fölg av Mandy idag. Allt gick jätte bra tills typ 4 galoppfattningen, Mandy fattade galopp i en sväng och satte igång en fin bockserie, hahah! Så Katarina flög av på sidan. Som tur är så gick det rätt bra, bara lite skav sår på kinden då hon ramlade med typ ansiktet mot marken. Men annars är det bra! 
Tänk att den lilla, söta ponnyn kan vara såå busig!
 
För mig och penatgon gick det bra! blev ingen galopp för han hade väldigt mycket överskotts energi. Men mycket trav blev det! Så han blev rätt trött ändå ;) Mycket volter och nersittning i traven blev det också. 
 
Ps! Min mamii är hemma nu! ♥

2012-11-17

Tidig morgon blev det idag, jag vaknade typ av mig själv man ställer typ om när man går i skolan så man vaknar rätt tidigt på helgerna med. Mamma är hemma om ca.2 timmar :D Längtar! Och sen vid tolv åker vi till Mandy och Pentagon! Vi rider dom inte tillsammans. Först tag jag Penta och sen hjälper jag Katarina med Mandy. 
 
Har typ inget att skriva nu XD Vi hörs sen!
 
Bara älskar den bilden!! 

Ny duschad

Sitter ny duschad i sängen med datan i knät & kollar hästar. Även om vi inte planerar att köpa någon nu så är det alltid intressan att bara kolla enom några sidor på hastnet. Kolla vad som finns och i vilka priser liksom. Och sen om vi någon gång bestämmer oss för att köpa häst så är jag nog mest sugen på unghäst, har börjat gilla det nu. Det har på något sätt liksom blivit så att jag har ridit unghästar den senaste tiden, och börjat gilla det mer och mer och lära sig förstå unghästar mer och mer. Först Desperado i Polen, 6 år och hingst, sen har jag ridit flera av Anna-Karins hästar, sen Svea riktigt unghäst beteende och typ inte alls skolad, bara skritt, trav, galopp och broms, och nu till sist Pentagon som fortfarande 6 år+att han är arab. Jag ahr verkligen börjat gilla det nu. Vem vet, jag skanske inte ska ut och tävla när jag blir duktigare, utan utbilda unghästar kanske? ;) Det är bara tankar! Men som sagt, vi ska inte köpa häst nu och inte på ett bra tag heller, jag vill inte det nu, det är bra som det är!
 
Svea ♥ ♥ ♥ 

 

Swag XD
Ska till Penta imon

Imorgon vid tolv ska jag åka till Pentagon. Katarina med såklart! Vet inte om vi ska rida tillsamman eller inte, för Katarina kunde typ inte koncentrera sig när Pentagon var med (för hon var nog lite skrämd med tanken på det hon såg han göra precis när jag började rida han). Annars så komemr det ju ta längre tid och då får jag först hjälpa Katarina från marken när hon rider, jag vet jag är ingen ridlärare, hahah och jag är inte så duktig helle rmen Katarina behöver en ren coachning, det räcker om jag bara säger "Nä, men nu blir du arg på Mandy och säger till henne ordenkligt att ni ska svänga där!" och det fungerar typ inte när jag sitte rpå Penta och försöekr jobba han bra samtidigt som jag ska koncentrera mig på vart Katarina är så att jag inte "rider på" henne och samtidigt ska jag coacha henne och se till att hon är bestämd och envis och Katarina ska ju hålla koll på vad jag är så att hon inte är helt i vägen hela tiden och så är hon typ rädd för Penta så hon vill verkligen inte komma i närheten av han när vi rider. Men samtidigt så måste Katarina vänja sig lite vid att rida själv och kunna rida Mandy mer på "egen hand". För om jag sår på marken så slutar det oftast med att jag kommer fram till dom och hjälper Katarina och då får Mandy mer respekt för mig och hon ska ju egentligen få respekt för Katarina. Men samtidigt så vill jag kunna jobba Pentagon bättre och verkligen koncentrera mig mer och så vill jag testa att galoppera han och det vet jag ju inte riktigt hur det komemr att gå, så ajg är faktiskt lite sugen på att rida enskillt imorgon :) Vi får se hur vi gör, det beror ju också lite på hur mycket tid vi har :) 
 

 

Imon kommer mammi!!! <3

Jaa! Imorgon kommer mamma!! :D ♥ Hon har varit i Polen 2 veckor! Imorgon på morgonen kommer hon äntligen hem! :D 
 

Är jag tjej? hahah!

Är du tjej?
Får du över 30 är du tjej

Du:
[x ] Du har fler än 10 nagellack?
[ ] Du har en parfym som kostade mer än 500 kr .
[ ] Du har eller har haft lösnaglar.
[ ] Du har en bild på dig själv som bakrundsbild på datorn.
[ ] Du har färgat håret.
[ ] Du brukar säga "blonda"saker.
[ x] Du har alltid din mobil med dig.
[ /] Du dansar vilt när du är ensam hemma.
[ ] Du går aldrig hemifrån utan att vara sminkad
Totalt: 2,5

Du älskar:
[ ] Glitter
[ ] Färgen rosa
[ x] Shopping
[ ] Dekorationer
[ ] Speglar
[/ ] Skolan
[ ] Enhörningar
[ ] Disneyfilmer
[x ] Ljus
[ x] Blommor
[ x] Mjukisdjur
Totalt: 4,5

Du shoppar på:
[ ] MQ
[ ] Pimkie
[ ] Victoria's Secret
[x ] H&M
[x ] New Yorker
[x ] Gina Tricot
[ ] NK
[ ] Top Gun
[ ] Taily Weijl
[ ] Bijou Birgiette
[ ] City Girl
[ ] Colosseum
[ ] Madonna
Totalt: 3

Du säger ofta:
[ ] Whatever
[ ] Oh my god!
[x ] Vet inte
[ ] Cutie
[ ] Hot
[x ] Visst
[ ] Säkert
[ ] Ursäkta?
[ ] Fabulous
Totalt: 2

Du läser:
[ ] Frida
[ ] Cosmopolitan
[ ] Glamour
[ ] OKEJ
[ ] Elle
[ ] Teen Vouge
[ ] Bravo
[ ] YAM!
[ ] Wendy
[ ] Bravo Girl
[ ] Popcorn
[ ] Star Flash
Totalt: 0

Du älskar dessa filmer:
[ ] Elizabethtown
[ ] Girls Club
[ ] Freaky Friday
[ ] The Notebook
[ ] A Walk To Remember
[ ] Sweet Home Alabalma
[ ] Where the heart is
[ ] Just My Luck
[ ] John Tucker Must Die
[ ] Pledge this
[ ] Girls United
[ ] How To Lose A Guy In 10 Days
[ ] Mona Lisas Smile
[ ] My Girl
Totalt: 0

Du brukar kolla på:
[ ] Lost
[ ] America's Next Top Model
[ ] Project Runway
[ ] Desperate Housewives
[ ] The Simple Life
[ ] Men In Trees
[ ] 8th & Ocean
[ ] Grey's Anatomy
[ ] The O.C
[ ] Laguna Beach/The Hills
[ ] Nip/Tuck
[ ] Gilmore Girls
[ ] One Tree Hill
[ ] Heroes
Totalt: 0

Gillar:
[ ] Paris Hilton
[ ] Jessica Simpson
[ ] Mariah Carey
[ ] J-Lo
[ ] Britney Spears
[ ] Beyonce Knowles
[ ] Christina Aguilera
[ ] Hilary duff
[ ] Lindsay Lohan
[ ] Gwen Stefani
Totalt: 0

Summa: 12.. ja dte var ju mycket! ydligen är jag ingen tjej, hahah!


10 minuter, yes! :D

Var hemma vid kvart över två men gick ut en sväng med Rajtek och sen hoppade jag hopprep ;) Först hoppade jag 7 minuter, vilade några minuter och drack lite vatten, sen efter det så tänkte jag att ajg ska utmana mig själv lite, så det blev 10 minuter! :) Och det klarade jag utan några större problem! Och det känns ju bra. Så jag ska förlänga tiden lite varje dag nu fram tills tisdag och så får vi hoppas på bra resultat på bitestet. Sen efter bitestet på tisdag så tror jag faktiskt att jag ska fortsätta att hoppa hopprep några dagar i veckan, det är bra konditions träning och dess utom så bränner man mycket kalorier. Och så har jag faktiskt börjat tycka att det är roligt, hahah! Vad tänker ni där liksom, är hon 5 år? :D Nee, men som sagt bra konditions tröning och så bränne rman mycket kalorier på kort tid.
 
Så skönt med helg! Att bara kunna kopplabort från allt skolarbete, eller inte allt, ska göra hemkungskap läxan och öva lite inför franska redovisningen. Messade lite med Mia (Pentagons och Mandys ägare) och hon ska jobba hela helgen så hon undrade om jag kunde rida Penta. Ska försöka övertala pappa att åka dit både på lördag och söndag. Eller att pappa åtminstonde skjutsar oss dit, mig min lillasyster och mamma. För jag tror att pappa skulle laga någon bil och så jobbar han rätt länge på vardagarna så det kanske inte är så roligt för an att sitta vid paddocken och kolla på när vi rider. 

Vi hörs sen! Hade det bra!

På väg till skolan
2012-11-16

Hej!
"Läx fredag" idag då. Komemr nog gå bra för jag känner mig säker på alla läxorna. Sen ska jag bara sitta hemma och ta det lugnt :) Och då får ni vara berädda på mycket uppdatering!
 
Ha en bra dag!
 
Hahaha! Kolla hur Penta står på denna bilden!! Det har jag inte märkt tidigare, hahah!
 

Godnatt!

Bjuder på en mycket redigerad bild in da pyamasXD


Bloggen fick lida lite

Förlåt för att bloggen fick lida hela eftermiddan. Men jag satt och pluggade nästan hela tiden men nu är jag sten säker på att läxorna i alla fall! Skolan går före bloggen, tyvärr. men imorgon är det fredag och jag är hemma hela eftermiddagen så då kan jag lova er bra uppdatering ;) Förresten, jag hoppade hoprep idag också, 5 minuter går väldigt lätt nu så imorgon ska jag testa 7 min, på lördag ska jag testa 9 min, på söndag 10 och på måndag ska jag ge allt och testa om jag klarar av 15 min, om jag gör det så kommer jag inte alls vara nervös inför bitestet.
 
Jag bara känner att jag måste börja rita hästar igen. Innan när jag inte red så mycket och när jag inte hade så mycket skolarbete att göra så var det en del av min fritid. Satt och kollade genom mina gamla teckningar, det såg inte sååå farligt ut, hahah! Dess utom har jag massor med olika skugg/skiss pennor så det had eju varit lite synd om dom bara fick ligga kvar i min "penn låda". När jag ritade så ridade jag med bara blyetspennor, dock med olika, inte vanliga HB utan mjukare, vet inte varför men jag kan inte rida med "vanliga" pennor utan jag måste ha minst 4B för att det ska kunna se okej ut. Tror att jag ska testa att rita lite imorgon :) Har saknat det!
 
Nu ska jag bara kolla genom lite bloggar och sen så ska jag sova, är rätt trött nu. Vi hörs imorgon! Med en bättre uppdatering! :)
 

justgirlythinks


Nu rast sen SO
Dagens

DAGENS VILL HA: Chockladmjölk och pizza 
DAGENS KLÄDSEL: Jeans, linne och kofta :)
DAGENS FRISYR: Utsläppt och våit för jag ahr sovit med inbakat fläta ;)
DAGENS LÅT: Ingen :P
DAGENS PLANER: Hem och plugga!
DAGENS SAKNAD: Mammi ♥
DAGENS DUMMASTE: Att jag har haft arbetspass i 2 timmar nu och typ inte gjort något, badass, hahah! 
DAGENS MISSLYCKANDE: Inget? 
DAGENS KÖP: Har inte köpt något idag
DAGENS GODIS: Chocklad!
DAGENS HUMÖR: Trött, glad, flummig typ x)
DAGENS CITAT: Mowahahah!
DAGENS ROLIGASTE: Den här bilden:
 

AP

Nu sitter jag i skolan och har arbets pass. Tänkte skriva ett långt "kännslo" inlägg men jag började och sen tog det stopp, hade inga bra ideer och orkade inte skriva mer. Så det får bli någon annan gång :) Nu ska jag göra franksa glosorna, ha det bra :)
 
Lite sugen på pizza nu ;)

2012-11-15

Godmorgon!
Ni vet ju redan hur min dag komemr se ut och då känne rjag mig lite dryg om jag skriver det en gång till. Men en grej jag undrar är varför sjunker statistiken? Den var så bra innan. Men dom senaset dagarna så var det inte alls bra. Om ni tycker att bloggen har blivit tråkigare/dåligare så skriv gärna varför i en kommentar så att jag har möjlighet att ändra på det igen :)
 
Ha en bra dag!
 
Saknar min chockladmjölk :( Den är slut..

Torsdag imorgon ;)

Som ni ser så har jag ingen blogg lust alls idag. Ni fick ju typ bara "Godmoron", "är emma från skolan" och ett "jag lever" inlägg, hahah! Tyvärr kan inte göra något åt det. Kommer helt enkelt inte på något att skriva om. Hoppas bara att jag har mer blogg lust imorgon. 
Imorgon är det torsdag, först skola och sen eftermiddan tillbringas helt själv hemma med mina fina läxor, roligt, neej men det måste ju göras. Sen på lördag morgon kommer mamma äntligen hem! Längtar! ♥
 
Sov gott allihopa! 
 
Jag och Penta :) Skit i mna fula ridbyxor, min sits och mit ansiktsutryck, hahah! Skit i allt typ XD
 

Hoppat hopprep XD

Som jag skrev igår så ska vi ha bi-test i skolan på tisdag (det är att man springer på tid). Och mitt mål är att få över  8 minuter. Helst så skulle jag vilja få över 10 minuter. Men jag blir nöjd om jag får över 8 också. Så jag ska hoppa hopprep varje dag nu tills tisdag och under dom dagarna så vill jag kunna hoppa i 15 minuter utan att pausa. För då borde jag kunna klara att springa i 10 minuter. Än så länge kan jag hoppa 5 min utan att pausa. Så jag måste få upp min kondis, lite haha! Och min kondis är verkligen inte bra nu när jag inte rider varje dag, särskilt med tanken på att jag typ bara hara suttit hemma i 2  veckor (jag var ju lite tvungen för jag måste ju vara med Katarina, annars så hade jag varit i stallet varje dag). När jag hade Svea så kunde jag sitta ner på henne och trimma ett helt ridpass och hon var inte världens lättaste att sitta ner på heller. Men nu kan jag inte det längre. Och min mage alltså.. usch! När mamma är hemma då ska jag få tillbaka min kondis! Då kommerjag inte behöva sitta hemma med Katarina varje dag ! Utan jag kommer vara i stallet varje dag! 
 
 

Katarina, jag stryper dig snart!

Jag är så arg nu! Jag fattar att småsyskon kan vara jobbiga men inte hela tiden och inte varje dag. Det första hon gjorde idag när jag kom var att smälla till mig med sin väska, sen hållde hon på så hela vägen hem. Och dessutom så hängde hon typ i min väska och så skrk hon och hållde på. Inte för att det gör ont men det är j*vligt störande. Och hon gör det BARA när det är några som går bakam/framför oss. När vi går själva så är hon hur snäll som helst. Hon försöker nog vara "cool". Hahah, i så fall lyckas hon inte så bra. Är så himla förbannad på henne. J*vla unge!
 
Annars så var hela dagen i skolan okej. Huvudvärket gick över snabbt och kännde verkligen att ajg fick mycket gjort på lektionerna :) Nu ska jag äta pizza (mina vanliga måltid, hahah! Nu när mamma är i Polen i alla fall) och så ska jag läsa lite bloggar och sen efter det så blir det läxor! 
 
Vi hörs!

2012-11-14

Vaknade med huvudvärk idag. Dessutom är jag typ förkyld. Det kommer nog inte bli någon bra dag idag :( Var så trött igår kväll så ville lägga mig tidigare och det gjorde jag också men då så var ju så klart Katarina uppe och hon brydde sig inte ett skit om att jag ville sova så jag somnade sent ändå. Usch! Hatar såna dagar. 
 
 
 
 
 

Mitt hjärta ♥

Gissa på vilken hästs rygg jag satt på idag? Samanthas! Var tvungen att dubbel kolla för att se om jag såg rätt, men det var rätt det stog Samantha vid mitt namn. Finne ringea ord för att beskriva hur glad jag är! ♥ Jag har verkligen förstått att jag inte vill ha egen häst, jag måste träffa Samantha. 
 
Jag njöt av varje steg på hennes rygg, jag hittade tillbaka alla "knapparna" på henne. Den kännslan man får av att sitta på denna hästens rygg går knappt att beskriva. Den kännslan att känna sig bäst i hela gruppen även om amn kanske inte rider "bäst", den farten i henne, alltså jag har tränings värk.. i armarna.. Hahah! Glömmde en grej när vi skulle fatta galopp, så hon ville inte fatta galopp i början, men hennes trav var nästa lika snabb som galoppen, hahah! Sen kom jag på det, det är inte att jag måste vara starkare i benen, eller "kicka" till henne utan jag ska samtidigt som jag lägger galopp skänklen så ska jag krama rätt hårt i tyglarna, annars fattar hon inte galopp utan rusar iväg i trav i stället. Men sen när jag kom på det så gick det alldels utmärkt igen! Hennes galopp alltså.. finner inga ord, det är den bästa känslan som ajg har fått i hela mitt liv. Nu förstår jag vad som saknades i mitt liv, det var min allra bästa vän, min älskling, min ängel, min princessa, min Samantha ♥ 
Mitt liv är perfekt nu, jag vill inte ändra någonting, man måste inte ha egen häst för att va lycklig, utan man måste vara med den hästen som får en lycklig! 
 
Det var 6 månader sen, sen jag var så lycklig! Då trodde jag att ja satt på Samanthas rygg sista gången, men nej! Det kommer bli många fler! Och jag kommer aldrig lämna dig, Samantha!
 
Forever together, whatever happens ♥

Äter billy's pan pizza.. igen!

Nu äter jag billy's pan pizza igen, som igår, ahahh! Men jag skulle ljuga om jag sa att det inte var gott!
 
Vi ska ha bi-test nästa tidsdag i skolan. Och jag känne rmig så otränad nu när jag inte är i stallet och rider varje dag. När jag ahde Svea så hade jag typ jätte bra kondistion och jag hade mycket mer muskler också. För att bära runt på 2 30 liters spannar fyllda med vatten coh sen kraft foder till hästarna gör något ju ;) Mockning ärkanske inte det som amn får bra kondis elle rmuskler av men om man mockar 5-10 boxar varje dag, sedan packa 5 höpåsar, lägga in höet och kraftfodert i alla boxarna, fylla på vatten i 6 boxar, ta in 5 hästar, borsta 2 hästar, rida en seg häst i 1 timme, där efter sopa stallet och fixa allt det sista, det ger bra kondis och mycket muskler om man gör allt det på 3 timmar. Och nu har jag i princip suttit hemma nästan varje dag i 2 veckor, och det känns inte så bra, jag gillar att röra på mig, tävla med mig själv om jag klarar att mocka 10 boxar på 45 min, jag gillar att ha bra kondis, så nu känns det inte alls bra :/ Usch! När mamma komemr hem så ska jag åka med till stallet varje dag igen, har saknat det så otroligt mycket! Men nu är det en vecka kvar tills vi ska ha bi-testet (det är att amn typ springer så länge man orkar och det tas på tid) och jag kan ju inte lämna Katarina ensam hemma så ajg får hitta på något att göra hemma så att jag kan få upp min kondis igen, så att jag inet får världens sämsta tid. Har ni några tips på vad man kan göra hemma för att få bättre kondition?
Hoppa hopprep kanske? Jag måste göra något nu, blir så himla rastlös när jag bara sitter framför datan hela dagen! Fyy! måste göra något åt det nu!
 
Är så taggad inför ridningen idag! Och så är jag såklart jätte nyfiken på vilken häst jag kommer få?:) Jag känner ju alla hästarna där och har typ ridit alla med så jag har ju så klart några som jag gillar mer. Och så vet jag ju också hur alla ska ridas så är inte så nervös eller så ;) Allra helst så vill jag så klart få rida Samantha men om inte det så skulle jag gärna vilja rida, Cardinal eller Hi-jack. Cardinal är en gammal ponny på 24 år men när amn sitter på hans rygg så kan man aldrig tro det, han är så pigg!! In sin ungdom har ahn gått flera SM, så ponnyn kan ju! Honom gillar jag också mycket, inte lika mycket som Samantha såklart men ocksp mycket. Och Hi-Jack är lagom pigg, lyssnar på hjälperna så bra och så älskar jag hans stora luftiga steg! Det känns som att sitta på en stor fin tinker! Och han ser inte så dåligt ut heller ;) Han är en liten stor häst (154 cm tror jag) och är i samma färg som Pippis häst var! Hahah! Han är såå gullig! <3

Hahah! nu fick ni ett långt inlägg om allt och inget! Vet inte varför men jag har extremt stor blogg lust nu coh fingrarna typ sprniger runt på tagentbordet själva, hahah! Gud vad flummig jag är idag! 

Min första hiss och diss :p

 
free glitter text and family website at FamilyLobby.com
Jag ahr inte ridit med sporrar förens i tisdags. Och nu föredrar jag verkligen att rida med sporrar. men då är det ju klart att man ska rida mycket mer försiktigt, eller ja, driva försiktigt. Det räcker att bara nudda till hästen med sporren och så lyssnar den nästan direkt. Mycket bättre än spö verkligen! Då slår man ju inte hästen men amn få ändå hästen fram åt. Dess utom så lägge rman inte hela enerigin till att driva en häst fram år (om man rider en lite segare häst menar jag då) utan då kan man samtidigt rida bra och ha kol på sin sits och allt. Så dagens hiss går till sporrar!
 
 
free glitter text and family website at FamilyLobby.com
Vi har börjat ha livskungskap i skolan nu. Där pratar man typ om allt möjligt. Idag så hade vi en övning (heta stolen, heter den) det är att läraren säger ett påstående och så ska alla som hålle rmed ställa sig upp och byta plats med någon. Det påståendet som jag reagerade på var att "Tjejer spelar ofta dumma för att få uppmärksamhet av killar". Det var många som reste sig upp. Jag håller med om att det är många tjejer som gör det. Men vafan alltså. Tror dom verkligen att killar ger dom mer uppmärksamhet och tycker att dom är sötare bara för att dom "låtsas" (är i killarnas ögon) dumma? I så fall är det sjukt lågt av en kille att ge dom mer uppmärksam het bara för att dom är dumma. För vi tjejer vill väl smarta killar och då vill väl killarna ockspa ha smarta tjejer? Det får en diss från mig..

2012-11-13

Det ligge rett tidsinställt inlägg och väntar på att bli publicert, publiceras kl. 12 idag :) Det är ett hiss och diss inlägg. 
 
Har ett bra ämne och vill skirva ett längre inlägg om det idag, men jag vet inte om jag komme rhinna det. Eftersom jag ska rida sen. Och innan vi åker till ridskolan så måste jag plugga lite. Men jag kanske hinner skriva lite i alla fall så kan jag skriva klart det sen på kvällen, vi får se!
 
Ni vet ju redan planerna för idag, så jag har inget emr att säga än "Ha en bra dag!".
 
 

Nu är julmusten slut..

...men diskmaskinen är full. Man får hitta lite egna sätt på att göra saker ;) Nu sitter jag här och dricker chockladmjölk och äter rostad bröd med ost och tomat, en favotrit för alltid, fast ännu godare med lite gräslök på sommaren! Dock var denna chockladmjölken vi hade inte alls god :/ Den smakar ju bara socker.. Men som tur är så har vi sån där mackin där man kan göra chockladmjölk, kaffe och sånt, MEN då hade vi ju såklart inte chockladmjölk. Så jag får väl ta och nöja mig med lite saft istället. Men det är ju inte så dåligt det heller. 
 
Är så otroligt taggad inför lektionen imorgon! Undrar vilken häst jag komemr få? :) Tänk, tänk om jag komemr få sitta på min ängels rygg? Jag skulle vara världens lyckligaste person! Jag fungerar verkligen sjukt bra med henne! Vi har lisom samma tankar, båda tänker framåt och ha kul! Har alltid varit jätte nöjd med passen på henne. 
Om jag får rida henne imorgon så kommer jag njuta av varje steg på princessans rygg. <3
 
Öronen är alltid fram åt och ögonen me, med vi höjer ändå huvudet för att vissa hur mycket bättre vi e!
Kolla bara på henne.. Hittar inga ord.. Min bebis!! <3


Godnatt vi hörs imorgon!

Gör det tråkiga roligt

Fem grejr i diskmaskinen, en klunk julmust, fem grejer i diskmaskinen, en klunk julmust XD Som rubriken säger.. gör det tråkiga roligt!


Häst test, och ännu en gång, bara för att jag har tråkigt ;)

ÄGANDE
(nee :'( ) Ridstövlar
(x) Ridskor
(x) Skyddsväst
(x) Helskodda ridbyxor
() Vita ridbyxor
(x) Chaps
(x) Ridhjälm
(x) Ridspö
(x) Grimma
(x) Grimskaft
() Täcke
() Sadel
(x) Vojlock/Scha
brak
(x) Träns
(x) Ryktlåda
(x) Ryktgrejer
 
TEORETISKT
(x) Vet hur man sätter ihop ett träns
(x) Vet hur man sadlar
(x) Vet hur man sätter av & på grimma
(x) Kan några sjukdomar
(/) Vet vad man gör när hästen får en sjukdom
() Vet hur man skor en häst.
() Vet hur man broddar av och på en häst
(x) Kan olika tecken & färger
(x) Kan några kroppsdelar på hästen 
(x) Kan och förstår hur det fungerar med mankhöjd
(x) Vet vad hästens exteriör är
(x) Kan en del om hästens exteriör
(x) Kan mocka, rykta & fodra
(x) Kan blanda foder med andra mineraler och vitaminer
(x) Kan smörja sadel & träns
(/) Kan lasta en häst samt kontrollera allting i en hästtransport
(x) Vet hur en korrekt sits ser ut
 
RIDERFARENHETER
(x) Ridit barbacka
(Inte western men ahr ridit i western sadel) Ridit western
(x) Hoppat med häst
(x) Ridit dressyr
() Utövat voltige
() Åkt på ridläger
(x) Ridit i sandpaddock
(x) Ridit i ridhus
(x) Ridit i skogen
(x) Tävlat
() Ramlat av och slagit dig
() Ramlat av utan att skada dig
(x) Suttit på en bockande häst
(x) Suttit på en skenande häst,
(x) Suttit bak & fram
(x) Vunnit rosett inom hoppning
() Vunnit rosett inom dressyr 
(x) Ridit i över 3 år
(x) Travat barbacka
() Galopperat barbacka
() Suttit barbacka på en skenande häst
() Hoppat barbacka
() Ramlat av barbacka
(x) Galopperat över en sommaräng
() Galopperat i snö
(x) Ridit i uppförsbacke
(x) Ridit i nedförsbacke
() Ridit två på samma häst
() Suttit på en stegrande häst
 
ERFARENHET MED HÄST
(x) Har/haft sköthäst
() Har/haft egen häst 
(x) Ridit på ridskola
(x) Ridit hos privatperson
() Badat med häst
(x) Ryktat en häst
(x) Kört en häst
() Ridit/Rider in en häst
(x) Förlorat en häst
() Legat inne i en hästs box
() Sovit i ett stall
(x) Mockat en hel timme
(x) Låtsats att du var en häst tillsammans med andra hästar
(x) Har en favorithäst
 
JAG HAR RIDIT
(x) En stor häst
(x) En liten häst
() En kittlig häst
(x) En busig häst
(x) En nyfiken häst
(x) En rädd häst
() En sjuk häst
(x) En lat häst
(x) En pigg häst
() En ledsen häst
(x) En glad häst
(x) En connemara  
(x) En fjording 
() En Haflinger 
(x) En arab 
() Ett fullblod 
(x) Ett russ  
(x) En nordsvensk  
() En ardenner  
(x) En shettis 
() En tinker 
() En shire 
(x) En korsning 
(x) En New Forest 
 
Hur högt har du hoppat?
80 cm
Vad är de högsta du hoppat med A ponny?
Inget, har aldrig ridit a-ponny..
Hur högt har du har du hoppat med B ponny?
Har aldrig hoppat med en b-ponny
Vad är det högsta du har hoppat med C ponny?
70 cm
Vad är det högsta du har hoppat med D ponny?
80 cm
Vad är de högsta du hoppat med häst?
80 cm
Vad är de högsta du hoppat barbacka?
inget XD
 
 
Ramlat av en häst/ponny: Nej
Ramlat av en häst/ponny på ett hinder: Nej
Ramlat av en häst/ponny mer en 5 gånger: Nej

Gått omkull med en häst: Nej

Gått omkull och sedan blivit trampad av en häst: Nej

Brutit någonting i samband med du har trillat av en häst/ponny: Nej

Ridit ut ensam: Nej

Tävlat hoppning: Ja

Tävlat dressyr: Nej

Vad väljer du?
Hoppning eller dressyr?
Hoppning
Rida ut två eller i grupp?
två
Gymkhana eller en hopplektion?
Hopplekion
A/B ponny eller C/D ponny?
C/D ponny :)
 
Har du...
Ridit i skogen; Ja
Hoppat; Ja
Stegrat med häst; Nej
Bockat; Ja, eller suttit på en bockande häst XD
Blivit sparkad; Ja
Blivit trampat; Ja
Hoppat en oxer; Nej
Hoppat en trippelbarr; Nej
Tävlat i dressyr; Nej
Tävlat i hoppning; Ja
Tävlat i terräng; Nej
Ridit utomlands; Ja
Haft foderhäst, medryttarhäst, sköthäst eller så; Allt
Ridit en häst under 10 år; Ja
Ridit en häst över 25 år; Nej, men 24 ;)
Hoppat 60 cm; Ja
Hoppat 80 cm; Ja
Första gången jag ramlade av; Har aldrig ramlat av


Hahah! NI måste förstå hur tråkigt jag har! XD Nu ska jag duscha och så hörs vi sen! :)

Allmänt test, bara för att jag har inget att göra XD

Frågorna från: http://www.snyggareblogg.se/tester.html# , http://www.snyggareblogg.se/tester.html#
 
Haha! Jag har inget att göra så då gör jag det :P
 
Hur bor du: I ett radhus
Brukar du komma i tid: Ja, oftast :)
Hur lång är du:
158 cm.. inte så lång..
Kan du laga mat:
Hahaha! Om brända grönsaker räknas, så ja ;)
Vad jobbar du med/pluggar du:
Jag går i 8:an, grundskolan.
Vad har du på dig just nu:
Mjukisbyxor, linne och t-shirt
Har du någon fobi:
Gentingar, humlor, och allt annat som flyger och är randigt!
Hade du en bra kväll igår:
Ja :)
Vilket är ditt senaste inköp:
Sporrar och ridstrumpor på hööks i lördags.
Din favoritdryck på morgonen:
Chocklad mjölk eller ProViva mango! 
Var fick du dina senaste pengar ifrån:
Mamma och pappa, månads peng ;)
Har du sovit i din egen säng inatt:
Ja
Vad hade du sönder senast:
Hmm, kommer inte ihåg.. Det var länge sen ajg tog sönder något!
Vem snackade du med senast:
Pappa
Varm favoritdricka:
chockladmjölk!! <3
Favoritdricka när du är riktigt törstig:
Kall saft, med jordbubbs smak (lite saft, mycket vatten :)
När gjorde du senast något riktigt dumt:
vet inte..
Saknar du någon just nu:
Ja, mamma <3
Vad ska man göra för att få dig irriterad:
Jag blir arg av folk som "tror" att dom är bättre än alla andra..
Någon jag stör mig på:
Att mit "naturliga" hår ser helt cp ut så jag måste hålla på och fixa och greja för att det ska se normalt ut, har just kommit på att man kan sova med inbakad fläta och då ser det hyfsat okej ut dagen där på ;)
Intressen:
Tror att ni redan vet, men hästar :)
senaste person du kramade: En av mina bästa vänner i skolan vi gör alltid "hejdå" kramar :)
Senaste person du ringde: Mamma
Senaste person som ringde dig:
Pappa
Vad drack du senast:
vatten, mineral vatten då :) Hatar vanligt vatten..
Vill du ha barn:
Hahaha, om fleeeera år ja :) Men inte nu såklart!
Längtar du till din nästa födelsedag:
Nja, inte speciellt mycket, gillar julafton mer :)
Är du sugen på något nu:
Riktig mat som mamma lagar, och inte färdig mat som jag har ätit i en vecka nu :/
Hur många koppar kaffe dricker du en vanlig dag:
0
Använder du hudkräm:
Ja 
Micro-pop eller poppa själv:
Micro, det går snabbare ;)
Brukar du baka:
Inte nu länge men inna gjorde jag det jätte ofta, tycker inte att det är kul längre..
Är du nöjd med ditt liv som det är nu:
Ja :)
Vilken låt lyssnade du senast på:
Ingen, lyssnar typ aldrig på musik.. haha, jag är udda x)
Vad tycker du är äckligt:
hund bajs
Har du pengar på mobilen: Ja, jag har abonemang då har man alltid pengar på mobilen ;)
Vilken svordom använder du mest? Svär inte så ofta. Men när jag blir arg, då kommer det ut mycket dåliga ord..
Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
6.45 måste ha tid till att sitta vid datorn och äta i lugn och ro.
Var köper du dina matvaror ifrån?
Mamma handlar ;)
Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden?
Ta bilden
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
Samantha, min fina ängel <3
Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan?
Nej
Vad åt du till middag senast?
Billy's pan pizza!
Kan du vissla?
Nej :(
Tittade du på tecknat när du var liten?
Ja 
Äger du några popband t-shirts?
Nej
Pratar du några andra språk?
Ja
Har du gråtit offentligt?
Nej
Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar?
Nej och ALDRIG
Vad har du med dig in på bion?
Popcorn, dricka, plånbok och mobil
Vad har du för väder?
Kallt, mörkt, regnigt..
När sov du senast på golvet?
När vi var på väg hem från Polen en gång, så stannade vi för att sova (resan tar typ 20 timmar så det behövdes), jag skulle sova med min lillasyster och jag blev förbannad på henne och gick ne rfrån sängen och la mig på golvet och sov där hela natten XD
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
Minst 8
Är dina dagar fullbokade och stressiga? Nja, inte längre men innan när jag hade Svea så var dom väldigt stressiga..
Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna?
Nej, pratar inte mycket på lektionerna. Men om jag hade suttit vid samma bord som alla mina kompisar så hade jag nog det..
Hur gammal blir du nästa födelsedag?
15
Tror du på liv på andra planeter?
Vet inte, har aldrig tänkt på det
Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?
Kom igen , du är ingen "svag" jävel, du klarar det!
Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
Kanske :) 
Tycker du om att krama folk?
Jaa :)
Äger du en digitalkamera?
Nej :/
Vilka kändisar har du blivit jämförd med?
Inga, hahah!
Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det?
Nja, inte särskillt mycket..
Får du dåligt samvete efter du ätit kött?
Oftast.. :/
Är du mörkrädd?
Nej, typ inte..
Tre saker du alltid har med dig?
Mitt halsband som jag fick av farmor, mobilen (inte alltid
men oftast, eller den ska vara nära mig i alla fall, och så en tofs på armen ;)
 
 

Billy's pan pizza

Har nyss ätit en Billy's pan pizza och nu sitte rjag och dricker ett fet glas julmust = en bra måndag. 
 
Har inget mer att säga nu, hörs!
 

2012-11-12

Idag åt jag en mer ordenklig frukost! Rostad bröd med ost. Annars så har det typ bara varit en riskaka eller lite joggi. Så nu bör jag väl orka en lång måndag i skolan? :) Jag var faktiskt inte så trött när jag vaknade idag. Fast än jag somnade vid tolv. Kunde inte somna. Man ställer typ om när det är helg, går lägge rsig kl. 12 och vaknar kl. 10-11. Då är dte inte så lätt att somna när vid kl. 22. 
 
Hoppas på en bra dag i skolan! Sen blir det att plugga till matte provet i eftermiddag. Kom på att vi har det imorgon. Jag var helt övertygad om att det var v.47. Men tydligen inte. Som tur är så ahr jag inte så svårt för matte dock tycker jag inte att det är så kul så oftast orkar jag inte. Men vi satsar mot ett C på provet. För i så fall så får jag C i matte som slutbetyg. För på förra provet så fick jag ett C :)
 
Har ni märkt att jag har ändrat designen? Eller inte designen utan bara färgen. Känns mycket bättre så. Texten måste vara svart, punkt slut! Haha! :D 
 
Hoppas att ni får en bra dag, kram!
 
 

Helgen

Har inget att blogga om, dte har typ inte hänt något alls i helgen. Den var riktigt lugn! Hade tid till att ändra designen på bloggen, rida, fixa naglar, städa och lite sånt, och ändå så hade jag hur mycket tid som helst till att sitta vid datorn. Fick mycket tid till att verkligen vila upp mig. 
 
Denna veckan komemr bli som förra veckan. Inte mycket stall utan bara vara hemma. Därför att min pappa jobbar rätt länge, dessutom tar det en halv timme att köra tillbaka hem för honom så då är han hemma extra sent. Och jag måste ju vara hemma med Katarina, vilket gör att jag inte kan åka till stallet så ofta, annars så hade jag åkt med Emma till stallet nästan varje dag. Men mamma komemr förmodligen hem på lördag och då kan kommer jag åka med Emma till stallet mycket, mycket oftare. Denna veckan har det ju inte alls blivigt något. Lite synd men som sagt mamma komme rom en vecka och då kör jag igång med det "vanliga" livet igen. 
 
Imorgon är det måndag igen, på söndagar brukar det kännas rätt kul med en ny vecka i skolan men på måndags morgonen känner man annurlunda, haha! 
 
Har inte riktigt vant mig vid den nya designen än, särskillt inte med det att texten är vit. Vet inte om jag kommer vänja mig, om inte så byter vi igen, haha! tror nästan att det blir så, för jag gillar verkligen inte det att det är svart bakgrund och vit text. Så då kanske jag har något att göra i eftermiddag!
 
Godnatt <3

Känner ni igen er? ;)Hahah! Känner igen mig heeelt! 
 
Ska duscha nu, hörs sen! ;*
 

Bilder från ridpasset

Ps! Jag vet att det inte är ridskor jag rider i utan vinter stövlar men dom är så sköna att rida i. Och Pentas öron är bak åt för att jag pratad mycket med han, man måste berömma han mycket! Katarina och Mandy är också med på några bilder som ni ser :-)

Ridpasset

Pantagon var så himla fin! Han skötte sig utmärkt! Gick i form mycket och lyssnade på mig jätte bra! Det blev ett "dressyr" pass. Men mycket skänkelvikningar, volter, halter, böjningar på volter och sånt :) Jag älskar verkligen hans sadel den passar mig så bra, det är en stubben hoppsadel. Jag var bestämd till han från början och det gav ju bra resultat, en nöjd Pentagon och en nöjd Marta efter passet! :) Och som tur är så regnade det inte för en gångs skull. Det brukar nästan alltid regna när vi är där. 

Mandy skötte sig inte så bra dock. Hon är så envis den lilla ponnyn! Och Katarina vågar inte roiktigt säga ifrån. Men det bör väl bli bra snart. 
 
Pappa tog några kort, det blev inte så många men några i alla fall. Ska lägga upp dom nu :)

2012-11-11

Godmorgon!
Nu ska jag städa lite och sen duscha och åka till Penta och Mandy :) Inga andra planer idag typ. Sen när jag är hemma så ska jag nog städa lite igen, det ser inte så fint ut nu när mamma inte är hemma, hehheh. Vilket kort inlägg det blev. Men jag har inget mer att skriva än det. Så vi hörs om en stund!

Vilken outfit imorgon?

1:


2:

3:

Tror att det blir 1:an. Godnatt!

Rida Pentagon imorgon!

Heej!
Kom nyss hem!
 
Imorgon vid kl.12 ska vi ut till Mandy och Pentagon och rida. Ska skritta och trava lite, får se hur det går. Man jag har bestät mig att vi ska ta det lugnt och utvecklas tillsammans, så som jag gjorde med Svea och inte ta allt på början. Så imorgon ska vi bara skritta och trava lite. Vill få han att lyssna på mig i skritt och trav först innan vi går över till galoppen. Men man kan ju göra mycket roligt i bara skritt och trav. Dressyr pass i skritt och trav? :) Ska be pappa fota, så att det akn komma upp lite nya bilder här på bloggen, annars blir det ju rätt tråkigt och ni har ju inte ens fått några bilder på mig och Penta innan. Så det är ju väl dags för det nu. 
 
Jag har verkligen börjat gilla att ha snygga qutfits när jag rider, haha! Jag har mycket mer grejer nu än vad jag hade innan också så det är lättare att hitta på något fint av det. Vet inte riktigt vad det blir imorgon men det kan jag väl fixa på bild när jag har det på mig :) Skulle ni tycka det det vare roligt? För det har jag faktiskt aldrig lagt upp på bloggen innan. Tror att jag ska börja göra det lite då och då. 
 
Hörs sen!

På väg hem.

Köpte allt jag skulle. Så nu är jag på väg hem och sen ska vi till pappas kompis och hans fru :-)


Beställ gratis header!

Har tänkt att börja göra gratis headers (bilden som man har längst upp på bloggar). Jag gör inga avancerade headrs. Utan bara enklare. 
Här är några exempel på vilka slags headers jag kan göra:
 
Haha! Okej, jag hade visst bara två, dom andra måste jag ha raderat. Men som ni ser, bara enklare header.
 
Om ni vill ha en gratis header så kan ni skicka ett mail till mig på marta.m.2204@gmail.com och i mailet skickar ni:
 • Bilder som ni vill ha med i headern.
 • Texten som ska stå med och säg vart för någonstan på headern texten ska stå.
 • Den headern som ni har nu (så att jag vet vilken storlek det ska vara). 
 • Skriv vilken färg tema ni vill ha (tex. rosa och lila, röd och svart, blå, orange och ljus gul.
 • Skriv också vilken stil hedern ska vara i (tex. cool, tuff, suddig, genomskillning då kan man ha två bilder på samma ställe och man ser båda bilderna för en som är ovan på är lite genom skillning, tjejig, hästig eller något annat.
Det som är ett måste för att få headern gratis är att ni länkar min blogg på eran blogg och att det ska stå att headern är gjort av mig på headern det kan vara med en pytte liten text i en hörna men bara det står med (det ska stå: By willnevergiveup.blogg.se). 
Annars så får ni headern helt gratis!
 
Ni får headern klar och färdig imom en vecka. Jag skickar med den som en fil i mailet och så lägegr jag upp den på photobucket.com (det behövs för att man ska kunna lägga upp headern på sin blogg) och så skickar jag länken till er i mailet. 
 

Hör av er på marta.m.2204@gmail.com om ni är intresserade!
 
 

Kortare presentation!

 
Mitt namn är Marta och jag är en 14 årig tjej som inte kan föreställa sig en värld utan hästar. Jag började rida när jag var 11 år så jag har ridit i 3 år. Det är ju inte så jätte länge men jag har ändå hunnit med väldigt mycket under den tiden. Jag har ridit på 2 ridskolor, haft två medryttarhästar, och även haft en egen foderponny. Men efter många om och men så är jag nu tillbaka i min förra ridskola då jag inte kunde klara mig utan, Flying Samantha, ett 15 åring korsnings sto men enormt stor personlighet som står på ridskolan. Där rider jag varje tisdag, jag har även en medryttar häst, Pentagon en 7 årig arab valack med mycket egna tankar om saker och ting. Jag är even "skötare" i ett hopphäst stuteri, där jag brukar hjälpa till med lite allt möjligt, från att mocka och puttsa utrustning till att rida. Det som är meningen i livet (enligt mig) är att skapa mål för att nå sina drömmar, kämpa hela vägen och aldrig ge upp! Här kan ni följa mitt liv, här uttrycker jag mina känslor och tankar, här skriver jag när jag mår dåligt och bra, varje dag.

 

Jag: 
Flying Samantha: Pentagon: 

Sådär ja!

Nu blev det så som jag har tänkt mig från början! Nu är jag nöjd! Vad tycker ni? Är det snygare nu eller var det snyggare innan? :)
 
Nu blir det bara roligare att blogga när bloggen ser mer ut i "min stil" eller så :) Snart ska jag ta och skriva pressentationen och det :)
 
Detta var en mycket "Mognare" design, och inte den där små guliga "rosa, lilla" designen! Det ska få vara så nu, kommer inte ändra det på ett bra tag!
 
 

Inte nöjd

Blev inet nöjd med den nya designen, särskillt hedern, den blev så suddig och pixelerad.. 
Ska nog göra om det nu, behåller kanske själva desigenen men hedern ändrar jag säkert! :) 
 
Kolla vad fin hon är! Alltid öronen framåt! Bry er inte om min "plutt" i pannan, hahah! 

Detta ska jag..

..köpa påhööks, om allt finns då :)
 
Sporrkomplet
 
Sporrskydd
 
Ridstrumpor

2012-11-10

Godmorgon!
Jag tycker att det känns så konstigt med den nya designen.. Känns inte som min blogg, hahha! Men man måste ju ändra något ibland annrs tröttnar man! :D Och om jag skulle tröttnat på denna snabbt så kan jag fixa en ny för nu går det mycket snabbare för mig.
 
Dagens planer är att först duscha (hår inpackning och ansikts mack, yeeeyy!), sen städa, sen vid fyra åker vi in till stan, först till hööks, ska köpa sporrar och sen åker vi förmodligen till Kaludia! Och så åker vi till Pentagon och Mandy imorgon istället. 
 
Ha en bra dag!
 
 

Svar på frågestunden

Gör som vanligt, frågorna i det text och svaren i mormal :)
 
Frågorna av: Sara, http://sarahermansson.se/
hur gammal är du? har du en egen häst?  

fin blogg! 

Jag är 14 år. Har ingen egen häst men jag hade en foder häst som kte tillbaka till sin ägare för två veckor sen.. Så nu har jag en medryttar häst och rider på ridskola.
Tack! Din blogg är också jätte fin! :)
 
 
Frågorna av Malin, http://malinottenback.blogg.se/
* Vad skulle du göra om du fick 1 miljon? 
Köpa Flying Samantha, för jag tror att ridskolan hade sålt henne för ett så bra bud ;)
 
* Favorit märke inom häst världen? 
Moutain Horse! Jätte fina och stilrena grejer!

* Favorit hästras? 
Har ingen direkt favorit ras men jag fastnar ofta för hästar som har lite arab i sig. 

* Beskriv din drömhäst, ras, utseende, temprament.. 
Ett stort sto på 170 cm i mnkh. Fux men 4 vita strumpor och bläs. Hanovare (stavning, haha), tävlingshäst formen (alltså mycket muckeler och så), snäll, cool, tuff och pigg! Men Samantha är no1 för alltid så denna är drömhäst no2 ;)
 
* Favorit klädaffär? 
New Yorker!! As cool affär!

* Favorit blogg? 
Jag följer såå många bloggar, dagligen, läser alla deras inlägg, noga, följer säkert över 30 bloggar. Men har ännu inte hittat min favorit, men jag gillar ponnysmurfarnas.se och similar.blogg.se mest tror jag, men ändå inga favoriter :)

* Vilka bloggar läser du? 
Uhh, måååånga! Följer alla via blogglovin så jag missar inte ett ända inlägg. Orkar inte skriva upp alla bloggarna men jag följer din blogg :)
 
 
Frågorna av SiriL, http://sirilindblomz.blogg.se/
- Har du häst/ponny? Isf a-b-c eller d? 
Har ingen häst nu men för två veckor sen så hade jag fortfarande min foder ponny som var en d-ponny :)
- Pojkvän, om vad heter den, hur gammal är den? Om inte gillar du någon för tillfället.. 
Har ingen pojkvän. Men jag gillar någon väldigt mycket och har gjort det länge.. ;)
- Blondin/Brunett? 
På mig så brunett, annars så är alla fina som dom är :)
-Kissie/Kenza? 
Kissie
-Favvo affär innom ridningen enligt dig? 
Börjes! Har dock ganska långt dit så är inte där ofta.
- Sommar/Vinter? 
Sommar helt klart! :D
Lite fråger där, hoppas du svarar!  
 
 
Frågorna av Elin 
- Har du kvar Svea elr inte? Eftersom det står i inlägget du skrev efter det här att det var den näst sista bilden du tog på henne.
Har inte kvar henne. Hon åkte tillbaka till sin ägare för två veckor sen. Det blir bäst så för både henne och mig, jag behöve ren häst som kan lära mig och hon behöver en ryttare som kan lära henne :) Saknar henne mycket men jag har accepterat det nu.
 
- Vart i Sverige bor du? 
Kronoberg :)
- Har du ridit på ridskola förut? 
Ja :) På två olika, och nu är har jag börjat rida i den jag trivdes i mest igen! 
- Favoritbloggar? 
Som jag har svarat på liknande fråga innan så har jag ännu inte hittat någon riktigt favvo blogg. Även fast jag följer väldigt många bloggar dagligen så finns det ännu ingen favorit. Men jag gillar ponnysmurfarnas.se och similar.blogg.se mycket! :)


Tack för alla frågorna! Nu kanske lite mer saker är klara för er :) 


Nu är det klart!

Så nu är jag klar med designen och headern :) Är inte så jätte nöjd men det blev oekj, nu får det vara så ett tag tills jag känner att jag vill ändra igen. Kanske om ett tag när jag ahr fått lite mer nya bilder. Det blev mycket mörkare nu emn jag kännde helt enkelt för det. Och nu har jag ändå haft rosa och lila hela tiden så det var ju en stor skillnad. Sen så tog jag en annan mall också för jag tröttnade på dne gamla lite, tyckte att den var fin men ändå så där uttjatad som man brukar säga när man har lyssnat för mycket på en låt :P 

Imorgon ska jag skriva en längre pressentation som alltid kommer ligga i kategorin pressentation så om man nyss har börjat läsa min blogg så kommer man alltid kunna gå in dit för att få veta lite mer om mig. Sen måste jag också skriva den där kortare "Om" texten. Alltså typ lite vad bloggen handlar om, vad jag heter och så där. Men nu tänkte jag ta och svara på frågorna lite snabbt innan jag går och lägger mig. Det kommer ärliga svar :)
 
 

Bloggen renoveras!

Det ser nog lite stökigt ut nu men jag håller på att renovera bloggen så ni får ha lite tåla mod :)

Bilder som kanske ..

.. ska vara med i den nya hedern.


Ändra design och header?

Har lite tråkigt nu. Kollat genom dom flesta bloggar jag följer inget nytt händer på facebook.. Så jag tänkte ta mig en stund och försöka ändra designen och headern. Ska inte ändra själva designen, behåller "modellen" eller så för jag tycker att det är rätt fin emn jag ändrar färg och fixar någon ny header, hoppas attd et blir något okej av det. Är värkligen trött på rosa/lila nu så det blir nog en hel annan färg ;)
 
PS! Ni får gärna ställa fler frågor i frågestunden. Svar komemr snart. :)

True..


Varför..

..röka eller snusa, ta dråger eller dricka alkohol när...
..det finns pizza och julmust!! :-D


...

 
Jag har inget emot andra sporter, alla gör det de gillar och kämpar mycket, men tyckte bara om ironin på dne bilden! :)

Hémma! XD

Nu aär jag hemma. Helt okej dag i skolan idag, dagen var ju så kort för på fredagar sluta vi ju kl. 14 så det känns dom att dagen gick jätte snabbt! Nu kan jag inte göra någonting! Hela veckan har jag typ tänkt på endast läxor på eftermiddagarna, nu tänker jag slippa det och bara sitta och inte göra någonting. Kolla bloggar, kommentera andras bloggar (så länka om ni vill att jag ska kika in), blogga, svara på frågestunden om det kommer fler frågor! :)
 
Ha det nice!
 

2012-11-09

Godmorgon!
 
Inga planer idag heller. Pappa kommer kanske hem tidigare idag men jag kan ju ändå inte åka till stallet eller kan, kan jag men det är ju ändå ingen mening för jag har väldigt ont i "sprut armen". Kan knappt ta upp den.. 
 
Skola nu och sen häörs vi när jag kommer hem! Kom igen! Ställ lite fler frågor i fråestunden! :)
 
Gillar den bilden, mycket.. Inte för att den är super duper fin eller så utan för att jag få så många kännslor av att se på den.. Näst sista ilden som togs på mig och Svea. Dock vet jag inte vad min hand gör på bilden hahah!

Har du någon fråga som du vill ha svar på?

Det känns som att mitt liv har ändrats mycket den senaste tiden. Så ni kanske inte hänger med på allt? Så jag tänkte köra en frågestund här. 
Skriv så många frågor ni vill och jag svarar på alla i ett inlägg och länkar era bloggar (om ni har någon blogg). 
 
Undrar ni något om Svea, Samantha eller kankse Pentagon?
 
Hur jag är som person?(fast det kanske ni redan vet om ni har läst bloggen ett tag)
 
Favorit färg, mat, plats eller plagg?
 
Blondin eller brunett?
 
Ponny eller häst?
 
Hur brukar jag se ut till vardags?
 
Eller ja, något annat helt random som ni undrar :)
 
Bara att fråga på! 
 
Ps! Jag länkar eran blogg om ni ställer frågor (om ni har någon blogg) och så kikar jag självklart in på dne med och kanske kommenterar :)
 
 
 

Klar!

Nu är jag klar med alla läxor! Katarina har ju teater varhe torsdag så pappa och hon var i stan och då köpte dom lite Mcdonald's mat till mig :) Gott! Jag komemr säkert bli jätte fet, hahah! Får inte äta sånt så ofta. Och nu känns det dess utom som att jag inte gör någonting på fritiden. Men jag kan ju inte göra något nu när mamam är i Polen för jag kan inte lämna Katarina ensam hemma. Men när mamam kommer tillbaka så ska jag åka med Emma till stallet mycket oftare, sen ska jag spriga minst 2 gånger i veckan och så får jag ju be pappa skjutsa mig till Pentagon oftare också. Det har bara blivit att jag rider han på helgerna nu. Det är ju faktiskt runt 8 km dit så jag kan inte gå direkt. Och pappa jobbar så sent nu så han kan typ aldrig skjutsa dit. Nu ska jag duscha och så hörs vi sen! 
 
 

Glad! :)

Det gick bra med spruta. Det gjorde mest ont efteråt. Men det är inte det man är rädd för, att det ska göra ont utan det är själva kännslan att veta att det sitter en fet nål i ens arm. Usch! Men nu är det i alla fall gjort! Nästa ska tas om 5 månader. Det är tre sprutor, så nu har jag tagit två :)
 
Hela dagen var helt okej, på två lektioner kollade vi bara på film. Sen den sista lektionen hade vi idrott och det var nog roligast, lite jobbigt för vi gör massa konditions grejer nu men det är roligt! 
 
I think of you every day, every night.. all the time..

Jag lever

Jag överlevde sprutan, det var inte så farligt att ta den men nu gör det rätt ont :( 

En av mina onödiga bilder..

2012-11-08

Idag ska jag ta sprutan.. Jag är väldigt nervös. Mne hoppas att det går bra. Höger armen denna gången så jag kommer typ inte röra på den hela dagen. Haha! 
 
Annars så är de likadana planer till eftermiddan som det var igår. Läxor, läxor och läxor :/
 
Ha en bra dag!
 
Kommer ni ihåg min hund, Rajtek? :) 

Spruta imorgon.. :(

Snart ska jag gå och sova. Ska upp tidigare imorgon för att jag ska ta en sån där livmordscancer spruta eller vad det heter. Ucchh!! Jag hatar sprutor! Är verkligen livrädd. Jag kommer säkert inte kunna somna inatt. Klockan är ställd på 06.30. Sov gött (haha! Bara för att så många säger gött nu)!
 
Dreams are that we create..5 saker som ni inte visste om mig ;)

1. Jag har fått en dåliga vana att testa kläder kvällen innan jag ska till skolan. Jag har alltid bara lagt fram kläder, det tänker jag nu ocksp emn det blir alltid något som "Ohhh, det var länge sen jag hade dom byxorna, jag måste ju testa dom!" sen "Dom var ju snygga! Nu måste jag bara hitta en tröja som är fin till dom." Sen testar jag typ 5 tröjor, 2 passar bra och då testar jag dom igen och väljer ut den snggaste. Hahah! Det är ingen bra vana för det tar tid! Och det är inte roligt att när klockan är halv tio komma på en hel lista saker som man måste göra..
 
2. Jag älskar tröjor med långa armar! Dom är så gosiga! 
 
3. Jag gillar när skönhetsprodukter (hahah! vad cp det lät) typ krämer, balsam, schampoo, och allt annat sånt när det luktar kakao, choklad, kaffe, kokos eller apelsin! Typ såna lukter som får en att tänka på varma stränder och genomskillnit havsvatten! 
 
4. Färga håret är en grej som jag aldrig komer att göra. Det förstör håret så mycket och sen kan man typ aldrig få sin vanliga hårfärg igen (om man är tjej och har långt hår) för det är nog inte snyggt att gå runt med utväxt tills det har växt så mycket att man kan klippa av det färgade. Har inget emmot dom som gör det, för man kanske inte gillar sin hårfärg eller något :)
 
5. Jag har tagit över 1000 bilder med min mobil på ett över ett år. Jag tar kort på väldigt onödiga saker oftast men det brukar bli rätt coola bilder av det ibland också.Dock är det ingen fin kvalitee på bilderna :P
 
Vi tar en till, bara för att ;)
 
6. Det finns en person som får mig att le varje dag.. 
 
Ett exempel på mina fina kreativa och onödiga bilder.. ;)
 
 

Jag är med och tävlar


Julmust <3

Julmust får mig alltid på bättre humör. Tur att vi hade det hemma, änså länge har jag druckit upp tre glas. Har suttit och pluggat engelska i två timmar nu. Nu får det räcka. Pappa och Katarina var och åt pizza så dom köpte en till mig och tog med den hem. Har nyss ätit upp den om någon ville veta, haha! ;) Sen mamma åkte så har jag inte ätit något anant än mackor och makaroner så det vra ju gott med pizza!J*vla engelska! :(

Jag är så trött på det nu! Det som vi alltid har i läxa i engelskan är alltid att man ska kunna läsa texten flytande på både engelska och svenska och då måste man ju översätta texten och typ lära sig den.. Sen har vi typ 10 instuderings frågor och en j*vla massa glosor, denna veckan har vi 43 glosor! Och allt det är i engelskan, sen har vi andra läxor också. Med tanken på att jag suger på engslska så kan jag säga att det är j*vligt jobbigt att göra allt det och sen på fredag läsa texten inför hela klassen! Jag har inte världens dåligaste självförtroende om ni nu trodde det men när jag vet att jag inte kan någonting så är mitt självförtroende värkligen på botten. Även om jag tränar hur mycket som helst på det så kan jag ändå inte. Och jag kan ju inte lägga ner all min tid till en j*vla engelska läxa för vi har ju massor med andra läxor också! Jag är så himla förbannad! Varför ska vi ha så mycet läxa i JUST engelska?! 
 
 

Makaroner

Har nyss kommit hem och gått ut med Rajtek. Det var någon köttfärssoppa i skolan idag, det var inte så gott så nu kokar jag makaroner och så får jag äta det istället :)
Inget särskillt planerat idag, bara göra läxorna. Vi har rätt mycket i engelskan ochd et är ju inte så bra eftersom engelskan ligger på min svaga sida. Så jag får typ plugga dubbelt så mycket som alla andra för att inte ligga efter och så :/ Sen har vi NO också men det är rätt lugnt eftersom vi jobbade med det på lektionen idag och det är inte så svårt. 
 
Vi hörs om en stund!
 
 

2012-11-07

Godmorgon! 
En vanlig onsdag idag, mitt i veckan och sen är det två dagar kvar tills helgen, det går alltid sså snabbt efter onsdagar. Inga spännande planer idag, först ska jag till skolan sen hem och göra läxorna. Jag kan inte åka till stallet så ofta nu när mamma är i Polen för pappa jobbar rätt länge och Katarina kan ju inte vara hemme ensam. 
 
Jag måste nog åka till stan i helgen för att köpa sporrar. Pia sa att hon hellre vill att vi rider med sporrar på vissa hästar än att vi ska sitta och flaxa med benen för då får man dålig sits och då blir allt dåligt. Igår fick jag låna ett par sporrar av en tjej som inte behövde sina men det skulle ju vara bra att ha egna för det kanske inte är alltid man kan låna. Och jag kan använda sporrar, sitter inte och "sparkar" på hästen då utan man driver med hela benet och sen när hästen inte lyssnar så får man nudda till lite med sporren :)
 
Ha en bra dag, vi hörs sen! <3
 

Fixat smilies! :D

Kolla! Nu har jag fixat smilies till bloggen så nu blir det inte lika tråkigt längre. Det komemr kännas mer levande eller så ;)
I helgen ska jag försöka fixa en ny design och header, jag är lite tröt på det här lila/rosa nu. Jag ahr typ haft dom färgerna sen jag började blogga. Kanske dags för någon ny färg? Mörkblått? Orange? Eller varför inte röd? Ska fundera på saken och se vad jag kommer på och när jag har tid att fixa det :) Nu ska jag ta och sova. Jag får sova med inbakad fläta varje dag nu. För mamma tog med sig plattången till Polen. Så jag fick hitta ett annat alternativ. Men det fungerar okej, mitt hår står inte åt alla möjliga håll i alla fall, hahah :D
 
Jag måste verkligen fixa nya bilder med, det känns som att jag har gamla bilder och samma bilder hela tiden..inte bra, inte bra! :P

Bjuder på en super duper fin bild på en hink som fylls med vatten, haahha! Godnatt på er!
 
 

Nöjd :D

Jag fick rida Figo idag, jag tror att det var för att Pia ville se på vilken nivå jag rider ungefär, för han är den typ duktigaste ridskolehästen. Om jag beskriver hela lektionen med ordet awsome, fattar ni att det gick helt perfekt då? Ja, då gör jag det, det gick awsome!
Precis det behlvdes i min ridning nu, lite "fart och fläkt" som många säger. Dom senaste två månaderna har jag nästan bara skrittat och travat. Jag har saknat galoppen så mycket, och hoppningen också. 
Idag har jag fått reda på att jag kan göra saker som jag aldrig har gjort förut. Jag kan göra galoppombyte, jag kan hoppa en bana (i galopp) med stuts, distans, galopp bommar och cavaletti (stavning). 

Gruppen som var innan min nya grupp gjorde samma sak. Jag kollade på lite för Figo gick redan lektion. Oc min första tanke var "Åå fan! Idag kommer jag få sitta på backen om vi ska göra samma sak." Vi gjorde samma sak. Och vet ni vad? Jag fick inte än enda negativ kommentar från Pia, inte en ända. Bara massa positiva! Dess utom så var jag den försa som fick hoppa stutsen (ingen i denna gruppen har gjort det förut, inte jag heller). Jag var också en av dom första som fick hoppa banan. 
 
Idag insåg jag en viktig grej, mitt självförtroende var verkligen på botten (i ridningen menar jag då) ;) Och bara man ställer lite för höga krav på mig så woops kan jag rida i en grupp där alla har ridit ca. 5-6 år. Och i den gruppen hoppar jag bana i galopp (jag har ALDRIG gjort det förut, inte ens i trav). Jag har alltid kännt mig så himla efterbliven  i min ridning. Jag har liksom alltid legat efter alla. Jag tror att det är för att jag började rätt sent (11år). Men nu är jag ingen efterbliven ryttare längre, nu har jag liksom kommit kapp eller nästan förbi många. Jag har bara ridit i 3 år och dom i min grupp 5-6 år. DET känns bra! Jag är inte efterbliven längre jag kan lika mycket som dom fast jag har ridit 3 år mindre!
 
Det känndes så himla bra att träffa alla igen och komma tillbaka till det gamla! Alla blev så förvånade när dom såg mig komma med hjälm och väst. Stog och pratade med en kompis innan lektionen, jag har alltid pratat mycket med henne när jag var på ridskolan och hade tid över. Jag kännde mig som hemma. 
 
Jag red ju inte Samantha, men det är okej. För det känns som att jag kan rida alla hästar nu. Emma lärde mig så mycket när jag red för henne så jag har mycket bättre sits och starkare skänklar. Jag kom till samathas box och hälsade på henne ändå. Det var en tjej i min grupp som skulle rida henne, hon borstade henne och dörren var öppen så Samantha stog en bit i från dörren. Men när jag kom fram till boxen så kom hon också fram och började slicka på min händer! Hahah! Så söt är hon! Jag behöve rinte rida henne det räcker att bara få sen ehhen en gång i veckan, klappa henne och prata med henne. Men det hade ju såklart varit jätte kul att få rida henne också! 

Idag kommer jag somna med ett leende på läpparna. 
 
Jag har även förstått vad som behövs för att jag ska kunna utvecklas. Jag behöver känna att andra är duktigare än mig och jag måste känna den pressen att jag måste bli som dom för så var det när jag red i Polen också, en mycket mer avancerad grupp och taaadaa nu rider Marta en unghingst och klarar av han galant, så är det nu också, en grupp som har ridit dubbelt så länge som jag och taaadaa nu hoppar Marta en bana men stuts i galopp!
 
Nu längtar jag till nästa tisdag! :)

Fråga: Hoppryttare i framtiden? Svar: Får jag bara förutsättningarna så är svaret enkelt, JA! 
 
 

Jag, nu..


Prestationsångest..

Messade nyss med My. Hon sa att vi ska hoppa idag. Nu har jag verkligen prestationsångest. Jag vill så gärna rida i denna gruppen men om jag failar nu så får ajg aknske rida i en annan grupp.. Ööööhh, jag måste klara det. jag har ju hoppat många (kanske inte jätte många gånger men flera gånger i alla fall) gånger så det borde ju gå rätt okej ändå, fast kanske inte. Det beror på vilken häst jag får. Om jag får Samatha så är jag inte alls orolig men om jag får någon annan så är jag inte 100% säker på att det komemr gå okej. Jag litar ju så mycket på Samatha och jag vet hur man ska rida henen och kan liksom känna av hur hon är och så. Det kan jag inte om jag rider någon annan häst. Hoppas på Samantha nu! Annars så vet jag inte hur det kommer gå.. Höjden spelar ingen roll utan om vi ska hoppa bana så akn jag faila för jag har aldrig hoppat bana förut..
 
Håll tummarna nu!

Om det blir du och jag så fixar vi det Sammy!

Mormor lever!

Jag är hemma nu! Mamma messade att allt gick bra på operationen och att mormor överlevde. Åå vad skönt det var att läsa det smset. Och bara kunna slappna av och känna att allt är okej. Dom vet fortfarande inte om det är cancer eller bara någon jävla utväxt eller något. Men nu har mormor innte det i sig i alla fall. Det skulle ta lite tid innan dom visste vad det var så vi får ju se. 
 
Nu när jag veta tt allt är bra med mormor så är jag jätte taggad för ridningen idag! Det komemr kännas så bra att komma tillbaka till allt det gammla, man känner liksom alla där och alal känner mig och jag känner hätarna. Underbart! Det beslutet att sluta rida där var bland det tyngsta som jag har tagit jag var så himla ledsen, men nu ska jag tillbaka, gud vad kul! Des utom ska jag rida i samma grupp somm bästa MY!! My´s blogg: http://www.nattstad.se/myekb%C3%A4ck 
 
Jag är så sjukt taggad!! Men det har alltid varit så innan varje ridlektion där! Det mest spännande är ju att kolla i pärmen och se vilken hät an ska rida. Hahah! Det är alltid så spännande!
 
 
Den här meningen ittade jag på facebook, är det bara jag som känner att den passar in jukt bra i mitt liv?
Hästar är inte hela mitt liv, de gör mitt liv helt!
 

Arbets pass

Nu har jag arbets pass. Bara franska, SO, svenska och idrott kvar innan vi slutar, inte mycket, eller jo!

2012-11-06

Hej!
Mamma ringde för en stund sen, operationen är idag vid kl.8. Hoppas det går bra! Hon måste ju ta den chansen som finns..
 
Inget speciellt i skolan idag, bara en vanlig tisdag. Sen efterskolan ska jag hem och göra lite läxor och sen till ridskolan och rida lektion =)
 
Snygga häst ;P
 

Thé och glass:)

Nu sitter jag och dricker thé och äter glass, bra kombination va? x)
 
Mamma är ju i Polen coh då ska ju jag, pappa och Katarina fixa allt själva hemma. Och jag engagerar mig så mycket i allt så det börjar bli jobbigt, jag vill liksom hålla koll på allt och så, hahha, vad dum jag är då får ju faktiskt också göra något. 
 
Morgondagen då.. Ja, det känns mindre bra. Mamma är ju i Poolen för att mmormor ska operieras. Hon ska förmodligen operieras imorgon på morgonen.. Det känns så jobbigt att jag inte kan vara där. För operationen är väldigt allvarlig, så det är inte 100% säkert att hon, ja, överlever.. Och dessutom så kommer jag vara i skolan så jag kommer inte kunna hålla kontakten med mamma för att se hur det går. Fyy.. Varför ska såna saker hända?

Det händer ju en positiv grej imorgon ändå. Första ridlektionen på ridskolan efter över 5 månaders paus. Det är jag väldigt taggad för men om jag tänker på min mormor så blir allt jobbigt igen. Håller tummar och tår för att det ska gå bra på operationen imorgon! 
 
Sov gott!
 
Du är min stjärna, du lyser starkast. När jag är med dig så får du även mig att lysa  ♥

Bara för att jag KAN laga mat XD Eller inte....


rubrik..

(ursäkta min rubrik men jag är verkligen jätte dålig på att komma på rubriker).
 
Nu är jag hemma. Har gått ut med hunden. Nu sitter jag i mitt rum, dricker chockladmjölk och ätar riskakor.  Och skriver till er. Har inte mycket planer på eftermiddan, kanske se någon film? Eller göra lite av engelska läxan som är till fredag? Nu när jag inte har Svea längre så ska jag lägga ne rmer tid på läxorna. Jag vilel göra det när jag hade henne också men då fanns inte tiden. Jag var "ledig" 2 timmar per dag och då satt jag vid datorn i en time och den andra gjorde jag läxor. 
Men det var värdt det ändå! 
 

2012-11-05

Godmorgon!
 
Ja, snart ska jag till skolan (om en halv timme). Kunde inte somna till 1 idag. Men det kanske inte är så konstigt nu när man har sovit jätte läge den senaste veckan. På eftermiddan har jag inga planer. Bara sitta framför datan och ta det lungt :) Så då få ni bra update också!
 
Ha en bra dag! 
 
NOW I follow my dreams! ♥

Imorgon är det skola

Ställer min klocka på 6.45, skolan börjar halv nio, emn jag vill ha gott om tid :) Särskillt när jag ska väcka min lillasyster och gå till skolan med henne. Hon är inte särskillt snabb på att göra i ordning sig om vi säger så ;)
 
Sov gott!
 
Jump! :D
 

Nu har mamma åkt

Så nu har mamma åkt till Polen. Nu ska jag och Katarina vara själva me dpappa upp till 2 veckor. Vi komem rklara det ;P
 
Ska måla mina naglar nu så hörs sen!
 
 
Måste åka till Macken snart! :) <3 Men pappa jobbar så sent nu så det blir nog inte för ens i helgen :)

Så himla sugen på..

..att köpa ridstövlar. Helt ärligt så har jag aldrig haft ridstövlar, har alltid ridit i skor. Men nu känner jag att jag verkligen skulle vilja ha några läder ridstövlar :)
 

2012-11-04

Godmorgon!
Jag sov länge idag också XD Till 11.. Jag brukar aldrig sova så länge. Jag brukar normalt vakna kl.9 på lov och helger. Men det behövdes nog, att verkligen vila ut sig så att man är full proppad med enerig inför kommade vecka. Sen är jag ingen person som räknar ner till lov och sånt. Det är kul med lov men jag gillar vardagen mer. Man har liksom alla rutinerna :) Och nu ska jag ha nya, elle rnej, det är ju gamla rutiner som kommer tillbaka :) Längtar tills på tisdag, vill verkligen se om jag kommer passa i denna gruppen. Och så önskar jag att jag ska få Samantha. Men det tror jag att jag kommer få. Jag blir super duper glad när jag tänker att på tisdag så kommer jag till ridskolan, läser i pärmen och där står det Marta- F.Samantha sen gå jag till hennes box och kollar om hon är där eller inte. Om hon är där så hämtar jag alla hennes grejer, borstar, myser, sadlar, tränsar, tar på mig alla mina grejer, klappar henne på halsen inna lektionen börjar så att hon är avslappnad (så har jag alltid gjort) sen hör jag ridhusdörren öppsas läraren kommer och ropar in oss. Vi går in jag spänner sadelgjorden, drar ner stygbyglarna, hoppar upp och DÄR vaknade Samantha till! Sen är allt som i en dröm, vi flyger i hennes fart tillsammans, utan att tveka. Ååå vad jag längtar!!
 

Godnatt!

Imorgon är det sista lediga dagen, sne börjar allt igen, skolan, läxorna, stallet och allt det :)
Känns både bra och dåligt. Det har varit skönt att vara ledig men det är roligare att leva livet med alla rutinerna igen. Och nu tillkommer en ny rutin, lektions ridning på tisdagar och det är jag väldigt taggad för! Nu när jag inte har Svea längre så kommer jag ha mer tid till läxor så jag komemr inte behöva stressa, det kommer vara skönt. Sen så blir det ju fortfarande mycket stall och ridning :)
Pappa får fota på tisdag så vem vet det kanske kommer upp en ny header snart ;)
 
Godnatt!


I miss you..

Statistiken, wooohooo!!

Statistiken är bätte och bättre för varje dag som går och det tackar jag er för!
 
Vad kan jag göra för att min blogg ska bli bättre?
 
Vill ni ha mer nya bilder?

Länkbyten?
 
Frågostund?
 
Önska inlägg?
 
Eller vad vill ni? :)
 
Skulle vara kul med lite tips!
 
Imorgon åker mamma till Polen. För mormor ska operieras förmodligen på tisdag eller onsdag. Och då vill mamma vara där och det är ju klart. Hon kommer vara borta upp till 2 veckor. Så då får vi klara oss själva med pappa, hahah! Undra hur det kommer gå? Mcdonalds mat varje dag? Nee, vi ska försöka sköta allt :)
 
Det har hänt något cp med min mobil så det går inte mobil blogga :/ Annars så hade jag uppdaterat mycket mer och det hade kommpit mycket mer nya bilder. Så vi får hoppas att den skärper sig snart ;)
 
Hörs sen :*

Puttsat!

Nu har jag putsat alla mina ridskor och chaps! :) Känns skönt att ha det gjort och att ha lite rena skor på hyllan. När jag hade Svea så hade jag inte tid för att göra det. Har även fikat lite med familjen, paj och chockladmjölk <3
 
Jag behöver verkligen några fodrade ridstövlar i år. Jag hade det inte förra året men då red jag bara en gång i veckan vilket inte är särskillt mycket. Men i år ska jag skaffa det :)
 
Har ni några tips på bra foderade, varma ridstövlar till ett bra pris också? :)
 

Vaknade kl. 11.30, hahah!

Idag vaknade jag kl. 11.30, elle det var Katarina som väckte mig för vi skulle ju ut till Pentagon och Mandy och rida :)
 
Så länge har jag inte sovit på lääääänge. Till halv tolv alltså, hahah! Så nu är jag riktigt utvilad och taggad på att börja skolan och livet utan egen häst på måndag. Jag hade ju 5 vilodagar från hästarna, men nu är jag tillbaka igen, laddad med mycket energi!
 
Ridningen gick bra idag. Han skötte sig utmärkt, men det var kanske för att vi bara skrittade ;)
Eftersom jag inte behövde jobba han så mycket så la jag ner all fokus på min sits. Redigerade den hela tiden så till slut blev den faktiskt rätt bra :) Skönt att bara få skritta ibland. Nu längtar jag tills på tisdag, jag är väldigt taggad men ändå lite nervös, hoppas det går bra! 
 
Ha en bra dag, vi hörs sen!

Jag ryser

Det blev lite ändrade planer idag. Jag var i stallet 2 timmar sen hämtade pappa mig och vi åkte till stan, till Klaudia. 
Kom inte hem för ens en halvtimme sen. Så nu har jag duschat, sitetr här med inpackning i håret och ansikts mask, lyx! Imorgon vid kl. 12 ska Katarina rida Mandy och jag ska skritta Pentagon. Jag ska ju börja rida han ofta nu när jag inte har Svea men han har vilat några dagar nu så jag ska bara skritta han imorgon :)
 
Jag ryser när jag tänker att på tisag kommer förmodligen få sitta på Samantha, känna hennes otroligt stora steg, flyga runt i full galopp på henne, känna mig så trygg och bäst på hennes rygg, ett ända ord, underbart ♥
 
 
 

Mums!
2012-11-02

Godmorgon, eller ja, det är inte morgon längre x)
Det var jätte kul igår. Vi kollade på film och pratade mycket! :)
 
Pappa sa ja!!! Jag ska börja rida på klubben igen! Det känns jätte kul. Jag har verkligen saknat alla där. Alla kompisarna, hästarna, miljön och allt. Och nu ska jag få rida min queen i en grupp där My rider! Ska bli awsome! 
 
Idag ska jag nog följa med Emma till stallet. Jag ville göra det tidigare i veckan men det var ändå så mycket annat. Och så kännde jag att jag inte riktigt var redo. Jag behövde några dagar att vänja mig vid att jag inte har någon häst längre. Sen åkte vi och hälsade på Samantha och då släppte jag allt. Då förstog jag att Svea inte var just den rätta hästen för mig. Nu förstår jag att hon är hos sin ägare. Det blir bäst så för både mig och henne. 
 
Imorgon ska förmodligen Katarina rida Mandy och då kan jag ju rida Pentagon tror jag :) Ska prata med Mia (Mandys och Pentagons ägare) om hon är hemma då för jag skulle gärna vilja att hon var med dom första gångerna jag rider han. Så att hon kan hjälpa mig att hitta några knappar :)
 
Ha en bra dag, hörs sen!
 

Wiiiihoooo!!! :D

SNart ska jag till en kompis och där ska vi göra i ordning oss och sen åker vi till en annan kompis och så ska vi ha haloween fest. Vi ska sova över där så ajg komme rhem imorgon på morgonen. 
 
Vi var i ridskolan idag och pratade med Pia (stall chefen). Jag kan inte bli delfodervärd på Samantha för hon går på rätt många lektioner nu. MEN jag ska förmodligen börja rida där igen! På tisdagar för Pia och hon sa att det inte är någon som brukar ha Samantha i den gruppen så jag ska få rida henne nästan varje gång! :D  
Det är en grupp som är väldig duktig. Men Pia tyckete att jag verkade passa i den gruppen, så jag får väl rida så bra jag kan. Nu gäller det bara att övertala min pappa. Tänk att rida Samantha i en typ hoppgrupp. Där rider också My!! :D <3 Ska bli skit kul att börja rida i den gruppen, bara pappa säger ja. Det är på tisdagar kl. 18. Om jag börjar rida där så är mina planer så här:
 
 • Ridlektion 1 gång i veckan på tisdag
 • Rida Pentagon 2 gånger i veckan
 • Springa 2 gånger i veckan
 • 1 ledig dag, det blir nog på torsdag tror jag
 • Resten av dom dagarna som blir över ska jag följa med Emma till stallet eller Emmas mamma (Anna-Karin, stuteriet) 
 
Det låter väl bra? :) Och den gruppen är så duktig så att dom får vara med på tävlingar så det aknske jag också får om jag rider där ett tag!

Ha en bra eftermiddag, vi hörs imorgon!

2012-11-01

Godmorgon!
Snart ska jag hoppa in i duschen sen har jag inte många andra plander fram tills eftermiddan. För då ska jag till en kompis först där ska vi göra i ordning oss sen ska vi åka till en annan kompis och dit komer lite mer andra kompisar och så ska vi ha e holloween fest och sova över :) Det kommer säkert bli jätte kul!
 
Ni har nog märkt att mina kännslor var lite blandade igår men vi stannar vid dom sista kännslorna. När jag hade träffat Samantha så förstog jag allt. Jag lurade mig själv hela tiden, jag lurade mig att det säkert finns en annan häst som är som Samantha, men nej, det finns ingen, hon är unik, det finns bara hon. Man kan inte prata med hästar men ändå, vi försår varandra utan ord. 
 
Det är vi, du och jag Sammy!